X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zancia28!!! Czyli po 14 tyg też można to zrobić...ufff kamień z serca. Mam nadzieję, że się uda! Cieszę się Twoim dobrym wynikiem :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dzisiejsza nocka i dzionek nie nalezy do najciekawszych.... az mnie wygnalo do szpitala na sprawdzenie. Od wczoraj wieczorem tak mnie kuje w gornej czesci brzucha. Zrobili mi KTG dzidzia w porzadaku, wszystko ok, zmiezyli cisnienie, pobrali krew i po 3 godzinach poszlam do domu.
    Pan doktor powiedzial, ze to moze byc niestrawnosc, ale dzidzi jest w porzadku - to najwazniejsze.

Jestem wypompowana.... przy okazji bylam swiadkiem jak 3 laski przyszly juz rodzic, jedna nawet po 20 minutach juz dzidzie urodzila.... oj nasluchalam sie krzyku i jeczenia.... az mi wszystkie dolegliwosci przeszly, z tego wszystiego.

Ulala, alkak12, Zancia28, xcarolinex, onka79, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrim już malutko Ci zostało :) Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze :)
    A krzykami się nie przejmuj, ja nadal twierdzę, ze jak kobieta ma dobre psychiczne nastawienie, to poród aż tak nie boli :) Jak urodzisz, to powiesz mi czy to prawda ;)
    Już byś mogła rodzić, doczekać się nie mogę :D

energytrip lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka no nie wiem czy z tym nastawieniem to prawda ja ci powiem ze ja zawsze mialam dobre a porod boli jak by lamali mi kosci! a przezylam juz 2 i to bez znieczulenia wiec wiem co mowie:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza. Pewnie Wszystkie na święta szykujecie :) Ja też za moment idę robić rolady makowe bo ciasto już sobie wypoczęło w lodówce :)

Ula a Tobie dziewczyny dadzą spokojnie uszykować wszystko?

A i mam pytanie może któraś ma jakiś sprawdzony sposób na swędzenie i ból piersi? Już kilka dni się męczę i nie mogę chwilami wytrzymać.

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pozdrawiam Was wszystkie. Teraz dużo zajęć przed świętami.Ja biegam do szkoły do dzieci na koncerty świąteczne,potem lecę do szpitala z kobietką jako tłumacz.Jeszcze zakupy no i potem już wbijam się w kuchnię,żeby uszykować pyszności na święta.

Co do porodu - boli wiadomo. Ja tez rodziłam 2 razy bez znieczulenia. Ale cały ból mija,jak już się trzyma maleństwo w ramionach :)

Pozdrawiam !!!

energytrip lubi tę wiadomość

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 to tak jak ja tez chodze po dzieci i jezzcze na te smieteczne wystepy, i trzeba na swieta bigos, salatke, galacik i td szykowac:)))

Plumb80 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energy?????

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że już rodzi :) Energytrip odezwij się!!!! :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo dziewczyny.. still pregnant!

Jej juz jestem taka ociazala, ledwo chodze, o spaniu juz nie mowie, pozycji nie moge znalezc sobie.

Zauwazylam o wczoraj, ze co jakis czas brzuch mi zaczal twardniec, tak na kamien w gornej czesci.

Ja bylam 4 dni po dacie, a moj brat 14 dni wiec, moze mamy to w genach.

Podobno podczas pelni ksiezyca, albo zaraz po rodzi sie wiecej dzieci... dzisiaj w nocy zdaje sie jest pelnia....

Kropka, mychowe lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Energy, ja tu codziennie kilka razy zagladam i rzucam okiem czy jakies wiesci od Ciebie sa! :P No to oby Synek chcial wyjsc szybko ;) Jejku, pewnie doczekac sie juz nie mozecie, tymbardziej, ze juz po terminie!! ;)

My w niedziele zaliczylismy pierwszy raz basen z Rosie - bylo ok, nie bylo placzu, tylko na poczatku krzywa minka - woda zimniejsza niz w wannie a Rosie lubi baaardzo ciepla kapiel :P
    No i dzis bylismy na drugich szczepionkach, co za dziecko nam sie trafilo, ze chwile po tym jak pielegniarka wyjmie igle, to Ona sie umiecha do wszystkich?! Haha, czasami w Nia nie wierze :P Troszke pod wieczor marudzila, szczepionki no i znowu zeby wychodza... Miala spokoj przez 2 dni i znowu wszystko pakuje do buzi, slini sie, gryzie mi palce i swoje piastki, Bonjela w ruchu i na szczescie pomaga, Biedulka teraz spi jak susel po tym wszystkim.. No i malo mi przez te zeby je, ale nic nie poradze. Oh i kolejne szczepionki za 4tyg :/

Kropka, a Ty bedziesz szczepicz Synka? Bo widzialam ostatnio napisalas, ze jestes przeciwko szczepionkom, ale nie wiem czy to chodzilo tylko o Ciebie czy Lenny'ego tez? ;)
    Ja zaluje, ze zgodzilam sie na Rotavirus, w sumie i tak jej nie ochroni ta szczepionka :/

A co slychac Dziewczyny?! ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Byłam wczoraj z synem u GP i wspomniałam mu że mam okropną zgagę i nic mi nie pomaga. Pan wysłuchał, poprosił o imię i bez odsyłania mnie do recepcji żebym umówiła się na wizytę przepisał mi kapsułki na problemy gastrologiczno-jelitowe. Uprzedził mnie tylko że mam przerwać branie jak tylko przejdzie. Wyobraźcie sobie że po powrocie wczoraj wzięłam tylko jedną czyli około 4 popołudniu i do wieczora jeszcze mnie troszkę męczyło ale nie aż tak żeby coś więcej brać a dzisiaj jeszcze nie brałam i na razie nie musiałam :)

relgh371dlgtazvw.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 a jakie kapsulki dostalas?? bo ja syrop gawuskon anyzowy okropny wolalabym tabletki :)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zancia to sa kapsulki Omeprazole 20mg. Sa naprawde bardzo dobre jak dla mnie bo po tym co dzisiaj jadlam I pilam powinnam miec mega zgage a nic takiego nie czuje :)

relgh371dlgtazvw.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex nie nie będę szczepić synka. Naczytałam się i nasłuchałam złych rzeczy o szczepionkach i postanowiliśmy tego nie robić. Na szczęście w Anglii jest wolność wyboru i tu nikt nikogo nie zmusza do szczepień :)
    Fajnie, ze masz pogodne dziecko :)

A mój mały od kilku dni ryczy przeokropnie przed zaśnięciem :( Strasznie to męczące :( A najgorsze jest wieczorne usypianie, już zasypia, oczy już zamknięte, już zaczyna odpływać.... i ryk wniebogłosy :(

Energytrip ja się chyba nie doczekam :) Na kiedy masz termin wyznaczony?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja czasami myle ze juz mi ta ciaza tak zostanie... jej!

Termin mialam na zeszly piatek! na 13 grudnia.

W ten piatek przychodzi polozna znowu... wiem, ze jeszcze jest czas, do 42 tygodnia, ale juz wymiekam...

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musze się pochwalić, miałam dziś polowkowe i będziemy mieli dziewczynke, wazy 359g i ssala kciuk na usg, tak jak na moim zdjęciu teraz. Wszystkie wymiary w normie, co najważniejsze:)
    Tak ogromnie się cieszymy:)

xcarolinex, Zancia28, energytrip, kambel, Kropka, alkak12, Ulala, leniuta29, Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooow, Mychowe gratuluje :) :) kolejna kobietka tu na watku :)
    Super, same dobre wiadomosci, jakis fajny ten tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 21:42

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - gratuluję dziewczyny:) zdjęcie jest super!
    Ja już nie mogę się doczekać polowkowego a to dopiero mam pod koniec stycznia... Oby szyb ko zlecialo

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe gratulacje :) :) :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ