X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze za 3 tygodnie mam sie wstawic do szpitala i wtedy ma zapasc decyzja czy wywolujemy porod sn, czy robimy cc. Oba pomysly wydaja mi sie debilne, bo miedzy piatkowym i poniedzialkowym usg jest az 300g roznicy w wadze Malego, a tylko to by bylo wskazaniem do wczesniejszego rozwiazania ciazy... ;-)
    Ogolnie wszyscy obstaja, ze mam rodzic przez cesarke, bo niby mam sobie nie dac rady przy porodzie sn - nikt nie powiedzial dlaczego, ale miednica idealna a Maly nawet gdyby wazyl w tej chwili te 2800g, to nie jest az takim olbrzymem ;-)
    Moze i medycyny nie konczylam i jestem w tej dziedzinie tepa jak tabaka w rogu, ale jaki jest sens (na logike) wyciagac dziecko przed terminem nie majac ku temu wskazan... Jest glowkowo i to od 13tc, ilosc wod idealna, przy 3ktg trwajacych godzine wychodzily skurcze na max 10%, ja chuchrem nie jestem i sile mam, miednica szeroka... Sama nie wiem co o tym myslec :-(
    Coz, czekam na wieczorna dawke sterydow i jutro stad uciekam :-D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, dziwne podejscie lekarzy. Jesli nie ma zagrożenia to powinni pozwolic maluszkowi jak najpóźniej przyjść na świat.

Dziewczyny (te co chodza do 2 lekarzy) czy wasi lekarze wiedza, ze chodzicie do 2 lekarzy? Macie 2 karty ciąży? Bo ja dzisiaj idę pierwszy raz do tego drugiego gina i nie wiem co mu powiedziec... Bo mam przy sobie juz wyniki badan od lekarza z nfz i mogłabym pokazac...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W luxmedzie nie wie że mam jeszcze lekarza na nfz
    Ta z nfz wie że chodzę po skierowania do kogoś innego bo mam badania za darmo
    Karty ciąży mam dwie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja myslałam, zeby tej z nfz nie mówić o prywatnym a temu rywatnemu powiedziec ze chodze po skierowania do gina z nfz. A u Ciebie jest odwrotnie... Teraz to już nie wiem jak zrobić.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, nie dam sie kroic bez potrzeby, ja z tych niepokornych :-D
    Mnie sie marzy standardowa procedura... Najpierw czop, odejscie wod, skurcze, stopniowe powiekszanie sie rozwarcia, skurcze parte i Babel na powierzchni, a nie wyznaczanie kiedy mam przyjsc, anestezjolog i wydobywanie Malego na sile. Zle mu tam nie jest skoro nic sie nie dzieje, wiec po co mu skracac blogie lenistwo w brzuszku :-D

Ja temu na nfz nic nie wspominalam, a ginka prywatna wiedziala o wszystkim od poczatku. Jednak zrezygnowalam z lekarza na nfz, bo nie mial w gabinecie usg i na badanie musialam czekac po 2 tygodnie od wizyty ;-) Karte ciazy mam jedna, a za badania i tak nie place, bo ciagle laduje w szpitalach i tam robia je we wlasnym zakresie :-D a to arytmia serca, to skurcze po kolizji samochodowej, to twardnienie brzucha i plamiemie, to znowu podanie sterydow... I teraz jestem z badaniami na czysto az do porodu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 12:49

ewwiel lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, też mi sie marzył taki "podręcznikowy" poród. Co prawda był sn, ale z komplikacjami. Mam nadzieję, ze u Ciebie jednak nie będą kazali za szybko dzidzi wyciągać z jej jednoosobowego apartamentu :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel to zalezy na ktorym lekarzu bardziej Ci zalezy i do którego masz większe zaufanie
    Ta moja z luxmedu to taka przez przypadek wybrana bo lekarz u którego chcialam prowadzić ciążę został zwolniony około mojego 11tc i bylam zmuszona szukać innego
    Myślę że możesz powiedzieć temu prywatnemu ze chodzisz na nfz po skierowania

Eklerka oby młody okazał się mądrzejszy od tych wszytskich lekarzy i sam wybrał odpowiednią drogę i czas przyjścia na świat
    A co Twoja Mama mówi na to wszystko?

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon, Bidulko, nie dosc ze normanie po porodzie ciezko na tylku usiasc to jeszcze z peknieta koscia to juz pewnie wogole masakra. Wspolczuje bardzo, napewno utrudnia to opieke nad mala, chociazby karmienie na siedzaco jest niemozliwe albo przynajmneij bolesne. Dobrze ze coreczka wynagradza :)

Eklerka ja tez za bardzo nie rozumiem podejscia lekarzy, skoro nic sie nie dzieje to po co dziecko wyrywac z brzuszka? Niech siedzi jak najdluzej. No ale ja tez medycyny nie konczylam, moze maja jakis powod Ci lekarze ku temu. W kazdym razie waga 2800 na Twoim etapie ciazy to chyba wcale nie jakos strasznie duzo, a nie jest powiedziane ze jeszcze duzo przybierze do porodu, rozne jest przeciez tempo. Trzymam kciuki zeby lekarze zdecydowali madrze i jaknajlepiej w Twojej sytuacji.

A ja ostatnio obcinalam paznokcie coreczce i przy ostatnim jakos mi ruszyla raczka (a spala jak obcinalam) i jej przecielam lekko paluszek... Az sie przez sen rozplakala, ale szybko przestala i spala dalej. Ale jakie ja mialam wyrzuty sumienia ze ja tak uszkodzilam...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, rozumiem cię doskonale. Ja już dwa razy niechcący zahaczyłam paznokciem o jąderko Franka jak go przewijałam i też płakał strasznie a ja.miałam wyrzuty sumienia... okropne uczucie.

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ewwiel to zalezy na ktorym lekarzu bardziej Ci zalezy i do którego masz większe zaufanie
    Ta moja z luxmedu to taka przez przypadek wybrana bo lekarz u którego chcialam prowadzić ciążę został zwolniony około mojego 11tc i bylam zmuszona szukać innego
    Myślę że możesz powiedzieć temu prywatnemu ze chodzisz na nfz po skierowania

Eklerka oby młody okazał się mądrzejszy od tych wszytskich lekarzy i sam wybrał odpowiednią drogę i czas przyjścia na świat
    A co Twoja Mama mówi na to wszystko?
    Mama mowi, ze wiedza co robia i mam sie nie robic madrzejsza :-D
    Ale z niej jest zawodowa panikara. Jak siostra miala rodzic, to juz tydzien przed terminem siedziala na urlopie a jak porod sie zaczal i powiedzieli, ze moze sama odebrac wnuczke, to sie poplakala, zaczela trzasc i odeslali ja do domu :-D
    Mnie zreszta juz za 2 tygodnie kazala u siebie zamieszkac, bo przeciez sama sobie nie poradze ;-) w sumie to nawet kazala mi wanienke i wozek przywiesc i siedziec grzecznie na tylku zeby mnie miala na oku ;-) wiec jej opinia sie nie kieruje, bo gdyby mogla to by mnie poduszkami oblozyla i kask na glowe wsadzila zebym sobie tylko krzywdy nie zrobila :-D baaa wczoraj chciala mi buty zakladac zebym sie nie schylala i podawala reke jak zlazilam z lozka, mowie Wam cyrk odstawia... :-D mezowi miesa napiekla zeby nie glodowal, ech :-D

ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi gin prywatny powiedział, że nie widzi akcji serca. Cała sie trzese z nerwów. Jutro mam przyjechac do szpitala na usg na lepszym sprzecie...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, nawet nie pisz takich rzeczy... Dlaczego masz czekac do jutra? Ja bym w te pedy jechala na ip :-( trzymam kciuki zeby to byla pomylka...

5fjzaeq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał mi przyjechac jutro wcześnie rano, jeszcze przed ósmą, zanim zacznie pracę na oddziale...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac ja bym do jutra jajko zniosla...

5fjzaeq.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, to nie moze byc prawda, mocno wierze ze wszystko bedzie dobrze. Trzymaj sie kochana i daj znac jutro. Jestesmy z Toba.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka ma racje, nei czekaj do jutra, jedz dzisiaj na IP, niech Cie przebadaja, przeciez i tak nocy nie przespisz z nerwow.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle pielegnacja dziecka na pewno jest trudna i zdążają się takie rzeczy nie mniej do siebie żalu
    Eklerka no to faktycznie nie ma co się sugerować zdaniem mamy ;) ale one juz takie są moja gdyby mogła to by urodziła najchętniej za mnie ;)

Ewwiel to na pewno jest pomyłka. Wszystko musi być dobrze
    Ale to czekanie do jutra będzie horrorem wiem co czujesz

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie czekala, nie po takich slowach...
    Ewwiel, do jutra ze stresu nam padniesz :-( Zaprzegaj meza i jedzcie :-(

Siostra podczas przewijania malej przejechala jej po buzce paznokciem. Potem tydzien plakala, ze bedzie miala przez nia blizne i jest wyrodna matka... Dziewczyny, zdarza sie :-( jak juz zaczna chodzic to kazdy upadek bedziemy przezywaly... Ja do dzis pamietam jak poszlam z mala na plac zabaw i zdazylam zajrzec do torebki a w jej strone biegl wielki pies... Kondyche mam ponizej przecietnej, ale wtedy byl sprint ;-) innym razem wybiegla na ulice a prosto na nia jechala koparka, znowu sprint i mala pod pache w ostatniej chwili bo jakis slepiec prowadzil... Potem mialam traume i nie chcialam z nia wychodzic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 19:47

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym pojechała bo z nerwów to można zejść
    Przechodziłam przez to w zeszłym roku wiec wiem jak to jest

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lutym przerobilam cos podobnego. Krew na bieliznie, nie czulam ruchow i z trzesawka w rekach szukalam tetna detektorem. Nie znalazlam, ruchow nadal zero wiec niewiele myslac ruszalam brzuchem, uciskalam, zeby tylko cokolwiek poczuc, nadal nic... Cala droge do szpitala przeplakalam, na ip czekalam godzine na badanie bo podloga byla mokra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 19:53

5fjzaeq.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ