X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś w tym być. To może nasz nie chce się pokazać, bo ani Michalina ani Ksawery mu się nie podoba :-) Ostatnio zaczynam czuć, że jednak to będzie dziewczynka - po tych fikołkach z powodu powrotu taty, bo na co dzień wszystkie małe dziewczynki lgną do mojego Męża, a ma chłopcy raczej z dystansem :-)

Martynaaa lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, byłam we wtorek na usg dzidzia rosnie serduszko bije i rusza się i to tak, że bardzo ciężko było zmierzyć, więc gin stwierdził, że chyba trzeba powtórzyć, jako, że miał problemy z tym moim ruchliwym maluchem zapytałam czy może usg genetyczne zrobić stwierdził, że jeśli chcę to nawet lepiej, bo tam się w tym specjalizują
    wg tego co pomierzył wszystko ok, ale sam stwierdził, że to mierzenie nie do konca wiarygodne, no i oczywiście okres urlopowy, więc udało mi się zarejesrować dopiero na przyszły piątek a to będzie 14t 0d wg om a 13t 5d wg owulacji i mam nadzieję, że jeszcze się będzie mieścić w normie wzrostowej do pomiarów, mimo wszystko ten gin od genetycnych sprawdzi też inne rzeczy i dokładniej wszytsko pomierzy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej, byłam we wtorek na usg dzidzia rosnie serduszko bije i rusza się i to tak, że bardzo ciężko było zmierzyć, więc gin stwierdził, że chyba trzeba powtórzyć, jako, że miał problemy z tym moim ruchliwym maluchem zapytałam czy może usg genetyczne zrobić stwierdził, że jeśli chcę to nawet lepiej, bo tam się w tym specjalizują
    wg tego co pomierzył wszystko ok, ale sam stwierdził, że to mierzenie nie do konca wiarygodne, no i oczywiście okres urlopowy, więc udało mi się zarejesrować dopiero na przyszły piątek a to będzie 14t 0d wg om a 13t 5d wg owulacji i mam nadzieję, że jeszcze się będzie mieścić w normie wzrostowej do pomiarów, mimo wszystko ten gin od genetycnych sprawdzi też inne rzeczy i dokładniej wszytsko pomierzy

14 tc to już trochę późno (tak powiedział mój spec od usg płodu) - te normy są ustalane dla wieku, o ile dobrze pamiętam 11-13tc. Ale jak bardzo wprawiony lekarz, to może obada jak trzeba. Gdyby jednak pomiary ciutkę odbiegały od normy, to się nie stresuj i weź pod uwagę, że to jednak troszkę późno.
    Ja mam jutro USG III trymestru, synuś w 29tc ważył 1854g, obstawiam, że kloc może koło 3kg ważyć już :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj złapał trochę dołek.... przez tydzień przytyłam 1 kg, gdzie normalnie powinnam przybierać ok. 0,5kg :-( Jak tak dalej pójdzie to skończę ciążę z niezłym nadbagażem...

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki

Nieśmiało dołączam na fioletową stronę :) o ile test nie kłamie

Kor_a, betinka, Martynaaa, lkc lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAA Ewik - gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ależ się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a jeszcze raz dziękuje :) Twoje testy owu musiały zawierać wiruski jak nic :)

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolniło się miejsce na genetyczne na dziś i byłam dzis jest 13t 0d wg om
    przezierność wyszła niestety znacznie ponad normę, 2,7 mm a norma do 2,5, reszta markerów ok, czekam jeszcze na wyniki badan krwi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, dzidzia ma już prawie 7 cm

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ja '85 ale to prawie '86

Przyjemnego dźwigania brzuszków życzę
    Ja z Opola woj opolskie

szpilka lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Zwolniło się miejsce na genetyczne na dziś i byłam dzis jest 13t 0d wg om
    przezierność wyszła niestety znacznie ponad normę, 2,7 mm a norma do 2,5, reszta markerów ok, czekam jeszcze na wyniki badan krwi, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, dzidzia ma już prawie 7 cm

To może wynikać z błędu pomiarowego i aparatu, nie denerwuj się nic! U mnie w 12tc w EnelMedzie wywróżyli 0,6 a że im nie ufam i zawsze poprawiam u świetnego specjalisty, to się od niego dowiedziałam, że taki wynik to bullshit i u niego zupełnie inny wyszedł.

Ja dziś też miałam usg rozszerzone, mój olbrzym jest na 96 centylu. Waży 2,5kg! Przez 3 tyg przytył 0,7kg. Niestety przytula się buzią do łożyska, więc nie dał sobie zrobić pamiątkowego zdjęcia :( Udało się na siedząco go trochę przydybać, ale niestety jest zniekształcony. Mimo wszystko widać jaki jest grubasek :) Oto on:
    e9wv89.jpg

lkc lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    To może wynikać z błędu pomiarowego i aparatu, nie denerwuj się nic! U mnie w 12tc w EnelMedzie wywróżyli 0,6 a że im nie ufam i zawsze poprawiam u świetnego specjalisty, to się od niego dowiedziałam, że taki wynik to bullshit i u niego zupełnie inny wyszedł.

Ja dziś też miałam usg rozszerzone, mój olbrzym jest na 96 centylu. Waży 2,5kg! Przez 3 tyg przytył 0,7kg. Niestety przytula się buzią do łożyska, więc nie dał sobie zrobić pamiątkowego zdjęcia :( Udało się na siedząco go trochę przydybać, ale niestety jest zniekształcony. Mimo wszystko widać jaki jest grubasek :) Oto on:
    e9wv89.jpg
    dzieki Kochana Twoja dzidzia śliczna
    u nas to na pewno nie błąd pomiarowy, bo sprzet był tak dobry, że sama widziałam, ale po przeczytaniu kilku artykułów na amerykańskich i brytyjskich stronach (łącznie z dziennikami medycznymi) trochę się uspokoiłam, na pewno dopóki dzidzi nie urodzę gdzieś sie ta myśl będzie kołatać, ale ryzyko znacznie wzrasta dopiero przy nt powyżej 3,5mm a my minimalnie przekroczyliśmy 95 centyl, więc wierzę, że dzidzia będzie całkiem zdrowa

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) I ja jestem rocznik '86 i udało mi się dołączyć niedawno do fioletowej strony;) Zazdroszczę Wam trochę,że już widzicie swoje Maluchy. Ja dopiero 24.07 mam wizytę i po raz pierwszy zobaczę/usłyszę serduszko mojego Skarbka;) Mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze bo więcej strat nie przewiduję :)
    Także trzymajcie kciuki :) Pozdrawiam

betinka, lkc, Martynaaa, Ewik lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, Ewik witam :)
    jak zyjecie w te upaly? bo ja umieram. okropnie jest. wiatru zadnego a temp za oknem w cieniu 32 stopnie:(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    upały znoszę wg mnie całkiem nieźle. W tygodniu są mniej dokuczliwe, bo mam w pracy klimatyzację, więc w sumie mam lepiej niż w domu :-) W weekend byłam na jednodniowej wycieczce i dorównywałam kroku towarzyszom. Nawet chodzenie po wrocławskim rynku przy 31 stopniowym upale nie dało mi w kość, nogi nie spuchły mi bardziej niż przed ciążą. Dużo większy problem mam w zamkniętych pomieszczeniach - zwiedzanie zamku było dość uciążliwe, bo duszno, a na dodatek ten zapach starych mebli itp. Mój Mąż był ze mnie dumny w sobotę :-)

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Kor_a ja jak lubiłam upały to teraz najlepiej bym je przespała chociaż dzisiaj da się żyć.

Powtórzyłam wczoraj test i wyszły już bardzo wyraźne dwie grube kreski.

betinka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do senności to powiem Ci, że ja ją mam do tej pory! :-) Podobno w drugim trymestrze miało się poprawić, ale u mnie guzik. Każdą wolną chwilę przeznaczyłabym na sen, zresztą to właściwie jedyny dokuczający mi w ciąży objaw.

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a a powiedz mi w którym tyg.byłaś na pierwszej wizycie u gina? ja jestem umówiona na 4 sierpnia bo moja pani na urlopie

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakoś specjalnie upały nie przeszkadzają,przeszkadzaj mi za to mdłości... jak jestem głodna to mi niedobrze. Na nic nie mam chęci ale jak już coś zjem to pomaga na 5min i znowu mnie mdli... a to gorsze niż upały :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - ja na pierwszej wizycie byłam w 6 tygodniu, bo to było przed samymi świętami i chciałam się upewnić czy mogę informować rodzinę :-) Wtedy na usg widoczny był tylko pęcherzyk ciążowy. Pani doktor kazała przyjść za 2 tygodnie i wtedy już było widać dzieciątko.

Niunia - ja też początkowo miałam problem z mdłościami, nie były jakieś silne, ale dokuczliwe. Mi pomagało żucie owocowej gumy do żucia między posiłkami.

Niunia86 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kor_a za odpowiedż. A ja się umówiłam na wizytę w środę u innego lekarza wiem,że może panikuje ale moja Gin na urlopie i a chciałabym wiedzieć czy jest ok bo boli mnie podbrzusze i moze trzeba zwiekszyc dawke letrox i dupka wole sie upewnic

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ