Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki
Widzę ze przepowiednie ruszyły .
Rah nie boisz się dzisiejszej nocy ? Nie żebym wróżyła ci szybszego porodu ale kochana dopakuj porządnie walizkę
My dziś mamy miesiąc
A jutro rano o 8 pierwsza wizyta u pediatry a po południu wizyta u ortopedy. Mam nadzieje że córeczka ma dziś ładnie pośpi w nocy bym rano nie wyglądała przed lekarzem jak zoombi
Dziewczyny coś mi się zrobiło przy ranie po cc, jest to sino czerwone i zaczyna pobolewac. Zastanawiam się czy mogę użyć tribiotic przy KP? Do gina idę dopiero za tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 21:55
Ewik, rah lubią tę wiadomość
-
Agatka będziesz u pediatry to przy okazji zapytaj o ta ranę, ciężko cokolwiek powiedzieć bo się nie znamy jeśli nic więcej się nie dzieje typu są czernią ropa itp.to nic poważnego popsikaj octanisept em porządnie może minie. Mnie przy dużym ruchu boli dość często i ma taką barwę.
-
Ewik wrote:Agatka będziesz u pediatry to przy okazji zapytaj o ta ranę, ciężko cokolwiek powiedzieć bo się nie znamy jeśli nic więcej się nie dzieje typu są czernią ropa itp.to nic poważnego popsikaj octanisept em porządnie może minie. Mnie przy dużym ruchu boli dość często i ma taką barwę.
Ewik właśnie psikam codziennie rano i wieczorem od wyjścia z szpitala. Nie wiem może podrażniłam sobie od spodni lub majtek. Ale jutro na pewno zapytam.
Powiedzcie mi jeszcze o co powinnam zapytać pediatre ? Bo już sama nie wiem.
-
Wyjątkowo w tym miesiacu dobrze spie i w pełnie i w zaćmienie i nic sie nie wydarzyło ;p hehehe
Czekamy dalej.agatka196 lubi tę wiadomość
-
Rah a szkoda
My po wizytach u lekarzy
Wszystko jest w porządku. Olivka bardzo ładnie przybiera na wadze waży juz 3800 a w dniu wypisu 2700, prawidłowo się rozwija, bioderka ładne i zdrowe
A z moja blizna coś się dzieje od środka na szwie i na razie tylko octaniseptem mam pryskać a jak zrobi się czerwone i zacznie ropiec to odrazu do lekarza. -
Dzięki dziewczyny.
Coś spróbuję pokombinować z ta rana a jak nie to mój gin obejrzy tylko że dopiero za tydzień w środę.
Idę spać bo zeszła noc w ogóle nie zmruzylam oka bo pospałam w dzień i jeszcze ta pełnia.
Dobranoc -
Mam pytanie do dziewczyn, ktore juz rodziły, ale tez tych ktore maja silne bóle przepowiadające. Jak odczuwalyscie skurcze porodowe, albo te ktore do porodu nie prowadziły ale były silne i regularne??
Ja mam wrazenie, ze przez cała ciaze nic nie czuje. Albo nie zwracam uwagi na takie "błahostki". Nie czułam skurczy b-h ani innych, nie czuje przepowiadających, nie twardnieje macica. Czasami napina sie brzuch jakby mały sie w poprzek ułożył i naciągnął wszystko az zapiera oddech, ale to raczej nie napinanie macicy bo nawet przy silnym ucisku na ktg nie ma śladu po minimalnej zmianie. W nocy obracając sie pobolewa mnie dół brzucha ale to raczej ciężar ciągnie. Raz czy dwa miałam uczucie w dole brzucha jak przed @ i lekko promieniowało do krzyża, ale po 20-30 min przechodziło jak zmieniłam pozycje.
Dziewczyńy tu pisza o skurczach przedporodowych a u mnie nic. Boje sie, ze "przegapie" porod jak na poczatku nie zauważę ze to juz one bolą nadole brzucha, po bokach, przechodzą z góry na dół? -
Rah ja dużego doświadczenia nie mam bo moje skurcze dochodziły max do 90 przed cc. I uwierz mi ze tego nie przeoczysz. Ja pod koniec ciazy czułam czasem w nocy ból brzucha jak na okres może z 5x taki ciągły ale nie jakiś mocny, a skurcze swoje mogę porównać do @ tylko dużo, dużo mocniejsze i z przerwami + bóle z krzyża.
Tytule ja mogę powiedzieć ale pewnie każda z nas inaczej je odczuwa.
-
Rah nie ma szans żebyś przeoczyła tez się bałam jak ja to poznam i tak jak mi pisały nasze kochane mamusie nie da się tego pomylić z niczym innym porostu będziesz wiedzieć że to już. Ja miałam regularne skurcze zaczynające się coś 5 minut na dole brzucha później miałam wrażenie ze te bóle tak fala na całym brzuchu.
rah lubi tę wiadomość
-
Z tym przegapieniem to troche żartuje ale zastanawiam sie czemu nic nie czuje. Czyli to jednak takie bóle na dole brzucha jak przy @? Bo zastanawiałam sie czy powinnam czuć jakies bóle w całym brzuchu, takie co idą przez cała macice.
-
Rah ja wczytaj wylądowałam na IP po 22.00. Skurcze mam juz 3 tydz. Mowie o tych przepowiadajacych. Sama nie wiedziałam, ze to to, dopóki mnie położna nie uswiadomila, ze je mam (w pierwszej ciąży zero skurczy, poród 3razy wywolywany oxy). Ja skurcz odczuwam tak: Zaczyna min się robić gorąco, czuje ucisk w klatce piersiowej, ze ciężko złapać powietrze, równocześnie macica robi sie twarda jak kamień i czuje ucisk/bol w podbrzuszu promieniujacy do tylu. Wczoraj po kąpieli takie skurcze miałam co 2-3 min. I mimo ze nie byly bardzo bolesne spanikowalam i zadzwoniłam do swojej poloznej, która jakiś mi to jechać zbadać na IP. W szpitalu okazalo się, ze szyjka trzyma i jest jeszcze dluga, wiec wróciłam do domu. W drodze powrotnej bole sie nasilaly po tym badaniu, ale przez nic znowu ucichly. Teraz znów mam twardnuenia brzucha, się rzadkie co 30-60 min i lekkie. Wiec teraz na IP pojadę albo jak odejdą wody, albo tak będzie bardzo bolalo, bo jak woda te lekkie skurcze na moja szyjkę nie działają.
-
A mialas ktg? Widziałaś ile tam było podczas tych skurczy?
Ja to mam bardziej takie ćmienie jak przed @ i nie jest regularne, po prostu doskwiera non stop 10 mińut albo 40 minut. Bardziej jakby po nerwie cos szło. A taką duszność jakby mi ktos na klacie usiadł tez odczuwam i cos tam sie niby na dole napina, ze pobolewa i czasem promieniuje do krzyża, ale nie wiąże tego ze skurczami bo na ktg nie było zmian.
A oxy nie strasz! Bo ja juz sie boje ze mi sie te skurcze nie pojawia...
Rozumiem ze po wizycie wszystko ok? Masz obserwować w domku? -
Ktg mi niestety nie zrobili... Lekarz powoedzial, ze to sa te skurcze przedporodowe. Mnie juz one bardziej psychicznie mecza niż fizycznie, bo 3tydz z nimi chodzę. Raz sa rzadkie a czasem nagle robią sie bardzo częste... Wczoraj popołudniu przez 2godz miała takie co 4 min, po kąpieli staly sie bardzie nieregularne (20, 11, 8,3,6 min). Po wieczornej kąpieli byly regularne co 2-3 min max się jeszcze slabe, taki lekki bol miesiaczkowy.
A ucisk dzieciatka czujesz? Mogą Mala to mi tak na szyjkę naciska, ze czasem to aż z bólu muszę się podeprzeć... -
Zdarzało sie, ze czulam jakby uderzał albo grzebał paluchami. Nic fajnego ;p jak igły w kroczu. Czułam tydzien temu jak sie zaczął gwałtowniej szarpać i rzucać. Po 1,5 dnia poleciałam na IP. Lekarz powiedział, ze sie ostatecznie wpasował dlatego tak sie szarpał i walił mocno o szyjke, kości itp.