Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za rady.
Rafała wysłałam do apteki i kupił espumisan na razie i zobaczymy co i jak będzie.
Under każda z nas ma inny próg bólu. Ale mogę powiedzieć ci szczerze ze mnie cholernie bolało prze pierwsze 3 dni i do ściągnięcia szwów był problem z wstawaniem z łóżka. Teraz jest super. Nic nie boli, nic nie ciągnie jakbym w ogóle nie rodziła i po cewniku ból przy sikaniu. To tak ja miałam. -
Agatka jeszcze możesz jej robić masaż brzuszka nasmarować brzuszek oliwka i delikatnie masować zgodnie z ruchem wskazówek zegara albo złożyć jej nóżki tak jakby do siadu po turecku i delikatnie dotykać nimi do brzuszka i robic takie krążenia nóżkami w prawą stronę. Zrobię zdjęcie w dzień to pokażę. Masaż brzuszka jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Widzę, ze nie tylko mnie dziecko nie daje spać
Ewik patrzę na Teoj szwaczek i nie wierze, Mikus ma juz pół roczku! Sto lat dla niego, duzo zdrowia i wytrwałości w ćwiczeniach, niech nam rośnie wielki i zdrowy kurde a pamietam jak na początku ciąży drzalas czy to sie wogole utrzyma. A tu juz taki kawalerEwik lubi tę wiadomość
-
My jutro chyba wyjdziemy juz. Melcia ma charakterek, glosno sie domaga butli, ale jest slicznym, malenkim stworzonkiem.
Ewik lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Gosiu właśnie tak tymi nóżkami robiłam to kupę zrobiła i to z krzykiem.
Dziś na razie jest trochę lepiej. Przynajmniej mam taką nadzieje.
U nas dziś pobudka o 1 i o 4 była i wymieklam oddałam mała R bo ona bawić się chciała. Biedny siedział z nią do 5:30 aż usunęła. Ach jak ja bym chciała przespać cała noc. Może za 2 miesiące się uda
Ewik sto lat dla Was
Under Melcia musi pokazać kto tu rządzi . U mnie Olivcia też charkterek niezły ma -
Dziękujemy za życzenia.
Aniele to prawda już taki duży a na początku dał popalić mając zaledwie całe 7 milimetrów. Świetny jest tak się super rozwija a tak się martwił am po porodzie jak to będzie z ta nóżka.
Under jeszcze raz gratulacje.
Agatka spokojnie przyjdzie czas przespanych nocy tez myślałam nie tak dawno kiedy ja się wyspie. I nadeszła ta cudowna chwila jakiś czas temu, chociaż teraz mu się coś pozmieniało czekam aż pójdziemy na szczepienie i dostaniemy receptę na mleko 2 bo mam wrażenie ze to mu już nie wystarcza szczególnie na noc a kaszki nie zje łyżeczka a smoczkiem nie umie ciągnąć bo się zbiera w smoczku nawet tym do kaszki.
Kto następny w kolejce do porodu? Rah?
-
Hello! Oczekiwania under rozkręciły troche wątek hehe
Ja powoli łapie lekkiego stresa przed porodem, dlatego wole o nim nie myslec. Chyba jeszcze 19 dni do terminu, ale myśl ze to juz tylko ok. 2 tygodni!!!! Ahhhh....szkoda gadać ;p. Chyba nie jestem gotowa a taki twardziel byłam ;p
-
Rah jakby nie patrzeć ciążę masz już donoszona . Torba spakowana juz?
My dziś mamy 3 tygodnie i mała daje. Popalić. Śpi tylko na rękach. Albo chce się. Bawić albo zaśnie na rękach a jak włożę ja da łóżeczka płacze.
Przyszła waga małej i waży 3440g czy to nie za dużo? Tydzień temu 2960. -
Agatka, spakowana dawno bo ze wzgledu na lozysko straszyli szpitalem od 30tc! Ale sie poprawiło
U nas w SR mówili ze dziecko powinno tyć 20-27gram. A od 4 miesiąca 17-19 gram (minimum 750g w miesiacu)
Moze troszke wiecej jadła, a w kolejnym tyg "rozejdzie" sie po kościach i mniej przytyje, wiec średnia bedzie akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:34
-
Właśnie z mamą rozmawiałam i mówi ze troszkę dużo i że trzeba ją troszkę oszukać i dać jej wody lub herbatki raz dziennie. Bo przecież głodzić jej nie będę a jest tylko i wyłącznie na cycu. A ja się martwiłam że mam lichy pokarm . Bo wcześniej ważyłam ją na wadze domowej z nami lub kuchennej i pokazywało nie wielką różnice a tu dziś szok. A i jeszcze ją ważyłam w w ram persie i pieluszce. zaraz będę ją przebierać bo idziemy na dwór to zobaczymy ile waży.
rah lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny:-)
W końcu nie dotarłam na ta IP. Nospa przestala działać, wszystkie bole/skurcze itp ustapily, wiec stwierdziłam, ze specjalnie nie polecę te 70km i nie będę im ściemniać, ze cos mi dolega.
Do tej pory nic nie boli, tylko brzuch twardnieje raz na jakiś czas. Ala robi mi w brzuchu tsunami jak zwykle.
Planowana wizyta u Gina jutro rano, wiec ciągle zapobiegawczo leżę. Moja aktywność ogranicza się do wyszukiwania Nadii do szkoły i do przygotowania nam sniadania i kolacji. Obiady dostarcza mi mama, no i zakupy też robi mi mama.
Dziewczyny aż sie boję powrotu do tych kolek i nieprzespanych nocek... 8 lat przerwy jednak rozleniwia... -
Ewieel nie dziwie Ci się ze się boisz. Ja z drugim dzieckiem troszkę się wstrzymam.
Ewik ja jeszcze raz chylę czoła przed Tobą. Podziwiam jak ty biedna dajesz rade z tym wszystkim.
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Cześć Melduję, że po badaniu połówkowym mój Syn jest dalej Synem, w dodatku dalej upartym jak osioł. Ma już 20 cm i waży prawie pół kilograma
ewwiel, Ewik, agatka196, under_the_snow, gosia86, rah lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*