X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wrzucam swój brzuszek - półmetek+1 tydzień, pierwszy raz od czerwca miałam na sobie spodnie, bo dostałam od Rodziców jeansy "z golfem". Ktoś kto je wymyślił powinien dostać Nobla :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc4fd310a06a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:27

ewwiel, Ewik, agatka196, szpilka, gosia86, under_the_snow, Eklerka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny brzusio, który jeszcze nie utrudnia życia:-) na tym etapie to każdy cm cieszy:-) gorzej jak juz człowiekowi ciężko coś zrobić a brzuch coraz większy:-) ciesz się kochana, teraz masz najwspanialszy okres w ciąży;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    ciesz się kochana, teraz masz najwspanialszy okres w ciąży;-)
    Wiem :) Dokładnie tak się czuję <3

Ewik, ewwiel, Eklerka lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądam piękne brzuszki to mi swojego brakuje chociaż mój był ogromny w porównaniu do Waszych od początku szybko było go widać.

U nas pogoda pod psem pada maluch marudny z lekkim katarem. Rano coś pokichal będę obserwować jak będzie jutro tak samo to się wybierzemy do lekarza prywatnie który w niedzielę tez przyjmuje

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik mi w 9 tc w autobusie miejsca ustępowali ;) ;) Także, też szybko było. :D

Ewik lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah przepraszam, konsekwencje pisanie postu na raty i proba odniesienia się po dlugim czasie od czytania

Pawełek rośnie zaczyna siadac, jak ma sie czego zlapac to się podciaga i ładnie siedzi bez podparcia a z czworakow juz prawie prawie ma taki pol siad, bo nie wie co zrobic z ta raczka co zostala na ziemi, pelza jak szalony jeszcze nie raczkuje, zębów brak
    A jak Emilka, bo oni z tego samego dnia

A ja pozwole sobie Ide wywołać

rah, agatka196 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca super brzusio

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jeszcze Ida ucichla...

Ewik, mam nadzieje, ze skończy się tylko na katarku, teraz taka pogoda zmienna, wiec o choróbsko łatwo niestety.

Szpilka, super postepy, jeszcze chwila i zacznie raczkować i chodzić. A wtedy to dopiero się zacznie urwanie głowy i gonitwy po domu. Pamiętam roczną Nadie jak trzeba było mieć oczy wkoło głowy. Wystarczył ułamek sekundy a juz coś broiła;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na razie jest w miarę ok. Zapodalam witaminę C w kropelkach kupiłam tran to później też dam. W ogóle chyba jakiś beznadziejny dzień bo ja też się kiepsko czuje brzuch mnie boli okresowo do tego zatoki i sama jestem do 22. Na raty wszystko robie bo mocy nie mam.

No właśnie gdzie się podziały Eklerka i Ida?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik teraz taki czas ze wszyscy wszedzie chorzy. Emilka juz 2 tygodnie sie meczy w chorobskiem. Dalej kaszle i katar ma juz 5 dzien, torturuje ja odciaganiem odkurzaczem, nienawidzi tego szczerze i drze sie jakby ja ze skory obdzierali... Ale jak trzeba to trzeba. Trzymam kciuki za Mikiego, oby sie szybciej uporal z przeziebieniem.

Vinca brzuszek super, faktyczni ejestes teraz na najlepszym etapie ciazy, korzystaj ile sie da :)

Szpilka wlasnie myslalam o Was wczoraj bo nasze dzeici obchodzily 8 miesiecy dokladnie. Emilka siedzi, raczkuje i staje. Strasznie jest ruchliwa i wszystko ja ciekawi, najbardziej kable i buty ;) Za to straszny z niej niejadek i mamy caly czas problem z przyrostem wagi. W 2 miesiace przybrala tylko 90 gr wiec musze w nia teraz troche wciskac jedzenie.
    Pawelek juz pewnie lada dzien siadzie samodzielnie, Emilka tez jeszcze co dopiero podpierala sie raczka i potem nagle zrrozumiala ze nie musi.
    Buziaki dla Pawelka od internetowej blizniaczki Emilki :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca śliczny brzusio taki malutki. Ciesz się kochana każda chwila <3

Szpilka, Anielle wow 8 miesięcy a nie dawno rodziłyście :-D tak ten czas zasuwa. Nam też dni przelatują przez palce :-) i teraz tylko patrze jak mała rośnie. Jak juz pierwsze ciuszki odkładam, jak mała zaczyna się rozglądać, jak więcej czasu już jest aktywna a nie dawno w brzuchu siedziała. :-) <3

A powiedzcie mi co przy KP można brać na przeziębienie? Bo coś zaczyna mnie brać.

Oby i wasze dzieciaczki szybko wyzdrowiały.

Rah pokaż ten brzuszek i pozwól nam nacieszyć oko i pozazdrościć jeszcze :-D
    U mnie brzuch wisi i wręcz bardziej podobałam się sobie w ciąży z tymi cudnymi kształtami. Do tego coś mnie nad rana po cięciu brzuch tak pobolewa.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka na pewno możesz wszystko z serii prenalen i prenatal grip to jest z czosnkiem i czymś jeszcze. Jest też tran dla dzieci od samego początku oraz matek karmiących bądź będących w ciąży.

Z tymi bólami tak jest mnie ciągle albo rana piecze,swędzi lub boli lekko wystarczy,ze coś zrobię gwałtownie albo targam wózek po schodach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 22:26

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, super brzusio.

Ja wpadlam na chwile poki Melcia spi. Ogolnie panna przesypia nam dnie, a w nocy komcertuje ;) karmimy ja na razie MM, bo ja nie moge rozkrecic laktacji, juz jedtem zalamana. Maz jutro jedzie mi wypozyczyc laktator elektryczny, bo jak Mala przysrawiam to ona sie zlosci i jest koncert przez godzine, bo nic nie leci, albo lecintyle co kot naplakal. Ogolnie jutro mamy w zaleceniach kontrole u pediatry, ale jakos mam opory przed brsniem ja ns deor przy takiej pogodzie, zadzwonie do poloznej, czy ona nie moze jej skontrolowac.

Podsumowujac, jestem mega zmeczona, jade na oparach, ale nogdy nie bylam taka szczesliwa jak teraz :)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do tej pory pobolewa miejsce po cięciu jak coś dźwigam np. zgrzewkę wody albo wózek, albo jak dłużej chodzę :/
    Zniknęłam, bo czasu brak :D U nas wszystko ok ;) Nauczył się piszczeć i teraz co chwilkę wydaje z siebie takie odgłosy, że uszy bolą, za to przestał cokolwiek mówić ;) Nie obraca się z brzucha na plecy i z pleców na brzuch, rwie się do siadania, kilka razy udało mu się już siąść leżąc na poduszce... I waży już 8,5kg ;) :D Non stop na rękach, sam zabawi się max 10 minut, więc jest co robić... :D

Vinca, śliczny brzusio <3

ewwiel, rah, agatka196 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spróbuj Femaltiker. Bardzo go sobie chwala dziewczyny i jest dostępny w Rosmanie. Na dwór śmiało idź. Dzidzia musi się przyzwyczajać bo zima przed nami.
    My od pierwszego dnia po wyjściu z szpitala codziennie na dworze nawet po 2-3h. Pierwszy spacer był godzinny ale pogoda była ładna.
    U nas mleka w cyckach po dostatkiem aż tryska :-). Ciesze się bardzo ze się nie poddawać a było blisko przez kryzys i nie wyspanie.

Eklerka miło że się odezwałaś. Sama ciekawa byłam jak tam u Was sytuacja. Jak Karolek się mniewa i jak Ty kochana dajesz rade. Ucałuj Karolka od E-cioci. <3 :-)

Eklerka lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under tak jak pisze Agatka probooj feermltiker jest super teraz too wiem jakimi sposobami zawlczyc o laktacje nie jest to latwe ale probuj ja do tej pory nie moge sie pogdzic ze mi sie nie udalo.

Na dwór spokojnie małą bierzcie nic sie nie stanie musisz ja troszke hartowac przed zima.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vos tam zaczyna cieknac juz, sciagnelam ok 15 ml z dwoch piersi, wiec doleje Melci do butelki. Postanowilam, ze powalcse o te laktacje, wyjdzie do wyjdziem ale nie bede miala potem do siebie pretensji, ze nie walczylam.

Mala przybiera, dzisiaj bylo juz 2810 :)

agatka196 lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under moja koleżanka miała po cesarce straszne problemy z rozkręceniem laktacji - poradziła sobie metodą 3-5-7 - znasz to? :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jeżeli masz możliwość idzcie do dobrej doradcy laktacyjnej ona Wam pomoże poradzi staraj się jak najwięcej przystawka mała mimo protestów żeby miała dobry odruch ssania bo przy butelce dziecko się rozleniwia dobre są butelki media calma mojej brat owej pomogły. Pobudza laktacji tez odciągnąć em częstym laktatora wiem ze to uciążliwe bo masz prawo być zmęczona ale to przynosi efekty.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under tak jak Ewik pisze przystawiaj jak najczęściej nawet co 2h budz. Najlepszym laktatorem jest dziecko. Jak juz się coś pojawiło to dobry znak i teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki. :-)

Mój ssak już spi:-P. Je jak szalona i dziś to mi po dwa cyce oprożniła przy jednym karmieniu i złosciła się że nic jej lecieć nie chce. Teraz mnie też wydoiła na maxa :-P i mam nadzieje że do 12 lub 1 napełnia się cyce :-) bo jak nie to będzie kiepsko. Nie nadążam z produkcją :-)

Eklerka lubi tę wiadomość

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ