X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    a nie wiem moze od dochodu meza to obliczaja?
    Na pewno tylko chodzi o to ale za chiny nie moge sie polapac jak to obliczaja bo znam małżeństwa w ktorych oboje pracuja I maja 2 dzieci a dostaja wiecej niz ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 22:33

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, witam.

Ula, piszesz ze moze za pare tygodni/miesiecy jak obnizy ci sie maciezynskie bedziesz sie kwalifikowac na cos wiecej? - dobrze zrozumialam?

Generalni plan wyglada tak, ze pierwsze 12 tygodnie mam 100% wyplaty, nastepne 12% tyg. 50%, nastepne 12 tygodnie statutory ML i ostatnie tygodnie do 52 tygodnia bezplatnie. (jak sie nie pomylilam to jakos tak to wyglada)

musze powiedziec, ze jak tylko zarobki zaczna mi sie obnizac to bedzie ciezko, bede mogla starac sie o cos?
    Jak na razie, tylko sie kwalifikuje na child benefit (20 tygodniowo) - troche lipa!

Mieszkanie kupilismy 5 lat temu i splacamy mortgage, jest ok jak oboje pracujemy, ale moj maz sam nie da rady spacac kredytu i utrzymac 3 osob, jak znikna moje zarobki.

Nie wiem, jak wybrnac z tej sytuacji....

Ja mam jutro ostatni dzien w pracy, choc juz dzisiaj mi sie troche lezka zakrecila, bo juz zaczelam dostwac, przytulenia, kartki, upominki. Jak ja dam jutro rade (emocjonalnie) to ja nie wiem. Okolo 900 ludzi pracuje u mnie, ja jestem zatrudniona prawie 11 lat i wiekszosc ludzi znam po imieniu, a reszte przynajmniej z widzenia (moja pozycja tego wymaga) - az mi dreszcze po plecach chodza jak o tym pomysle.
    Ja niby taka twarda jestem, ale jak przychodzi co do czego to rozklejam sie jak male dziecko.... ahhh!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 22:44

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy dokładnie tak, bo jednak średnia zarobków z ostatnich kilku mcy ci spadnie wiec a nuz zaczniemy sie kwalifikować, musze w koncu usiąść i to policzyć na stronie.
    I wiesz ja mam maciezynski płatne dokładnie tak samo jak ty!
    Co do child benefit to wlasnie na jedno dziecko jest cos koło £80 a na dwójkę juz mniej bi cos koło 140.

energytrip lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na 2 dzieci jest 35f tygodniowo bo ja tyle mam

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego dnia i udanych Mikołajek !!!

683099d6c0qp0auq.gif

Ulala, Kropka lubią tę wiadomość

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    http://www.ebay.co.uk/itm/2012-BLACK-RED-CARRERA-SPORT-3-in-1-Baby-Travel-System-Pushchair-Pram-Stroller-/110938704652?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item19d4764b0c
    Zancia wózek fajny ale ja osobiście bym go nie kupiła ze względu na to że wersja spacerowa nie ma funkcji opuszczanego oparcia plecków i dziecko cały czas siedzi i leży w pozycji zgiętej.

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    na 2 dzieci jest 35f tygodniowo bo ja tyle mam
    Dokładnie tak a na 3 i 4 ja mam po 12,75 na tydzień.

Plumb i na wzajem :)

relgh371dlgtazvw.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam. Zadzwoniłam do Revenue bo już drugi rok z rzędu przysłali mi list że niby im podałam tylko szacunkowe zarobki M za zeszły rok. Odebrał ciapol, proszę o tłumacza bo wiem że przy tych ich pytaniach sobie nie poradzę sama (próbowałam sama w zeszłym roku i nie udało się) a on mnie pyta ile lat tu jestem, wiec mu odpowiedziałam że od 2006. A on mi wykład że ja już powinnam płynnie mówić po angielsku po tylu latach i że mam znaleźć sobie kogoś z rodziny lub przyjaciół którzy zadzwonią za mnie i się pożegnał. Co za rasista jeden. Tak się ściełam że napisałam list od nich z zapytaniem dlaczego oni żądają ode mnie kontaktu skoro wysłałam do nich formę z aktualizacją i że pan z którym rozmawiałam odesłał mnie z kwitkiem bo nie znam angielskiego. Napisałam im też że uważam to za dyskryminację. Zobaczymy jak zareagują na to. Za chwilkę idę im to wysłać.

relgh371dlgtazvw.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 ja nie mialam jeszcze takiej sytuacji zeby mi tak powiedzieli i tlumacza nie dali a ja w uk od 2007 i tez mialam probelmy co roku w lipcu jak pojechalam do polski to mi kase odbierali i bo podobno nie wyslalam nowego p60 meza to teraz co roku wysylam papiery i dzwonie jeszcze to wtedy jest oki

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś miałam ekg, ale nic podobno nie wykazało, palpitacje się nie pojawiły od około tygodnia, może teraz będzie lepiej, nie mogę uwierzyć, że już zaczęłam 19 tydzień :)

Dobrze, że poruszacie temat Child Tax Credit, my z mężem do tej pory mieliśmy około 33tys. Rocznie razem i po urodzeniu dziecka będziemy mieli tylko około 22-23tys., bo firma, w której pracuje nie daje dodatkowego macierzyńskiego, tylko będę miała pierwsze 6 tygodni 90% zarobków, kolejne 33 tygodnie SMP, a później po 39 tygodniu już nic, wiec wezmę jedynie 39 tygodni macierzyńskiego, a resztę może mój mój mąż weźmie, bo jego firma mu zapłaci 100% przez pozostałe 13 tygodni. Kalkulator na stronie pokazuje, że się kwalifikuje na Child Fax Credit, ale wychodzi to około 100 funtów miesięcznie, wiec jest to trochę śmiechu warte. Oboje splacamy kredyt za dom, będzie trochę ciężko...
    Ale będzie dużo miłości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 15:38

xcarolinex, energytrip lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia ale ja też co roku do nich wysyłam maksymalnie 2 tygodnie po tym jak dostaje od nich formę i do zeszłego roku nie było problemu. Dopiero w zeszłym roku w listopadzie dostałam list i dzwoniłam, to samo w tym roku i nie mam pojęcia dlaczego mi piszą że tylko szacunkowe zarobki podałam im.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 17:15

relgh371dlgtazvw.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    http://www.ebay.co.uk/itm/2012-BLACK-RED-CARRERA-SPORT-3-in-1-Baby-Travel-System-Pushchair-Pram-Stroller-/110938704652?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item19d4764b0c

Ja mam pieluchy tetrowe kolorowe kupilam na allegroo i sa super

Zgubnie bardzo podobny do Bugaboo Cameleon :P
    W filmiku pokazali, ze nie opuszcza sie tego oparcia, tylko reguluje/opuszcza sie cale siedzisko, identycznie jak w Cameleonie :)

Tez je kiedys widzialam jak szukalam naszego Moodda na ebay ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mychowe, juz zaraz polmetek :)
    Chcecie na scanie poznac plec czy wytrzymacie do konca jak Kropka? ;)

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulala co do cot mobile to nam sie widzi Tiny Love Soothe n Groove, tylko ta zwykla nie rozowa :P
    Mialam zamowic jak bylam w ciazy, ale na wtedy wybralam play gym, wiec moze po swietach na promocji kupimy :) jest 3w1 wiec jest nawet do zabawy dla starszego Malucha :)

Zancia28 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Xcarolinex, no już niedługo połowa, wciąż nie mogę uwierzyć, czas tak szybko leci. Długo mówiliśmy, że nie chcemy do końca znać płci, ale ostatnio dostaliśmy dużo ubranek dla dziewczynki od niemowlaka do 2 lat, wiec chciałabym wiedzieć czy się przydadzą, czy nie. Jest tego bardzo dużo, z mniejsza ilością dalej bylibyśmy cierpliwi:)wiec się dowiemy.

Zancia28, xcarolinex, energytrip lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz odliczam do 10 grudnia bo wtedy ide na usg i licze ze bobas pokaze mi co tam skrywa:))

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ani trochę nie żałuję, że nie znałam płci i z drugim dzieckiem też bym chciała niespodziankę. W trakcie porodu moja ekscytacja sięgała zenitu, bo strasznie byłam ciekawa co nosiłam pod sercem i w trakcie przygotowań do cesarki, to nie obchodził mnie strach ani ból, ja tylko myślałam o tym, ze zaraz się dowiem. I te łzy szczęścia jak położna pokazała mi pupkę małego i powiedziała It's a boy :)

Mychowe,to trzymam kciuki za dziewczynkę :)

Energytrip dużo płakałaś w swój ostatni dzień pracy? W końcu nadszedł ten dzień :)

Zancia28, xcarolinex, mychowe, energytrip lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 a no zapoknialam ze w tej kwocie ktora otrzymuje jest working tax credit :)

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka no ale ja to bym nie wytrzymala bo chce wiedziec czy mam sukienki kupowac tez bym corcie chciala bo mam tyle ubranek po mojej 5 latce ze szkoda by bylo;(

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy drugim ( o ile bedzie :P ) to chyba chcialabym nie wiedziec, ciezko byloby wytrzymac ale dalabym rade ;)

Kropka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ