X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zancia28!!! Czyli po 14 tyg też można to zrobić...ufff kamień z serca. Mam nadzieję, że się uda! Cieszę się Twoim dobrym wynikiem :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dzisiejsza nocka i dzionek nie nalezy do najciekawszych.... az mnie wygnalo do szpitala na sprawdzenie. Od wczoraj wieczorem tak mnie kuje w gornej czesci brzucha. Zrobili mi KTG dzidzia w porzadaku, wszystko ok, zmiezyli cisnienie, pobrali krew i po 3 godzinach poszlam do domu.
    Pan doktor powiedzial, ze to moze byc niestrawnosc, ale dzidzi jest w porzadku - to najwazniejsze.

Jestem wypompowana.... przy okazji bylam swiadkiem jak 3 laski przyszly juz rodzic, jedna nawet po 20 minutach juz dzidzie urodzila.... oj nasluchalam sie krzyku i jeczenia.... az mi wszystkie dolegliwosci przeszly, z tego wszystiego.

Ulala, alkak12, Zancia28, xcarolinex, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrim już malutko Ci zostało :) Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze :)
    A krzykami się nie przejmuj, ja nadal twierdzę, ze jak kobieta ma dobre psychiczne nastawienie, to poród aż tak nie boli :) Jak urodzisz, to powiesz mi czy to prawda ;)
    Już byś mogła rodzić, doczekać się nie mogę :D

energytrip lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka no nie wiem czy z tym nastawieniem to prawda ja ci powiem ze ja zawsze mialam dobre a porod boli jak by lamali mi kosci! a przezylam juz 2 i to bez znieczulenia wiec wiem co mowie:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza. Pewnie Wszystkie na święta szykujecie :) Ja też za moment idę robić rolady makowe bo ciasto już sobie wypoczęło w lodówce :)

Ula a Tobie dziewczyny dadzą spokojnie uszykować wszystko?

A i mam pytanie może któraś ma jakiś sprawdzony sposób na swędzenie i ból piersi? Już kilka dni się męczę i nie mogę chwilami wytrzymać.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pozdrawiam Was wszystkie. Teraz dużo zajęć przed świętami.Ja biegam do szkoły do dzieci na koncerty świąteczne,potem lecę do szpitala z kobietką jako tłumacz.Jeszcze zakupy no i potem już wbijam się w kuchnię,żeby uszykować pyszności na święta.

Co do porodu - boli wiadomo. Ja tez rodziłam 2 razy bez znieczulenia. Ale cały ból mija,jak już się trzyma maleństwo w ramionach :)

Pozdrawiam !!!

energytrip lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 to tak jak ja tez chodze po dzieci i jezzcze na te smieteczne wystepy, i trzeba na swieta bigos, salatke, galacik i td szykowac:)))

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy?????

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że już rodzi :) Energytrip odezwij się!!!! :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo dziewczyny.. still pregnant!

Jej juz jestem taka ociazala, ledwo chodze, o spaniu juz nie mowie, pozycji nie moge znalezc sobie.

Zauwazylam o wczoraj, ze co jakis czas brzuch mi zaczal twardniec, tak na kamien w gornej czesci.

Ja bylam 4 dni po dacie, a moj brat 14 dni wiec, moze mamy to w genach.

Podobno podczas pelni ksiezyca, albo zaraz po rodzi sie wiecej dzieci... dzisiaj w nocy zdaje sie jest pelnia....

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Energy, ja tu codziennie kilka razy zagladam i rzucam okiem czy jakies wiesci od Ciebie sa! :P No to oby Synek chcial wyjsc szybko ;) Jejku, pewnie doczekac sie juz nie mozecie, tymbardziej, ze juz po terminie!! ;)

My w niedziele zaliczylismy pierwszy raz basen z Rosie - bylo ok, nie bylo placzu, tylko na poczatku krzywa minka - woda zimniejsza niz w wannie a Rosie lubi baaardzo ciepla kapiel :P
    No i dzis bylismy na drugich szczepionkach, co za dziecko nam sie trafilo, ze chwile po tym jak pielegniarka wyjmie igle, to Ona sie umiecha do wszystkich?! Haha, czasami w Nia nie wierze :P Troszke pod wieczor marudzila, szczepionki no i znowu zeby wychodza... Miala spokoj przez 2 dni i znowu wszystko pakuje do buzi, slini sie, gryzie mi palce i swoje piastki, Bonjela w ruchu i na szczescie pomaga, Biedulka teraz spi jak susel po tym wszystkim.. No i malo mi przez te zeby je, ale nic nie poradze. Oh i kolejne szczepionki za 4tyg :/

Kropka, a Ty bedziesz szczepicz Synka? Bo widzialam ostatnio napisalas, ze jestes przeciwko szczepionkom, ale nie wiem czy to chodzilo tylko o Ciebie czy Lenny'ego tez? ;)
    Ja zaluje, ze zgodzilam sie na Rotavirus, w sumie i tak jej nie ochroni ta szczepionka :/

A co slychac Dziewczyny?! ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Byłam wczoraj z synem u GP i wspomniałam mu że mam okropną zgagę i nic mi nie pomaga. Pan wysłuchał, poprosił o imię i bez odsyłania mnie do recepcji żebym umówiła się na wizytę przepisał mi kapsułki na problemy gastrologiczno-jelitowe. Uprzedził mnie tylko że mam przerwać branie jak tylko przejdzie. Wyobraźcie sobie że po powrocie wczoraj wzięłam tylko jedną czyli około 4 popołudniu i do wieczora jeszcze mnie troszkę męczyło ale nie aż tak żeby coś więcej brać a dzisiaj jeszcze nie brałam i na razie nie musiałam :)

relgh371dlgtazvw.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 a jakie kapsulki dostalas?? bo ja syrop gawuskon anyzowy okropny wolalabym tabletki :)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia to sa kapsulki Omeprazole 20mg. Sa naprawde bardzo dobre jak dla mnie bo po tym co dzisiaj jadlam I pilam powinnam miec mega zgage a nic takiego nie czuje :)

relgh371dlgtazvw.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex nie nie będę szczepić synka. Naczytałam się i nasłuchałam złych rzeczy o szczepionkach i postanowiliśmy tego nie robić. Na szczęście w Anglii jest wolność wyboru i tu nikt nikogo nie zmusza do szczepień :)
    Fajnie, ze masz pogodne dziecko :)

A mój mały od kilku dni ryczy przeokropnie przed zaśnięciem :( Strasznie to męczące :( A najgorsze jest wieczorne usypianie, już zasypia, oczy już zamknięte, już zaczyna odpływać.... i ryk wniebogłosy :(

Energytrip ja się chyba nie doczekam :) Na kiedy masz termin wyznaczony?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja czasami myle ze juz mi ta ciaza tak zostanie... jej!

Termin mialam na zeszly piatek! na 13 grudnia.

W ten piatek przychodzi polozna znowu... wiem, ze jeszcze jest czas, do 42 tygodnia, ale juz wymiekam...

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musze się pochwalić, miałam dziś polowkowe i będziemy mieli dziewczynke, wazy 359g i ssala kciuk na usg, tak jak na moim zdjęciu teraz. Wszystkie wymiary w normie, co najważniejsze:)
    Tak ogromnie się cieszymy:)

xcarolinex, Zancia28, energytrip, kambel, Kropka, alkak12, Ulala, leniuta29, Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow, Mychowe gratuluje :) :) kolejna kobietka tu na watku :)
    Super, same dobre wiadomosci, jakis fajny ten tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 21:42

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - gratuluję dziewczyny:) zdjęcie jest super!
    Ja już nie mogę się doczekać polowkowego a to dopiero mam pod koniec stycznia... Oby szyb ko zlecialo

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe gratulacje :) :) :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ