X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • rah Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mowilam na żywieniu sie nie znam, ale zostałabym przy marchewce ;) niech sie przyzwyczai brzuszek i polubi. Przeciez ma mnóstwo czasu na kolejne smaczki :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przez kilka dni to samo podawaj obserwuj i dopiero wtedy nowe rzeczy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik czyli dzisiaj dać jeszcze marchewkę? Nie dodawać nic nowego?
    Boże kochany jak ja się tym stresuję

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Moja kolezanka ze studiow jest w ciazy z dziewczynka i ma urodzic 25 listopada. Jednak dzidzius ma wade serca, niewyksztalcona lewa czesc serca, czekaja ich operacje i bardzo ciezkie chwile. Zbieraja pieniazki zeby mogli zapewnic malej najlepsza opieke. Jesli ktos chcialby pomoc zapraszam!

http://www.sercedziecka.org.pl/podopieczni/potrzebuja-pomocy/2259-wachowicz-zuzanna.html

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj troche się pobawiliśmy w modelkę, jednak wiele zdjęć nie dało rady zrobić, bo modelka miała humorki ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e88c25405919.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fde7c299b8.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c7942049e8f.jpg

agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under cudo <3 <3 <3 A Amelia prześliczna. :-D

A my jesteśmy przeziebione :-/ na szczęście u małej płuca i oskrzela czyste, wyniki ma dobre. W czwartek idziemy do kontroli i mam nadzieje że syropki i kropelki nas postawią na nogi. Po za tym jesteśmy strasznie marudne i tata nie ma lekko z nami wieczorami :-P

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 6 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, kurujcie sie zatem!

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przepraszam,ze dopiero teraz odp. Np.dzis je marchewke i tak przez kilka dni przykladowo 3 lub 4 obserwujesz czy dobrze przyswaja i po tych dniach kolejna proba czegos innego np.dynia z ziemniaczkieem tez podajesz kilka dni i obserwujesz. Pamietaj ze po marchewce moze miec kupke bardziej zbita lub nie zrobi jej. Jesli konsystencja pokarmu bedzie zbyt rzadka dodaj kleiku ryzowgo lub kukurydzianego i glowa do gory pamietasz jak ja swirowalam bo co to bedzie i wogole nie chcial zbyt a teraz smiga tak ze az duma mnie rozpiera.

Under zdjecia cudne. Masz milusinski bedzie mial sesje swiateczna.

Agatka jak rana?

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka zakup maalej tran baby dla dzieci i matek karmicych i witminke c pod nazwa witamilki

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik dzisiaj też dałam jej marchewkę ale szło trochę gorzej niż wczoraj ale coś tam wciągnęła odrobinkę:) na razie gotuje jej sama :) bo mam ekologiczne warzywa.

Under ale mała piękność a ile ma włosków i jakie długie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jeszcze zapomnialam napisac ze mozesz do tego warzywka ktore podajesz dac troszke swojego mleczka to juz zmieni smak bedzie cos zblizonego do tego smaku ktory zna, nie poddawj sie do wszystkiego sie przyzwyczai wazne zeby jadla to co chce i ile chce. Nie musi lubiec wszystkich smakw warzyw ktore jej podajesz ona sama sobie znajdzie takie ktore jej odpowiadaja. Ja swojemu daje rowniez przepic woda co kilka lyzeczek.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dr kazała mi kupić stodal, calcium, i przepisała krople do noska na bazie antybiotyku. A ja biorę to samo plus prenalen syrop, herbata z cytryna, pomarańcza, sokiem malinowym i cynamonem, witamina C. A tran kupie ale w czwartek. Jutro nawet nosa z domu nie wynurzam.

Aaa właśnie jutro idę do gina na 19.00 ale z rana odpukać jakby lepiej. Zaczęłam ja masować troszkę pod prysznicem i jakoś mi lepiej.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurujcie sie kochane. Nam tez w noskach furczy ale tragedi nie ma. Juz jutro sie wszystkiego dowiesz. Ja bylam wczoraj na obserwacji podwozia u gina na szczescie wszystko dobrze z rana od srodka zagojone w miare.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka kurujcie się :*

Under, dobrze pamiętam, że Ty masz fotelik BeSafe IZI GO? Jeśli dobrze pamiętam, to mogłabyś mi napisać jak się sprawuje? Bo się już prawie na niego zdecydowałam, a właśnie udało mi się wyszukać całkiem fajną promocję i się waham czy już nie kupić...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 6 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, ja jestem zadowolona. Mialam watpliwosci co do tego, czy bedzie stabilnie sie trzymal na samych pasach, ale on ani drgnie. Mela, pomimo tego, ze jest drobna, nie zapada sie w nim, wydaje mi sie, ze calkiem jej wygodnie, bo szybko w nim usypia. Ja polecam, jestesmy bardzo zadowoleni.

vincaminor lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam prezentację właśnie - pani pokazywała, że przy prawidłowym zapięciu i naciągnięciu pasów on jak wmurowany w siedzenie nawet bez bazy. :) A bazy kupować raczej nie ma sensu, bo my okazjonalnie naprawdę będziemy fotelika używać. Dzięki :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbys miala jakies pytania to pisz :)

vincaminor lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wita sie z Wami matka pracująca ;) ogólnie to sama jestem w szoku bo nie jest źle, powiem więcej, nawet mi sie w pracy podobało, miło jest wyjsć do ludzi, ubrać sie jak człowiek, wymalować, uczesać, porobić coś innego. Bałam sie strasznie powrotu a narazie jest naprawdę w porządku. Będąc w pracy nie myśle nawet tak bardzo o córce, skupiam sie na tym co jest do zrobienia, czasem pooglądam zdjęcia w telefonie. Ale za to potem biegusiem do domu do Emilki i juz jej nie odpuszczam ani na krok. Wiecie dziewczyny jak jest, czasami jak sie siedzi cały dzień z dzieckiem samemu to nie czerpie sie juz z tego takiej przyjemności, człowiek jest zmęczony. Za to jak wróciłam z pracy to te kilka godzin do wieczora miałam takiego powera i ochotę zajmować sie dzieckiem jak rzadko. Wszystko ma swoje plusy i minusy, i tak sie cieszę ze mogłam tyle czasu spędzić z Mała w domu bo tutaj kobiety po 3 miesiącach wracają do pracy (moja koleżanka z pracy urodziła w lipcu i miała wrócić dawno ze mną w ten poniedziałek na cały etat do pracy... Ale chyba juz wogole nie wróci bo to straszna franca była i chyba ja zwolnią za porozumieniem stron). Podsumowując, nie bójcie sie powrotu do pracy, naprawdę nie jest źle. Jedynie jak mi teściowa opowiada co robiły we dwie, spacerek itd to mam takie ukłucie zazdrości ze to nie ze mną była moja córeczka. Jeszcze mi teściowa czasem nie mając nic złego na myśli dowali ze ona sobie nie wyobraża zeby jej dziećmi miał sie ktoś inny niż ona zajmować bo ona zrezygnowała z pracy jak urodziła pierwszego syna i potem juz nigdy do pracy nie wróciła. No ale ona czasem coś tak plecie nie zdając sobie sprawy ze troche to nie na miejscu.

Gosia Ewik dobrze mówi. 3-4 dni jedno warzywko, bo reakcja alergiczna jest czasem dopiero 3 dni od zjedzenia czegoś wiec nie miałabyś pewności czego nie toleruje. Zreszta ja gdzieś tez wyczytałam ze dziecko musi 10 razy posmakować nowy smak zeby sie do niego przyzwyczaić wiec nie ma co na początku co chwile zmieniać. Nie zrażaj sie, moja na początku to tylko marchewkę, dynie i cukinie lubiła, inne rzeczy nie podchodziły, a teraz wszystko ładnie je.

Agatka kurujcie sie, współczuje choróbska bo straszne to jest jak sie widzi jak sie dziecko meczy. Najgorszy katar... Trzymajcie sie.

Umder zdjęcia śliczne, masz talent dziewczyno, oowinnas to robić profesjonalnie na codzień :) a córcia piękna, i jakie ma długie włoski :)

rah, Ewik, gosia86, agatka196 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze dobrze poszło! :) jeszcze nie wiem jak to jest, ale widze po innych ze mamy w pracy czesto ożywają. Tak jak piszesz, kontakt z drugim człowiekiem mówiącym w ludzkim języku jest bezcenny! A potem ma sie motywacje zeby z tym dzieckiem cos porobić.
    Co do opieki teściowej, to z obcym żal zostawić dziecko i czasem strach, ale mając wybór to teściowa jest najlepsza na świecie. W koncu to rodzina, ktos komu zależy na dobry Twojego dziecka, kocha je, chce zeby sie rozwijało. Nawet najlepsza opiekunka nie podejdzie do dziecka jak rodzina. :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle bardzo się cieszę. Wszystko to prawda co piszesz. Dla mnie nawet wypad do sklepu jest mega rozrywka aż człowiekowi lepiej się na duszy robi. Wiem ktoś może pomyśleć wyrodna baba ale jak mogę się oderwać troszkę od dziecka to później mam właśnie więcej siły na zajmowanie się małym.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ