WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.
    Rafała wysłałam do apteki i kupił espumisan na razie i zobaczymy co i jak będzie.

Under każda z nas ma inny próg bólu. Ale mogę powiedzieć ci szczerze ze mnie cholernie bolało prze pierwsze 3 dni i do ściągnięcia szwów był problem z wstawaniem z łóżka. Teraz jest super. Nic nie boli, nic nie ciągnie jakbym w ogóle nie rodziła :-) i po cewniku ból przy sikaniu. To tak ja miałam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jeszcze możesz jej robić masaż brzuszka nasmarować brzuszek oliwka i delikatnie masować zgodnie z ruchem wskazówek zegara albo złożyć jej nóżki tak jakby do siadu po turecku i delikatnie dotykać nimi do brzuszka i robic takie krążenia nóżkami w prawą stronę. Zrobię zdjęcie w dzień to pokażę. Masaż brzuszka jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.

agatka196 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under głowa do góry ból mija i wraca się do normalności. Kilka dni i będzie zupełnie inczej a już jak wyjdziecie do domu to całkiem dobrze.

Ewwiel haloo? Daj znać co po wizycie na IP.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko mnie dziecko nie daje spać ;)

Ewik patrzę na Teoj szwaczek i nie wierze, Mikus ma juz pół roczku! Sto lat dla niego, duzo zdrowia i wytrwałości w ćwiczeniach, niech nam rośnie wielki i zdrowy :) kurde a pamietam jak na początku ciąży drzalas czy to sie wogole utrzyma. A tu juz taki kawaler :)

Ewik lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam bo nie wiedziałam czy Pola zrobiła kupę czy tylko mi sie śniło:D ale nic nie czuć wiec może mi się śniło. Póki co to królewna jeszcze śpi <3 przesypia całe noce

Ewik najleszeho dla Mikusia

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia juz nie pamietam, ile Pola ma miesięcy? Moja tez pięknie przesypiała całe noce do 8 rano jak miała 2,5 miesiąca do mniej więcej 5 miesiąca. A teraz jak pospie do 6 to jest super, dzis tylko do 5.20 niestety...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro chyba wyjdziemy juz. Melcia ma charakterek, glosno sie domaga butli, ale jest slicznym, malenkim stworzonkiem.

Ewik lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu właśnie tak tymi nóżkami robiłam to kupę zrobiła i to z krzykiem.
    Dziś na razie jest trochę lepiej. Przynajmniej mam taką nadzieje.
    U nas dziś pobudka o 1 i o 4 była i wymieklam oddałam mała R bo ona bawić się chciała. Biedny siedział z nią do 5:30 aż usunęła. Ach jak ja bym chciała przespać cała noc. Może za 2 miesiące się uda :-P

Ewik sto lat dla Was :-)

Under Melcia musi pokazać kto tu rządzi :-P. U mnie Olivcia też charkterek niezły ma :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia.

Aniele to prawda już taki duży a na początku dał popalić mając zaledwie całe 7 milimetrów. Świetny jest tak się super rozwija a tak się martwił am po porodzie jak to będzie z ta nóżka.

Under jeszcze raz gratulacje.

Agatka spokojnie przyjdzie czas przespanych nocy tez myślałam nie tak dawno kiedy ja się wyspie. I nadeszła ta cudowna chwila jakiś czas temu, chociaż teraz mu się coś pozmieniało czekam aż pójdziemy na szczepienie i dostaniemy receptę na mleko 2 bo mam wrażenie ze to mu już nie wystarcza szczególnie na noc a kaszki nie zje łyżeczka a smoczkiem nie umie ciągnąć bo się zbiera w smoczku nawet tym do kaszki.

Kto następny w kolejce do porodu? Rah?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Oczekiwania under rozkręciły troche wątek ;) hehe
    Ja powoli łapie lekkiego stresa przed porodem, dlatego wole o nim nie myslec. Chyba jeszcze 19 dni do terminu, ale myśl ze to juz tylko ok. 2 tygodni!!!! Ahhhh....szkoda gadać ;p. Chyba nie jestem gotowa ;) a taki twardziel byłam ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle nawet mnie nie strasz że jeszcze jej się odmieni i będzie sie budzic w nocy. Ma skończone 4 miesiące a dzisiaj kończy 19 tygodni

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah jakby nie patrzeć ciążę masz już donoszona :-P. Torba spakowana juz?

My dziś mamy 3 tygodnie i mała daje. Popalić. Śpi tylko na rękach. Albo chce się. Bawić albo zaśnie na rękach a jak włożę ja da łóżeczka płacze.
    Przyszła waga małej i waży 3440g czy to nie za dużo? Tydzień temu 2960.

• rah Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, spakowana dawno bo ze wzgledu na lozysko straszyli szpitalem od 30tc! Ale sie poprawiło :)
    U nas w SR mówili ze dziecko powinno tyć 20-27gram. A od 4 miesiąca 17-19 gram (minimum 750g w miesiacu)

Moze troszke wiecej jadła, a w kolejnym tyg "rozejdzie" sie po kościach i mniej przytyje, wiec średnia bedzie akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:34

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z mamą rozmawiałam i mówi ze troszkę dużo i że trzeba ją troszkę oszukać i dać jej wody lub herbatki raz dziennie. Bo przecież głodzić jej nie będę a jest tylko i wyłącznie na cycu. A ja się martwiłam że mam lichy pokarm :-/. Bo wcześniej ważyłam ją na wadze domowej z nami lub kuchennej i pokazywało nie wielką różnice a tu dziś szok. A i jeszcze ją ważyłam w w ram persie i pieluszce. zaraz będę ją przebierać bo idziemy na dwór to zobaczymy ile waży.

rah lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-)
    W końcu nie dotarłam na ta IP. Nospa przestala działać, wszystkie bole/skurcze itp ustapily, wiec stwierdziłam, ze specjalnie nie polecę te 70km i nie będę im ściemniać, ze cos mi dolega.
    Do tej pory nic nie boli, tylko brzuch twardnieje raz na jakiś czas. Ala robi mi w brzuchu tsunami jak zwykle.
    Planowana wizyta u Gina jutro rano, wiec ciągle zapobiegawczo leżę. Moja aktywność ogranicza się do wyszukiwania Nadii do szkoły i do przygotowania nam sniadania i kolacji. Obiady dostarcza mi mama, no i zakupy też robi mi mama.

Dziewczyny aż sie boję powrotu do tych kolek i nieprzespanych nocek... 8 lat przerwy jednak rozleniwia...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku.
    Zwazylam małą przed wyjściem i jest 3290 także już mi lżej :-)

ewwiel, rah lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel nie dziwie Ci się ze się boisz. Ja z drugim dzieckiem troszkę się wstrzymam.
    Ewik ja jeszcze raz chylę czoła przed Tobą. Podziwiam jak ty biedna dajesz rade z tym wszystkim.

ewwiel lubi tę wiadomość

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, szykuj sie! Mam nadzieje, ze przezyjesz 1 porod tylko, a nie oba jak ja :)

Ewik, rah lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Melduję, że po badaniu połówkowym mój Syn jest dalej Synem, w dodatku dalej upartym jak osioł. ;) Ma już 20 cm i waży prawie pół kilograma <3

ewwiel, Ewik, agatka196, under_the_snow, gosia86, rah lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca gratuluje dobrych wieści:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ