X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, teraz widzicie jak to fajnie jest być na końcówce ciąży :P Chociaż Wam przy tych upałach szczerze współczuję :/

Agatka, wracaj szybko do zdrówka :) A cycuchy pokaźnych rozmiarów, pogratulować :P

Ewwiel, ile ważył??? Toż to dopiero KLOC! :D Powiedz jeszcze, że rodziła przed terminem :D

Ewik, ja też poproszę o przepisy. Za tydzień ruszamy z kaszkami i papkami <3

Gosia, Ty labidzisz, że u Ciebie grubasek... Karolek waży 7480g ;)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość jest taka, że od poniedziałku ochłodzenie ^^, odpoczniemy trochę.

Odebrałam wyniki wymazów, na szczęście nie mam paciorkowca, a bałam się bardzo, bo jestem nosicielem gronkowca. Co prawda mam go na dekolcie w postaci małej blizny, ale bałam się, że mógł się usadowić też gdzieś indziej. Odetchnęłam z ulgą!

Eklerka, agatka196 lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Melduje się z domku. Żyjemy i czujemy się dobrze :-)

Dziękujemy za wsparcie <3

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, super, mam nadzieje, ze dzis ju jestes kwtinaca.

A ja zauwazylam, ze mi sie brzuch znacznie obnizyl, jestem w stanie cala reke wlozyc juz pod piersi i jest tak miejsce. Mamuski, Wy sie bardziej orientujecie, jak u Ws0as bylo? To prawda, ze brzuch opada na ok 2-3-tyg przed porodem?

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam ze od kilku dni do kilku tygodni przed porodem ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jutro Ci prześle ćwiczenia jakie wykonujemy.

Przepisy również posyłam jutro.

Agatka super,że jesteście już w domku.

Under mi brzuch zaczął opadać około 6 tyg.przed porodem na początku ja to tylko zauważyłam natomiast na 3/4 tyg.opadł na tyle widocznie,że nawet mąż dostrzegł

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie maz zauwazyl, ze cytuje "nie masz juz tej szpady pod cyckami" ;). Najlepiek to widac na skurczu, wtedy wyraznienwiem, gdzie zaczyna sie macica i miedzy nia a zebra wchodzi cala reka. Jejku, jak ja bym chciala, zeby za te 3 tyg bylo po wszystkim.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu sie tak spieszysz?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 37 tyg ciaza jest donoszona, a ja juz sie nie moge doczekac Malutkiej :)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)

W domu jest cudownie i ani śni wybierać mi się tam z powrotem do porodu :-). Ale powiem Wam że to była mega jelitowka. Wszyscy ja mieliśmy łącznie z psami. Pierwszy raz w życiu i ostatni- mam nadzieje :-)

Under daj małej posiedzieć jeszcze troszkę :-) zresztą to nie tak łatwo wykurzyc dzidzie z brzuszka. :-)

Ja w środę mam ostatnia wizytę u lekarza i zobaczymy czy przypadkiem wcześniej jeszcze nie spotkam się z małą. Bo coś wspomniał w szpitalu ze za 2 tygodnie a do terminu cc wtedy miałam 20 dni. Mam nadzieje że są jeszcze posiedzieć małej w brzuszku.

Mamusie jak tam się czujecie? I jak tam Wasze dzieciaczki?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przeszla burza i wreszcie sa sie oddychac. Mimo wszystko sil mam coraz mniej, jeszcse Malutka chyba faktycznie sie zsuwa na dol, bo czuje bol w okolicach spojenia lonowego. Takze chyba tak jak mowila moja lekarka, ze cud bedzie jam w dwupaku doczekamy wrzesnia.

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam siempo dluzszej przerwie. Wakacjujemy sie w Polsce i jest super ! Emilce sie mega podoba wszystko, to ze ma dziadkow często, ze spędzamy duzo czasu na świeżym powietrzu, ze odwiedzamy ludzi. Wszędzie jest zadowolona i ma dobry humor, teraz sobie myśle ze to jej marudzenie jak ze mną w domu siedziała to poprostu z nudów. Jedyny co to upały jej przeszkadzają ale to każdemu, czekamy na ochłodzenie. Juz prawie siedzi (podpiera sie jedna ręka) raczkuje! Jeszcze powoli i chwiejnie ale z każdym dniem lepiej jen to idzie. No jednym słowem mam juz dużego bobasa a nie dzidziusia.

Strasznie duzo naskrobscie, cieszę sie bardzo ze nowe ciężarówki tchnęły w ten wątek nowe życie bo chila i juz zamieral. Przeczytałam wszystko ale na raty wiec juz nie duzo pamietam.

Agatka dobrze ze juz w domu jestes, wspolczuje bardzo jelitowki, nic przyjemnego.

Under mi sie brzuch obniżył gdzies 1,5 miesiąca przed porodem. Ale ja wszystkie możliwe objawy zbliżającego sie porodu miałam z 1,5-1 miesiąca przed łącznie z otwierająca sie szyjka od połowy ciazy a ciąże przenosilam o 11 dni wiec nie ma sie co sugerować :)

Ewik super super ze Mikiemu nie przeszkadza szynka w niczym, on sobie za rade ze wszystkim po swojemu :)

Agatka piękne zdjecie ciążowe :)

agatka196 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, mam wizytę 25.08 i pewnie wtedy się wyjaśni co i jak. Jestem już zmęczona tą ciążą, ale chciałabym, żeby Mała jeszcze poleżała sobie na łóżku wodnym dla zdrowia :P
    Lekarka na ostatniej wizycie trochę się przeraziła skróceniem szyjki i rozwarciem i przepowiedziała, żeby raczej się szykować na 37-38 tydzień, ale wiadomo, Melcia decyduje, nie my :) Ale niech wytrzyma jeszcze trochę, bo tatuś chce jechać na Air Show, a ja przy okazji bym wzięła większą torbę od rodziców, bo moja okazała się za mała, a nie chcę się pakować do szpitala w trzy torby:P

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Gosiu, gratuluje poprawy u Polci:-)

Ewik, Miki to dzielny chłopczyk i super sobie radzi ;-)

Agatka, cieszę się, ze jesteś juz w domu i wszystko jest ok. Jelitowki wspolczuje (ja mialam ja w pierwszym trymestrze). Zdjęcie śliczne a biust do pozazdroszczenia.

Under nadeszlo ochłodzenie, wiec może Mwlcia przystopuje i posiedzi jeszcze w twoim apartamenciku :-)

Eklerka, Karolek to juz tez klocuszek ;-) a moja przyjaciółka urodziła 5 dni po terminie. Ale i tak ja podziwiam, ze dala rade naturalnie, bez znieczulenia, bez nacięcia krocza. Chwalila masaż krocza, ze dużo jej pomógł.

Anielle Emilcia widzę tez szybko się bierze za raczkowanie. Lada moment zacznie wstawac i chodzić ;-)

A u bas bez zmian, w końcu jest czym oddychać, więc moze i opuchlizna z nóg zejdzie. Umówiłam się w kocu z położna. We wtorek pierwsza wizyta, ktora jestem podekscytowana. A w czwartek mamy usg III trymestru. Jak zwykle troche leku sie pojawia. W końcu jak skoczyly sie te upały to dokonczylam kocyk dla Alusi :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f88b6f6fbb98.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 19:55

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk cudny!

Daj znac jak wrazenia po spotkaniu z polozna, ja bylam zadowolona z tych spotkan. Jutro jedziemy zwiedzac szpital :)

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ;-) Under a jak często miałaś te spotkania? Z Nadia nie miałam położnej, bo nie było żadnej w naszych okolicach. Teraz mam położna mniej więcej w swoim wieku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 21:31

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3 spotkania dp tej pory. Rozmawialysmy o przebiegu ciazy, przejrzala badania i karte ciazy, poradzila mi jakie kosmetyki kupic dla Meli. Ogolnie, to taka "indywidualna szkola rodzenia". Opowiadala mi tez o szpitalu, w ktorym chce rodzic. Mam tez do niej telefon, wiec jak bede potrzebowac jeszcze kolejnych spotkan, to mam dac znac. Zreszta, przychodzi do mojej sasiadki, to ostatnio zapukala zeby spytac jak sie czuje.

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to babka ok, skoro tak sama z siebie zapukala, żeby dowiedzieć się o twoje zdrówko. Ciekawe jak to u mnie będzie. :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w lidlu sa przecudne ubranka dzieciece. Maz, jako przeciwnik kupowania "tyyylu ubran", wlasnie wrocil z zakupow z 2 cudownymi bluzami z pluszu i 2 parami sztruksow, "bo byly takie sliczne, ze nie mogl sie powstrzymac".

vincaminor, Ewik lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się teraz cieszę, że upał nie pozwala mi na dłuższe wycieczki, np. do Lidla... ;)

szpilka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ