X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja psiaka tez polewam woda. Ja dzisiaj wsiadlam w samochod i pojechalam na zakupy na drugi koniec Krakowa - jazda w klimatyzacji to czysta przyjemnosc :P wskocze jeszcze pod prysznic zaraz.

Jeszcze dzisiaj stoje przy garach caly dzien bo na wieczoe ma moja ciotka z kanady wpasc na kolacje i chcac nie chcac musialam cos upichcic -_-

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, wyszłam z domu dosłownie na 10 minut, bo nie miałam mleka do naleśników i prawie mnie zabiło... nie no, trzeba sobie darować te fajerwerki wieczorem, bo to nie skończy się dobrze. :/

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie gora raz dziennie wychodzic rano z psem, potem juz meza wysylam na wszelkie zakupy i pozostale spacery z psem. Najgorsze, ze jeszcze ponad tydzien ma byc taka podla pogoda.

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under uważaj na siebie i odpoczywaj jak najwięcej. Moj Mikuś też mi robił psikusy ze skurczami aż od 17 tyg.do końca ciąży.

Współczuje Wam dziewczynki strasznie tych upałów ale z maluszkmi też nie lepiej je wytrzymać ja star się morduje a co doopiero takie maluchy. Na pole nie wyjdzie bo ukrop w domu tez gorąco i nie ma tyle atrakcji wiec trzeba grymasic. Moj nawet nie chciał dzisiaj jeść bardzo co dopiero dawać sobie ubrać szyne z butkami tak mnie kopał po brzuchu,że hej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik współczuję nam ciezarnym ale Wam też. Jeszcze ta szyna u was to już w ogóle.
    I faktycznie nawet na spacer w taką pogodę nie wyjdziesz.
    Aktualnie w domu mam 30 stopni i zastanawiam się jak tu spać. Byłam teraz na spacerku i jest delikatnie chłodniej ale mieszkanie jest tak nagrzane że szybko się nie ochlodzi.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łiiii, kupiłam pierwszego bodziaka dla Synusia! <3 <3 Moja Mama też się dała złapać na czar dziecięcych ciuszków i nabyła słodki dresik. To niby tylko ciuszki a jakoś tak każdy kolejny taki drobiazg sprawia, że zaczyna to być dla mnie coraz bardziej realne - a naprawdę po tych ponad czterech latach ciężko mi się ogarnąć, że to się dzieje. :D :D :D

I widziałam ten mój wymarzony wózek na żywo, pobawiłam się nim trochę w sklepie i jestem zachwycona - ładniejszy niż na zdjęciu, niby lekki nie jest, ale jedną ręką się prowadzi - na nasze wertepy chyba stworzony. Już raczej decyzja się nie zmieni. :) :) Teraz trudniejsza sprawa - trzeba fotelik samochodowy ogarnąć, a na tym punkcie mam obsesję...

agatka196, Ewik lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie odebralam fotelik i karoce. Odnosnie fotelika, my mamy be safe izi go.

agatka196, vincaminor, Ewik lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w temacie fotelików samochodowych, to grzebiąc po internecie trafiłam na temat o nich na jakimś forum dla mam i jedna babka napisała, że kupiła fotelik od znajomych i taka zadowolona jest, bo fotelik jest po dwóch stłuczkach i dziecko tak ładnie ochronił, że jest pewna, że dobry. Nosz #$&$^ !!! x_x

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się czujecie kochane ciężaróweczki?

Od 17 w lidlu beda fajne rzeczy dla maluszków ciuszki zabawki fisher price i oryginalne pampersy za 30zl.

Co do fotelikow to plecam poduszke motylek chroni glowke dziecka podczas jazdy u nas sie bardzo sprawdza po wyjeciu wkladki dla malutkich dzieci zaraz po urodzeniu

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho

U nas tragedia. Cały weekend do dupy dość że gorąco jak nie wiem co to miałam biegunkę pierwszy raz w życiu. Nie wiem czy to jelitówka czy coś mi zaszkodziło, czy to oczyszczanie przed porodem, ale nigdy więcej! Dobrze że lekarz smskiem napisał co brać i powoli wszystko ustępuje. Dopiero dziś jako tako do siebie dochodzę.

Ja tą poduszeczkę mam i jest po prostu świetna. Zamawiałam ją w zestawie i w sumie dlatego że mi się podobała :-P ale Już wiem że będzie mi i małej przydatna. :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja tak miałam przed porodem coś okropnego praktycznie nie wychodziłam z toalety. Dokładnie ta poduszka jest rewelacyjna. Czasami sama maluszkowi pobieram wieczorem. U nas niesamowity Skwarliński,synuś cały dzień na golas i marudzi

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dokładnie z toalety nie wychodziłam, nawet bąka puścić nie mogłam. Na samą myśl mam jeszcze Gęsia skórkę.
    A powiedz mi ile przed porodem tak Cię goniło?

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdycham po prostu. Te upaly mnie wycienczaja, nogi jak balony, ledwo zyje, poce sie nawet jak leze. Jutro jade na wymazy w kierunku paciorkowcow i bardzo sie boje jakie beda wyniki :/

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja też zdycham, już mi potówki powychodziły. Chodzę minimum 4x dziennie pod prysznic i tak to nic nie daje. Wentylator śmiga na okrągło.

Ja tych wymazów nie robię do cc ale na pewno będzie wszystko dobrze :-)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Tez juz nie mogę przez te upały. Nogi puchną a gdzie tam październik...

Ewik dzoeki za info o Lidlu :-)

Mi jeszcze dzisiaj tesciowa ogórki podrzucila, szkoda, żeby się zmarnowaly, wiec zaprawialam. A teraz chodzić nie umiem, tak nogi bola. Ano, mój wielgośny brzuchol daje sie we znaki stopom...

Dziewczyny a jak tam Wasze mięśnie brzucha? Mi niestety sie rozeszly i aż się boję co to po porodzie będzie. Koleżanka w Anglii ma miec na to fizjoterapie, ale u nas chyba takiego czegoś nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 20:39

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, ja nie mam jakioś z tym problemem, ale fakt faktem, że mój brzuch nie wygląda na rozpoczęty 9 miesiąc, góra 5-6. Nawet położna i lekarz są w szoku. Pojawiły mi sie tylko w dole brzucha rozstępy, pomimo stosowania kremów, ale w sumie nie mam zamiaru nigdy z tą częścią chodzić na wierzchu, a mąż musi zaakceptować :P więc się nie przejmuje :P

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nawet nie pamiętam jak u mnie mięśnie wyglądają. Przed ciążą miałam niezłą oponkę. A rozstępy mam na nogach. Na brzuchu się jeszcze nie pojawiły mimo że brzuszek na prawdę pokaźny i całe cycki w paski ale no cóż już sie przyzwyczaiłam.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja miałam biegunke takimi falami przetrzymało mnie kilka dni gdzieś w 36 tyg. Pozniej cisza i przed samym porodem w 38 tyg. We wtorek rodzilam od soboty mialam jazde

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w biedrze są teraz rzeczy dla maluchów książeczki kontrastowe, butelki, bodziaki i pajace

Mi rozstępy na brzuchu wyszły dopiero po porodzie a na piersiach już w ciąży i teraz wyglądają tragicznie

Mnie biegunka ominęła. Dopiero po odejściu wód byłam ze 3 razy w wc na 2 i potem lewatywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:06

Ewik, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia lubię za info o biedronka. Zakupiłam kilka książeczek. Mój brzuch troszkę flakon a ty się zrobił ale biorę to na klatę juz mi wszystko jedno może w cudowny sposób jeszcze się go uda pozbyć. Nie miałam ani jednego rozstępy mimo ogromnego brzucha. Jednego żałuję że wcześniej nikt mi nie poradził nosić pasa po cc bo super utrzymuje brzuch i mięśnie. Wiec Agatka polecam po cc u Ciebie z tego co mi mówiła kobitka z fizjoterapi super trzyma brzuch i łatwiej się dochodzi do siebie.

W Niemczech tez jest fizjoterapia po porodzie ale y nas to marzenie no chyba ze sobie zapłaci kobieta. Tam gdzie chodzę prywatnie z synem na ćwiczenia jest specjalny program fizjoterapia dla kobiet po porodzie w szczególności po cc lub komplikacji podczas porodu SN itp. Gdybym wiedziała o tym wcześniej na pewno bym się skusi la na kilka spotkań.

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ