X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.

Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
    Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.

dzisiaj mamy urodzinki :) ależ ten czas leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:16

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie wiem jak fachowo opisać ćwiczenia które robie z Mikim ale znalazłam bardzo podobne na necie.

Zaczynaliśmy od takich :
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy_mamo_cwiczenia_od_drugiego_miesiaca_zycia.html

https://www.youtube.com/watch?v=Es9uGy3rt4s

My jesteśmy rehabilitowani metodą ndt bobath i vojty ale nie znalazłam żadnego filmiku żeby Ci pokazać mniej więcej jak to wygląda

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie w szpitalu, chyba pozostane przy swoim wyborze i tam sie urodzimy. Co prawda, jak o kazdym szpitalu, jest masa komentarzy krytycznych i masa pozytywnych, ale ludziom sie nie dogodzi. Mialam rodzic w szpitalu, gdzie pracuje M, ale to szpital uniwersytecki, a ja nie mam checi, zeby moj tylek ogladalo dodatkowo 10 studentow plus koledzy meza ;) czulabym sie niezrecznie, M chyba tez, bo nie naciskal.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.

Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
    Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.

dzisiaj mamy urodzinki :) ależ ten czas leci
    Hej kochane!
    U nas upał odpuścił dopiero dzis (oby sie nie rozkręcił) wiec w koncu da sie zyc! :)
    I tak, tez sie rzucają na każda promocje. Biorą stos rzeczy a potem polowe oddają jak przymierza w domu. Duzo tez potem mozna spotkać na rynku..
    Mi mama kupiła te dresiki. Superanckie sa:) bluzę i bluzeczki i kombinezon tez ;)

A co do płynu to w Rossmanie jest w standardowej cenie tanio:
    http://m.rossnet.pl/Produkt/Bobini-baby-plyn-do-prania-ubranek-niemowlecych-i-dzieciecych-2-L,354572,4803,6246

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po wizycie położnej. Fajna młoda dziewczyna. Najpierw byla papierologia i wywiad, a później pomacala mi brzuch (twierdząc ze Mala wygląda jej na min 32tydz a nie na 30). Na koniec posluchalysmy serduszka. Nadia słuchała zdziwiona a Lola szczekala, bo nie wiedziała co to. Ogólnie trochę rozmawialysmy o lekarzach i szpitalach. Kolejna wizyta za 2tyg, bo za tydz ma wyjazd, a późnej juz będzie przyjeżdżać raz w tyg aż do rozwiązania:-)
    Reasumując, jestem z wizyty zadowolona:-)

rah, under_the_snow lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

My w lidlu nawet nie byliśmy. Mam tyle ciuszków że jakbym coś jeszcze kupiła to by z szafy wypadło. Nie powiem bo cuda w gazetce oglądałam ale się powstrzymałam :-)
    Ja małej ciuszki prałam w proszku lovela i płynie lenor sensitive. I tak mam zamiar prac dopóki proszek mi się nie skończy a potem razem z naszymi, chyba że mała będzie uczulona na coś to wtedy coś zmienimy.

Kurcze fajnie macie z tymi położnymi. Zawsze przyjdą coś doradza, opowiedzą, podpowiedzą, a u nas nic chyba tylko po porodzie przychodzi parę razy.

Dziewczyny jutro ostatnia wizyta i juz chyba mnie strach zaczyna oblatywac.
    Zostało nam 16 dni!

Eklerka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, bedzie dobrze!

Ja sie waham miedzy lovella a vizirem sensitive, lovella mnie troche odstrasza zapachem. Dobra wiadomosc jest taka, ze za tydz w biedronce oba proszki beda w fajnej promocji, wiec mozna zaszalec ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under proszek ładnie pachnie. Płyn do prania lovela jest okropny bo tez skusiłam się i kupiłam to teraz psom kojce w nim piorę :-P

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, będzie dobrze. Początki macierzyństwa nie są lekkie, ale uśmiech dziecka wynagradza wszystko :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem Ewieel. To tylko stresik :-P
    Ale mimo wszystko chciałabym ja juz mieć przy sobie :-) :-)

ewwiel lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ostatniej wizycie.
    Mała waży 2850. Przepływy prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, szyjka dlugaaaa i zamknięta ale wód płodowych mało a dosłownie na granicy. Mam pić 4l dziennie wody, i za tydzień w czwartek stawić się w szpitalu na ktg i dodatkowe usg by sprawdzić poziom wód. Jeżeli będzie mało, dr rozwiązuje ciążę na cito. Mam być po lekkim śniadaniu o 12 i spakowana.

Także jeszcze tylko chwila i będziemy się tulić :-)

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja negocjuje zmiane imienia z mezem: z Amelki na Gaje.

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, no to juz o włos jesteś od tulenia córci :-) A u mnie jeszcze tyle tygodni...

Under no to czekamy na wyniki negocjacji ;-)

A ja dziś ciężki dzień miałam. Zero chęci do czegokolwiek. Częste skurcze BH i jednorazowe silne ukłucie w szyjce, ze aż się zwinelam z bolu. Ale Alusia szaleje dzisiaj, wiec to mnie uspokaja. Jutro usg, wiec się dowiem jak się sprawy maja ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel z wrażenia chyba spać nie mogę i mam taką potworna zgage że aż mi nie dobrze. Fakt jest o włos i to będzie najdłuższy tydzień jaki tylko mnie mógł spotkać w życiu :-)
    U was już też zostało nie wiele i szybko zleci :-)

Under ja też miałam chwile zwątpienia co do imienia i chciałam zmienić. Lecz R powiedział absolutnie i mi to wybił z głowy. Mówił, przez tyle miesięcy gadaliśmy do brzuszka Oliwia a teraz wariatke z niej zrobisz? Ona już się przyzwyczaiła.
    A walczyłam o Bianke :-) i tak Oliwia została :-)

Eklerka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wczoraj poklocilismy, co prawda nie o imie, ale o siedzenie i granie w zabijanie kosmitow, wiec negocjacje zawieszone, bo ja sie nie odzywam. Wroce do tematu jak mnie przeprosi ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wolno zabijać kosmitów? ;) ostatnie dni grania w najbliższym zyciu mu zostały ;)
    No chyba ze akurat miał robic co innego :)

moj gra w Tibie ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny prosilam, zeby wyszedl z psem...

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pies pewnie sikał po nogach. No to nieładnie ze piesek ma czekać bo pan gra :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jest chichy dzien :P

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymam kciuki za Was, jejku jak ten czas leci, juz lada dzien bedziesz po porodzie i bedziesz nam pisac jak było.

Dziewczyny jak to teraz jest z wada wzroku i z cesarka? Podobno tylko odklejenie siatkówki kwalifikuje do cc, wiem ze dawniej wystarczyło miec solidna wadę wzroku. Jak jest teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:14

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ