X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah tez nie mialam zadnych skurczy przepowiadajacych
    czasami boala mnie brzuch tak typu srednia miesiaczka, ale nie puszczal i chwytal tylko byl caly czas np caly wieczor
    w dzien porodu obudzil mnie skurcz i czulam, ze to skurcz nie umiem Ci podac z jakiego kierunku, ale ewidentnie chwycil potrzymal chwile i puscil a za 15 min kolejny, myslalam ze wreszcie sie te przepowiadajace pojawily, bo byly na poczatku niereglarne, jak poszlam siku to zobaczylam troszke krwi po podtarciu, wiec wiedzialam, ze kontrolnie pojade, ale nie spieszylo mi sie, byla 8 rano o 9 obudzilam m zeby sobie zdazyl spokojnie zjesc, bo nie wiadomo jak dlugo to wszystko potrwa, poszlam pod prysznic i tam juz mialam dkurcze co jakies 10 min, a przed 11 jak wychodzilam z domu to skurcze co 3-4 minuty i juz bydlaki boalaly bardzo, urodzilam dopiero przed 15 (w sensie ze od tych czestych skurczy choc balam sie ze urodze w drodze do szpitala)ale ja przed porodem 4 tyg nie mialam juz szyjki

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Rah nie chce NIC mówić ale wrzesień się kończy a przepowiednie były że wrzesień będzie Waszym miesiącem :-)

Moja malutka dziś jakaś jest nie spokojna. Jeść nie chce, a jak już chyci cyca to tylko chwilę ciumka a potem płacze lub krzyczy. A najgorsze jest to że nie może mi powiedzieć co jej jest :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Szpilka to moze i ja bede miała "normalne" skurcze tylko, ze pozniej :)
    Dzis od samego rana czuje ucisk i pobolewanie podbrzusza, inaczej niz poprzednio, ale tez jak na @

Jeszcze tylko jutro zostało, wiec nie wiem czy "sie wyrobie" ;) chyba jednak przełożę imprezę na październik ;p

Agatko tego sie boje pozniej, ze dziecko płacze, cierpi i nie wiadomo co mu jest. Albo ze zacznie sie dusić lub przestanie oddychać :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze Mała ma po prostu gorszy dzien...w koncu każdy czasem narzeka bez powodu...a to za duzo słońca, a to za duzo wiatru, a to kolor ściany nie taki ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, ja poza skurczami BH też nic nie miałam. Za to w pamiętny wtorek od rana czułam, że coś się dzieje, bo skurcze powoli dawały o sobie znać, a jak dojeżdżałam do izby, to nie dało się ich pomylić z niczym innym :D

rah lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem sama co jej dziś jest. Teraz zawinęłam ja w kokonik i śpi. Może jak pośpi to humor będzie miała lepszy bo od 6 rano to tak spała po kilka minut i to na rękach albo koło mnie.
    A i dałam jej espumisan bo kupy nie robiła i dziwnie się pręży i próbuje cisnac jak na kupę bo aż bordowa robi się na buzi.

Rah takich myśli nie dopuszczaj nawet do siebie. Mi jak mała zachłysła się woda podczas kąpieli to działałam instynktownie a mój Rafał stał jak kołek bo zdębiał. A ja odrazu przystąpiłam do pierwszej pomocy i nawet nie wiedziałam kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 14:57

Wysłany: 29 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah, zobaczysz, wszystkie te podręcznikowo-gazetowe porady przy dziecku pójdą w kąt, będziesz robić wszystko instynktownie. Ja się wcześniej naoglądałam filmików instruktażowych jak przewijać, ubierać, kąpać,a w końcu robię wszystko po swojemu. Mój M tylko nadal myśli, że teoria ma przełożenie na praktykę :D Wczoraj jak mała się darła w niebogłosy i od 3 do 7 siedziała na moich rękach to zaczął mądrościami rzucać, że w gazetach było napisane, żeby dziecka nie przyzwyczajać do usypiania na rękach. Miałam chęć mu wtedy wręczyć Małą i wyjść z pokoju, żeby się przespać, a on mógłby swoje teorie wprowadzać w życie, ale nie chciałam dziecka męczyć, bo ona była marudna bo nie mogła usnąć, a na to tylko pomaga głaskanie po nosku i bujanie w naszym przypadku.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie skurczów - czy skurcze B-H mogą być odczuwane jako bardzo krótkie napady bólu podobnego jak na miesiączkę, bez twardnienia brzucha? O_o zapomniałam położnej dziś zapytać a czasem mi się coś takiego zdarza mniej więcej od dwóch tygodni góra raz dziennie.

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 29 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, ja tak je odczuwalam, aczkolwiek duzo slabiej niz bole miesiaczkowe.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje dziecko się wyspało, zrobiło kupę i odrazu szczęśliwe :-)
    I mama spokojna :-)

Vinca a to nie są te skurcze Bh? Ponoć po 20tcmoga się pojawiać?

Rah obowiązkowo melduj się co u Ciebie bo będziemy żyć teraz Twoim porodem :-)

Ewieel a twojej córci nie zabardzo spieszno na świat?

A jak tam mamusie się miewają i wasze dzieci?
    I jeszcze pytanie odnośnie nosidełka lub chusty. Od kiedy można i czy któraś z Was stosuje? Bo kurde musze któreś z tych kupić i nie wiem które.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 18:50

• szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mam chuste, ale nie umiem dobrze dociagac, czasami ratuje zycie jak naprawde musze posprzatac, bo np będą goscie. Moj srednio lubi wytrzymuje max pol godziny, sle wiekszosc dzieci lubi
    Chusta jest od urodzenia nosidlo dopiero dka siedzacego dziecka, choc producebci reklamuja ze od urodzenia i przy nosidle trzeba zwracac uwage zeby nozki byly bardzo szeroko, bo inaczej wisi na kroczu a to niedobrze dlakregoslupa i stawow biodrowych, no i niewygodnia jak sie krok wbijamiedzy nogi

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ciężkim dniu ale daliśmy rade,maluch po rehabilitacji umowy zasnął w aucie i nawet udało się załatwić zakupy ciuchów dla męża na wesele bo ja to raczej w worku pójdę. A tak się przy okazji poradzę coś ubrać pod kick żeby brzuch był troszkę schowany?wiem mam obsesję na tymi punkcie ale niestety nie wygląda zbyt fajnie w obcislych rzeczach a chciałabym chodź trochę się prezentować przy świcie z pracy małżonka.

Co do skurczy bh ja miałam je dość szybko bo od 18 tyg. Takie stawianie się macicy i brzucha spowodowane ciągłymi infekcjami. Jeżeli nie występował kilka razy w ciągu godziny to jest ok.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w jg sa jacys chustowi doradcy, ale umbie to jeszcxe dojazd dochodzi itp, a podobno mozna sie umowic bez chusty i zobaczyc czy sie ogarnia i jaka chusta kupic

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nosidełka i chust my nie używaliśmy u małego ze względu na noże w gipsie ale teraz planuje kupić nosiło tula albo womar zaffiro te mi polecał rehabilitacja.

Rah tez się bałam takich różnych sytuacji co ja wtedy zrobię ale człowiek nawet nie wie kiedy zaczyna działać. Co do pierwszej pomocy to zapisałam nas na warsztaty bezpłatne w szpitalu pt.bezpieczny maluch będą panowie z ratownictwa uczyć a później spotkanie z pediatra, rehabilitację itp.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, trochę jej spieszno, się cóż poradzę... Dzisiaj położna jej serce wymacala już pod brzuchem, wiec wygląda na to, ze jest juz bardzo nisko. Momentami uciska mi tak szyjkę, ze aż gwiazdki w glowie się pojawiają... Czas pokaże co będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:36

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel powiedz dzidzi, ze ciocie kaza jej jeszcze troche posiedziec w brzuszku

ewwiel lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Ja jakoś z ta chusta się nie widzę i myślałam że nosidełko juz można to bym sobie kupiła a tu klops.
    Mam problem bo mój R wyjeżdża w delegacje a mam 2 psy. Drugie piętro i już nikogo do pomocy, bo miał dziś wyprowadzić psy kuzyn Rafała a tu ch.. Musiałam dziecko ubrać wsadzić w fotelik i wyjść z psami chociaż za dom by biedne siku zrobiły. A wieczorem dziecko uspałam, nianie ustawiłam by dobrze widzieć małą i na szybki spacer za dom z sercem w gardle bo mała sama i w biegu wracałam bo się budziła.
    A tak bym małą w nosidełko wsadziła i bym wyszła a nie kombinowała z chusta, wiązała i jeszcze bym bała się że źle to zrobię lub źle scisne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:04

• Anielle Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, niech sie coreczce jeszcze tak nie spieszy, Rah jest pierwsza w kolejce, nie ma sie co wychylac. Jeszcze troszke i e-ciotki dadza zielone swiatlo ;)

Agatka, ja sie na chuste strasznie nakrecilam i kupilam w koncu elastyczna Babylonia i jestem mega zawiedzona. Uzylismy jej moze ze 3 razy, moje dziecko jest zdecydowanie nie chustowe, bardzo tego nie lubila. Zreszta do teraz nie lubi byc na rekach za bardzo. Wiec ja nie polecam, jak dla mnie sprawa mocno przereklamowana, zanim kupisz sprobuj pozyczyc od kogos i spradz czy Wam to wogole podejdzie.

Ewik usmialam sie z tego worka :) Wiem co czujesz, ja w poniedzialek wracam do pracy i ... nie mam w czym. Wszystkie moje wyjsciowe ciuchy ktore sie nadaja sa na mnie za male :( A jak jeszcze bylam w ciazy to oczami wyobrazni widzialam jak dochodze do swietnej formy zaraz po ciazy i jak wszyscy mi mowia "ale swietnie wygladasz, wogole nie widac ze rodzilas", hehe, ale bylam naiwna :)

No i u nas tyle nowego ze w poneidzialek wracam do pracy wlasnie i strasznie to przezywam. Nie chce, za wczesnie, jeszcze ze 2 miesiace bym chciala posiedziec z Mala. No ale czas wrocic do rzeczywistosci.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie szukam osób na fb z chustami by najpierw spróbować a potem jeszcze ewentualnie przemyśleć.

Anielle szybko do pracy wracasz. Podziwiam :-) Ale w końcu kiedyś trzeba. I jakby patrzeć to nigdy nie jest odpowiednia pora na to. Wiec może im szybciej tym lepiej. Ja niestety nie mam z kim małej zostawić i idę na wychowawcze później, a zresztą mamy w planie wemigrować na trochę.

Ewik nie łam się nie jesteś sama. Ja na codzień w worku śmigam :-)
    Ubranie sie po ciąży to jakiś horror. Ja sama nic znaleźć nie mogę bo wszystko takie kuse teraz modne a tu brzuch wystaje :-/ A z przed ciąży to na razie 2 pary spodni na mnie pasuje mimo że na wadze mniej niż przed ciążą. Barki mam szerokie i cycki duże wiec w bluzki tez nie wchodzę :-/

Ewieel dokładnie jak Anielle mówi niech córcia czeka na zielone światło od e-cioc i niech nie pcha się przed szereg. Kolejność obowiązuje :-P

A jeszcze wam powiem co głupia wymyśliłam.
    Jak chodzę z R na spacery to tylko ja prowadzę wózek bo stwierdziłam ze każdy patrzy na wózek lub dziecko i nikt nie przygląda się mi jaki flak wisi bo wózkiem zasłaniam. :-P ot taka ha mądra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 22:07

• rah Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszke do zrobienia czeka, wiec przepraszam ale krótko :)
    Co do brzucha, mam nadzieje sie tak nie przejmować ale juz mam w planie pas poporodowy. Moze to przemyślisz Agatka zeby sie za wózek nie chować ;)

Co Fo chust byłam na spotkaniu doradcy chustowego i mozna było poprzymierzac, obejrzeć, pouczyć sie wiązań, dodatkowo pozyczyc na tydzien chustę. Ja jestem zachwycona i modlę sie oby dziecko tez było.
    Chusta musi byc przede wszystkim tkana (lepiej nie elastyczna, bo podobno sa gorSze, ciężej z nimi działać i sa dobre tylko dla niemowlaka, najlepiej w pozycji leżącej) i ze splotem skośno krzyżowym.
    Polecam poszukać w outletach, sa tańsze a nie maja wad ktore by zagrażały dziecku, ewentualnie wyciągnięta nitka czy plamka. Ja kupiłam tu http://littlefrog.pl/pol_m_Outlet-296.html. i szczerze mówiąc jeszcze nie dopatrzyłam sie wady.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ