Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Zancia28, ja kupiłam taki: http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Fetal-Doppler-Angel-Sound-Heart-Monitor-Portable-Angelsounds-Detector-D-/180802651869?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item2a18ad86dd.
Ale był to bardzo spontaniczny zakup więc nie mam porównania z innymi -
Ulala wrote:A skąd ty masz mieć usg w tym 23 tygodniu jak oni tak namawiają? co dadzą ci jeszcze jeden scan za darmo czy jak? Albo specjalnie tak pisza,zeby przyjść i zapłacić te £50 bo mi sie zdaje,ze jakby człowiek ich tam postraszyl odpowiednimi paragrafami to pewno bez problemu by powiedzieli płeć bo nhs jest na cała Anglię wiec ogólne jakies wytyczne sa.
A ja akurat badan genetycznych nie robiłam. -
halo Kambel,
za skan placisz jak chcesz poznac plec?
Ja mialam skan w pierwszych dniach 14 tygodnia (w 12 i 13 bylam na wakacjach), nastepny w 20 tygodniu - to dwa standardowe. Pozniej jeszcze mialam w 32 tygodniu na placente, bo mialam nisko na poczatku i musieli sprawdzic czy sie podniosla.
Juz przy pierwszym skanie pani widziala dzyndzelak i powiedziala, ze moze nam powiedziec jelsi chcemy, w 20 i 32 tylko potwierdzily ze to chlopiec.
Nie slyszalam od nikogo za znajmych, zeby musieli placic za poznanie plci, za zdjecia owszem, ale nie za poznanie plci.
No chyba, ze cos zle przeczytalam posta.... -
zancia tak ten doppler. ja uzywałam do niego albo oliwki dla dzieci albo bio oil i pieknie było słychać
kambel ale widzisz tu pisze,że oni nie chcą określać płci bo twierdzą,że są za bardzo zajęci,ale poniżej pisze,że dlatego wydłużyli czas skanu z 20 na 30 min żeby można było określić płeć. a jeżeli nie ma rządowo określone czy mają mówić czy nie to ja bym sie domagała jeżeli nie mają oficjalnego stanowiska w tej sprawie- bo ulotki typu 50 funtów za usg to nie jest oficjalne stanowiskoa że ja lubię walczyć o swoje to bym chociaż spróbowała.
Zancia28, kambel, xcarolinex, energytrip, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Energy ja do tej pory czuje sie dziwnie a u mnei to juz 3 mce wolnego
Musze sie dzisiaj wsiąść za te paszporty i isc po formę na pocztę, do tego do przychodni małe zasklepiać bo mi położna powiedziała,ze musze je zapisać....energytrip lubi tę wiadomość
-
Energytrip mi na początku też dziwnie było, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, ale u Ciebie długo to nie potrwa i będziesz miała niedługo pełne ręce roboty
Ja właśnie dzisiaj zarejestrowałam małego w przychodni
Zancia a to już będziesz miała te połówkowe?energytrip, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
chyba macie racje... mlodzieniec cisnie sie, juz chce wyjsc powoli i bawic sie. dzis w nocy dal mi popalic, tak sie 'przemieszczal' od 3 nad ranem nie moglam spac, jak tylko oko zmrozylam to kopniak taki, ze na bacznosc prawie wstawalam.
Dzisiaj poszlam w koncu zmienic nazwisko w bankach... jeszcze zostala mi niemiecka ambasada - ale nie pali sie, wiec, jak juz bede na chodzie z malenstwem to sobie wykonam taka wycieczke.
w ogole zapomniala, ze z tym brzuchem to wszedzie bez kolejki zalatwiam sprawy. Musze zobaczyc czy nie mam jakis innych zaleglych spraw...hahahaha!
Pozdrawiam!Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość
-
Kropka nie to moje 1usg bo dlugo czekalam na wizyte z polozna a ze to moja 3 ciaza i nie mialam nigdy zadnych komplikacji, to polozna wytlumaczyla mi ze nie musze miec wizyty co 3 tygodnie dlatego następna bedzie w lutym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 19:19
-
Kurcze, ja juz w domu od 4 mcy... Ale w styczniu ide do pracy zrobic KICKsy, takie shifty przypominajace, moge zrobic 10 shiftów i z tego skorzystam, akurat wezme grafik S i uloze sobie zmiany pod jego grafik, wiec Malenstwo nie bedzie nikomu podrzucane
a dodatkowe £s tez sie przypadza
Dzisiaj pierwszy raz zostawilam Rosie na prawie 4godziny!! Ale na szczescie byla z Tata, wiec ok, a ja mialam 'mummy time' pierwszy raz po porodzie wybralam sie na silownie, pol godziny biegania + 30min cwiczen i pelno endorfin + zobaczyc ta malenka buzke ze slodkim usmieszkiem to juz wogole
Dziewczyny, nam chyba idzie gorna prawa jedynka, oczywiscie jesli matce-wariatce nic sie nie zmyslilood kilku dni to az jej slina po brodzie cieknie, tulic sie chce no i biala kropeczke widze
Tata mi na poczatku nie wierzyl i twierdzil, ze wyobraznia plata mi figla a pozniej sam mowil, ze cos tam widzi
bedziemy codziennie sprawdzac, mam nadzieje, ze nie oszalalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 20:02
Zancia28, mychowe, alkak12, energytrip, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Ja dzisiaj dostałam wezwanie na usg do szpitala w Sylwestra !!!
Mam zamiar usłyszeć same pozytywne wiadomości,aby móc przywitać Nowy Rok z uśmiechem na twarzy
Pozdrawiam !!!Limerikowo, alkak12, kambel, Zancia28, xcarolinex, energytrip, Ulala, onka79 lubią tę wiadomość
-
Zancia jak usg? Dawaj nam szczegóły
Plumb no proszę pięknie przywitasz Nowy Rok
Xcarolinex to wcześnie ząbki u córeczki wychodzą
Fajnie, że byłaś na siłowni, miło jest zrobić coś innego niż tylko zmieniać pieluchy i karmićZancia28, energytrip, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Ciesze sie jak poczytalam, ze u Was dziweczyny all dobrze, do przodu.
Cos widze i przeczuwam znowu silny wiatr. mam nadz, ze tym razem migreny mnie omina cudownie, zbzikowac idzie od tego wiania , ale i tak lepsze tu niz (-) na termometrze i ogrzewanie na full.
Czekam do soboty na moj kolejny prywatny scan, ost w tym roku ;=)))
moze Mala bedzie juz widac ok i dupka sie nie wypnie jak poprzednio.
tymczasem podsluchuje ja, na pocket fetal doppler sonoline C