X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \Rah jak tam?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcse Wam tego chlustajacego pokarmu. Ja chyba sobie daruje, sciagam co 2h i w ciagu doby uzbierala sie zawrotna ilosc 10ml pokarmu z dwoch piersi. Mala na sam widok cyca zaczyna ryczec. Z genami nie wygram, mama nie miala pokarmu, babcia tez, widocznie i mnie to dotknelo, a nie zamierzam terroryzowac dziecka i frustrowac siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:49

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under niestety pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Moja mama też nie karmiłam mnie ani brata cycem, wiadomo każda z nas by chciała mieć full pokarmu itp.zycie jest jakie jest. Dzieci na mm nie są gorsze. Najważniejsze być w zgodzie z sobą

agatka196, under_the_snow lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała nas sześcioro i każde dziecko karmiła inaczej. Pierwsze 3 miesiące, drugie 2 tygodnie a mnie ostatnią 1,5 roku na prawdę nie ma na to reguły. Moja siostra matka trójki pierworodnego karmiła 4 miesiące i dokarmiala mm bo było mu mało a pozostałą dwójkę ponad rok. Druga siostra nie karmiła wcale. A i obie były po cc a mama tylko sn.
    Ja nie mialam nawet nawału pokarmu. Przeszłam to bardzo łagodnie.

Dziękuję Szpilka. Ja się zastanawiam czy już jej cos dać czy jeszcze poczekać. Ma już 20 tygodni. I nie wiem co rpbic .ale chyba jeszcze nie czuje sie gotowa na rozszerzenie diety

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy juz podejrzewalam, ze roznie z tym kp moze byc, bo biust mi nawet o 0.5 rozmiaru nie urosl. Teraz tez, flaczki takie, oo nacisniediu gora 2 krople wyciskam pokarmu. Uznalam, ze to nie ma semsu, od rana sie spinam, sciagam , pije ziolka, pije wode litrami, dostawiam Mala, ktora wrzeszczy jakby ja zazynano i nic. Moze jak odpuszcze to nawal nadejdzie.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under pewnie że nie ma co sie męczyć trzeba przede wszystkim pamiętać że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Aaa wiecie co tam u naszej Magdalenki? Ma któraś z nią kontakt?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under nie przejmuj sie, nic na sile. Wiem co czujesz, przeszlam przez to. I z perspektywy czasu powiem Ci ze glupia bylam ze sie tak dlugo na to kp upieralam i tyle dziecko i siebie meczylam. Niektorych rzeczy sie nie przeskoczy, czasem szczere checi nie wystarcza, wbrew temu co mowia niektore zwolenniczki kp (na szczescie na tym watku takich nie ma). Mm ma rowniez swoje zalety a najwazniejsze zeby dziecko bylo najedzone.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under nie ma czego zazdrościć.
    Mi się wydawało ze KP jest takie fajne i w ogóle. Ok jest to dobre dla dziecka bo dajesz mu to co najlepsze, jest to oszczędność, wygoda bo nie czekasz na butle tylko wyciągasz cyca ale jest to też męczące.
    Moja Olivia przy cycu spędza na prawdę dużo czasu i ciężko jest mi co kolwiek zrobić, czasami jestem uwiazana i uziemiona bo księżna wisi na nim pół dnia i nocy.
    Za każdym razem w nocy karmienie wygląda tak ze siedzę godzinę bo ona mi przysypia bo jej się ciągnąć nie chce i robi sobie przerwy. Jak dołożę ja do łóżeczka to syrena i w takim wypadku marzy mi się butla mm. Bo po niej dość że spała by przynajmniej 3h (minimum) i to karmienie nie trwało by tyle czasu.
    Wczoraj od 2 w nocy budziła się co godzinę i wisiała na cycu a ja byłam nie przytomna rano.

Teraz też księżna wisi na cycu i ma właśnie przerwę.
    Także są wady i są zalety. I nie miej wyrzutów sumienia. Zrobiłaś juz wszystko co możliwe. A dzieci na mm są również zdrowe i szczęśliwe oraz w niczym gorsze. Tak samo kochane <3

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka u mnie właśnie tak tryska na pół metra. Mała wiecznie buzię ma obklejona bo wierzga mi się jak robaczek. Pieluchy tez wiecznie przy cyckach. Musiałam zacząć spać w staniku bo te wycieki aa jednak mniejsze niż jak śpię bez. Ale wkurza mnie to że nawet jak karmie publicznie- bo i tak się zdarza, to i tak plama na bluzce jest mimo wkładki i chodzę jak ten lump.
    No i jak cycki robią się pełne a mała postanowi pospać dłużej to czuje w skutkach dziwne coś :-) chyba pieczenie? Swędzenie?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aaa wiecie co tam u naszej Magdalenki? Ma któraś z nią kontakt?
    Obie jesteśmy na wątku stycznia 2016 - tydzień nas dzieli. :) Wszystko ok. :)

gosia86 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under zrobiłaś wszystko co moglas, zeby karmic piersia. Nie miej wyrzutow gdy przestaniesz.

Vinca pozdrow ja od nas. Tez sie ostatnio zastanawialam czy wszystko ok. Moze do nas zajrzy

under_the_snow lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    \Rah jak tam?
    Cisza :) mały sie rozmyślił :) wczoraj na ktg podwyższony puls i wieczorem troche pobolewanie podbrzusza i krzyża. Chyba ma jeszcze czas :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Cisza :) mały sie rozmyślił :) wczoraj na ktg podwyższony puls i wieczorem troche pobolewanie podbrzusza i krzyża. Chyba ma jeszcze czas :)
    Do dwóch tygodni po terminie jeszcze kuuuupa czasu. Choc trzymsm kciuki, zeby sie wylegl niedlugo

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, to teraz ja dla odmiany Ci przepowiadam ze urodzisz jeszcze we wrześniu :P zobaczymy czy sie sprawdzi ;)

Vinca to pozdrów Magdalenke od nas. A tak na marginesie, styczeń to super miesiąc na poród, Szpilka napewno potwierdzi ;) masz na kiedy termin dokładnie?

rah lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy, ktora bedzie bliżej ;)
    Mi sie wyznaczona data podoba ;p
    5.10.15 (05.10.2015) ;D

Ewik, ewwiel, under_the_snow, szpilka lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah jaka data by nie była będzie super, najważniejsze żeby sprawnie i bez komplikacji urodzić.

Kobietki u Was też taka paszy wa pogoda? Ja już fiola dostaje na dwór nie wyjdzie bo ciągle leje mały przez to jeszcze bardziej marudny.

Do ilu kg macie gondoli?

rah lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewki chyba na południu miało tak padać co? U nas cały czas było slonce, błękitne niebo i 20-23 stopnie. Dzis troszke chmurek przeszło ale tez w miarę ładnie było.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba do 9 kg albo do 13 dokładnie nie pamiętam.
    Vinca to ściągnij proszę to do nas Magdalenkę bo tęskno za nią :)

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Vinca to pozdrów Magdalenke od nas. A tak na marginesie, styczeń to super miesiąc na poród, Szpilka napewno potwierdzi ;) masz na kiedy termin dokładnie?
    Z OM na 24.01, z pierwszych USG na 26.01 a z genetycznego na 22.01 - na połówkowym ta ostatnia data się utrzymała. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Z OM na 24.01, z pierwszych USG na 26.01 a z genetycznego na 22.01 - na połówkowym ta ostatnia data się utrzymała. :)
    To przepowiadam tak jak u mnie czyli 18

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ