Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvia007 wrote:Lady MK pierwsze poroninie w 5tc a drugie w 7tc. Przyczyny nie znam, choć moja giną w pierwszym przypadku podejrzewała źle dzielące się komórki, a za drugim razem byłam chora i była to najprawdopodobniej wina wirusa.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ewik jak ciagnie to dobrze, to znaczy ze wszystko dziala tak jak trzeba
LadyMK, znam ten bol, pieczarki sa ciezkostrawne. Ja tez ich nie moglam jesc. Wczoraj dorzucilam do zapiekanki ziemniaczanej i caly wieczor mnie meczylo, chociaz normalnie juz myslalam ze mdlosci sa za mna.
Jesli chodzi o przeziebienia to jest syrop dla ciezarnych, prenalen, czy jakos tak. Na wypadek jakbys w aptece nie znalazla. Ale domowe sposoby moim zdaniem moga zdzialac cuda wiec malinki na soczek to jak najbardziej dobry pomysl. -
LadyMK wrote:Dzień dobry
u mnie deszcz!!! juhuuu!!
przeziębienie mnie bierze i wczoraj latałam po aptekach w celu poszukiwania syropu dla ciężarnych i czegoś co mnie postawi na nogi... a potem w końcu zmusiłam się wyjść z domu w celu spotkania z dziewczynami (tak to ciągle siedzę w domu, ze względu na wymioty) i zjadłam zapiekankę w barze...ale zapomniałam, że pieczarek nie mogę. Zdążyłam wrócić do domu...i wszystko oddać mojemu władcy - kibelkowi
A dziś? kontynuuję katar...ale muszę wyskoczyć na ryneczek po maliny i zrobić sok.
Witaj Weronika. Widzę, że bardzo wczesną ciążę oznaczyłaś na suwaczku... Ja na początku taka odważna nie byłam. Kiedy miałaś termin okresu? -
dziewczyny kiedy sie u waz zaczely jakiekolwiek objawy? booprocz mocnego testu ciazowego to nic ...nawet cycki nie bola jak przed @..no nic po prostu..dzisiaj 3dzien bez fajek...poszlo latwiej niz myslalam...za dlugo sie staralam zeby kopcic teraz a wczesniej nie mialam sily ani motywacji
-
Weronika, to bardzo wcześnie. Ja najpierw odczekalam kilka dni po okresie, potem powtórzyłam, a wszelkie karty ciąży zakładałam po usg Po prostu dopóki nie zobaczyłam to nie uwierzyłam. Choć dziś też jest to dla mnie nadal abstrakcją i czekam na kolejne usg, żeby uwierzyć ponownie. Zacznie brzuch rosnąć solidnie to będę miała naoczne
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
weronika86 wrote:dziewczyny kiedy sie u waz zaczely jakiekolwiek objawy? booprocz mocnego testu ciazowego to nic ...nawet cycki nie bola jak przed @..no nic po prostu..dzisiaj 3dzien bez fajek...poszlo latwiej niz myslalam...za dlugo sie staralam zeby kopcic teraz a wczesniej nie mialam sily ani motywacji
wszystkie książkowe + niskie cukry, ale potem się wyrównały i zostały wymiotyMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
weronika86 wrote:dziewczyny kiedy sie u waz zaczely jakiekolwiek objawy? booprocz mocnego testu ciazowego to nic ...nawet cycki nie bola jak przed @..no nic po prostu..dzisiaj 3dzien bez fajek...poszlo latwiej niz myslalam...za dlugo sie staralam zeby kopcic teraz a wczesniej nie mialam sily ani motywacji
A, jeszcze ból głowy, ale inny niż na migrenę. No i o wiele większe pragnienie niż zazwyczaj. Od wczoraj ochota na kwaśne, z daleka od słodkiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:41
-
LadyMK - potwierdzam Prenalen. Ja wprawdzie nie miałam syropu a pastylki na ból gardła, ale pomogły
Ja długo nie miałam żadnych objawów poza wzrostem piersi - przestały się mieścić w moim staniku. Teraz w rozmiar większym tez przestają, więc nie chcę myśleć na jakim rozmiarze skończę Potem w 8 tygodniu pojawiły się lekkie mdłości, ale bez wymiotów. Ja tam się cieszyłam i cieszę, że nie miałam i nie mam większych objawów. Widocznie jestem stworzona do bycia w ciąży
Ida - mnie tez odrzuciło od słodkiego - nie mogłam myśleć o słodyczach, nawet oglądanie zdjęć ciast i bitej śmietany było niewykonalneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:43
Ida lubi tę wiadomość
-
co do słodyczy - to też mnie odrzuciło, ale od tygodnia ochotka wróciła, więc jem raz na 2dni batonika. Z resztą ja przez ten miesiąc miałam ubogie menu - chleb z dżemem truskawkowym, parówki i pomidory... Reszta się nie przyjmowała.
w przeciwieństwie do Kor_y ja ciężko znoszę ale już jest lepiej niż było.
Kor_a u Ciebie wiadomo kogo nosisz w brzuszku?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Ida troche za duże nt, bo norma to 2,5 a moja dzidzia miała 2,7, ale wg norm brytyjskich norma jest do 3, cieszę się że się juz uspokoiłaś
a co do mdłości na widok czegoś to mnie rozwalaja udka z kurczaka, ugotowane, wiec G stawia je na najwyższej półce w lodówce poza zasięgiem mojego wzroku -
LadyMK wrote:w przeciwieństwie do Kor_y ja ciężko znoszę ale już jest lepiej niż było.
Kor_a u Ciebie wiadomo kogo nosisz w brzuszku?
Pisałam wczoraj - MichalinaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:50
LadyMK lubi tę wiadomość
-
Ida wrote:Moja beta 1596 mlU/ml przedwczorajsza 616
Uspokajam się już i na kolejną nie idę. Wiem że będzie dobrze. Tak się cieszę, kamień spadł mi z serca
Pięknie mam nadzieję że moja dziś podobnie będzie wyglądała a przynajmniej podskoczyIda lubi tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
No widzisz jest przyrost wiec super. Ja wogole mam plan nie wchodzenia na neta itp.bo jak czytm jak kobitki nkrecaja sie wzjemnie to bez sensu a po co mam sie stresowac kiedy w miare sie uspokoilam. Musze tylko zbadac tsh w poniedzilek zeby miec na wieczorna wizyte u gina
Ida lubi tę wiadomość
-
Ewik wrote:No widzisz jest przyrost wiec super. Ja wogole mam plan nie wchodzenia na neta itp.bo jak czytm jak kobitki nkrecaja sie wzjemnie to bez sensu a po co mam sie stresowac kiedy w miare sie uspokoilam. Musze tylko zbadac tsh w poniedzilek zeby miec na wieczorna wizyte u gina
-
Ida wrote:Widzisz, o tsh nie pomyślałam. Ale przed zajściem miałam 1,4 więc spoko, a ciągle biorę Letrox pół tabl.
a beta piekna i nic się juz nie stresujWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:09
-
Ida wrote:Moja beta 1596 mlU/ml przedwczorajsza 616
Uspokajam się już i na kolejną nie idę. Wiem że będzie dobrze. Tak się cieszę, kamień spadł mi z serca
Chyba mamy jakiś wyścig w poniedziałek miałam 399 a dziś 1604 po co ja głupia szperała w necie i się denerwowałamszpilka, Ida lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
macie racje - niepotrzebnie się nakręcacie. Na forum grudniówek dziewczyny zamiast się cieszyć, że dobrze się czują to wmawiały sobie, ze coś jest nie tak, bo nie mają objawów ciąży.... więc ja w sumie też przestałam się tam udzielać. Nie było tam przyjaznej atmosfery, a tylko się wzajemnie nakręcały... Potem człowiek czuje się jak dziwoląg!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:39