Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Under nie ma tez co tak szaleć z rozmiarami
Jak Pola była takim tyci oseskiem to najbardziej lubiłam ubierać ją w śpiochy lub pajace a teraz jakieś spodenki i bodziak lub bluzeczkę
Pierwsza na 200 stronie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 08:57
szpilka lubi tę wiadomość
-
nie ma co szalec z rozmiarami i ciuszkami, ale tez zobaczycie, ze kazde dziecko inne moj skonczył 6 miesiecy i w wiekszość body 62 wchodzi bez problemu sa tzw idealne na rozmiar, 68 sa z lekkim luzem, za to pajace spodnie itp 68 i 74
rampersy tez 68-74, bo za ciasne w udach za to bliuzeczki sweterki 68 i 62 mysle ze jeszcze przez dłuższy czas nam posłuża
Anielle to chyba slabe pocieszenie, ale mnie pocieszyło, ze nie ja jedna jeszcze odczuwam "dyskomfort" przy serduszkowaniu a to juz ponad pol roku -
No właśnie ja mam od groma bodów i pajacyków na 62. Wszystko dostałam i martwię się że są takie ładne a nawet nie zdążę założyć małej. Za to 68 i wzwyż mam już względnie po parę sztuk. Dzisiaj kupiłam bluzę w lumpku na 12-18 miesięcy bo taka ładna była i parę koszulek na 74 więc z małymi rozmiarami nie mam zamiaru szaleć bo to faktycznie przesada.
O rampersy też mam których pewnie nie zdążę założyć ale jak dają to biorę.
Dziś było mega gorąco i ledwie zipie. Dwa razy mi się słabo zrobiło ale całe szczęście że w domu byłam to leżałam. W ogóle to przez te wstrętne upały nawet z domu nie mam zamiaru wychodzić do południa, ewentualnie na wieczór by troszkę się dotlenić.
-
Gosia i jak bioderka?
To co tesciowa mi zrobila to ani grama cukru ale nie podawlam wiecej niz te 2 czy 3 lyzeczki. Tak tylko zeby sie nie obrazilaPooczekam do kolejnego szczepienia i porozmawiam z pediatra dokladnie bo ja sie gubie w tych wszystkich rozpiskach co mozna i kiedy i jak ten gluten pomalu wprowdzac itp.
My juz wzgledne zapasy na zime ubranek mamy zrobione jeszcze musimy dokupic rajstopy w smyku bo sa fajne 2 pary za 12,50agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ewik miło że pytasz
Jest poprawa ale nie jest ani idealnie ani też tragicznie są takie na granicy więc nadal pozycja na żabkę i za tydzień kontrola jeśli będzie poprawa to tylko będziemy się kontrolować a jeśli nie to wtedy zdjęcie rentgenowskie i decyzja co robimy
Byliśmy dzisiaj rozejrzeć się za ubrankiem do chrztu i żeby inaczej Polutkę to tak ze 150 zl trzeba wydać -
Dziewczyny, cesarka nie jest taka straszna jak ją malują
Ja przy pionizowaniu chciałam wyć do księżyca, a 3h później byłam już po prysznicu i nosiłam Małego po sali, a lekki nie był, bo ważył 4kg Mąż dostał aż 2 dni okolicznościowego i nic poza tym... Rodzicielski dostanie dopiero w październiku
Co do ubranek, ja kupowałam standardowo. Wyliczyłam pół roku na sezon jesienno-zimowy i ubranka na 68 kupowałam wszystkie z długim rękawem, grubsze, a tu zonk, bo Karolek mając 2 miesiące śmigał w ciuszkach na 62, a teraz z ubranek z Pepco zakładam mu czasem nawet 74... Z ilością też nie ma co szaleć... Ja dużo nie kupowałam, a i tak mamy z każdego rozmiaru po 2 ciuszki, których nigdy na sobie nie miał
Melduję, że Karolek się ogarnął Śpi od 20 (dłużej nie da się go przetrzymać) z przerwą o 3 na mleko i wstaje o 6, a potem o 8 pada na 4h! Z jednym się nic nie zmieniło - wózek be, jazda autem be i to nawet wtedy gdy siedzę z nim z tyłu asekurując się piszczałkami, grzechotkami i pozytywką Od miesiąca nie zdarzyło się żeby spał w aucie choć 5min...
Magcollect, witaj w naszych skromnych progachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:25
agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Eklerka super że się karolek ogarnął przyjdzie jeszcze moment że z wózka wyjść nie będzie chciał Oby
Gosiu super że bioderka już lepiej. A ciuszki do chrztu faktycznie są drogie i to tylko na raz. U nas Na FB jest Taki Baby Market. Tam mamusie sprzedają ciuszki, butki, wszystkie dziecięce rzeczy w tym ubranka do chrztu i czasem nawet za grosze i w stanie idealnym.gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
A u mnie wczoraj polozna byla na wizycie edukacyjnej. Bardzo fajna babka, dostalam mase ksiazeczek, probek kosmetykow, opowiedziala mi o szpitalu, w ktorym chce rodzic. Uswiadomila mnie, ze nie mam co liczyc na znieczulenie. Nie chcialam jakos szczegolnie, ale dobrze miec taka opcje jednak otwarta. Ale zobaczymy jak to bedzie.
Ja dzisiaj wyszlam z psem i zaslablam. Posiedzialam chwile na lawce i na szczescie przeszlo i powoli sie doczlapalam do domu. Te upaly mnie wykoncza.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Gosiu trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z bioderkami. Ceny ubrnek na chrzest kosmiczne my nie wydawalismy nie wiadomo ile bo stwierdzilam,ze nie ma sensu wole dziecku zasponsorowac rehabilitacje dlatego wynalazlam w 5 10 15 body biale z krawatem spodnie czarne butki i marynarke w pepco kupilam ale mamy jeszcze bluzeczke z kolniezykiem i muszke.
Eklerka oby tak dalej. Maluszek bedzie juz wyrastal z takich zachowan i bedzie miał swoj rytm dniagosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Gosiu mam nadzieje, ze za tydzień wiadomości będą jeszcze lepsze. Tego Wam życzę.
Eklerko gratuluje poprawy choc w fazach snu mam nadzieje, ze Karolek ogarnie też niedługo spacery i jazde samochodem
Agatka i Under oszczędzajcie się w te upały !!!
Ewik nie boj sie wprowadzania nowych smaków. Pomalutku cos nowego co kilka dni i obserwacja. To nie jest trudne ja bylam zmuszona robić to duuuzo wcześniej i bylo ok trzymam kciuki za to, żeby synuś tolerowal bez problemu nowe pokarmygosia86, Ewik, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny uważajcie na siebie w te upały i nie wychodźcie jak nie ma takiej konieczności:*
Muszę się pochwalić że Polutka drugą noc z rzędu spała ponad 9 godzin. Fakt że moje cycki to odpokutowują ale co ją będę budzić jak sobie tak smacznie śpiagatka196 lubi tę wiadomość
-
Gosiu staram się uważać na nas i nie wychodzić w te upały. Zakupy robimy wieczorem w marketach a po mięso chodzę jak tylko oczy otworze by uniknąć skwar. A czasem porostu robi mi się słabo nawet siedząc.
Fajnie ze Polusia daje mamie pospać . Ciekawa jestem jak u mnie będzie aż się bojegosia86 lubi tę wiadomość
-
A mnie dopadly dosc mocne skurcze. Siedze juz jak na szpilkach, dzwonilam do lekarki, jak w przeciagu dwoch godzin nie mina, badz sie nasila, to mam jechac do szpitala -_-matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under dokładnie zrób tak jak Gosia pisze. Trzymam kciuki by skurcze się wyciszyly.
Gosiu aktywna jest zawsze po 24 i między 3 a 4 rano. Potem ze mną śpi do póki ja nie wstanę no chyba że głodna jest to kopie i wypycha się mocno. Ale za to w dzień nadrabia bo jest naprawdę aktywna. Ja to się zastanawiam kiedy ona śpi -
Jestesmy dalej w dwupaku. Pojechalismy w koncu na IP, podpieli mnie do ktg, zbadali, nic sie nie dzialo zlego, Mela jeszcze chce posiedziec w brzuszku, wiec nie musialam zostawac w szpitalu. Ale strachu sie najadlam niezlegp.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy