X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.

Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
    Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.

dzisiaj mamy urodzinki :) ależ ten czas leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 14:16

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu nie wiem jak fachowo opisać ćwiczenia które robie z Mikim ale znalazłam bardzo podobne na necie.

Zaczynaliśmy od takich :
    http://www.babyboom.pl/niemowleta/zdrowie/pocwiczmy_mamo_cwiczenia_od_drugiego_miesiaca_zycia.html

https://www.youtube.com/watch?v=Es9uGy3rt4s

My jesteśmy rehabilitowani metodą ndt bobath i vojty ale nie znalazłam żadnego filmiku żeby Ci pokazać mniej więcej jak to wygląda

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie w szpitalu, chyba pozostane przy swoim wyborze i tam sie urodzimy. Co prawda, jak o kazdym szpitalu, jest masa komentarzy krytycznych i masa pozytywnych, ale ludziom sie nie dogodzi. Mialam rodzic w szpitalu, gdzie pracuje M, ale to szpital uniwersytecki, a ja nie mam checi, zeby moj tylek ogladalo dodatkowo 10 studentow plus koledzy meza ;) czulabym sie niezrecznie, M chyba tez, bo nie naciskal.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    u nas mega burze internet nie działa zbytnio i jest problem z prądem.

Under to właśnie o tych ubrankach i pampersach pisałam,że będą fajne promocje. Nie wiem czy w Waszych miastach też tak ludzie szaleją i wykupują wszystko ale u mnie to jakaś tragedia jak się rzucili na pampersy to wywozili koszami całymi. Ja kupiłam małemu kombinezon dresowy z kapturem i zapas płynu do prania bobini bo był po 7.99 a w innych sklepach jest za 13,14 zł.
    Spodnie struksowe widziałam faktycznie cudne kolorki ale mi ostatnio teściowa kupiła kilka par na jakiejś wyprzedaży w lidlu właśnie po 3 zł.

dzisiaj mamy urodzinki :) ależ ten czas leci
    Hej kochane!
    U nas upał odpuścił dopiero dzis (oby sie nie rozkręcił) wiec w koncu da sie zyc! :)
    I tak, tez sie rzucają na każda promocje. Biorą stos rzeczy a potem polowe oddają jak przymierza w domu. Duzo tez potem mozna spotkać na rynku..
    Mi mama kupiła te dresiki. Superanckie sa:) bluzę i bluzeczki i kombinezon tez ;)

A co do płynu to w Rossmanie jest w standardowej cenie tanio:
    http://m.rossnet.pl/Produkt/Bobini-baby-plyn-do-prania-ubranek-niemowlecych-i-dzieciecych-2-L,354572,4803,6246

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po wizycie położnej. Fajna młoda dziewczyna. Najpierw byla papierologia i wywiad, a później pomacala mi brzuch (twierdząc ze Mala wygląda jej na min 32tydz a nie na 30). Na koniec posluchalysmy serduszka. Nadia słuchała zdziwiona a Lola szczekala, bo nie wiedziała co to. Ogólnie trochę rozmawialysmy o lekarzach i szpitalach. Kolejna wizyta za 2tyg, bo za tydz ma wyjazd, a późnej juz będzie przyjeżdżać raz w tyg aż do rozwiązania:-)
    Reasumując, jestem z wizyty zadowolona:-)

rah, under_the_snow lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

My w lidlu nawet nie byliśmy. Mam tyle ciuszków że jakbym coś jeszcze kupiła to by z szafy wypadło. Nie powiem bo cuda w gazetce oglądałam ale się powstrzymałam :-)
    Ja małej ciuszki prałam w proszku lovela i płynie lenor sensitive. I tak mam zamiar prac dopóki proszek mi się nie skończy a potem razem z naszymi, chyba że mała będzie uczulona na coś to wtedy coś zmienimy.

Kurcze fajnie macie z tymi położnymi. Zawsze przyjdą coś doradza, opowiedzą, podpowiedzą, a u nas nic chyba tylko po porodzie przychodzi parę razy.

Dziewczyny jutro ostatnia wizyta i juz chyba mnie strach zaczyna oblatywac.
    Zostało nam 16 dni!

Eklerka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, bedzie dobrze!

Ja sie waham miedzy lovella a vizirem sensitive, lovella mnie troche odstrasza zapachem. Dobra wiadomosc jest taka, ze za tydz w biedronce oba proszki beda w fajnej promocji, wiec mozna zaszalec ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under proszek ładnie pachnie. Płyn do prania lovela jest okropny bo tez skusiłam się i kupiłam to teraz psom kojce w nim piorę :-P

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, będzie dobrze. Początki macierzyństwa nie są lekkie, ale uśmiech dziecka wynagradza wszystko :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem Ewieel. To tylko stresik :-P
    Ale mimo wszystko chciałabym ja juz mieć przy sobie :-) :-)

ewwiel lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po ostatniej wizycie.
    Mała waży 2850. Przepływy prawidłowe, serduszko bije jak dzwon, szyjka dlugaaaa i zamknięta ale wód płodowych mało a dosłownie na granicy. Mam pić 4l dziennie wody, i za tydzień w czwartek stawić się w szpitalu na ktg i dodatkowe usg by sprawdzić poziom wód. Jeżeli będzie mało, dr rozwiązuje ciążę na cito. Mam być po lekkim śniadaniu o 12 i spakowana.

Także jeszcze tylko chwila i będziemy się tulić :-)

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja negocjuje zmiane imienia z mezem: z Amelki na Gaje.

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, no to juz o włos jesteś od tulenia córci :-) A u mnie jeszcze tyle tygodni...

Under no to czekamy na wyniki negocjacji ;-)

A ja dziś ciężki dzień miałam. Zero chęci do czegokolwiek. Częste skurcze BH i jednorazowe silne ukłucie w szyjce, ze aż się zwinelam z bolu. Ale Alusia szaleje dzisiaj, wiec to mnie uspokaja. Jutro usg, wiec się dowiem jak się sprawy maja ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel z wrażenia chyba spać nie mogę i mam taką potworna zgage że aż mi nie dobrze. Fakt jest o włos i to będzie najdłuższy tydzień jaki tylko mnie mógł spotkać w życiu :-)
    U was już też zostało nie wiele i szybko zleci :-)

Under ja też miałam chwile zwątpienia co do imienia i chciałam zmienić. Lecz R powiedział absolutnie i mi to wybił z głowy. Mówił, przez tyle miesięcy gadaliśmy do brzuszka Oliwia a teraz wariatke z niej zrobisz? Ona już się przyzwyczaiła.
    A walczyłam o Bianke :-) i tak Oliwia została :-)

Eklerka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wczoraj poklocilismy, co prawda nie o imie, ale o siedzenie i granie w zabijanie kosmitow, wiec negocjacje zawieszone, bo ja sie nie odzywam. Wroce do tematu jak mnie przeprosi ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wolno zabijać kosmitów? ;) ostatnie dni grania w najbliższym zyciu mu zostały ;)
    No chyba ze akurat miał robic co innego :)

moj gra w Tibie ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od godziny prosilam, zeby wyszedl z psem...

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pies pewnie sikał po nogach. No to nieładnie ze piesek ma czekać bo pan gra :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jest chichy dzien :P

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymam kciuki za Was, jejku jak ten czas leci, juz lada dzien bedziesz po porodzie i bedziesz nam pisac jak było.

Dziewczyny jak to teraz jest z wada wzroku i z cesarka? Podobno tylko odklejenie siatkówki kwalifikuje do cc, wiem ze dawniej wystarczyło miec solidna wadę wzroku. Jak jest teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:14

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ