Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Dziewczyny, mamy serduszko <3 malenstwo ma 16 mm i wszystko ok :-)
    Kiedy kolejna wizyta? Cieszę się Twoim szczęściem <3

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratuluje serduszka :* życzę Ci dużo zdrówka teraz i spokojnej ciąży:*

Ja wizytowałam wczoraj Pola waży już 2035 g ale główkę ma już bardzo nisko wiec mam zalecony oszczędny tryb życia
    Dobrze że już prawie wszystko mam uprane i poprasowane zostało tylko kilka rzeczy do prasowania ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-) następną wizytę mam 3.04 przed samymi świętami. Ile płaciłyście za Usg prenatalne?

Gosiu, twoja Polcia to juz spora dziewczynka :-)
    Oszczędzaj się, żeby jak najdłużej u ciebie w brzuszku posiedziala:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:34

gosia86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaciłam za każde po 170 zl cena bardzo rozsądna i jeden z lepszych specjalistów we Wrocławiu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja ginka też mnie do Wroclawia chce skierować i mowila ze 300zl będzie mnie to kosztować.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo a to za samo usg czy test pappa tez?
    Fakt może nie mam kolorowych zdjęć ani filmu ale nie to jest tu najważniejsze
    Tylko specjalista
    Ja usg robiłam u dr Bal Jarosław na prawdę świetny specjalista
    A gdybyś miała skierowanie to na nfz tez można zrobić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratulacje, za prenatalne nic, gin mi wypisal skierowanie d fundcji femina na prenatalne za darmo (tez od ginow prywatnych)

Eklerka prawie 80 w aptece szpitalnej, druga dawke w swojej gminnej za 59, wiec jak bedziesz miec recepte o ile sie zdecydujesz na szczepienie to poszykaj bo 20 zl to duza roznica i gdybys szczepila w szpitalu to zeby apteka gdzies blisko byla i czynna w niedziele i sw, zeby mozna bylo szczepionke odebrac, musi byc przechowywana w odpowiednich warunkach

Anielle we Francji szczepia rozsadniej (lepsze szczepionki i pozniej szczepia)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ty może weź podzwoń i popytaj czy nie należy ci się na NFZ przy Twojej chorobie. Warto zapytać bo mozesz zaoszczędzić pare stówek. :-)
    Ja miałam robione na NFZ tam gdzie Szpilka i też skierowanie z prywatnego gabinetu.

Gosiu faktycznie Twoja Pola to już duża dziewczynka :-)

Dziewczyny Wam też na nogach pękały naczynka? Ja nogi to mam w pajaczkach i nie wiem co zrobić bo to nie ładnie wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:14

gosia86 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja to przed ciąża miałam pajączki na udach ale teraz są zdecydowanie ciemniejsze mam nadzieję że po ciąży zjaśnieją
    Nam juz zostało nie wiele czasu do końca a jak dzisiaj zobaczyłam masę kobiet z wózkami to sobie pomyślałam że też już bym chciała śmigać z wózeczkiem:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Moja ginka na nfz powiedziała, że skierowanie na darmowe może dać kobietom po 35 roku życia i kobietom, które urodziły już dzieci z wadami.
    A tak w ogóle to na razie miałam 2 wizyty na nfz i w przyszłym tyg chciałam jechac na pierwsza wizyte prywatną do ordynatora szpitala, w którym chcę rodzić. Ogólnie tak sobie wymyśliłam, że do jednego będę chodzić prywatnie a na nfz tylko po to, żeby mi wypisywała skierowania na darmowe badania. Ale teraz to ja już nie wiem, czy to jest dobry pomysł...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ja chodzę do dwóch lekarzy i to mnie uspokaja
    Chodzę na nfz do fantastycznej lekarki i do luxmedu bo tam mam badania za darmo. No i usg tez mam częściej a po moim wcześniejszym poronieniu tylko usg mnie uspokaja
    Wiec jeśli czujesz taką potrzebę chodzenia do dwóch lekarzy to śmiało chodź do dwóch

ewwiel lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia. Prywatnie chce chodzić do ordynatora. Szczerze to moją pierwszą ciązę prowadziała ta sama gin z NFZ, do której teraz poszłam. Nie ma ona etatu w szpitalu i w związku z tym pierwszy poród wspominam masakrycznie. Nie dość, ze byłam tam traktowana jak "obca" (bo nie chodziłam do rzadnego z lekarzy tam pracujących), to olewano mnie na każdym kroku, ogólnie ten szpital leży najbliżej mojego domu, ale opinie nie są o nim ciekawe. Co tam przeżyłam to moje i już nigdy nie chcę tam wracać. Teraz wybrałam szpital, w którym na dzień dobry oferują znieczulenie a jeśli przez 12 godzin nie ma żadnych postępów porodu a kobieta się męczy, to robią cesarkę. Ogólnie ten szpital jest chwalony, chwalone są położne i cały personel (o poprzednich położnych i persolenu powiem tak - strach się tam było o cokolwiek odezwać).

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin z NFZ pracuje w szpitalu i początkowo był to mój nr 1 ale po szkole rodzenia nabrałam trochę wątpliwości i chyba zdecyduje sie na mniejszy szpital poza Wrocławiem
    Nawet gin powiedziala ze jesli chcę rodzic w kameralnych warunkach to żeby wybrać ten mniejszy
    Ale warunek jest taki że poród musi być w terminie bo gdyby zaczęło się wcześniej to jest problem z opieka nad dzieckiem i jest odsylane do Wrocławia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Czyli musisz zaciskać nóżki i się oszczędzać, żeby do terminu dotrwać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ta fundacja z lubina jest i tam na stronie jest troche wiecej wskazan (ja mialam indukcje owulacji czyli po ludzku clo) a jak bylam w tej ciazy co poronilam to mi lekarka na nfz powiedziala, ze wypisze skieorowanie i napisze, ze kosci nosowej nie widzi nawet jak zobaczy :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie muszę trochę zwolnić
    Ale dam radę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki szpilka. Musze się rozejrzeć za innym wyjściem. We wtorek pojadę prywatnie do gina, zobaczymy co on mi powie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiel faktycznie poszukaj informacji odnosnie tych prwnatalnych bo przeciwskazań jest dużo więcej. U nas np takie:
    -35 lat
    - nieprawidłowy wynik prenatalnych badań biochemicznych czy ultrasonograficznych
    - nieprawidłowości genetyczne (aberracja chromosomowa) czy wada płodu w poprzeniej ciąży
    - stwierdzenie zwiększonego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie
    - występowanie strukturalnej aberracji chromosomowej u ciężarnej lub ojca dziecka

W ramach Programu możliwe jest również wykonanie badań u ciężarnych, u których wystąpiły:

- niepowodzenia rozrodu (conajmniej dwukrotnie poronienia samoistne, obumarcie ciąży)
    - narażenie na działanie czynników mutagennych (narażenie zawodowe czy stosowane przewlekle leki)
    - pokrewieństwo małżonków.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to może ja się załapie na ostatni pkt który wymienilas :-) moja babcia i babcia męża to kuzynki w Pietrzyk lini :-D wiec my taka daleka rodziną a nie znaliśmy się przed naszym "chodzeniem" ze sobą :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, za pierwsze prenatalne płaciłam 200zł ;) Idąc na drugie dostałam skierowanie od gina, że niby wykrył wadę serca (ale badanie robiła lekarka, która przez 10 lat pracowała z moją mamą, więc sama powiedziała, że coś wymyśli żebym nie płaciła... :D) i miałam darmowe, a na trzecie nie chciałam iść, bo najbliżej miałam 40km od domu, mąż wolnego nie dostanie a ja bym musiała jechać pociągiem i dwoma autobusami :/ ;)

Dziewczyki, równe 1,5 miesiąca do terminu :D

Ps Teraz nabieram pewności, że Ewik już ma w ramionach swoje dziecię :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:39

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ