Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie jest na pudełku ze od 14 tyg. Zdziwiło mnie trochę bo na scanie w sumie na 3 dzidzia była po prawej stronie no i owulacja była z prawego jajnika więc zdziwiłam sie słysząc z lewej strony.
No nic jutro spróbuję jeszcze raz. Nie bede męczyc dzidzi tak późno jak wrócę z pracy.alkak12 lubi tę wiadomość
-
A kochana jaki masz doppler?
Ja miałam angel sound i juz słuchałam od 9-10 tygodnia. Mi czasami zabierało z 10-20 minut znalezienie serduszka. Jak masz problemu to możesz na leżąco podłożyć poduszki pod brzuch albo unieść pupę do góry p- wtedy o wiele łatwiej słychać.
A tętno dziecka jest bbaaaardzo szybkie. Jak jest takie spokojne to pewno twoja tętnica brzuszna- tętno jest jak galop konia. Możesz poszukać na YouTube tętno dziecka i bedziesz wiedziała czego słuchać, a małe maja tendencje do uciekniemoje wręcz nie nawiedziły dopplera czy usg
Zancia28, alkak12, energytrip, xcarolinex, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Witaj kambel, ja już bardxo dougo używam doplera Comin z wyświetlaczem lcd i od 11 tygodnia już sluchalam serduszka, mimo, ze dźwięk musiak przejść przez mój tłuszcz n brzuchu;)
Mój pulsnto zazwyczaj był pomiędzy 70 a 85, a puls dzidzi zmienia się w zaleznosci od tygodnia ciąży, od około 3,4 tygodni dzidzia ma 145 do 151 uderzen na minute. Na początku szukałam bardzo nisko, później udawalo się znaleźć coraz wyżej, teraz już na wysokości pepka spokojnie można znaleźć i nie trwa to dluzej niż 3 minuty na szczęście:) Ale po chwili ucieka, trzeba dalej szukac, bo dzidzia się rusza.Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kambel to masz taki sam jak ja. Na czego używasz to nawilżenia brzucha? Mi najlepiej podchodził bio oil. Tak jak mychowe mowi- to nam sie wydaje,ze wszytko tak wysoko bo brzuch rosnie ale na prawde małe sa niżej niz myślimy wiec szukaj nisko i przedrzeć wszytkim na spokojnie
dopplera dobra rzecz ale trzeba umieć tez nie panikowac jak sie nie znajdzie,
To kochana daj znacz czy znalazłas!Zancia28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dzieki Ulala, ja nie wiem jak spotkam jakas super osobe, to dla rownowagi zawsze jakas jedza sie przypaleta
Jestem niestety przypisana do tego centrum, mam do niego 2minuty pieszo i raczej zmienic sie nie da... Tez myslalam, ze gdzie jak gdzie, ale w tym kraju gdzie wiekszosc dzieci jest na mm nie powinnam miec problemu, a tu prosze... Wiem, ze jakies 2 hrabstwa nawet daja pieniadze za karmienie piersia
Wczoraj dzwonili ze szpitala i pierwszy raz od 9 tyg (!!!!) wyniki wrócily negatywneOblalismy sukces... butla mleka
Ulala, Kropka, alkak12, energytrip, Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość
-
Jeeee! No to aż wypije z tobą herbatę bo małe zasnęły i skorzystam z chwili. Miałam sie jeszcze położc ale pic mi sie chche
U nas nie dają pieniędzy za karmienie...as szkoda bo na 2 bym wiecej dostała :p hehehexcarolinex, energytrip, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość
-
No i jak to u mnei bywa dopiero teraz udało mi sie usiąść- wodę odgrzewalam dwa rady a crumpetsy trzy....
Kropka, xcarolinex, energytrip, Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość
-
Xcarolinex ja też opijam Twoje dobre wiadomości herbatką
Mój mały ma radar i zawsze budzi się jak jest obiad, nauczyłam się jeść baaaardzo szybko albo zimnyŚniadanie zawsze na raty
Ulala, xcarolinex, alkak12, energytrip, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem te dzieci chyba czuja ze my robimy kawe, cherbate albo jedzienie ńie dla nich
energytrip, Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Kambel, ja też mam taki doppler jak Ty. Przyznaję, że nie zawsze mogę znaleźć ale najczęściej mi się udaje choć nie od razu. Już wiem, że mam szukać nisko i ciut po lewej stronie
Ale czasem muszę się nieźle nagimnastykować. Wczoraj np dzidzia chyba tak wariowała w brzusiu, że co ją znalazłam to uciekała
Bicie serduszka dziecka rozpoznasz na pewno, bo jak mówiły wcześniej dziewczyny jest bardzo szybkie - u mnie ok 165 uderzeń na minute. I ja też za pierwszym razem słuchałam na you tubie - czego szukać.
Daj znać czy Ci się udało???
Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dzionkaKropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jej dziewczyny, sniadanie na raty - to ostro! Ja wiec lepiej nie zwlekam ze wszystkimi rzeczami, ktore planuje zrobic.
Dzis od rana sie krztam jak prawdziwa gospodyni, ubralam sobie nawet fartuszek w paski, zeby brzuszek chronic.
Obiad juz prawie gotowy, Zmieniam posciel, robie wielkie pranie: poszewki na poduszki do siedzenia na krzeslach, zaslony... jeszcze podlogi przydaloby sie umyc w calym domu.
Chcialam kilka filmow jeszcze wywolac, ale zobaczymy jak mi wyjdzie rozkladanie ciemni, hahaha!
aha.... w miedzy czasie komponuje sobie playliste na porod.
A ja myslalam, ze sie bede nudzic zanim dzidzia do nas dolaczy.
Pozdrawiam serdecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 13:53
Kropka, Zancia28, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
W niedzielę lecimy z mężusiem do PL na święta - już nie mogę się doczekać, tak się stęskniłam za rodziną i znajomymi. No i od razu w poniedziałek mamy usg genetyczne a w piątek wizyte u mojego gina w PL - już zaczynam się lekko denerwować, czy wszystko jest dobrze z naszą dzidzią...
Limerikowo, Kropka, xcarolinex, Ulala lubią tę wiadomość
-
No tak w Pl lub pl gin to sprawdzi kompleksowo i udzieli all info , bo widze ze w Irl i Uk po lebkachte wizyty, technik 2 nozki, 2 raczki i glowke pokaze, piksekl serca przez sec i badz tu czl happy ;-(((
nie maja pojecia raczej o NK przeziernosci, a fotki scanowe takie jakby Picasso po pijaku malowal ...
a od pl gina z Dub mam zawsze super info i fotki i czl od razu spokojny na nast tyg mozna swietowac soczkiem
energytrip lubi tę wiadomość
-
Limerikowo ja tam jestem po usg zadowolona wszystko polozna pokazala pomierzyla glowke , bioderka zdjecia dala 2szt za darmo
https://bellybestfriend.pl/galeria-zdjec-usg-wyniki.html?category=all&from=&to=&str=4
Moja kruszynka foto 2 to moje fotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 18:01
Limerikowo, Ulala lubią tę wiadomość
-
Ja na scany nie narzekalam i uprzedze tu, ze UK nie negujesz skoro piszesz '(...) Irl i Uk po lebkachte(...)', mialam w tej ciazy az 9 scanów i na kazdym wszystko bylo dokladnie mierzone, sprawdzane, nawet gdy za kazdym razem pytalam o wody, to nigdy nikt sie nie wkurzal ani próbowal mnie zbyc, zawsze o co pytalam to odpowiadali, na pozniejszych scanach nie musialam nawet pytac o potwierdzenie plci, sami sprawdzali czy to aby napewno dziewczynka
nawet mielismy scan 3D nie placac za to, tzn plyty nie dostalismy ale Niunke obejrzelismy + fotke dostalismy
Co do przeziernosci to sprawdzaja dokladnie, bo wkoncu po to to badanie jest by sprawdzic czy z Malenstwem ok, a nie po to by sobie ludzika na ekranie zobaczyczdjecia tez ok, mamy nawet zdjecie stópek, na ktorym paluszki mozesz policzyc
to jak widzialam zdjecia z usg dziewczyn z Polski, to raczej one maja gorsza jakosc niz te co sie tu dostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 18:42
Kropka, Zancia28, energytrip lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Xcarolinex usg miałam tu bardzo dobre i zdjęcia w dobrej jakości
A przezierność u mnie sprawdzała dosyć długo, bo babka chciała być bardzo precyzyjna
Zawsze miałam mierzone wszystkie wymiary a też miałam kilka scanów.
energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość