Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.
Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.
dzisiaj mamy urodzinki ależ ten czas leciWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:16
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Gosiu nie wiem jak fachowo opisać ćwiczenia które robie z Mikim ale znalazłam bardzo podobne na necie.
Zaczynaliśmy od takich :
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy_mamo_cwiczenia_od_drugiego_miesiaca_zycia.html
https://www.youtube.com/watch?v=Es9uGy3rt4s
My jesteśmy rehabilitowani metodą ndt bobath i vojty ale nie znalazłam żadnego filmiku żeby Ci pokazać mniej więcej jak to wygląda -
My juz po wizycie w szpitalu, chyba pozostane przy swoim wyborze i tam sie urodzimy. Co prawda, jak o kazdym szpitalu, jest masa komentarzy krytycznych i masa pozytywnych, ale ludziom sie nie dogodzi. Mialam rodzic w szpitalu, gdzie pracuje M, ale to szpital uniwersytecki, a ja nie mam checi, zeby moj tylek ogladalo dodatkowo 10 studentow plus koledzy meza czulabym sie niezrecznie, M chyba tez, bo nie naciskal.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Ewik wrote:u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.
Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.
dzisiaj mamy urodzinki ależ ten czas leci
U nas upał odpuścił dopiero dzis (oby sie nie rozkręcił) wiec w koncu da sie zyc!
I tak, tez sie rzucają na każda promocje. Biorą stos rzeczy a potem polowe oddają jak przymierza w domu. Duzo tez potem mozna spotkać na rynku..
Mi mama kupiła te dresiki. Superanckie sa:) bluzę i bluzeczki i kombinezon tez
A co do płynu to w Rossmanie jest w standardowej cenie tanio:
http://m.rossnet.pl/Produkt/Bobini-baby-plyn-do-prania-ubranek-niemowlecych-i-dzieciecych-2-L,354572,4803,6246 -
No to ja już po wizycie położnej. Fajna młoda dziewczyna. Najpierw byla papierologia i wywiad, a później pomacala mi brzuch (twierdząc ze Mala wygląda jej na min 32tydz a nie na 30). Na koniec posluchalysmy serduszka. Nadia słuchała zdziwiona a Lola szczekala, bo nie wiedziała co to. Ogólnie trochę rozmawialysmy o lekarzach i szpitalach. Kolejna wizyta za 2tyg, bo za tydz ma wyjazd, a późnej juz będzie przyjeżdżać raz w tyg aż do rozwiązania:-)
Reasumując, jestem z wizyty zadowolona:-)rah, under_the_snow lubią tę wiadomość
-
Hejka.
My w lidlu nawet nie byliśmy. Mam tyle ciuszków że jakbym coś jeszcze kupiła to by z szafy wypadło. Nie powiem bo cuda w gazetce oglądałam ale się powstrzymałam
Ja małej ciuszki prałam w proszku lovela i płynie lenor sensitive. I tak mam zamiar prac dopóki proszek mi się nie skończy a potem razem z naszymi, chyba że mała będzie uczulona na coś to wtedy coś zmienimy.
Kurcze fajnie macie z tymi położnymi. Zawsze przyjdą coś doradza, opowiedzą, podpowiedzą, a u nas nic chyba tylko po porodzie przychodzi parę razy.
Dziewczyny jutro ostatnia wizyta i juz chyba mnie strach zaczyna oblatywac.
Zostało nam 16 dni!Eklerka lubi tę wiadomość
-
Agatka, bedzie dobrze!
Ja sie waham miedzy lovella a vizirem sensitive, lovella mnie troche odstrasza zapachem. Dobra wiadomosc jest taka, ze za tydz w biedronce oba proszki beda w fajnej promocji, wiec mozna zaszalecmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Jestem po ostatniej wizycie.
Mała waży 2850. Przepływy prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, szyjka dlugaaaa i zamknięta ale wód płodowych mało a dosłownie na granicy. Mam pić 4l dziennie wody, i za tydzień w czwartek stawić się w szpitalu na ktg i dodatkowe usg by sprawdzić poziom wód. Jeżeli będzie mało, dr rozwiązuje ciążę na cito. Mam być po lekkim śniadaniu o 12 i spakowana.
Także jeszcze tylko chwila i będziemy się tulić -
Agatka, no to juz o włos jesteś od tulenia córci A u mnie jeszcze tyle tygodni...
Under no to czekamy na wyniki negocjacji
A ja dziś ciężki dzień miałam. Zero chęci do czegokolwiek. Częste skurcze BH i jednorazowe silne ukłucie w szyjce, ze aż się zwinelam z bolu. Ale Alusia szaleje dzisiaj, wiec to mnie uspokaja. Jutro usg, wiec się dowiem jak się sprawy majaagatka196 lubi tę wiadomość
-
Ewieel z wrażenia chyba spać nie mogę i mam taką potworna zgage że aż mi nie dobrze. Fakt jest o włos i to będzie najdłuższy tydzień jaki tylko mnie mógł spotkać w życiu
U was już też zostało nie wiele i szybko zleci
Under ja też miałam chwile zwątpienia co do imienia i chciałam zmienić. Lecz R powiedział absolutnie i mi to wybił z głowy. Mówił, przez tyle miesięcy gadaliśmy do brzuszka Oliwia a teraz wariatke z niej zrobisz? Ona już się przyzwyczaiła.
A walczyłam o Bianke i tak Oliwia zostałaEklerka lubi tę wiadomość
-
My sie wczoraj poklocilismy, co prawda nie o imie, ale o siedzenie i granie w zabijanie kosmitow, wiec negocjacje zawieszone, bo ja sie nie odzywam. Wroce do tematu jak mnie przeprosimatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
A to nie wolno zabijać kosmitów? ostatnie dni grania w najbliższym zyciu mu zostały
No chyba ze akurat miał robic co innego
moj gra w Tibie ;p
-
Agatka trzymam kciuki za Was, jejku jak ten czas leci, juz lada dzien bedziesz po porodzie i bedziesz nam pisac jak było.
Dziewczyny jak to teraz jest z wada wzroku i z cesarka? Podobno tylko odklejenie siatkówki kwalifikuje do cc, wiem ze dawniej wystarczyło miec solidna wadę wzroku. Jak jest teraz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:14
agatka196 lubi tę wiadomość