X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super ;-) niech tam sobie jeszcze troche gości w twoim apartamencie :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to chyba ma tam niezla saune.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under cieszę się że wszystko dobrze i mała nie pcha się jeszcze na świat :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczelam w przyspieszonym tempie jednak gromadzic rzeczy do szpitala - kupilam majtki siatkowe, podklady poporodowe, laktator. Musze jeszcze koszule nocna kupic i biustonosze do karmienia.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spokojnie :-)
    Ja koszule kupowałam na alegro te takie z guziczkami na piersiach i jestem zadowolona plus jedną w pepko, a na stół pójdę w koszulce R takiej dużej. Biustonosze też mam dwa ale nie takie bawełniane tylko troszkę sztywniejsze z firmy Alles Mama i jestem bardzo zadowolona :-)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak żyjecie po kolejnym upalnym dniu? Bo ja jestem wykończona, nawet nie miałam sił skończyć mojego kocyka (druty+minky)...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel tragicznie. Czuje się mega zmęczona po nic nie robieniu. Pot leje mi się po dupie i marze juz o 20 stopniach by móc złapać chociaż normalny oddech.
    Jutro miałam iść na sesje zdjęciowe robiona przez koleżankę ale chyba sobie daruje bo puchne i nim dojadę to nie będzie już co fotografować. :-|

O jak ja bym chciała mieć maszynę :-) tez bym coś niunia uszyła a tak np Minky zamawiałam. Ale nie powiem świetne są.

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ledwo zyje tez. To pech, ze jak jestesmy w ciazy to akurat musi byc najgoretsze lato od 130 lat...

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie mam maszyny, ale wierzch to włóczka i druty a od podu minky przyszywany ręcznie :-)

Też marzę o ochłodzeniu już...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    też nie mam maszyny, ale wierzch to włóczka i druty a od podu minky przyszywany ręcznie :-)

Też marzę o ochłodzeniu już...

Ciekawe to musi być. Jak skończysz to obowiązkowo proszę fotkę bo jeszcze takiej wersji nie widziałam :-)
    Mi wczoraj przyszło moje minky i już je kocham i obiecuję że następne tez małej kupie :-)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas masakrujące upały... dziś wieczorem festiwal sztucznych ogni, bardzo fajne widowisko - niby dostałam pozwolenie od mojego lekarza na pójście, ale słabo to widzę, bo na wieczór przewidywana jest temperatura ponad 30 stopni... :/
    Ja będę szyła sama kocyki i inne gadżety z minky - zakochana jestem w tym temacie. Poza tym dla Synusia nie porobię opaseczek, kokardek i innych takich, także muszę swoją potrzebę tworzenia handmade'owych rzeczy dla Dzidziusia zapchać czymś innym. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie skończyłam całego, ale jeden róg juz jest, wiec wklejam

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9edb47c393c1.jpg

Może dzisiaj go skończę. Niektórzy krytykują czemu taki kolor dla dziewczynki, ale robiłam kocyk pod kolor do wózka (kolor trochę ciemniejszy niż na fotkach i zbliżony do koloru kocyka )

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cea5f254b631.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 12:34

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel super to wygląda!
    A co komu do tego jaki kolor wózka macie. Tak to jest ludzie się nauczyli że różowy dla dziewczynki a niebieski dla chłopca.
    My będziemy mieć granatowy tyle że kocyk jest różowy z minky

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez sporo granstowych rzeczy dla Meli, nie trawie rozu (a moja babcia jak na zlosc znosi mi same rozowe rzeczy dla Malej). Rozek na przyklad mam szary w biale kropeczki.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel bardzo ładny kocyk i nie wiem czemu niebieski miałby do dziewczynki nie pasować - fakt, różowy przy chłopcu to jakoś już mi się nie widzi, ale w drugą stronę przecież ładnie. :)
    Ja dla mojego Synusia planuję dużo zieleni i turkusu - na niebieski się nie rzucam. :) Wózek chciałabym pistacjowy albo turkusowy własnie - jutro idę te moje wybrane TAKO zobaczyć na żywo, bo są akurat dni otwarte firmy w hurtowni u nas na osiedlu to ocenię, czy "w realu" też mi się tak podobają. :D

h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten nasz wozek jest turkusowy i do dziewczynki jak najbardziej pasuje. Wloczka niby turkusowa miala być, ale zamawialam prze internet i jednak bardziej w niebieski wpada, ale to nic, bo bardzo mi sie w dotyku podoba ;-)
    Ja po Nadii mam masę różowych ciuszków, ale tez mam unisexy w różnych kolorach. Ręczniki np mam niebieskie. Wiec wg mnie dziewczynka wcale nie jest skazana na róż.
    Vincaminor, dla Nadii miałam seledynowo-bezowy wózek;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różu od groma. Tak szalała moja przyjaciółka za granicą. Nie powiem bo sama tez kupiłam, ale tez mamy niebieskie ciuchy nawet w samochody po siostry synkach i bez wahania je założę Olivi.
    Komplet pościeli szary w białe grochy i rożek też bo tu bym nie zniosła różu. :-)
    Fakt chłopcu nie przystoi w różu się wozić :-P :-)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie sposoby na chlodzenie sie. Bo ja wiatraka juz mam po dziurki w nosie. Zrobiłam kawę mrozona ze zbożówki i czekam aż się schlodzi... Dobrze ze na porodówkach jest chłodno, bo nie wyobrażam sobie porodu w takiej temp...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel nie ma sposobu :-( tylko zimny prysznic co jakiś czas a tak to doopa.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się polewam wodą pod prysznicem mniej więcej co 1,5 godziny, łącznie z włosami i aż mi szkoda naszych kotów, bo biedne leżą rozciągnięte na kafelkach cały dzień. Chciałam je przykryć mokrymi ręcznikami, ale skubańce uciekają. :/

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ