X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda mnie dobije. Znowu mnie rozlozylo. Tym razem katar, kaszel , kichanie i ciezka glowa. Wkasnie inhaluje sie olbas oil, jak M wroci to mnie troche wysmaruje bo wyczytalam ze mozna.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie mecza mdlosci i wymioty kiedy to sie skonczy??:((

1usa3e5e42kseo71.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 widze ze jestes tydzien dalej niz ja na kiedy masz termin ja na 25 maja

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - a czy u Was też trzeba płacić za poznanie płci? Czy jak to u was wygląda?

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia28 wrote:
    alkak12 widze ze jestes tydzien dalej niz ja na kiedy masz termin ja na 25 maja
    Ja mam na 28 maja ale ze bedzie cc to licze ze do polowy max I mnie rozpakuja :)

Kambel robiac usg polowkowe o ile malenstwo sie nie odwroci tak zeby nie bylo mozliwe rozpoznanie to powinni poinformowac co jest oczywiscie jezeli chcecie I nic za to sie nie placi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 13:37

relgh371dlgtazvw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w moim rejonie jest troszk. Inaczej. Aby poznać płeć trzeba umówić się na 'prywatny' scan i zapłacić 50 f.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troche dziwne zasady w Twoim rejonie sa I zastanawiam sie czy to zgodne z prawem takie naciaganie na dodatkowy I to w dodatku platny skan. Ja za tydzien mam wizyte w szpitalu to jak nie zapomne to zapytam czy takie cos moga robic.

relgh371dlgtazvw.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna o tym powiedziała już na pierwszej wizycie a ostatnio jak byłam na scanie w innym mieście bo tam jest lepszy sprzęt niż u nas w szpitalu to też wisiało ogłoszenie z tą informacja. Za 2 podst scany nie trzeba płacić jedynie za zdjęcia.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ogromne gratulacje, fajnie Cię widzieć w tym wątku znowu:)
    Ja mieszkam w Devon, w Plymouth i tutaj w szpitalu za polowkowe się nie płaci w 20 tygodniu i można poznać płeć jeśli dzidzia będzie dobrze ustawiona, za 11 dni się dowiem :)

kambel lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dziewczyne, której wogole nie powiedzieli jaka plec ;) Szpital mial swoje zasady i nikomu nie udzielali informacji dotyczacej plci, bo jak zostalo iles tam plci zle okreslonych, to rodzice pozywali szpital :/ i to przez takich ludzi wprowadzili zakaz i bylo to wszystko legalnie :)

Po tym watku na forum widac, ze duzo rejonów sie rozni - u innych polozna nie slucha bicia serca przez doppler przed 20tc, a np u mnie i chyba u Plumb? juz w 16tc na wizycie i to nie jest tak jak tu ktos napisal, ze polozna nie powinna - rozne rejony rzadza sie roznymi prawami :)
    U mnie na scanie placilo sie za zdjecia, a kilka lat wczesniej kolezanka nie musiala nic placic / ten sam szpital - wszystko non stop sie zmienia i tak juz jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 16:28

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, a ile u Was kosztuje 3D? Bo jesli roznica jest niewielka, to ja poczekalabym i odrazu zobaczyc mozna buzke etc no i wtedy tez plec poznac mozna :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huraaa! Wreszcie się doczekałam przesyłki, zamówiłam doppler, żeby móc podsłuchiwać naszego Groszka i właśnie jesteśmy po pierwszej "sesji" :-) Niesamowite uczucie usłyszeć pierwszy raz bicie serduszka dzieciątka :-) :-) :-) Mąż to aż miał łzy w oczach...

Dziewczynki powiedzcie mi ile czekałyście na tel od połoznej i list ze szpitala z datą 1 skanu? Jestem już tydzień po wizycie u lekarza i cisza jak na razie.

Ulala lubi tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka ja niestety Ci nie pomoge bo mi polozna telefonicznie na wizycie ustalila termin I od razu dala skierowanie na skan I badanie prenatalne.

Co do placenia za zdjecie to u mnie w szpitalu tez placi sie £4 ale minpolozna wpisala na skierowaniu (nie mam pojecia dlaczego) ze free I nic nie placilam.

relgh371dlgtazvw.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79a jaki dopler kupilas??

No ja sie spytam bo we wtorek mam usg ale tez slyszalam ze trzeba placic tylko za zdjecie

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3d nawet nie wiem, znajoma mi mówiła że ten scan właśnie w 3 d wykonują Ale ile w tym prawdy...?
    U mnie jedno zdjęcie 5f a 3 za 10.
    Co do serduszka to też ponoć po 20 tyg
    Ale chcę się zapytac teraz czy da rade jak będę na wizycie. Chociaż i tak czekam na doppler :) miałam nadzieję że będzie dziś ale jednak nie dotarł.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dziewczyny - a czy u Was też trzeba płacić za poznanie płci? Czy jak to u was wygląda?
    boju płacić?! no tego to jeszcze nie słyszałam! przeciez nie po to płacimy na nhs,zeby oni jeszcze brali kase za określenie płci. u nas jest tak,że na usg 20 tyg idziesz i tylko musisz określić przed usg czy chcesz znac płec czy nie. i tylko płacisz za zdjęcia 5funtów.

żancia ja miałam dopplera angel sound i już słuchałam od 10 tyg serduszek. na prawde polecam ten bajer :)

onka u nas samemu trzeba sie umawiac na usg...dostajesz nr tel od połoznej i samemu dzwonisz.aaa i listu nie dostajesz- date podają ci telefonicznie i tyle. najlepiej skontaktuj sie z położną i zapytaj jak jest u was

Zancia28, onka79 lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pierwszy raz słyszę by płacić za płeć o.O U mnie zdjęcia były za darmo, ale można było wrzucić jakiś grosik do puszki. Serduszka położna też słuchała przed 16 tyg. A list na pierwszy scan dostałam dosyć wcześnie( chyba z 2 albo 3 tyg. przed terminem), za to z datą na drugi scan miałam problemy, bo zmieniali system komputerowy i musiałam dzwonić kilka razy i się dopraszać - list przyszedł na kilka dni przed terminem.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wiem czemu tak. Ja mieszkam we Walii i może dlatego.napisane również było ze lepiej nie robić tego na polowkowym tylko tak 23-24 tydz.
    Tak samo mi powiedziano o badaniach genetycznych na scanie - pobiera się z krwi później i robi to położna a nie podczas usg. I jak było napisane na liście może potrwać 2 h to trwało max 10 min

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd ty masz mieć usg w tym 23 tygodniu jak oni tak namawiają? co dadzą ci jeszcze jeden scan za darmo czy jak? Albo specjalnie tak pisza,zeby przyjść i zapłacić te £50 bo mi sie zdaje,ze jakby człowiek ich tam postraszyl odpowiednimi paragrafami to pewno bez problemu by powiedzieli płeć bo nhs jest na cała Anglię wiec ogólne jakies wytyczne sa.

A ja akurat badan genetycznych nie robiłam.

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:

Energytrip dużo płakałaś w swój ostatni dzień pracy? W końcu nadszedł ten dzień :)

Oj dwa razy mil lezka poleciala wczoraj, glos sie raz zalamal. Bardzo bylo mi milo.... tyle ludzi przyszlo, tacy wszyscy byli fajni, tyle zyczen, milych slow, ahhh... duzo emocji.

Troche taka abstrakcjia, ze w poniedzialek nie ide do pracy... jakos to do mnie nie dochodzi, tak sie przyzwyczailam to paradowania z tym brzuszkiem!

:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 22:19

Kropka, Ulala, Plumb80, mychowe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ