X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel nie wiem czy każda placówka ma takie wytyczne ale u nas na Wrześniówkach dziewczyny niektóre dzwonily i pytały w NFZ. Także czasami warto :-)

Eklerka to już tak nie wiele Wam zostało. Ja codziennie podczytuje Was moje kochane Majóweczki i cieszę się z Wami każda dobra nowina i tak samo smuce zła. Mam taki sentyment do waszego forum wkońcu sama miałam rodzić 4 maja :-)
    Także jestem z Wami całym sercem i czekam z niecierpliwościa na pierwsze porody :-P .

ewwiel, Eklerka, małaMyszka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze patrze co chwile tutaj czy moze Ewik sie cos odezwala, ale pewnie zajeta z dzidzusiem, mam nadzieje ze wszystko u niej dobrze.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ewwiel nie wiem czy każda placówka ma takie wytyczne ale u nas na Wrześniówkach dziewczyny niektóre dzwonily i pytały w NFZ. Także czasami warto :-)

Eklerka to już tak nie wiele Wam zostało. Ja codziennie podczytuje Was moje kochane Majóweczki i cieszę się z Wami każda dobra nowina i tak samo smuce zła. Mam taki sentyment do waszego forum wkońcu sama miałam rodzić 4 maja :-)
    Także jestem z Wami całym sercem i czekam z niecierpliwościa na pierwsze porody :-P .
    Wiem, pamiętam, nawet miałaś ten sam termin porodu co ja :) <3 Dlatego teraz trzymamy za Was kciuki razem z Karolkiem :)

agatka196 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej jestem dzisiaj wyszlismy. W skrocie we wtorek skurcze od rana do szpitala zostlam przyjet chodz rozwrcie minimlne a skurcze.... Po 10 godz. Morderczej wlalki skurczy krzykow i proszenia o cesrke maz wykonal tel.do mojej pani doktor szybka reakcja jej i wszystko sie skonczylo dobrze bo dzidzius byl slaby zanikalo tetno i decyzja o natychmiastowej cesarce w uspieniu ogolnym. Kosmos poprostu co sie dzialo.

Ida, Eklerka lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik gratuluję:*
    Jak będziesz na siłach to napisz nam jak było:*
    Życzę Wam dużo zdrówka

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik gratulacje. Trzymajcie się cieplutko :-) buziaczki od e-cioć :-)

Eklerka dziękujemy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:10

Ewik lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, gratulację :-* Wracajcie szykbko do pełni sił :-)

Ewik lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane :) dochodzimy do siebie i sie uczymy wszystkiego. Maly jest przeslodki. Maz zakochany po uszy akurat sie udalo ze rano wyldwlismy na porodowce a on mial isc na nocna zmiane byl ze mna caly czas i bardzo jestem mu za to wdzieczna bo czuwal nad wszystkim. Na szczescie bolu sie dlugo nie pamieta ale to jedno szczescie nam wystarczy bo malo brkowalo. Przez jedn wredna polozna nasza myszka nie miala by szans

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, wiec ja jako nastepna do odstrzalu :-D
    Ewik, wazne ze wszystko sie dobrze skonczylo :-) Ciesze sie razem z Wami :-)

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka Ty się nigdzie kobieto nie spiesz bo ja następna
    A przecież jak mawiają nasi mężowie mamy jeszcze czas ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik gratulacje ogromne, najwazniejsze ze juz jestescie cali i zdrowi w domku, mozesz juz zapomnieć o trudach i o złych chwilach. A jakas byłam niespokojna o Ciebie, cos przeczywalam i martwiłam sie i Ciebie, dobrze ze juz wszystko w porzadku. Duzo zdrowia dla Maluszka i powrotu do formy dla Ciebie Kochana :)

Ewik lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, Gosia jeszcze macie sporo czasu więc nigdzie się nie pchajcie. Napewno Wasze apartamenty dzieciaczka się bardzo podobaja i opuszcza je w swoim czasie.

Ewik super że jesteście szczęśliwi :-) i jeszcze raz ogromne gratulacje :-)

gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Eklerka, Gosia jeszcze macie sporo czasu więc nigdzie się nie pchajcie. Napewno Wasze apartamenty dzieciaczka się bardzo podobaja i opuszcza je w swoim czasie.

Ewik super że jesteście szczęśliwi :-) i jeszcze raz ogromne gratulacje :-)
    Mnie ginekolog wróży jeszcze maksymalnie miesiąc noszenia Bąbla w brzuchu :D

5fjzaeq.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik gratuluję serdecznie! Normalnie rozwaliłaś system przez ostatni tydzień ;-) obrona! Cesarka! A teraz dzieciątko w domu! Ile to się może wydarzyć przez tydzień :)
    A mnie dziś tak potwornie boli kręgosłup że ciężko wytrzymać. Zawsze miałam problemy z plecami ale od dłuższego czasu regularnie ćwiczyłam i miałam już spokój. Teraz w pierwszym trymestrze ciągle albo jestem w pracy albo śpię przez co mało się ruszam i mam za swoje :( od poniedziałku zapisałam się na specjalne ćwiczenia dla kobiet w ciąży, mam nadzieję że coś to popomoże. Ćwiczyłyście coś w ciąży? Jak często?

Ewik lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, serdeczne gratulacje! Byłaś dzielna :) Teraz cieszcie się sobą :)

A ja mam pytanie do naszych mam - wiem, że pisałyście o tym , ale ja nie rejestrowałam dokładnie wszystkiego, a teraz temat mnie bardziej dotyczy. A minowicie laktacja - jakie są Wasze historie? Czy nadal karmicie, czy zmagałyście się z karmieniem, czy miałyście problemy?

Ja od 4 doby karmię i idzie mi to dobrze. Problem tym, że Mały się chyba czasem nie najada, bo zdarza się, że muszę karmić co godzinę... Jeszcze tydzień temu było ok i mogłam cały dzień i noc karmić tylko piersią, ale teraz wydaję się, że Mu mało i dokarmiamy na noc 1-2 butelkami mm dla wcześniaków. Ze szpitala dostałam wprawdzie zalecenie, by do planowego 40 tygodnia ciąży dawać Mu to mleko, ale ja chciałam bardzo karmić tylko piersią. Jednak wychodzi na to, że jednak dokarmiać trzeba. Boję się więc o laktację, czy przy takim dokarmianiu się utrzyma? Na razie jest ok, ale nie wiem jak na dłuższą metę...

No i mnie kp rozczarowało. Bardzo mnie męczy, jak i fizycznie boli ciągle. Nawału jako takiego nie miałam, ale sutki ciągle bolą :/ No i te ciągłe przystawianie, siedzenie w jednej pozycji przez kilkadziesiąt minut co jakiś czas. W kółko to samo. Mam wrażenie (może złudne) że z butelką jest o wiele prościej i łatwiej. Pójdę, zrobię, Mały zje i jest najedzony, śpi te 3 godziny. A przy samej piersi jest szarpanie, nerwy, bo Mały chce już teraz, a musi się troszkę napracować zanim poleci, no i jak zje to loteria kiedy będzie chciał kolejny raz, czasem te 3 godziny wytrzyma, ale ostatnio częściej chce co godzinę, półtorej... Wiem, smutne to, ale tak czuję... Na razie karmię piersią, bo wiem, że to dla Niego najlepsze. Ale nie zmienia to faktu, że bardzo mnie to męczy i po prostu źle mi z tym :(

Ewik lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ciężarówki 86 :) Mogę się przyłączyć? Zaczęłam czytać wątek od początku, ale ciężko tyle stron nadrobić.

gosia86, agatka196, ewwiel, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że możesz się przyłączyć:) im mas więcej tym lepiej :)

lys lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja się nie znam oczywiście na karmieniu bo to moja pierwsza ciąża i może to co napiszę jest oczywiste dla każdego, ale na ból sutków te kapturki silikonowe pomagają. Moja przyjaciółka dopiero z kapturkami poczuła, że karmienie może być przyjemne zarówno dla mamy jak i dziecka ;)

Ida lubi tę wiadomość

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, ja moja córcię karmiłam tylko miesiąc, bo studiowałam i nie bylam w stanie jej kp. Też mnie denerwowalo, ze tyle czasu to trwa... Mnie na szczęście piersi malo bolały, ale też też mija mała byla ciągle głodna. Nawet na mm co chwile się dopominała, taki żarłoczek mały:-) ulgę poczułam dopiero wprowadzając jej kaszki i pierwsze jedzonka. Robiłam to wcześniej niż jest to zalecane, ale pod okiem lekarza. Po prostu stwierdziłyśmy z pediatra, ze jeśli malej nic nie będzie po urozmaicaniu diety, to lepiej ja wprowadzać malymi kroczkami wczesniej niż tuczyć ja samymi kaszkami (a mala byla niezły klocek, teraz jest taka w sam raz, ani chuda, ani gruba, wiec chyba dobrze robiłam)

Ida lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło się Was czyta, w sumie przeczytałam większość :) To moja pierwsza ciąża, więc cieszę się, że mogę się tu dowiedzieć tylu rzeczy. Dla mnie wszystko to czarna magia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2015, 12:48

ewwiel, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ