Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze miałam pisac odnośnie płynów do prania dla dzieci. Ja miałam jedna butelkę dzidziusia i jedna jakiegos innego dla dzieci ale ten inny pachniał tak mocno ze stwierdziłam ze równie dobrze moge juz prac w normalnym proszku i tak tez zrobiłam. Włączam tylko dodatkowe płukanie i nie ma problemów a ostatnio to j nawet tego płukania nie włączyłam. Wiec myśle ze pierwsze tygodnie to jak najbardziej w czymś specjalnym w potem to juz nie trzeba wydawać specjalnie pieniędzy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:09
-
To chyba zależy od szpitala i lekarzy. Kiedys słyszałam ze trzeba miec powyzej 2-3 dioptrie. Ale znam przypadki ze okulista wystawił z mała wada zalecenie cc i tak to sie odbyło. Niektóre szpitale sa nastawione na porod SN, a inne niemal pytają jak sie woli rodzic i sie nieco naginają robiąc cesarkę na życzenie
-
Anielle, ja mam wadę wzroku -4 i absolutnie lekarz mi powiedział, że to nie jest wskazanie do CC. Tylko jeżeli miałabym problemy z dnem oka bądź odklejającą się siatkówką.
rah lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Super karoca! To i ja sie nasza pochwale
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb053266afd2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 17:21
agatka196, rah, szpilka lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Rah to jest Adamex Barletta Z wersji pik.
Powiem Ci że nam przyszła fura na styk. Czekaliśmy ponad 6 tygodni bo producenci na urlopach a w ramach rekompensaty za długie czekanie dostaliśmy upominek dla małej. -
Rah, my zaplacilismy razem z fotelikiem be safe 4100, wozek sam chyba po upuwcie 3300. Dla mnie to byla jedyna opcja, bo jest lekki, a mieszkamy na 3 pietrze, w bloku bez windymatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
No to wlasnie mowie ze kosmiczne pieniadze ;p hehehe 3300 za wózek...dla mnie takie za 2500 to zbędny wydatek ;p
Ale oczywiście nie neguje Twojej decyzji, każdy ma swoje podejscie a niektórzy kupują używane wózki za 500zl i tez mówią, ze to drogo
Ja najpierw chciałam Camarelo bo z całością wazy 9 kg tylko, ale ze nie zależy mi az tak na wadze, to chyba wezme Tako.
Agatka no wlasnie cos tam widziałam w napisie, ze na B i z dwoma T
Tak czy siak sporo teraz widze takich modeli, chyba każda firma teraz taki ma w ofercie i wszystkie wydają mi sie mocno podobneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 19:17
-
Blad chyba, bo wazylismy stelaz, 7,5kg z kolami, z gondola 10 kg, ale ja chyba bede stelaz zostawiac w samochodzie i ewentualnie potem go zabiore, a wezme Malutka na gorze w gondolce lub foteliku.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy