X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.
    Rafała wysłałam do apteki i kupił espumisan na razie i zobaczymy co i jak będzie.

Under każda z nas ma inny próg bólu. Ale mogę powiedzieć ci szczerze ze mnie cholernie bolało prze pierwsze 3 dni i do ściągnięcia szwów był problem z wstawaniem z łóżka. Teraz jest super. Nic nie boli, nic nie ciągnie jakbym w ogóle nie rodziła :-) i po cewniku ból przy sikaniu. To tak ja miałam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jeszcze możesz jej robić masaż brzuszka nasmarować brzuszek oliwka i delikatnie masować zgodnie z ruchem wskazówek zegara albo złożyć jej nóżki tak jakby do siadu po turecku i delikatnie dotykać nimi do brzuszka i robic takie krążenia nóżkami w prawą stronę. Zrobię zdjęcie w dzień to pokażę. Masaż brzuszka jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.

agatka196 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under głowa do góry ból mija i wraca się do normalności. Kilka dni i będzie zupełnie inczej a już jak wyjdziecie do domu to całkiem dobrze.

Ewwiel haloo? Daj znać co po wizycie na IP.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko mnie dziecko nie daje spać ;)

Ewik patrzę na Teoj szwaczek i nie wierze, Mikus ma juz pół roczku! Sto lat dla niego, duzo zdrowia i wytrwałości w ćwiczeniach, niech nam rośnie wielki i zdrowy :) kurde a pamietam jak na początku ciąży drzalas czy to sie wogole utrzyma. A tu juz taki kawaler :)

Ewik lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spałam bo nie wiedziałam czy Pola zrobiła kupę czy tylko mi sie śniło:D ale nic nie czuć wiec może mi się śniło. Póki co to królewna jeszcze śpi <3 przesypia całe noce

Ewik najleszeho dla Mikusia

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia juz nie pamietam, ile Pola ma miesięcy? Moja tez pięknie przesypiała całe noce do 8 rano jak miała 2,5 miesiąca do mniej więcej 5 miesiąca. A teraz jak pospie do 6 to jest super, dzis tylko do 5.20 niestety...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro chyba wyjdziemy juz. Melcia ma charakterek, glosno sie domaga butli, ale jest slicznym, malenkim stworzonkiem.

Ewik lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu właśnie tak tymi nóżkami robiłam to kupę zrobiła i to z krzykiem.
    Dziś na razie jest trochę lepiej. Przynajmniej mam taką nadzieje.
    U nas dziś pobudka o 1 i o 4 była i wymieklam oddałam mała R bo ona bawić się chciała. Biedny siedział z nią do 5:30 aż usunęła. Ach jak ja bym chciała przespać cała noc. Może za 2 miesiące się uda :-P

Ewik sto lat dla Was :-)

Under Melcia musi pokazać kto tu rządzi :-P. U mnie Olivcia też charkterek niezły ma :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia.

Aniele to prawda już taki duży a na początku dał popalić mając zaledwie całe 7 milimetrów. Świetny jest tak się super rozwija a tak się martwił am po porodzie jak to będzie z ta nóżka.

Under jeszcze raz gratulacje.

Agatka spokojnie przyjdzie czas przespanych nocy tez myślałam nie tak dawno kiedy ja się wyspie. I nadeszła ta cudowna chwila jakiś czas temu, chociaż teraz mu się coś pozmieniało czekam aż pójdziemy na szczepienie i dostaniemy receptę na mleko 2 bo mam wrażenie ze to mu już nie wystarcza szczególnie na noc a kaszki nie zje łyżeczka a smoczkiem nie umie ciągnąć bo się zbiera w smoczku nawet tym do kaszki.

Kto następny w kolejce do porodu? Rah?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Oczekiwania under rozkręciły troche wątek ;) hehe
    Ja powoli łapie lekkiego stresa przed porodem, dlatego wole o nim nie myslec. Chyba jeszcze 19 dni do terminu, ale myśl ze to juz tylko ok. 2 tygodni!!!! Ahhhh....szkoda gadać ;p. Chyba nie jestem gotowa ;) a taki twardziel byłam ;p

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle nawet mnie nie strasz że jeszcze jej się odmieni i będzie sie budzic w nocy. Ma skończone 4 miesiące a dzisiaj kończy 19 tygodni

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah jakby nie patrzeć ciążę masz już donoszona :-P. Torba spakowana juz?

My dziś mamy 3 tygodnie i mała daje. Popalić. Śpi tylko na rękach. Albo chce się. Bawić albo zaśnie na rękach a jak włożę ja da łóżeczka płacze.
    Przyszła waga małej i waży 3440g czy to nie za dużo? Tydzień temu 2960.

• rah Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, spakowana dawno bo ze wzgledu na lozysko straszyli szpitalem od 30tc! Ale sie poprawiło :)
    U nas w SR mówili ze dziecko powinno tyć 20-27gram. A od 4 miesiąca 17-19 gram (minimum 750g w miesiacu)

Moze troszke wiecej jadła, a w kolejnym tyg "rozejdzie" sie po kościach i mniej przytyje, wiec średnia bedzie akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:34

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z mamą rozmawiałam i mówi ze troszkę dużo i że trzeba ją troszkę oszukać i dać jej wody lub herbatki raz dziennie. Bo przecież głodzić jej nie będę a jest tylko i wyłącznie na cycu. A ja się martwiłam że mam lichy pokarm :-/. Bo wcześniej ważyłam ją na wadze domowej z nami lub kuchennej i pokazywało nie wielką różnice a tu dziś szok. A i jeszcze ją ważyłam w w ram persie i pieluszce. zaraz będę ją przebierać bo idziemy na dwór to zobaczymy ile waży.

rah lubi tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-)
    W końcu nie dotarłam na ta IP. Nospa przestala działać, wszystkie bole/skurcze itp ustapily, wiec stwierdziłam, ze specjalnie nie polecę te 70km i nie będę im ściemniać, ze cos mi dolega.
    Do tej pory nic nie boli, tylko brzuch twardnieje raz na jakiś czas. Ala robi mi w brzuchu tsunami jak zwykle.
    Planowana wizyta u Gina jutro rano, wiec ciągle zapobiegawczo leżę. Moja aktywność ogranicza się do wyszukiwania Nadii do szkoły i do przygotowania nam sniadania i kolacji. Obiady dostarcza mi mama, no i zakupy też robi mi mama.

Dziewczyny aż sie boję powrotu do tych kolek i nieprzespanych nocek... 8 lat przerwy jednak rozleniwia...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku.
    Zwazylam małą przed wyjściem i jest 3290 także już mi lżej :-)

ewwiel, rah lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel nie dziwie Ci się ze się boisz. Ja z drugim dzieckiem troszkę się wstrzymam.
    Ewik ja jeszcze raz chylę czoła przed Tobą. Podziwiam jak ty biedna dajesz rade z tym wszystkim.

ewwiel lubi tę wiadomość

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, szykuj sie! Mam nadzieje, ze przezyjesz 1 porod tylko, a nie oba jak ja :)

Ewik, rah lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Melduję, że po badaniu połówkowym mój Syn jest dalej Synem, w dodatku dalej upartym jak osioł. ;) Ma już 20 cm i waży prawie pół kilograma <3

ewwiel, Ewik, agatka196, under_the_snow, gosia86, rah lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca gratuluje dobrych wieści:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ