X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulala to ten dopler??

http://www.ebay.co.uk/itm/380787400345?ssPageName=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p3984.m1431.l2649

1usa3e5e42kseo71.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28, ja kupiłam taki: http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Fetal-Doppler-Angel-Sound-Heart-Monitor-Portable-Angelsounds-Detector-D-/180802651869?pt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&hash=item2a18ad86dd.

Ale był to bardzo spontaniczny zakup więc nie mam porównania z innymi :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala wrote:
    A skąd ty masz mieć usg w tym 23 tygodniu jak oni tak namawiają? co dadzą ci jeszcze jeden scan za darmo czy jak? Albo specjalnie tak pisza,zeby przyjść i zapłacić te £50 bo mi sie zdaje,ze jakby człowiek ich tam postraszyl odpowiednimi paragrafami to pewno bez problemu by powiedzieli płeć bo nhs jest na cała Anglię wiec ogólne jakies wytyczne sa.

A ja akurat badan genetycznych nie robiłam.
    Chyba zle zinterpretowalam mam 2 podst. Scany w13 i 20 tc. A jesli chcę poznać płeć to mam zapisac się na 23 tc i wtedy zapl 50f bo to juz prywatny scan.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Kambel,

za skan placisz jak chcesz poznac plec?

Ja mialam skan w pierwszych dniach 14 tygodnia (w 12 i 13 bylam na wakacjach), nastepny w 20 tygodniu - to dwa standardowe. Pozniej jeszcze mialam w 32 tygodniu na placente, bo mialam nisko na poczatku i musieli sprawdzic czy sie podniosla.

Juz przy pierwszym skanie pani widziala dzyndzelak i powiedziala, ze moze nam powiedziec jelsi chcemy, w 20 i 32 tylko potwierdzily ze to chlopiec.

Nie slyszalam od nikogo za znajmych, zeby musieli placic za poznanie plci, za zdjecia owszem, ale nie za poznanie plci.

No chyba, ze cos zle przeczytalam posta....

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no u nas tak wymyślili i niestety nic pewnie na to nie poradzę .

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet artykul o tym znalazłam więc raczej jest zgodne to z prawem http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8786542/Maternity-units-refuse-to-tell-parents-the-sex-of-unborn-babies.html

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poznanie plci nie jest platne to moze zalezy od miejscowosci

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zancia tak ten doppler. ja uzywałam do niego albo oliwki dla dzieci albo bio oil i pieknie było słychać :)

kambel ale widzisz tu pisze,że oni nie chcą określać płci bo twierdzą,że są za bardzo zajęci,ale poniżej pisze,że dlatego wydłużyli czas skanu z 20 na 30 min żeby można było określić płeć. a jeżeli nie ma rządowo określone czy mają mówić czy nie to ja bym sie domagała jeżeli nie mają oficjalnego stanowiska w tej sprawie- bo ulotki typu 50 funtów za usg to nie jest oficjalne stanowisko :) a że ja lubię walczyć o swoje to bym chociaż spróbowała. :)

Zancia28, kambel, xcarolinex, energytrip, Limerikowo lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ebay.co.uk/itm/111213070227?redirect=mobile
    A ja kupilam taki I tez jestem zadowolona bo wyswietla jakie jest tetno malenstwa . Jak bylam u poloznej to miala podobny

Zancia28, mychowe, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • kambel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula- a no faktycznie. Zapytam przy następnym usg. A jeśli nie da rady to albo się skusimy albo będziemy mieć niespodziankę :)

energytrip, Ulala, Zancia28 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczelam moj urlop macierzynski...hmmm jakos tak dziwnie. Poniedzialek rano i do pracy nie trzeba isc, jejku.

mychowe lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy ja do tej pory czuje sie dziwnie a u mnei to juz 3 mce wolnego :)

Musze sie dzisiaj wsiąść za te paszporty i isc po formę na pocztę, do tego do przychodni małe zasklepiać bo mi położna powiedziała,ze musze je zapisać....

energytrip lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro na usg jade to sie spytam jak to jest:))

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip mi na początku też dziwnie było, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić, ale u Ciebie długo to nie potrwa i będziesz miała niedługo pełne ręce roboty :)

Ja właśnie dzisiaj zarejestrowałam małego w przychodni :)

Zancia a to już będziesz miała te połówkowe?

energytrip, Zancia28 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba macie racje... mlodzieniec cisnie sie, juz chce wyjsc powoli i bawic sie. dzis w nocy dal mi popalic, tak sie 'przemieszczal' od 3 nad ranem nie moglam spac, jak tylko oko zmrozylam to kopniak taki, ze na bacznosc prawie wstawalam.

Dzisiaj poszlam w koncu zmienic nazwisko w bankach... jeszcze zostala mi niemiecka ambasada - ale nie pali sie, wiec, jak juz bede na chodzie z malenstwem to sobie wykonam taka wycieczke.

w ogole zapomniala, ze z tym brzuchem to wszedzie bez kolejki zalatwiam sprawy. Musze zobaczyc czy nie mam jakis innych zaleglych spraw...hahahaha!

Pozdrawiam!

Limerikowo, mychowe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie to moje 1usg bo dlugo czekalam na wizyte z polozna a ze to moja 3 ciaza i nie mialam nigdy zadnych komplikacji, to polozna wytlumaczyla mi ze nie musze miec wizyty co 3 tygodnie dlatego następna bedzie w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 19:19

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja juz w domu od 4 mcy... Ale w styczniu ide do pracy zrobic KICKsy, takie shifty przypominajace, moge zrobic 10 shiftów i z tego skorzystam, akurat wezme grafik S i uloze sobie zmiany pod jego grafik, wiec Malenstwo nie bedzie nikomu podrzucane ;) a dodatkowe £s tez sie przypadza ;)

Dzisiaj pierwszy raz zostawilam Rosie na prawie 4godziny!! Ale na szczescie byla z Tata, wiec ok, a ja mialam 'mummy time' pierwszy raz po porodzie wybralam sie na silownie, pol godziny biegania + 30min cwiczen i pelno endorfin + zobaczyc ta malenka buzke ze slodkim usmieszkiem to juz wogole :)

Dziewczyny, nam chyba idzie gorna prawa jedynka, oczywiscie jesli matce-wariatce nic sie nie zmyslilo :P od kilku dni to az jej slina po brodzie cieknie, tulic sie chce no i biala kropeczke widze :P Tata mi na poczatku nie wierzyl i twierdzil, ze wyobraznia plata mi figla a pozniej sam mowil, ze cos tam widzi :P bedziemy codziennie sprawdzac, mam nadzieje, ze nie oszalalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 20:02

Zancia28, mychowe, alkak12, energytrip, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj dostałam wezwanie na usg do szpitala w Sylwestra !!!
    Mam zamiar usłyszeć same pozytywne wiadomości,aby móc przywitać Nowy Rok z uśmiechem na twarzy :)
    Pozdrawiam !!!

Limerikowo, alkak12, kambel, Zancia28, xcarolinex, energytrip, Ulala, onka79 lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia jak usg? Dawaj nam szczegóły :)

Plumb no proszę pięknie przywitasz Nowy Rok :)

Xcarolinex to wcześnie ząbki u córeczki wychodzą :)
    Fajnie, że byłaś na siłowni, miło jest zrobić coś innego niż tylko zmieniać pieluchy i karmić :)

Zancia28, energytrip, Plumb80 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie jak poczytalam, ze u Was dziweczyny all dobrze, do przodu.
    Cos widze i przeczuwam znowu silny wiatr. mam nadz, ze tym razem migreny mnie omina cudownie, zbzikowac idzie od tego wiania , ale i tak lepsze tu niz (-) na termometrze i ogrzewanie na full.
    Czekam do soboty na moj kolejny prywatny scan, ost w tym roku ;==))))
    moze Mala bedzie juz widac ok i dupka sie nie wypnie jak poprzednio.
    tymczasem podsluchuje ja, na pocket fetal doppler sonoline C
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ