X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Dziewczyny, mamy serduszko <3 malenstwo ma 16 mm i wszystko ok :-)
    Kiedy kolejna wizyta? Cieszę się Twoim szczęściem <3

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratuluje serduszka :* życzę Ci dużo zdrówka teraz i spokojnej ciąży:*

Ja wizytowałam wczoraj Pola waży już 2035 g ale główkę ma już bardzo nisko wiec mam zalecony oszczędny tryb życia
    Dobrze że już prawie wszystko mam uprane i poprasowane zostało tylko kilka rzeczy do prasowania ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-) następną wizytę mam 3.04 przed samymi świętami. Ile płaciłyście za Usg prenatalne?

Gosiu, twoja Polcia to juz spora dziewczynka :-)
    Oszczędzaj się, żeby jak najdłużej u ciebie w brzuszku posiedziala:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 19:34

gosia86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płaciłam za każde po 170 zl cena bardzo rozsądna i jeden z lepszych specjalistów we Wrocławiu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja ginka też mnie do Wroclawia chce skierować i mowila ze 300zl będzie mnie to kosztować.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo a to za samo usg czy test pappa tez?
    Fakt może nie mam kolorowych zdjęć ani filmu ale nie to jest tu najważniejsze
    Tylko specjalista
    Ja usg robiłam u dr Bal Jarosław na prawdę świetny specjalista
    A gdybyś miała skierowanie to na nfz tez można zrobić

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratulacje, za prenatalne nic, gin mi wypisal skierowanie d fundcji femina na prenatalne za darmo (tez od ginow prywatnych)

Eklerka prawie 80 w aptece szpitalnej, druga dawke w swojej gminnej za 59, wiec jak bedziesz miec recepte o ile sie zdecydujesz na szczepienie to poszykaj bo 20 zl to duza roznica i gdybys szczepila w szpitalu to zeby apteka gdzies blisko byla i czynna w niedziele i sw, zeby mozna bylo szczepionke odebrac, musi byc przechowywana w odpowiednich warunkach

Anielle we Francji szczepia rozsadniej (lepsze szczepionki i pozniej szczepia)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ty może weź podzwoń i popytaj czy nie należy ci się na NFZ przy Twojej chorobie. Warto zapytać bo mozesz zaoszczędzić pare stówek. :-)
    Ja miałam robione na NFZ tam gdzie Szpilka i też skierowanie z prywatnego gabinetu.

Gosiu faktycznie Twoja Pola to już duża dziewczynka :-)

Dziewczyny Wam też na nogach pękały naczynka? Ja nogi to mam w pajaczkach i nie wiem co zrobić bo to nie ładnie wyglada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 20:14

gosia86 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja to przed ciąża miałam pajączki na udach ale teraz są zdecydowanie ciemniejsze mam nadzieję że po ciąży zjaśnieją
    Nam juz zostało nie wiele czasu do końca a jak dzisiaj zobaczyłam masę kobiet z wózkami to sobie pomyślałam że też już bym chciała śmigać z wózeczkiem:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Moja ginka na nfz powiedziała, że skierowanie na darmowe może dać kobietom po 35 roku życia i kobietom, które urodziły już dzieci z wadami.
    A tak w ogóle to na razie miałam 2 wizyty na nfz i w przyszłym tyg chciałam jechac na pierwsza wizyte prywatną do ordynatora szpitala, w którym chcę rodzić. Ogólnie tak sobie wymyśliłam, że do jednego będę chodzić prywatnie a na nfz tylko po to, żeby mi wypisywała skierowania na darmowe badania. Ale teraz to ja już nie wiem, czy to jest dobry pomysł...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ja chodzę do dwóch lekarzy i to mnie uspokaja
    Chodzę na nfz do fantastycznej lekarki i do luxmedu bo tam mam badania za darmo. No i usg tez mam częściej a po moim wcześniejszym poronieniu tylko usg mnie uspokaja
    Wiec jeśli czujesz taką potrzebę chodzenia do dwóch lekarzy to śmiało chodź do dwóch

ewwiel lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia. Prywatnie chce chodzić do ordynatora. Szczerze to moją pierwszą ciązę prowadziała ta sama gin z NFZ, do której teraz poszłam. Nie ma ona etatu w szpitalu i w związku z tym pierwszy poród wspominam masakrycznie. Nie dość, ze byłam tam traktowana jak "obca" (bo nie chodziłam do rzadnego z lekarzy tam pracujących), to olewano mnie na każdym kroku, ogólnie ten szpital leży najbliżej mojego domu, ale opinie nie są o nim ciekawe. Co tam przeżyłam to moje i już nigdy nie chcę tam wracać. Teraz wybrałam szpital, w którym na dzień dobry oferują znieczulenie a jeśli przez 12 godzin nie ma żadnych postępów porodu a kobieta się męczy, to robią cesarkę. Ogólnie ten szpital jest chwalony, chwalone są położne i cały personel (o poprzednich położnych i persolenu powiem tak - strach się tam było o cokolwiek odezwać).

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin z NFZ pracuje w szpitalu i początkowo był to mój nr 1 ale po szkole rodzenia nabrałam trochę wątpliwości i chyba zdecyduje sie na mniejszy szpital poza Wrocławiem
    Nawet gin powiedziala ze jesli chcę rodzic w kameralnych warunkach to żeby wybrać ten mniejszy
    Ale warunek jest taki że poród musi być w terminie bo gdyby zaczęło się wcześniej to jest problem z opieka nad dzieckiem i jest odsylane do Wrocławia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. Czyli musisz zaciskać nóżki i się oszczędzać, żeby do terminu dotrwać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ta fundacja z lubina jest i tam na stronie jest troche wiecej wskazan (ja mialam indukcje owulacji czyli po ludzku clo) a jak bylam w tej ciazy co poronilam to mi lekarka na nfz powiedziala, ze wypisze skieorowanie i napisze, ze kosci nosowej nie widzi nawet jak zobaczy :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie muszę trochę zwolnić
    Ale dam radę:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki szpilka. Musze się rozejrzeć za innym wyjściem. We wtorek pojadę prywatnie do gina, zobaczymy co on mi powie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiel faktycznie poszukaj informacji odnosnie tych prwnatalnych bo przeciwskazań jest dużo więcej. U nas np takie:
    -35 lat
    - nieprawidłowy wynik prenatalnych badań biochemicznych czy ultrasonograficznych
    - nieprawidłowości genetyczne (aberracja chromosomowa) czy wada płodu w poprzeniej ciąży
    - stwierdzenie zwiększonego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie
    - występowanie strukturalnej aberracji chromosomowej u ciężarnej lub ojca dziecka

W ramach Programu możliwe jest również wykonanie badań u ciężarnych, u których wystąpiły:

- niepowodzenia rozrodu (conajmniej dwukrotnie poronienia samoistne, obumarcie ciąży)
    - narażenie na działanie czynników mutagennych (narażenie zawodowe czy stosowane przewlekle leki)
    - pokrewieństwo małżonków.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, to może ja się załapie na ostatni pkt który wymienilas :-) moja babcia i babcia męża to kuzynki w Pietrzyk lini :-D wiec my taka daleka rodziną a nie znaliśmy się przed naszym "chodzeniem" ze sobą :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, za pierwsze prenatalne płaciłam 200zł ;) Idąc na drugie dostałam skierowanie od gina, że niby wykrył wadę serca (ale badanie robiła lekarka, która przez 10 lat pracowała z moją mamą, więc sama powiedziała, że coś wymyśli żebym nie płaciła... :D) i miałam darmowe, a na trzecie nie chciałam iść, bo najbliżej miałam 40km od domu, mąż wolnego nie dostanie a ja bym musiała jechać pociągiem i dwoma autobusami :/ ;)

Dziewczyki, równe 1,5 miesiąca do terminu :D

Ps Teraz nabieram pewności, że Ewik już ma w ramionach swoje dziecię :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:39

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ