Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja też wrzucam swój brzuszek - półmetek+1 tydzień, pierwszy raz od czerwca miałam na sobie spodnie, bo dostałam od Rodziców jeansy "z golfem". Ktoś kto je wymyślił powinien dostać Nobla
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc4fd310a06a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:27
ewwiel, Ewik, agatka196, szpilka, gosia86, under_the_snow, Eklerka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Jak oglądam piękne brzuszki to mi swojego brakuje chociaż mój był ogromny w porównaniu do Waszych od początku szybko było go widać.
U nas pogoda pod psem pada maluch marudny z lekkim katarem. Rano coś pokichal będę obserwować jak będzie jutro tak samo to się wybierzemy do lekarza prywatnie który w niedzielę tez przyjmuje -
Rah przepraszam, konsekwencje pisanie postu na raty i proba odniesienia się po dlugim czasie od czytania
Pawełek rośnie zaczyna siadac, jak ma sie czego zlapac to się podciaga i ładnie siedzi bez podparcia a z czworakow juz prawie prawie ma taki pol siad, bo nie wie co zrobic z ta raczka co zostala na ziemi, pelza jak szalony jeszcze nie raczkuje, zębów brak
A jak Emilka, bo oni z tego samego dnia
A ja pozwole sobie Ide wywołaćrah, agatka196 lubią tę wiadomość
-
No właśnie, jeszcze Ida ucichla...
Ewik, mam nadzieje, ze skończy się tylko na katarku, teraz taka pogoda zmienna, wiec o choróbsko łatwo niestety.
Szpilka, super postepy, jeszcze chwila i zacznie raczkować i chodzić. A wtedy to dopiero się zacznie urwanie głowy i gonitwy po domu. Pamiętam roczną Nadie jak trzeba było mieć oczy wkoło głowy. Wystarczył ułamek sekundy a juz coś broiła;-) -
Jak na razie jest w miarę ok. Zapodalam witaminę C w kropelkach kupiłam tran to później też dam. W ogóle chyba jakiś beznadziejny dzień bo ja też się kiepsko czuje brzuch mnie boli okresowo do tego zatoki i sama jestem do 22. Na raty wszystko robie bo mocy nie mam.
No właśnie gdzie się podziały Eklerka i Ida? -
Ewik teraz taki czas ze wszyscy wszedzie chorzy. Emilka juz 2 tygodnie sie meczy w chorobskiem. Dalej kaszle i katar ma juz 5 dzien, torturuje ja odciaganiem odkurzaczem, nienawidzi tego szczerze i drze sie jakby ja ze skory obdzierali... Ale jak trzeba to trzeba. Trzymam kciuki za Mikiego, oby sie szybciej uporal z przeziebieniem.
Vinca brzuszek super, faktyczni ejestes teraz na najlepszym etapie ciazy, korzystaj ile sie da
Szpilka wlasnie myslalam o Was wczoraj bo nasze dzeici obchodzily 8 miesiecy dokladnie. Emilka siedzi, raczkuje i staje. Strasznie jest ruchliwa i wszystko ja ciekawi, najbardziej kable i buty Za to straszny z niej niejadek i mamy caly czas problem z przyrostem wagi. W 2 miesiace przybrala tylko 90 gr wiec musze w nia teraz troche wciskac jedzenie.
Pawelek juz pewnie lada dzien siadzie samodzielnie, Emilka tez jeszcze co dopiero podpierala sie raczka i potem nagle zrrozumiala ze nie musi.
Buziaki dla Pawelka od internetowej blizniaczki Emilki -
Vinca śliczny brzusio taki malutki. Ciesz się kochana każda chwila
Szpilka, Anielle wow 8 miesięcy a nie dawno rodziłyście tak ten czas zasuwa. Nam też dni przelatują przez palce i teraz tylko patrze jak mała rośnie. Jak juz pierwsze ciuszki odkładam, jak mała zaczyna się rozglądać, jak więcej czasu już jest aktywna a nie dawno w brzuchu siedziała.
A powiedzcie mi co przy KP można brać na przeziębienie? Bo coś zaczyna mnie brać.
Oby i wasze dzieciaczki szybko wyzdrowiały.
Rah pokaż ten brzuszek i pozwól nam nacieszyć oko i pozazdrościć jeszcze
U mnie brzuch wisi i wręcz bardziej podobałam się sobie w ciąży z tymi cudnymi kształtami. Do tego coś mnie nad rana po cięciu brzuch tak pobolewa. -
Agatka na pewno możesz wszystko z serii prenalen i prenatal grip to jest z czosnkiem i czymś jeszcze. Jest też tran dla dzieci od samego początku oraz matek karmiących bądź będących w ciąży.
Z tymi bólami tak jest mnie ciągle albo rana piecze,swędzi lub boli lekko wystarczy,ze coś zrobię gwałtownie albo targam wózek po schodachWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 22:26
-
Vinca, super brzusio.
Ja wpadlam na chwile poki Melcia spi. Ogolnie panna przesypia nam dnie, a w nocy komcertuje karmimy ja na razie MM, bo ja nie moge rozkrecic laktacji, juz jedtem zalamana. Maz jutro jedzie mi wypozyczyc laktator elektryczny, bo jak Mala przysrawiam to ona sie zlosci i jest koncert przez godzine, bo nic nie leci, albo lecintyle co kot naplakal. Ogolnie jutro mamy w zaleceniach kontrole u pediatry, ale jakos mam opory przed brsniem ja ns deor przy takiej pogodzie, zadzwonie do poloznej, czy ona nie moze jej skontrolowac.
Podsumowujac, jestem mega zmeczona, jade na oparach, ale nogdy nie bylam taka szczesliwa jak terazmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Mnie do tej pory pobolewa miejsce po cięciu jak coś dźwigam np. zgrzewkę wody albo wózek, albo jak dłużej chodzę
Zniknęłam, bo czasu brak U nas wszystko ok Nauczył się piszczeć i teraz co chwilkę wydaje z siebie takie odgłosy, że uszy bolą, za to przestał cokolwiek mówić Nie obraca się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch, rwie się do siadania, kilka razy udało mu się już siąść leżąc na poduszce... I waży już 8,5kg Non stop na rękach, sam zabawi się max 10 minut, więc jest co robić...
Vinca, śliczny brzusioewwiel, rah, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Under spróbuj Femaltiker. Bardzo go sobie chwala dziewczyny i jest dostępny w Rosmanie. Na dwór śmiało idź. Dzidzia musi się przyzwyczajać bo zima przed nami.
My od pierwszego dnia po wyjściu z szpitala codziennie na dworze nawet po 2-3h. Pierwszy spacer był godzinny ale pogoda była ładna.
U nas mleka w cyckach po dostatkiem aż tryska . Ciesze się bardzo ze się nie poddawać a było blisko przez kryzys i nie wyspanie.
Eklerka miło że się odezwałaś. Sama ciekawa byłam jak tam u Was sytuacja. Jak Karolek się mniewa i jak Ty kochana dajesz rade. Ucałuj Karolka od E-cioci.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Under tak jak pisze Agatka probooj feermltiker jest super teraz too wiem jakimi sposobami zawlczyc o laktacje nie jest to latwe ale probuj ja do tej pory nie moge sie pogdzic ze mi sie nie udalo.
Na dwór spokojnie małą bierzcie nic sie nie stanie musisz ja troszke hartowac przed zima. -
Vos tam zaczyna cieknac juz, sciagnelam ok 15 ml z dwoch piersi, wiec doleje Melci do butelki. Postanowilam, ze powalcse o te laktacje, wyjdzie do wyjdziem ale nie bede miala potem do siebie pretensji, ze nie walczylam.
Mala przybiera, dzisiaj bylo juz 2810agatka196 lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under jeżeli masz możliwość idzcie do dobrej doradcy laktacyjnej ona Wam pomoże poradzi staraj się jak najwięcej przystawka mała mimo protestów żeby miała dobry odruch ssania bo przy butelce dziecko się rozleniwia dobre są butelki media calma mojej brat owej pomogły. Pobudza laktacji tez odciągnąć em częstym laktatora wiem ze to uciążliwe bo masz prawo być zmęczona ale to przynosi efekty.
-
Under tak jak Ewik pisze przystawiaj jak najczęściej nawet co 2h budz. Najlepszym laktatorem jest dziecko. Jak juz się coś pojawiło to dobry znak i teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki.
Mój ssak już spi:-P. Je jak szalona i dziś to mi po dwa cyce oprożniła przy jednym karmieniu i złosciła się że nic jej lecieć nie chce. Teraz mnie też wydoiła na maxa i mam nadzieje że do 12 lub 1 napełnia się cyce bo jak nie to będzie kiepsko. Nie nadążam z produkcjąEklerka lubi tę wiadomość