X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A moja gin nie robi usg w tak wczesnej ciąży. Dopiero koło 8 tyg. i powiem wam, że bardzo mnie to cieszy. Najgorsze jak dla mnie jest zobaczyć pęcherzyk, z którym może być coś nie tak. A i jeszcze komentarze niektórych lekarzy, tak jak dziewczyny piszą.

Ja miałam w 6tyg równo, ale poszłam prywatnie, żeby uwierzyć. A mogę zapytać o Twoje poronienia? W którym tc i czy wiadomo dlaczego??
    betinka wrote:
    Ida, świetny wynik! :) Twoja beta rośnie jak moja waga :D

Kor_a - chyba Ty dzisiaj miałaś mieć połówkowe?! Dawaj znaki jak badanie!!!

Współczuję Wam tego Duphastonu, też brałam przez plamienia i moje plecy wyglądały jak biedronka. Ale utrzymanie dzidziusia - bezcenne!

Weszłam na wagę dzisiaj uhhhh... Zaczynałam z 49kg, a dzisiaj 72kg o_O Jestem tak napuchnięta, że rano prawie mi zniknęły z prawej dłoni linie zgięć palców, a od spodu miałam czerwoną poduchę w białe kropki. Próba zamknięcia dłoni bolała jak cholera, i jeszcze te stopy jak parówki :/ Dobrze, że w piątek idę z sikiem i na krew, mam nadzieję, że nie będzie białka w moczu.
    Cześć:)
    łojeja! to z ładną wagą startowałaś! spokojnie po ciąży do niej wrócisz, chudzinkom łatwiej, tym bardziej, że to woda się odkłada.

Muszę zanotować w głowie tę pokrzywę na opuchnięcia...żebym potem nie panikowała :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - super przyrost, marzę o takim!!!

Kor_a - zazdroszę dziewczynki :) Najważniejsze, że jest wszystko dobrze :)

A ja ciągle myślę o tym, czy wszystko jest ok... Mam takiego stresa przed jutrzejszą betą, że spać nie mogę, brzuch mnie boli i mam mdłości, ale to włąśnie raczej przez stres. Modlę się, by przyrosła. Potem czekam do środy i mam nadzieję chociaż na pęcherzyk. Jezu, to straszne, ten okres....

Kor_a, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wypij melise uspokoisz sie troszke i wiem,ze to nie latwe ale nie stresuj sie bo to nic nie da. Moze zaszkodzic. Niestety my nie mamy na nic wplywu musimy przetrwac do kolejnych wizyt.

Ida, LadyMK lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora super! :):):) Bardzo sie ciesze ze wszystko okej i zazdroszcze widoku. Ja jeszcze musze czekac miesiac do mojego polowkowego, ale wiem ze minie szybko. Moze mi sie poszczesci i w poniedzialek na wizycie mi zrobi gin szybkie usg? Mam nadzieje ze tak :) ostatnio mi zrobila miesiac temu, ale chyba dlatego ze nie mogla sie tetna dosluchac. A teraz juz dzidzio uroslo to moze uslyszy na aparacie i nie bedzie robic usg.

Dziewczyny pamietajcie ze wszystko siedzi w glowie i idzie od glowy! Jesli sie stresujecie to dziecko tez sie stresuje wiec przede wszystkim spokoj! Jesli testy sa pozytywne to napewno sie udalo, moze by sie jeden pomylil, ale kilka to napewno juz nie. Ja wiem ze to sie latwo pisze, ale spokoj jest najwazniejszy a stres moze tylko zaszkodzic. Wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i myslec pozytywnie :)

Kor_a, Ida lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem dziewczyny i dziękuję Wam <3 Czasami mam momenty, że panikuję i ryczeć mi się chce, a czasmi jest we mnie spokój. Oj, zdecydowanie emocje w ciąży różnią się niż te przed.

Mnie tylko zależy, by wszystko było dobrze. niczego innego nie chcę. Lekarz nagadal mi o ciążach pozamacicznych i jej objawach i ciąge się ich u siebie doszukuję. Ech... Ta melisa to chyba dobry pomysł.

Ewik, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, na kiedy masz termin?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 29 marca w porywach do pierwszych dni kwietnia.

Ja bez meliski ani rusz. Chociaz staram sie nie analizowac nic bo idzie zwariowac. Dobrze,ze przy tkiej pogodzie nie mamy gorszych objawow.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Na 29 marca w porywach do pierwszych dni kwietnia.

Ja bez meliski ani rusz. Chociaz staram sie nie analizowac nic bo idzie zwariowac. Dobrze,ze przy tkiej pogodzie nie mamy gorszych objawow.
    Ty przynajmniej widziałaś pęcherzyk już... :) Nie martw się, będzie dobrze. Musimy się wspierać! :)
    No to chodź na Kwietniówki :) Brakuje mi tam Ciebie :)

Oczywiście, nie opuszczam '86!!! :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos terminow, na kiedy macie?
    Ewik 29 marczec a Betinka to pewnie juz prawie na dniach :)

Ja na 7 stycznia. Moja przyjaciolka ostatnio urodzila 3 tygodnie przed terminem, wiec kto wie, moze jeszcze na 2014 sie wyrobie?

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 2 kwietnia, ale pewnie będzie później, bo owulka była później.

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady MK pierwsze poroninie w 5tc a drugie w 7tc. Przyczyny nie znam, choć moja giną w pierwszym przypadku podejrzewała źle dzielące się komórki, a za drugim razem byłam chora i była to najprawdopodobniej wina wirusa.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    wpadam na chwilę ledwie żywa
    Ida dostaniesz karę jak nie wypijesz melisy i sie troszke nie uspokoisz, druga beta to tylko formalność, urośnie a zakres norm wzrostu prawidłowego jest duzo wiekszy niz wg belly
    odebrałam dziś wyniki testu pappa i pomimo nt2,7mm czyli nieco ponad normę ryzyko wszystkich trisomii mam < niż 1:20000

a termin mam na 25 stycznia wg om

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej
    wpadam na chwilę ledwie żywa
    Ida dostaniesz karę jak nie wypijesz melisy i sie troszke nie uspokoisz, druga beta to tylko formalność, urośnie a zakres norm wzrostu prawidłowego jest duzo wiekszy niz wg belly
    odebrałam dziś wyniki testu pappa i pomimo nt2,7mm czyli nieco ponad normę ryzyko wszystkich trisomii mam < niż 1:20000

a termin mam na 25 stycznia wg om
    Nie potrzebowałam melisy, wystarczyło się czymś zająć :P Już jestem spokojniejsza, serio :)

A co to znaczy, że masz noeco ponad normę?

szpilka lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka - popieram. Na wątku dla starających się Ida była oazą spokoju i dawała nam wszystkim siłę, żeby się nie załamywać! A teraz co? Oj nieładnie Iduś :-) Proszę wziąć się w garść!

Wg usg połówkowego termin 9.12. Dwa dni wcześniej niż wynikający z OM.

Ida, Ewik, weronika86 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane

U mnie pierwszy dzień bez mega upałòw. Jakaś burza się szykuje. Dużo lepiej się już czuje jajniki i podbrzusze ciągnie tylko plamienia odpukac nie ma. W poniedzilek juz wizyta wiec jakos przetrwamy do tego czasu. Nie zagladam czesto na neta zeby sie nie nakrecac bo nie ma sensu.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Dzień dobry Kochane

U mnie pierwszy dzień bez mega upałòw. Jakaś burza się szykuje. Dużo lepiej się już czuje jajniki i podbrzusze ciągnie tylko plamienia odpukac nie ma. W poniedzilek juz wizyta wiec jakos przetrwamy do tego czasu. Nie zagladam czesto na neta zeby sie nie nakrecac bo nie ma sensu.

I słusznie. Ja zaglądam tylko tu i nigdzie indziej, nie wchodzę n inne strony. O 12 wyniki bety :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moge dolaczyc? :D

Ida, Anielle, Martynaaa, betinka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - witamy :-)

weronika86 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    u mnie deszcz!!! juhuuu!!
    przeziębienie mnie bierze i wczoraj latałam po aptekach w celu poszukiwania syropu dla ciężarnych i czegoś co mnie postawi na nogi... a potem w końcu zmusiłam się wyjść z domu w celu spotkania z dziewczynami (tak to ciągle siedzę w domu, ze względu na wymioty) i zjadłam zapiekankę w barze...ale zapomniałam, że pieczarek nie mogę. Zdążyłam wrócić do domu...i wszystko oddać mojemu władcy - kibelkowi ;)

A dziś? kontynuuję katar...ale muszę wyskoczyć na ryneczek po maliny i zrobić sok.

Witaj Weronika. Widzę, że bardzo wczesną ciążę oznaczyłaś na suwaczku... Ja na początku taka odważna nie byłam. Kiedy miałaś termin okresu?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączę ja mam termin n a 11.11.2014 r. wg usg bo wg om na 08.11.14

Anielle, betinka lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ