Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh, teraz widzicie jak to fajnie jest być na końcówce ciąży Chociaż Wam przy tych upałach szczerze współczuję
Agatka, wracaj szybko do zdrówka A cycuchy pokaźnych rozmiarów, pogratulować
Ewwiel, ile ważył??? Toż to dopiero KLOC! Powiedz jeszcze, że rodziła przed terminem
Ewik, ja też poproszę o przepisy. Za tydzień ruszamy z kaszkami i papkami
Gosia, Ty labidzisz, że u Ciebie grubasek... Karolek waży 7480g -
Dobra wiadomość jest taka, że od poniedziałku ochłodzenie ^^, odpoczniemy trochę.
Odebrałam wyniki wymazów, na szczęście nie mam paciorkowca, a bałam się bardzo, bo jestem nosicielem gronkowca. Co prawda mam go na dekolcie w postaci małej blizny, ale bałam się, że mógł się usadowić też gdzieś indziej. Odetchnęłam z ulgą!Eklerka, agatka196 lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Agatka, super, mam nadzieje, ze dzis ju jestes kwtinaca.
A ja zauwazylam, ze mi sie brzuch znacznie obnizyl, jestem w stanie cala reke wlozyc juz pod piersi i jest tak miejsce. Mamuski, Wy sie bardziej orientujecie, jak u Ws0as bylo? To prawda, ze brzuch opada na ok 2-3-tyg przed porodem?matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Gosiu jutro Ci prześle ćwiczenia jakie wykonujemy.
Przepisy również posyłam jutro.
Agatka super,że jesteście już w domku.
Under mi brzuch zaczął opadać około 6 tyg.przed porodem na początku ja to tylko zauważyłam natomiast na 3/4 tyg.opadł na tyle widocznie,że nawet mąż dostrzegł
-
U mnie wlasnie maz zauwazyl, ze cytuje "nie masz juz tej szpady pod cyckami" . Najlepiek to widac na skurczu, wtedy wyraznienwiem, gdzie zaczyna sie macica i miedzy nia a zebra wchodzi cala reka. Jejku, jak ja bym chciala, zeby za te 3 tyg bylo po wszystkim.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Hejka
W domu jest cudownie i ani śni wybierać mi się tam z powrotem do porodu . Ale powiem Wam że to była mega jelitowka. Wszyscy ja mieliśmy łącznie z psami. Pierwszy raz w życiu i ostatni- mam nadzieje
Under daj małej posiedzieć jeszcze troszkę zresztą to nie tak łatwo wykurzyc dzidzie z brzuszka.
Ja w środę mam ostatnia wizytę u lekarza i zobaczymy czy przypadkiem wcześniej jeszcze nie spotkam się z małą. Bo coś wspomniał w szpitalu ze za 2 tygodnie a do terminu cc wtedy miałam 20 dni. Mam nadzieje że są jeszcze posiedzieć małej w brzuszku.
Mamusie jak tam się czujecie? I jak tam Wasze dzieciaczki? -
U nas przeszla burza i wreszcie sa sie oddychac. Mimo wszystko sil mam coraz mniej, jeszcse Malutka chyba faktycznie sie zsuwa na dol, bo czuje bol w okolicach spojenia lonowego. Takze chyba tak jak mowila moja lekarka, ze cud bedzie jam w dwupaku doczekamy wrzesnia.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Witam siempo dluzszej przerwie. Wakacjujemy sie w Polsce i jest super ! Emilce sie mega podoba wszystko, to ze ma dziadkow często, ze spędzamy duzo czasu na świeżym powietrzu, ze odwiedzamy ludzi. Wszędzie jest zadowolona i ma dobry humor, teraz sobie myśle ze to jej marudzenie jak ze mną w domu siedziała to poprostu z nudów. Jedyny co to upały jej przeszkadzają ale to każdemu, czekamy na ochłodzenie. Juz prawie siedzi (podpiera sie jedna ręka) raczkuje! Jeszcze powoli i chwiejnie ale z każdym dniem lepiej jen to idzie. No jednym słowem mam juz dużego bobasa a nie dzidziusia.
Strasznie duzo naskrobscie, cieszę sie bardzo ze nowe ciężarówki tchnęły w ten wątek nowe życie bo chila i juz zamieral. Przeczytałam wszystko ale na raty wiec juz nie duzo pamietam.
Agatka dobrze ze juz w domu jestes, wspolczuje bardzo jelitowki, nic przyjemnego.
Under mi sie brzuch obniżył gdzies 1,5 miesiąca przed porodem. Ale ja wszystkie możliwe objawy zbliżającego sie porodu miałam z 1,5-1 miesiąca przed łącznie z otwierająca sie szyjka od połowy ciazy a ciąże przenosilam o 11 dni wiec nie ma sie co sugerować
Ewik super super ze Mikiemu nie przeszkadza szynka w niczym, on sobie za rade ze wszystkim po swojemu
Agatka piękne zdjecie ciążoweagatka196 lubi tę wiadomość
-
Zobaczymy, mam wizytę 25.08 i pewnie wtedy się wyjaśni co i jak. Jestem już zmęczona tą ciążą, ale chciałabym, żeby Mała jeszcze poleżała sobie na łóżku wodnym dla zdrowia
Lekarka na ostatniej wizycie trochę się przeraziła skróceniem szyjki i rozwarciem i przepowiedziała, żeby raczej się szykować na 37-38 tydzień, ale wiadomo, Melcia decyduje, nie my Ale niech wytrzyma jeszcze trochę, bo tatuś chce jechać na Air Show, a ja przy okazji bym wzięła większą torbę od rodziców, bo moja okazała się za mała, a nie chcę się pakować do szpitala w trzy torby:Pmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Hej dziewczyny
Gosiu, gratuluje poprawy u Polci:-)
Ewik, Miki to dzielny chłopczyk i super sobie radzi
Agatka, cieszę się, ze jesteś juz w domu i wszystko jest ok. Jelitowki wspolczuje (ja mialam ja w pierwszym trymestrze). Zdjęcie śliczne a biust do pozazdroszczenia.
Under nadeszlo ochłodzenie, wiec może Mwlcia przystopuje i posiedzi jeszcze w twoim apartamenciku
Eklerka, Karolek to juz tez klocuszek a moja przyjaciółka urodziła 5 dni po terminie. Ale i tak ja podziwiam, ze dala rade naturalnie, bez znieczulenia, bez nacięcia krocza. Chwalila masaż krocza, ze dużo jej pomógł.
Anielle Emilcia widzę tez szybko się bierze za raczkowanie. Lada moment zacznie wstawac i chodzić
A u bas bez zmian, w końcu jest czym oddychać, więc moze i opuchlizna z nóg zejdzie. Umówiłam się w kocu z położna. We wtorek pierwsza wizyta, ktora jestem podekscytowana. A w czwartek mamy usg III trymestru. Jak zwykle troche leku sie pojawia. W końcu jak skoczyly sie te upały to dokonczylam kocyk dla Alusi
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f88b6f6fbb98.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 19:55
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Kocyk cudny!
Daj znac jak wrazenia po spotkaniu z polozna, ja bylam zadowolona z tych spotkan. Jutro jedziemy zwiedzac szpitalmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Ja mialam 3 spotkania dp tej pory. Rozmawialysmy o przebiegu ciazy, przejrzala badania i karte ciazy, poradzila mi jakie kosmetyki kupic dla Meli. Ogolnie, to taka "indywidualna szkola rodzenia". Opowiadala mi tez o szpitalu, w ktorym chce rodzic. Mam tez do niej telefon, wiec jak bede potrzebowac jeszcze kolejnych spotkan, to mam dac znac. Zreszta, przychodzi do mojej sasiadki, to ostatnio zapukala zeby spytac jak sie czuje.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Dziewczyny w lidlu sa przecudne ubranka dzieciece. Maz, jako przeciwnik kupowania "tyyylu ubran", wlasnie wrocil z zakupow z 2 cudownymi bluzami z pluszu i 2 parami sztruksow, "bo byly takie sliczne, ze nie mogl sie powstrzymac".
vincaminor, Ewik lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy