X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel trzymam kciuki mocno. Okropnie mi Cię szkoda, że tak się męczyć musisz. Daj znać po wizycie.

A tak w ogóle dzień dobry i miłego dnia. My się właśnie zbieramy na rehabilitację a tu takie zimno

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel o ktorej wizyta? Ja w nocy to w sumie tez nie spie. Potrafię sie budzić co 7-10 minut przez wiele godzin...przesypiam tylko pierwsze 2 godziny, a potem dopada straszny bol bioder, tak z tylu na pośladkach. Bolą te "kulki" co noga łączy sie z tyłkiem. W dzien nie, tylko od lezenia i sie wiercę z boku na bok, a nie raz jest tak ze sie ułożę i nie zamknę dobrze oczu,a juz boli! Troche taki reumatyczny, czasem jakby mi tam cos pękło, albo jakby ktos uderzył młotkiem o sama kosc. Czasem idzie az na udo i łapie skurcz. Nieraz az łza z oka popłynie jak "nacisnę" masa ciała na łóżko. Chodzę spac o 23 i czekam tylko zeby szybko był poranek...

Ewki miłego dzionka! Ubierajcie sie porzadnie bo teraz łatwo o chorobę. Rano pizga okropnie, a w dzien na słońcu skwar, ze mozna w krótkim rękawku siedziec.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah u nie identyczne bole. Już nie wyrabiam a z kazda nocą większy bol... Czekam juz u Gina. Wizytę powinnam mieć o 10.30, ale 3kobuety przede mną, wiec opóźnienie mają.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak doskonale Was rozumiem, te ostatnie tygodnie ciąży w kwestii spania były tragiczne. Pół nocy się kręciłam, żeby znaleźć pozycję, w której a) nie boli mnie wszystko b) trochę mniej mnie wszystko boli ;) po porodzie niestety nie wszystko mija. Mi nadal dokucza ból pleców, zwłaszcza jak Melcia pół nocy spędza na rękach ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel kochana kciuki zaciśnięte i tak mi cię strasznie szkoda. Zamiast odrobinę wyspać się i zrelaksować to tylko cierpisz. Przytulać <3

Rah te ostatnie momenty są najgorsze. Ja gdybym do trwała do swojego terminu to jako bym zniosła z bólu właśnie pleców i stawów- mi dawały popalić kolana.
    Oby tylko synuś nie kazał na siebie długo czekać.

My meldujemy się w końcu wyspane i wypoczete. :-) aż miło to napisać bo pewnie za chwilę będę znów narzekać :-P

Ewik ja juz wiele razy pisałam ze Ciebie podziwiam. <3 Nie wiem jak ty to robisz i ogarniasz.
    A pogoda faktycznie jest zdradziła. I sama nie wiem jak mała ubrać by nie było jej zimno i by jej nie przegrzac., :-/?

rah lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie. Jest nadzieja :-) mam 2-3 cm rozwarcia, szyjka lanie ułożona (centralnie czy jakos tak... Nie wiem co to ma znaczyć, ale jest dobrze). No i lekarka mówiła, ze sa szanse, ze w ciągu tyg urodzę, a jeśli nie, to kolejna wizyta 16.10.

agatka196, Ewik, under_the_snow, rah, szpilka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel wiem ze nie masz siły ale sex, sex, sex :-) trzymam kciuki teraz za rozwój sytuacji :-)
    A dr nie chce Cię wysłać do szpitala na podanie sterydów? Bo 36tc to trochę wcześnie. Chyba?

ewwiel lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Ewwiel bo ja juz sie zgubilam, 36 tydzien czy 38 jest bardziej wiarygodny? Jesli ten drugi to oby juz szybciutko poszlo z porodem bo nie ma na co czekac. Strasznie mi Cie szkoda ze musisz sie tyle meczyc, mnie tez tam cos poboloewalo pod koniec, nie da sie inaczej, ale daleko mi bylo do bolow ktore opisujesz. Oby corcia wynagrodzila po porodzie i byla grzeczniutka dziewczynka :)

Rah widze ze Tobie tez dokucza bol konkretnie. No u Ciebie to juz ostatnie dni, wiec jeszcze tylko troszke cierpliwosci i bedzie dzidzus na swiecie. I jak tu nabierac sil na porod i pierwsze tygodnie z maluszkiem jak czlowiek nei moze sie nawet wyspac w tej koncowce? Ale to chyba tak specjalnie, ciaza dalej w kosc na koncowce zebysmy sie nei mogly doczekac porodu. Zmeczenie i wkurzenie jest wieksze niz strach przed porodem ;)

Ewik to jest nasza forumowa mala bohaterka, a Miki to juz wogole super bohatrer :) Musisz mu pizamke supermena na te rehabilitacje zafundowac :)

ewwiel, Ewik lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel super wiadomości.

Agatka każda matka by tak samo postępował w końcu świadomie każda z nas chciała nią zostać. Co do ubierania to ja nie wiem też nigdy jak małego ubrać. Rano zimno jak wracamy to już w miarę. Jak ubieram koszulki to pod spód podkoszulek żeby brzuszek nie wystawa i na to przejściowy kombinezon taki pluszowy albo polarkowy

ewwiel, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja gin twierdzi, ze mogę juz rodzic. Ala wymiarami jest po środku obu terminów. W najgorszym wypadku mamy juz skończony 36tydz, wiec to chyba nie jest źle. Powiedziała mi dzisiaj, ze jeśli w ciągu 2tyg nie urodzę, to da mi skierowanie na wywołanie porodu. Ale ja nie chce rodzic w tym szpitalu, do którego oba może mnie skierować, więc wolałabym urodzić przed tym terminem i w szpital, w ktorym będę traktowana po ludzku a nie jak śmieć. No i w tym szpitalu, który wybrałam do porodu jest jeden z najlepszych oddziałów neonatologicznych w okolicy, wiec myślę, ze obie będziemy w tym szpitalu bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:44

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel i tego Ci życzę aby dzidzia wyszła szybko sprawnie i w miarę bezboleśnie.

Mamusie a jak to jest z wprowadzeniem do diety nabiału? Bo mi każdy mówi co innego i juz sama nie wiem

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja nie wiem dokladnie ale mleko krowie to napewno po pierwszym roku. A jogurt naturalny to chyba po 7 mozna zaczac wlaczac, nie wiem, ja od jakis 1,5 miesiaca do kazdego obiadku daje albo jeden naturalny albo ten specjalny dla dzieci. Ser bialy tutaj mamy taki troche jak serek homogenizowany i chyba tez po 7 miesiacu. Jajko tez jakos tak, po 7 miesiacu pol zoltka do obiadku co drugi dzien a po 9 niby codziennie. przyznam sie bez bicia ze zawsze zapominam o tym zoltku. I co tam jeszcze? Maslo to chyba po 6 juz mozna bo jak sie gotuje warzywka to zawsze trzeba dodac odrobine oliwy albo wlasnie maselka bo z tluszczykiem sie lepiej witaminy wchlaniaja. A s,ietane to nie wiem kiedy.

A woogle to strasznie emocjonujacy czas sie nam tu zrobil na forum. Agatka i Under na swiezo po porodzie, Rah i Ewwiel na wyjsciu. Normalnie codziennie cos nowego :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą :)
    Mnie na szczescie plecy za bardzo nie bolą, co mnie szokuje bo mam problemy z krzyżem i potrafił bolec tak, ze nie mogłam sie ruszać. Nie do konca tez moge określić czy jestem niewyspana. Wieczorem troche siedze, rano wstaje w miarę rześko...najbardziej niewyspana jestem w nocy. W dzien jakos o tym zapominam, nie wiem jak ;)

Ewwiel no to obyś tak za tydzien urodziła :) wyrobisz sie przed wywołaniem, a niech maluch jeszcze podrośnie.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja to chyba zupełnie sie pogubię z tym jedzeniem. Nie ogarniam tego ;p mam nadzieje ma jak najdłuższe kp i pojedyncze dodatki potem to moze ogarnę ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po kolejnej ciężkiej nocy... Nic prócz przepowiadaczy się nie dzieje, wiec czekamy dalej.

U mnie już tyle lat minęło, ze nie pamiętam kiedy i jakie produkty wprowadzałem Nadii.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! U mnie doszły wczoraj wieczorem kolejne "objawy". Biodra bolą jeszcze bardziej, az połowa ud boli, boli spojenie łonowe, ze ledwo chodzę i boli krzyż, ze nie mogłam zasnac. Zdecydowanie bardziej spuchły mi stopy i dłonie, oraz od wczoraj boli podbrzusze. Ciągnie jakby sie miało urwać od chodzenia z ciężarem...moze jednak mały wyrobi sie w terminie ;)

ewwiel, under_the_snow lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah trzymam kciuki, żeby udało się jak najszybciej. U mnie to samo, wczoraj bol zatrzymal się ba USG a dziś w nocy fiszek do kostek, czułam się jak sparaliżowana. Byle wytrwać do porodu.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te "kilka" tygodni to na szczescie nic w porównaniu z całym życiem :) niebawem bedzie po wszystkim i zapomnimy ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, zgadzam się, tylko wiem też, ze po porodzie jeszcze czeka nas trochę ciężkiego czasu. Tylko wtedy przytulony do siebie Malucha i będzie lżej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...ja staram sie o tym jeszcze nie myslec ;)

ewwiel lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ