Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewik, wspaniała wiadomość! Gratulacje raz jeszcze
Mi moja gin kazała zrobić pierwsze usg w 7 tyg - wtedy mój bobo wyglądał jak kurczak wielkanocny, ale na wizytę poszłam jak tylko test wyszedł pozytywny, to był jakieś 4-5 tydz.,bo mam niedoczynność tarczycy, a to strasznie poronnie działa i dobrze zrobiłam, bo mi tak wynik poleciał, że uratowałam mojego kurczaczka dzięki temu.
A upały... dopiero teraz czuję ciężar ciąży. MASAKRA. Nogi jak balony, ledwo oddycham. Śpię praktycznie nago bez przykrycia, bo dyszę jak wieloryb.Ewik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
tez bylam u ginekologa kilka dni po pozytywnym tescie, ale to na zyczenie lekarza bo kazal przyjechac zeby sprawdzic czy wszystko jest ok.. i to tez byl jakos max 5 tydzien. nastepna wizyte mialam za 4 tygodnie BEtinka Tobie to musi byc ciezko jak diabli, a jeszcze cale wakacje i potencjalne upaly przed Toba, wspolczuje.
Ewik lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Moja zanim zaszłam w ciążę sugerowała, żeby przyjść 3 tygodnie po pozytywnym teście ciążowym. U mnie i tak okazało się to zbyt wcześnie Czułam pewien niedosyt, że pęcherzyk jest, a dziecka nie widać Cierpliwość jednak popłaciła
Dzisiaj kolejna wizyta - mam nadzieję, że nadal wszystko jest w porządku A w kolejną środę mam usg połówkowe, więc mam nadzieję, że dowiem się kto tam w środku mieszka.Ewik lubi tę wiadomość
-
Ewik ja na becie się nie znam, bo moja Pani doktor powiedziała, że jak test apteczny wyjdzie pozytywny to nie muszę dodatkowo robić bety. Daj znać po wizycie
Wczorajsza wizyta bardzo udana - bakterie w moczu pokonane, serduszko bije, dzidzia się rusza i na oko Pani doktor do naszej rodziny dołączy Michalina Myślałam, że będę smutna, bo chciałam chłopca, ale nie miałam takich odczuć. Ostateczne potwierdzenie za tydzień na usg połówkowym Przed kolejną wizytą czeka mnie badanie, którego najbardziej się boję czyli krzywa cukrowa. Na samą myśl mnie mdliWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 15:13
lkc, betinka lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki z gory przepraszam za literòwki le pisze z tel. Jestem juz po wizycie jestem przebdana z kazdej mozliwej strony siedzilam w gbinecie 40 min.
Zrobil mi cytologie, zbadal mnie n fotelu,usg dopochwowe,usg piersi i tarczycy. Do tego wypytal sie mnie wszystko przegladnal sterte moich wynikow badan.
A wiec najwazniejsze wszystko ok nie ma jakisch nieprwidlowosci jest pecherzyk w ktorym widac cialko zolte, jest drugi ale mowil ze z niego raczej nic nie bedzie bo jest wedlug niego takich pecherzykiem nieprawidlowym (szczerze troszke mnie scielo i mam metlik bo mimo wszystko nie jestem gotowa na blizniaki, maz przerzony) oczywiscie na koniec zapytalam o bete czy nie za wysoka bo czytalam ze moze oznaczac blizniaki hehe pan sie rozesmial i jeszcze raz powiedzial ze on nie uwaza zeby tak bylo.
Teraz to sie zastanwiam na powaznie czy u niego nie prowadzic ciazy bo za wizyte 120zl tyle samo co u mojej ale zawsze bada piersi itp.Kor_a, betinka lubią tę wiadomość
-
Mona - witamy
Ewik - najważniejsze, że wizyta przyniosła same dobre wieści i lekarz okazał się w porządku. Koleżanka na pierwszej wizycie bardzo skarżyła się na mdłości (zawsze w torebce miała woreczek) a lekarz jej powiedział, że chyba nie sądzi, że da jej L-4 skoro nie wie czy dziecko żyje.... na usg kazał jej przyjść za tydzień, a po 3 dniach trafiła do szpitala z plamieniami. Szkoda słów! Także Ewik - jak lekarz fajny to się go trzymaj!! -
Najważniejsze aby dogadywać się z lekarzem i czuć się dobrze na każdej wizycie. Lekarz powinien wytłumaczyć każdy etap ciąży, omówić wizytę i dodam nawet, że powinien mieć trochę psychologiczne podejście do pacjentki.
Nie każda dziewczyna potrafi sobie poradzić z tym, że będzie mamą.
W końcu od tego lekarza zależy rozwój naszego maleństwa;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 21:30
Ewik lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kochane. Zgodnie z zapowiedzią chyba kilka miesięcy temu) jestem, ale jeszcze nieśmiało. Dziś pierwszy raz w życiu ujrzałam dwie kreski na teście. Nadal nie mogę uwierzyć, bo byłam pewna, że nic z tego. A tu taka niespodzianka. Ciągle myślę, że zaraz dostanę okres i wszystko okaże się nieprawdą...
Zastanawiam się czy iść na betę... Czy to konieczne?Martynaaa, lkc, betinka, Mon123 lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Witajcie Kochane. Zgodnie z zapowiedzią chyba kilka miesięcy temu) jestem, ale jeszcze nieśmiało. Dziś pierwszy raz w życiu ujrzałam dwie kreski na teście. Nadal nie mogę uwierzyć, bo byłam pewna, że nic z tego. A tu taka niespodzianka. Ciągle myślę, że zaraz dostanę okres i wszystko okaże się nieprawdą...
Zastanawiam się czy iść na betę... Czy to konieczne? -
Ida wrote:Witajcie Kochane. Zgodnie z zapowiedzią chyba kilka miesięcy temu) jestem, ale jeszcze nieśmiało. Dziś pierwszy raz w życiu ujrzałam dwie kreski na teście. Nadal nie mogę uwierzyć, bo byłam pewna, że nic z tego. A tu taka niespodzianka. Ciągle myślę, że zaraz dostanę okres i wszystko okaże się nieprawdą...
Zastanawiam się czy iść na betę... Czy to konieczne?
Gratulacje!!!! Co za płodny miesiąc Zamiast iść od razu na betę, możesz powtórzyć test, najlepiej innego producenta Ale jesteś w tej komfortowej sytuacji, że zwykle jeśli test się myli, to fałszywie negatywnie. Jak pokazuje dwie krechy, to raczej nie ma innej opcji!
Kor_a - wspaniałe wieści z wizyty! Ciekawe, czy się potwierdzi płeć Aaaale ja chciałam córeczkę strasznie, długo się oswajałam z myślą, że będę w domu zdominowana przez plemniki A obciążenia glukozą się nie bój - ja poszłam na luzaku i było całkowicie ok! Kobitka mi dwa kubki postawiła z tym ulepkiem i kazała wypić w ciągu 3 minut. Żadnej cytryny nie wciskałam. Po prostu wychyliłam te kubki na bezdechu jak wódkę - każdy kubek bez przerywania. Ani mi nie było słabo, ani niedobrze, jedyne co, to synek dostał szajby
Ewik - wspaniałe wieści, że jest pęcherzyk z ciałkiem ż! Ciekawe jaka będzie historia z drugim Na razie się oszczędzaj, żeby się kurczaczek w spokoju rozwijał. A lekarza się trzymaj!!! Ciężko teraz o kompetentnego lekarza, który niczego nie bagatelizuje! Jeśli jesteś z Wawy, to mogę Ci polecić najlepszego na świecie lekarza od usg płodu, jest niepokonany - ma super sprzęt i widzi na nim wszystko!
I niech te upały się skończą! Dzisiaj 3 prysznice brałam, umieram normalnie. Bobo też nie czuje się chyba do końca komfortowo w tych warunkach. W nocy przekręcił się, mimo swojej dużej wagi, w poprzek, skurcze przez to znowu sprowokował, ale chyba już wrócił w swoje ulubione główkowe, bo znów mi majta nóżką pod żebrem i stópki wysoko wciska w mój brzuch.
Dostałam dzisiaj od siostry boskie ubranka, wpadła w szał zakupowy dla siostrzeńca Ale już bym chciała go mieć przy sobie...Ida, Martynaaa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ida - rewelacyjna wiadomość!! Bardzo się cieszę i gratuluję z całego serduszka!!!!! Ja bety nie robiłam, bo moja lekarka powiedziała, że jak apteczne testy wyjdą pozytywnie to nie muszę robić.
Mi wczoraj pierwszy raz upały dały się we znaki. Nie wierzyłam, że kiedykolwiek to powiem, ale ciesze się na poniedziałek, bo w pracy mamy klimatyzacjęIda lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewuszki upal okrony ja lezakuje od soboty mam przykz oszczednego trybu zycia w sobote bylam w szpitalu na izbie przyjec bo zle sie czulam i mialam plmienia najpierw brazowe pozniej juz rozowe wiedzac o tym moim progesteronie. Kzali wieksza dawke letroxu i tutaj chyba byl problem bo s srode mi nie zwiekszyl uwazajac ze nie potrzeba chociaz ja sie upieralam ze czuje po organizmie ze trzeba.
-
Witam wszystkich i dołączam do ciężarnych '86
69 cykl był tym szczęśliwym ale z pomocą IUI
ciąża potwierdzona betą w czwartek 53,99 dziś byłam na kolejnej i czekam na wynik.
raczej nie nadrobię 15 stron więc wybaczcie jeśli będę pytać o cos co już było pisane
ten cykl był pierwszy z mierzeniem temp i pierwszy na OF i od razu BBFlkc, Ida, Martynaaa lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019