X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była doradca u nas, problem może też leżeć w genach - ani moja mama, ani babcia nie karmiły, nie miały pokarmu. Ustaliliśmy z doradcą, że walczymy do końca tygodnia, będę odciągać pokarm i dawać Małej. Zobaczymy, nie zamierzam ani siebie frustrować ani Amelki.

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn po cesarce, po zdjęciu opatrunku chodziłyście dalej w tych siatkowych majtkach czy już w normalnej bieliźnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:36

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja chodziłam w normalnych majtkach i drażniło mi ranę bo wszystkie mam takie płytkie. Z tego co czytałam u nas na wrześniowkach dziewczyny chodzą w domu w tych siateczkowych i nic im się nie dzieje no chyba ze masz z takim wysokim stanem.
    Under pamiętaj "szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko". Nic na siłę :-)

Rah odezwij się!

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu zdjęcie z sesji:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a58c95d5c698.jpg

Mamusie kupowały cie karuzele do łóżeczka? Możecie coś polecić? Moja mała już fajnie zaczyna się rozglądać i chciałabym jej już kupić.

under_the_snow, Ewik lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak sie uda to sie uda, jak nie to trudno, widzę ze masz zdrowe podejście. Trzymam kciuki za Was. A poza karmieniem to jak sie czujecie? Piesek wrócił? Zaakceptował nowego członka rodziny?

Agatka piękne zdjęcie, no wyglada jak namalowane :) jejku, z czasem coraz bardziej zaluje ze ńie zrobiliśmy takiej sesji. Chociaż moja Emila miała trądzik niemowlęcy dosyć długo sie utrzymujący to nie wiem czy by te zdjęcia tak pięknie wyszły ;)
    A co do karuzeli to jedyne co mogę poradzić to ze te piękne, pastelowe, słodkie karuzele które tak ślicznie wyglądają przy łóżeczkach to za cholerę ńie są interesujące dla dzieci. Dzieciom trzeba coś mocnego zeby wogole widziały, najlepiej kontrastowe kolory, i niestety im brzydsza dla nas karuzela tym dziecko bardziej zainteresowane :)

Rah, moze juz rodzisz? Odezwij sie i melduj na bieżąco :)

agatka196, rah lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy. Nam na sesji mało zdjęć wyszło bo mała spać nie chciała i nie dawała się ułożyć. Tu też ułożyła się po swojemu. A na buzce miała takie plamki z rumienia i oczywiście przed samą sesja podrapala cała buzie i to zostalo wyretuszowane.
    Właśnie zastanawiam się nad tą karuzela czy kupić raka zwykła czy raka troszkę lepsza. A zależy mi by zabawki wiszące były pluszowe nie plastikowe.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja miałam z Fisher price karuzele z projektorem w kontrastowych barwach - taka z rybami, w nazwie chyba coś z oceanem bylo. Bardzo ja sobie chwalilam, ale po pożyczeniu już wrocila do nie zepsuta i teraz też będę musiała kupić jakąś.

Under dobre podejście, co na być to będzie i trzeba to przyjść na klatę. Nic na sile, żeby się nie frustrować.

Rah czekamy na info:-)

Agatka, fotka śliczna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 13:31

rah lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under to super, ze byl ktos wykwalifikowany Wam pomoc, bo bedziesz wiedziec, ze zrobilas wszystko jesli nie wyjdzie a jak wyjdzie to tym lepiej.

Plan jest bardzo rozsadny i bez zbednego nacisku na kp.

pamietaj najedzone dziecko= szczesliwe dziecko a szczesliwe dziecko= szczesliwa mama
    Dlatego jesli nie wyjdzie to bez stresu i wyrzutow sumienia dawaj mm, jestes najlepsza mama dla Meli

Agatka my kupilismy taka
    http://www.ceneo.pl/28647877

byla wtey jakos za 110 czy 120 na mall.pl w promocji
    krecila sie tak wlno, ze masakra, ale poobno wszystkie fishera tak maja
    pozytwka bez podstawki słuzy nam dalej przyczepiona do kosza mojzesza a niedługo chyba bedzie juz stac jako zabawka na podstawce

nie mam porownania z innymi karuzalemi wiec nie wiem czy za te cene to hit czy kit, ale chcialam cos co posluzy dluzej niz 5 miesiecy

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://imageshack.com/i/59hnyoj

My taką mieliśmy i chętnie kupiłabym ja jeszcze raz :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 23 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Under jak sie uda to sie uda, jak nie to trudno, widzę ze masz zdrowe podejście. Trzymam kciuki za Was. A poza karmieniem to jak sie czujecie? Piesek wrócił? Zaakceptował nowego członka rodziny?

Czujemy sie ok, ja wczoraj zdjelam szwy, troche jeszcze mnie pobolewa, ale wszystko na szczescie goi sie ladnie. Wczoraj bylysmy juz na spacerku, dzis tez. Mela ladnie sypia w nocy, wczoraj ciurkiem przespala 5h, gdyby nie to, ze sporo zjadla przed snem, tk bym ja budzila. W nocy budzi sie ok 2 razy.

Psiak lazi za nia krok w krok i pilnuje. Wystarczy, ze Mela zakwili a on juz przy niej. Do mnie tez bardzo delikatny, nawet o dziwo nie szarpie sie ze mna na smyczy jak z nim wyszlam. Takze poza karmieniem, bycie mama mnie zachwyca ;) moglabym na te slicznotke patrzec godzinami.

syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Czujemy sie ok, ja wczoraj zdjelam szwy, troche jeszcze mnie pobolewa, ale wszystko na szczescie goi sie ladnie. Wczoraj bylysmy juz na spacerku, dzis tez. Mela ladnie sypia w nocy, wczoraj ciurkiem przespala 5h, gdyby nie to, ze sporo zjadla przed snem, tk bym ja budzila. W nocy budzi sie ok 2 razy.

Psiak lazi za nia krok w krok i pilnuje. Wystarczy, ze Mela zakwili a on juz przy niej. Do mnie tez bardzo delikatny, nawet o dziwo nie szarpie sie ze mna na smyczy jak z nim wyszlam. Takze poza karmieniem, bycie mama mnie zachwyca ;) moglabym na te slicznotke patrzec godzinami.
    Super, ze dzieci ludzkie i psie sie dogadaly. No i ciesze się że post taki pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:15

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka zdjęcie super :)

Under ja już w szpitalu latałam w wysokich majtkach bawełnianych więc spokojnie możesz zmienić.

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 23 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bo mam wrazenie, ze mnie te siatkowe pozbawiaja reszty godnosci ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężki dziś dzień. Mała z rąk mi nie schodziła. Albo chciała się tulić albo cyca i tak w koło. Jak już zasnęła i chciałam ja włożyć do łóżeczka to ryk. Dopiero po kąpieli grzecznie poszła spać. Chyba miała humor taki jak pogoda.

Jutro usiądę i poszukam jeszcze tych karuzeli, bo tak zerknęłam na allegro to jest tego w cholere tylko wybierać i płacić.

Szpilka, Gosia powiedzcie mi bo wy karmicie piersią. Wam też tak z cyców leci mleko jak się nachylicie a są trochę już pełne? Bo mi nawet przy kąpieli tryska. Chodzę wiecznie umorusana, wkładki są o kant dupe rozbić bo bym musiała paczkę mieć na dzień. Przy karmieniu w jednego cyca wkładam pieluche tetrowa bo jak nie to wszystko mokre. Pocieszcie mnie że to mija. :-) i czy Wasze dzieci też tak lubią czasem przy gołym cycu poleżeć lub po prostu zasnąć.?

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Pola zawsze je na śpiocha tak było od samego początku. Jeśli chodzi o wycieki mleka to u mnie zdarza sie tylko po nocy bo wtedy mam długą przerwę 10-12 godzin a w trakcie dnia już od dawna nie noszę wkładek. Niestety nie pocieszę Cię bo dziewczyny z mają nadal tak mają że karmią jedną a z drugiej leci.
    Śliczne zdjęcie z sesji :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, jestem. Jeszcze nie doczytałam co pisalyscie. Nie rodzę :)
    Wybaczcie ale wczoraj " zrobił sie" zabiegany dzien i nie zdażyłam przysiąść....
    Na usg ok, mały wstawiony w kanał rodny tak nisko, ze usg mi robił jakies 2 cm od łechtaczki ;p Po zachowaniu lekarz stwierdził, ze jest gotowy do porodu i czeka. Szarpał sie, bo sie "dociskał" i dopasowywał. Podobno czesto tak jest, a potem przychodzi faza odpoczynku i porod. Faktycznie sie uspokoił i tylko troche pupę albo kolana wypycha, a tak to cisza. No ale nie wiadomo ile to potrwa. Ja chodzę do wc "na dwójkę" 2-3 razy dziennie, nie tyje juz, mam słabszy apetyt i zaczelam miec rano spuchnięte stopy. Jestem zmęczona i leniwa od kilku dni. Mały wypił mi wody ;) ma mała ilosc, jeszczecoś normie ale juz w dolnej granicy. Kolejna wizyta i ktg juz jutro.
    Poza tym w koncu odebrałam wózek i fotelik, wczoraj jeszcze mama nas odwiedziła.

agatka196, szpilka, ewwiel, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah dobrze że wszystko jest w porządku. :-)
    I wychodzi na to że lada dzień będziemy miały tutaj pępkowe :-P.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah trzymam kciuki i powodzenia :) niestety nie nadrobię wszystkich wpisów bo mamy sajgon w domu urzadzamy małemu pokój więc malowanie kupowanie mebli itp. a my ciagle z małym poza domem zeby nie wdychał farb

rah lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiące piersią i przygotowujące się do porodu poczytajcie sobie kwartalnik laktacyjny można bez problemu na necie znaleźć może coś komuś się przyda z zawartych tam artykułów

gosia86, agatka196, rah, szpilka lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka Pawełek był tylko na kp kiedy zaczęłaś mu rozszerzać dietę?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u mnie krolowała pielucha dlugo w nocy do karmienia, wkladki z reguly dawaly rade, mialam te z rossmanna, ale mimo zre juz reguly duzych przeciekow nie ma to znienacka zdarzaja sie powodzie, generalnie na poczatku jak mlody puscil cyca to fontanna na pol metra leciala, wiec lustro w szafie kolo lustra mialam wiecznie zachlastane kropkami z mleka a z drugiego mniej lecialo ale pielucha byla, to sie unormowalo i spie juz bez niczego na cycach (poza koszula nocna)ale czasami zdarza sie, ze budze sie mokra

Gosia pare dni przed 6 miesiacami zaczelam wprowadzac gluten, gotowalam troszke manny na wodzie mieszlam z kilkoma kroplami mojego mleka spuszczonymi prosto do miseczki i jadl lyzeczka a na rowne 6 m dostal najpioerw marchewke a potem jakos poszlo przy czym moj cycoholik malo je innych rzeczy sloiczki te male 125 mialam na 3 razy, i pilnowalam zeby zgodnie z napisem na opakowaniu mialy max 48 h w lodowce, teraz je najczesciej pol tego malego sloiczka, ostatnio udalo mi sie pol tego 190 wmusic, a tak to pierwsza kromka po pietce, czasem chrupek kukurydziany kawalek ziemniaka, marchewki lub brokula do raczki, wrabal juz tez kawalek gruszki i cala sliwke bez skory i pestki (wymieniam to co niesloiczkowe

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ