X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze mamy podobny styl i lubimy wygodnie :) ja tez mam taka sukienke z H&M z serii Basic, jest to juz moja ktoras z kolei, bardzo je lubie i teraz na ciaze bedzie jak znalazl. Wlasnie ostatnio szukalam takich prostych, lejacych sie dlugich sukienek i byly tylko bradzo pstrokate albo bardzo przy ciele. Po raz kolejny, sprawdze Twoje typy ;) Bardzo lubie chodzic w sukienkach i chyba przy tym zostane na jesien i zime, bede musiala tylko znalezc dobre rajstopy ciazaowe, albo legginsy.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że rozgorzała dyskusja o ubraniach.

Ja na razie nie mam problemu z ciuchami. Kiedyś byłam sporo grubsza i jak schudłam to za duże ubrania zapakowałam do wielkiego pudła i wyniosłam do piwnicy. Ostatnio zrobiłam przegląd i mam całą szafę "nowo-starych" ubrań. :-) Niektóre są na teraz, niektóre na za miesiąc, a niektóre pewnie posłużą całą ciążę. Powiem szczerze, że niektóre leżą nawet lepiej, bo mam większy biust :-)

betinka lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a madrze zrobilas ze nie pozbylas sie tamtych ubran, teraz beda jak znalazl. Ja nie zamierzam inwestowac wiekszych pieniedzy w garderobe strikte ciazowa, uwazam to za zbedne. Widaomo, jedne spodnie i rajstopy/legginsy na pewno, z gora mam nadzieje sobie jakos poradze. Nie wiem tylko jak to bedzie z plaszczem lub kurtka na zime. Na szczescie tu gdzie mieszkam zimy sa lagodne i powinno sie obejsc bez zmiany garderoby :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki krótki płaszczyk odcinany pod biustem, a na dole rozkloszowany, więc powinien brzuch zmieścić. :-) Nie wiem jak jesienią, ale na razie są upały. W spodnie na jesień też na pewno będę musiała zainwestować, bo w leginsach na pewno będzie mi za zimno. Koleżanka ma mi tez przynieść swoje spodnie, ale zobaczymy czy będą w dobrym rozmiarze.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha zapomniałam Wam napisać, ze chyba antybiotyk działa :-) Oby badanie za tydzień to potwierdziło.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kor_a ze czujesz sie lepiej, mam nadzieje ze kolejny posiew bedzie juz wzorowy :)

Ja mam tez plaszcz ktory rozchodzi sie kloszem od piersi w dol, ale czy mi sie piersi zmieszcza jak jeszcze urosna? heh brzuch powinien wejsc. Widzialam ze niektore kobiety nie zapisanja sie a zamiast tego narzucaja jeszcze poncho na wierzch lub otulaja sie grubym szalem w miejscu gdzie nie starcza :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a, trzymam kciuki, zeby antybiotyk wykurzyl to cholerstwo z Ciebie!

A rajstopy ciazowe na jesien (takie kryjace grubsze) mam przetestowane z Gatta. Sa cudowne!!! Przesmigalam w nich kawal ciazy. Nic nie uciska, nic sie nie zsuwa, a do tego nie wygladaja jak namiot, moj maz i siostra stwierdzili,ze sa sexy :)

I mam od wczoraj cudowny wynalazek na bardziej zaawansowana ciaze - pas ciazowy (macierzynski) Oppo. U Was jeszcze brzuszki malutkie, ale niedlugo zaczna rosnac jak szalone i zaczna sie bole plecow i brzucha. Ja od miesiaca ledwo chodze, bo dziecko mam ogromne i co kilka krokow mam skurcze,bo brzuh jest bardzo ciezki. I w koncu wczoraj dotarlam do sklepu ortopedycznego, kobitka mi zalozyla ten pas i ulga,jakby mi ktos 10 kg zdjal! Takze na przyszlosc go goraco polecam! Zaluje,ze go kupilam dopiero teraz. Ma wielostopniowa regulacje i wcale go nie widac pod ubraniem,bo jest waski. Mozna go przez internet kupic. Cudo!

Martynaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Betinka - przy moich problemach z kręgosłupem pewnie wcześniej czy później będę zmuszona go kupić

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:) melduje sie juz z mojego upragnionego urlopu :) podróż minęła mi bardzo dobrze. Musieliśmy sie tylko zatrzymywać co jakies 2-3 godzinki żebym sie rozprostowala i odetchnęła swiezym powietrzem a poza tym to czułam sie bardzo dobrze. Wiec Martynaaa, myśle ze u Ciebie bedzie tak samo z Twoim urlopem:)

Po

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi urwało post.

Podzielam wasze zdanie odnośnie wszelakich oszczędności, ja od zawsze uwielbiam lumpeksy i zamierzam wykorzystać je maksimum w poszukiwaniu ciążowych ubrań i małych ubranek dla bobasa :)

Ide na sniadanko do mamusi :) cudownie byc na wakacjach :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Betinka, nie opuszczaj nas, masz tyle dobrych rad, ze szkoda byloby gdybys zniknela z tego forum :)

Ciesze sie Anielle, ze podroz minela spokojnie, myslalam nawet o Tobie w sobote i zastanawialam sie jak u Ciebie. Korzystaj z wolnego i ladnej pogody. Ja juz tez niedlugo bede sie cieszyc pobytem u mamy i mamusi z dala od miasta :) Juz nie moge sie doczekac i wszystko wokol mnie strasznie drazni.

My wyjezdzamy najprawdopodobniej w sobote z rana i pewnie bez postojow co 2-3h sie nie obejdzie, bo coraz mocniej odczuwam bole w odcinku krzyzowym plecow i w dole brzucha. Rosne i rosne :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podróż na wakacje tez oznaczała postoje, ale w celu opróżnienia pęcherza - nic innego mi nie dokuczało :-)

Wczoraj odwiedziła mnie szwagierka i powiedziała, że mam większy brzuch, ale gdyby nie wiedziała, że jestem w ciąży to by pomyślała, że po prostu trochę przytyłam, za to biust powiększył mi się chyba o dwa rozmiary! Szczerze przyznam, że na razie o jeden, ale chyba trzeba będzie za miesiąc pomyśleć o większym biustonoszu.

Zaczynam odczuwać ruchy dziecka. Są to albo takie łaskotania, albo tak jakby ktoś mnie palcem dotknął od wewnątrz - na razie nie są to silne i częste doznania. Najlepiej wyczuwalne jak leżę i nie jestem zajęta czymś innym.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piatek widzialam sie z kolezankami i powiedzialy ze brzuszek sie juz zarysowuje, ale piersi sa tak ladne ze powinnam sobie narobic zdjec i w przyszlosci wspominac :) szacuje ze plus jeden rozmiar, jeszcze sie mieszcze w moje biustonosze, ale chyba niedlugo czas na zmiane.

Wczoraj z kolei byl u nas brat meza z zona, zupelnie nie zainteresowani posiadaniem dzieci i tymi sprawami, stwierdzili ze sa zawiedzeni ze nie widac jeszcze u mnie brzucha. Nastawieni byli na to ze juz w 4 miesiacu zobacza pokazny bebenek a tu zonk. Ale powiekszenie piersi tez zauwazyli :)

Wniosek nasuwa mi sie taki, ze kobiety zainteresowane i majace troche wiedzy o ciazy zauwaza zmiany szybciej niz te ktorych temat nigdy nie interesowal i nie dotyczy. Dla jednych wygladam jak obżartuch dla innych jak w ciazy :)

Kora_a fajnie ze juz czujesz ruchy dziecka. Ja jak nrazie odczuwam czasem takie wybrzuszenia nisko pod pepkiem, jakby dziecko przysuwalo sie do przedniej sciany brzucha. Trwa to chwile, a jak mu sie znudzi to wraca do tylu. Pojawia sie raz po srodku, raz bardziej z prawej strony, czasem z lewej. Jak przyloze dlon i leze spokojnie a dziecko jest wlasnie tak blisko to moge poczuc delikatne puk. Zadko sie to jeszcze zdaza, ale jak to czuje to buzia mi sie cieszy przez 2 dni :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak milo :) Nie opuszcze Was! ;)

Tez jestem na wakacjach, pojechalismy nad morze z Warszawy. Mimo prawie juz 8 miesiaca tylko 2 postoje na siku! Mati pol drogi spal, pol sobie uzywal na moich zebrach. Dzisiaj na plazy wyleglam pod parasolem, odslonilam brzucha i... wytrzymalam niecale 3h w cieniu ;)

Martyna, ja podobnie czulam pierwsze ruchy! Tez sie robila gula w roznych miejscach pod pepkiem na lezaco i przez kilka tygodni czulam jego pukanie tylko lezac na plecach. A teraz nawet jakby odwrotnie - na stojaco czy siedzaco mam napiety brzuch i straaaasznie mocno go czuc, czesto tak moxno napiera rekami i nogami,ze az boli. I nawet stopke da sie wymacac :)

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

fajne sa te gule :) zobaczymy jak bedzie z kopniakami.

ja dzis do Was z pytaniem o wakacje. Za tydzien bede juz na urlopie i wstepnie planowalismy wyjazd w gory bo je uwielbiamy. Biorac pod uwage moj stan myslalam o tych nizszych, np o Bieszczadach, ale to chyba tez za wiele jak na mnie. Ostatnio szybko sie mecze i bola mnnie plecy. Perspektywa calodziennych wedrowek w pelnym sloncu/deszczu po gorach i lasach skad daleko jest do szpitali w razie czego jakos mnie przeraza. Chyba dziecko uslyszalo szalone plany rodzicow i od kilku dni mame meczy dajac delikatne sugestie :)

Wiec stanelo na tym ze pojedziemy nad polskie morze, bez wzgledu na pogode i tez planujemy spedzic czas bardziej aktywnie niz lezac na plazy.

Kor_a, Betinka mozecie polecic jakies miejscowosi, nie koniecznie te bardziej znane, zawsze szukam miejsc gdzie jest mniej ludzi a ciagle sa dobra baza wypadowa w rozne znane miejsca. Za wszelkie podpowiedzi bede wdzieczna :) moja dzidzia rowniez :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w Jastarni, ale przed sezonem, więc ludzi było mało. Nie wiem jak jest teraz... Osobiście gdybym miała jechać kolejny raz to wybrałabym jakąś miejscowość usytuowaną tylko nad morzem (np. Łeba), a nie nad morzem i zatoką, bo denerwowały mnie te wiatry wiejące z dwóch stron.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, ja niestety nie jestem w ustronnym miejscu, bo w Gdansku, ale to z premedytacja, gdyby sie cos dzialo, to lekarz szybko dostepny. Mialam tyle przygod z ciaza, wiec wolimy dmuchac na zimne w razie czego.

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny, dzis bede szukac jakiegos miejsca dla nas :)

A ja dzis o 12 mam wizyte u mojej ginekolog. Zawsze jestem pozytywnie nastawiona, ale jak przychodzi dzien wizyty to jestem zestresowana i nie wiem co sie ze mna dzieje. Martwie sie na zapas czy wszystko jest dobrze.

Trzymajcie kciuki.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie, poza dużym opóźnieniem wszystko bylo dobrze. Dziekuje za kciuki :)

Widziałam maleństwo, pierwszy raz słyszałam jak bije mu serduszko, a bije bardzo regularnie i tak bardzo szybko :)

Wszystkie pomiary w normie, waga dzidziusia to 170g i usg policzyło na tej podstawie wiek ciąży na 16+5 czyli o dwa dni starsza niz szacowalo wczesniej. Ryzyko chorob genetycznych jest minimalne. Dzidzia ruszala sie slodko, moim zdaniem byla bardzo grzeczna, byly to takie delikatne ruchy, oby byla taka spokojna po porodzie :) mama i tata tez do porywczych nie naleza ;)

Co do plci, to usg bylo dosc niewyrazne, badanie bylo robione w innym gabinecie na innym sprzecie niz ostatnio. Na poczatku doktor powiedziala, ze nie potrafi odczytac plci, ale pozniej ruszajac glowica zobaczylysmy dupke malenstwa i zapytala czy chce wiedziec. Oczywiscie ze chce! Powiedziala ze mysli ze to chlopiec i wieksze prawdopodobieństwo jest ze urodze chlopca niz dziewczynke. Zanim mi powiedziala to i ja zdazylam dostrzec to "to" co swiadczy o chlopcu :) takie tez byly moje przeczucia i prognozy wszystkich wokolo.

Kolejne badanie polowkowe dopiero 21 sierpnia, tak pozno ze wzgledu na moj urlop, ale powiedziala ze to nie stanowi problemu. Wtedy juz na 100% powinnam wiedziec czy to faktycznie chlopiec, ale watpie aby cokolwiek sie zmienilo. Chyba ze bedzie to pierwszy psikus jakie nam dzidzia zafunduje ;)

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ