Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
oj dzisiejsza nocka i dzionek nie nalezy do najciekawszych.... az mnie wygnalo do szpitala na sprawdzenie. Od wczoraj wieczorem tak mnie kuje w gornej czesci brzucha. Zrobili mi KTG dzidzia w porzadaku, wszystko ok, zmiezyli cisnienie, pobrali krew i po 3 godzinach poszlam do domu.
Pan doktor powiedzial, ze to moze byc niestrawnosc, ale dzidzi jest w porzadku - to najwazniejsze.
Jestem wypompowana.... przy okazji bylam swiadkiem jak 3 laski przyszly juz rodzic, jedna nawet po 20 minutach juz dzidzie urodzila.... oj nasluchalam sie krzyku i jeczenia.... az mi wszystkie dolegliwosci przeszly, z tego wszystiego.
Ulala, alkak12, Zancia28, xcarolinex, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Energytrim już malutko Ci zostało
Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze
A krzykami się nie przejmuj, ja nadal twierdzę, ze jak kobieta ma dobre psychiczne nastawienie, to poród aż tak nie boliJak urodzisz, to powiesz mi czy to prawda
Już byś mogła rodzić, doczekać się nie mogęenergytrip lubi tę wiadomość
-
Ale tu cisza. Pewnie Wszystkie na święta szykujecie
Ja też za moment idę robić rolady makowe bo ciasto już sobie wypoczęło w lodówce
Ula a Tobie dziewczyny dadzą spokojnie uszykować wszystko?
A i mam pytanie może któraś ma jakiś sprawdzony sposób na swędzenie i ból piersi? Już kilka dni się męczę i nie mogę chwilami wytrzymać. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Pozdrawiam Was wszystkie. Teraz dużo zajęć przed świętami.Ja biegam do szkoły do dzieci na koncerty świąteczne,potem lecę do szpitala z kobietką jako tłumacz.Jeszcze zakupy no i potem już wbijam się w kuchnię,żeby uszykować pyszności na święta.
Co do porodu - boli wiadomo. Ja tez rodziłam 2 razy bez znieczulenia. Ale cały ból mija,jak już się trzyma maleństwo w ramionach
Pozdrawiam !!!energytrip lubi tę wiadomość
-
halo dziewczyny.. still pregnant!
Jej juz jestem taka ociazala, ledwo chodze, o spaniu juz nie mowie, pozycji nie moge znalezc sobie.
Zauwazylam o wczoraj, ze co jakis czas brzuch mi zaczal twardniec, tak na kamien w gornej czesci.
Ja bylam 4 dni po dacie, a moj brat 14 dni wiec, moze mamy to w genach.
Podobno podczas pelni ksiezyca, albo zaraz po rodzi sie wiecej dzieci... dzisiaj w nocy zdaje sie jest pelnia....
Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Oh Energy, ja tu codziennie kilka razy zagladam i rzucam okiem czy jakies wiesci od Ciebie sa!
No to oby Synek chcial wyjsc szybko
Jejku, pewnie doczekac sie juz nie mozecie, tymbardziej, ze juz po terminie!!
My w niedziele zaliczylismy pierwszy raz basen z Rosie - bylo ok, nie bylo placzu, tylko na poczatku krzywa minka - woda zimniejsza niz w wannie a Rosie lubi baaardzo ciepla kapiel
No i dzis bylismy na drugich szczepionkach, co za dziecko nam sie trafilo, ze chwile po tym jak pielegniarka wyjmie igle, to Ona sie umiecha do wszystkich?! Haha, czasami w Nia nie wierzeTroszke pod wieczor marudzila, szczepionki no i znowu zeby wychodza... Miala spokoj przez 2 dni i znowu wszystko pakuje do buzi, slini sie, gryzie mi palce i swoje piastki, Bonjela w ruchu i na szczescie pomaga, Biedulka teraz spi jak susel po tym wszystkim.. No i malo mi przez te zeby je, ale nic nie poradze. Oh i kolejne szczepionki za 4tyg
Kropka, a Ty bedziesz szczepicz Synka? Bo widzialam ostatnio napisalas, ze jestes przeciwko szczepionkom, ale nie wiem czy to chodzilo tylko o Ciebie czy Lenny'ego tez?
Ja zaluje, ze zgodzilam sie na Rotavirus, w sumie i tak jej nie ochroni ta szczepionka
A co slychac Dziewczyny?! -
Hej
Byłam wczoraj z synem u GP i wspomniałam mu że mam okropną zgagę i nic mi nie pomaga. Pan wysłuchał, poprosił o imię i bez odsyłania mnie do recepcji żebym umówiła się na wizytę przepisał mi kapsułki na problemy gastrologiczno-jelitowe. Uprzedził mnie tylko że mam przerwać branie jak tylko przejdzie. Wyobraźcie sobie że po powrocie wczoraj wzięłam tylko jedną czyli około 4 popołudniu i do wieczora jeszcze mnie troszkę męczyło ale nie aż tak żeby coś więcej brać a dzisiaj jeszcze nie brałam i na razie nie musiałam -
Xcarolinex nie nie będę szczepić synka. Naczytałam się i nasłuchałam złych rzeczy o szczepionkach i postanowiliśmy tego nie robić. Na szczęście w Anglii jest wolność wyboru i tu nikt nikogo nie zmusza do szczepień
Fajnie, ze masz pogodne dziecko
A mój mały od kilku dni ryczy przeokropnie przed zaśnięciemStrasznie to męczące
A najgorsze jest wieczorne usypianie, już zasypia, oczy już zamknięte, już zaczyna odpływać.... i ryk wniebogłosy
Energytrip ja się chyba nie doczekamNa kiedy masz termin wyznaczony?
-
Dziewczyny, musze się pochwalić, miałam dziś polowkowe i będziemy mieli dziewczynke, wazy 359g i ssala kciuk na usg, tak jak na moim zdjęciu teraz. Wszystkie wymiary w normie, co najważniejsze:)
Tak ogromnie się cieszymy:)xcarolinex, Zancia28, energytrip, kambel, Kropka, alkak12, Ulala, leniuta29, Plumb80 lubią tę wiadomość