Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszcse Wam tego chlustajacego pokarmu. Ja chyba sobie daruje, sciagam co 2h i w ciagu doby uzbierala sie zawrotna ilosc 10ml pokarmu z dwoch piersi. Mala na sam widok cyca zaczyna ryczec. Z genami nie wygram, mama nie miala pokarmu, babcia tez, widocznie i mnie to dotknelo, a nie zamierzam terroryzowac dziecka i frustrowac siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 15:49
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under niestety pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Moja mama też nie karmiłam mnie ani brata cycem, wiadomo każda z nas by chciała mieć full pokarmu itp.zycie jest jakie jest. Dzieci na mm nie są gorsze. Najważniejsze być w zgodzie z sobą
agatka196, under_the_snow lubią tę wiadomość
-
Moja mama miała nas sześcioro i każde dziecko karmiła inaczej. Pierwsze 3 miesiące, drugie 2 tygodnie a mnie ostatnią 1,5 roku na prawdę nie ma na to reguły. Moja siostra matka trójki pierworodnego karmiła 4 miesiące i dokarmiala mm bo było mu mało a pozostałą dwójkę ponad rok. Druga siostra nie karmiła wcale. A i obie były po cc a mama tylko sn.
Ja nie mialam nawet nawału pokarmu. Przeszłam to bardzo łagodnie.
Dziękuję Szpilka. Ja się zastanawiam czy już jej cos dać czy jeszcze poczekać. Ma już 20 tygodni. I nie wiem co rpbic .ale chyba jeszcze nie czuje sie gotowa na rozszerzenie diety -
Ja w ciazy juz podejrzewalam, ze roznie z tym kp moze byc, bo biust mi nawet o 0.5 rozmiaru nie urosl. Teraz tez, flaczki takie, oo nacisniediu gora 2 krople wyciskam pokarmu. Uznalam, ze to nie ma semsu, od rana sie spinam, sciagam , pije ziolka, pije wode litrami, dostawiam Mala, ktora wrzeszczy jakby ja zazynano i nic. Moze jak odpuszcze to nawal nadejdzie.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under nie przejmuj sie, nic na sile. Wiem co czujesz, przeszlam przez to. I z perspektywy czasu powiem Ci ze glupia bylam ze sie tak dlugo na to kp upieralam i tyle dziecko i siebie meczylam. Niektorych rzeczy sie nie przeskoczy, czasem szczere checi nie wystarcza, wbrew temu co mowia niektore zwolenniczki kp (na szczescie na tym watku takich nie ma). Mm ma rowniez swoje zalety a najwazniejsze zeby dziecko bylo najedzone.
-
Under nie ma czego zazdrościć.
Mi się wydawało ze KP jest takie fajne i w ogóle. Ok jest to dobre dla dziecka bo dajesz mu to co najlepsze, jest to oszczędność, wygoda bo nie czekasz na butle tylko wyciągasz cyca ale jest to też męczące.
Moja Olivia przy cycu spędza na prawdę dużo czasu i ciężko jest mi co kolwiek zrobić, czasami jestem uwiazana i uziemiona bo księżna wisi na nim pół dnia i nocy.
Za każdym razem w nocy karmienie wygląda tak ze siedzę godzinę bo ona mi przysypia bo jej się ciągnąć nie chce i robi sobie przerwy. Jak dołożę ja do łóżeczka to syrena i w takim wypadku marzy mi się butla mm. Bo po niej dość że spała by przynajmniej 3h (minimum) i to karmienie nie trwało by tyle czasu.
Wczoraj od 2 w nocy budziła się co godzinę i wisiała na cycu a ja byłam nie przytomna rano.
Teraz też księżna wisi na cycu i ma właśnie przerwę.
Także są wady i są zalety. I nie miej wyrzutów sumienia. Zrobiłaś juz wszystko co możliwe. A dzieci na mm są również zdrowe i szczęśliwe oraz w niczym gorsze. Tak samo kochane -
Szpilka u mnie właśnie tak tryska na pół metra. Mała wiecznie buzię ma obklejona bo wierzga mi się jak robaczek. Pieluchy tez wiecznie przy cyckach. Musiałam zacząć spać w staniku bo te wycieki aa jednak mniejsze niż jak śpię bez. Ale wkurza mnie to że nawet jak karmie publicznie- bo i tak się zdarza, to i tak plama na bluzce jest mimo wkładki i chodzę jak ten lump.
No i jak cycki robią się pełne a mała postanowi pospać dłużej to czuje w skutkach dziwne coś chyba pieczenie? Swędzenie? -
szpilka wrote:\Rah jak tam?
-
rah wrote:Cisza mały sie rozmyślił wczoraj na ktg podwyższony puls i wieczorem troche pobolewanie podbrzusza i krzyża. Chyba ma jeszcze czas
rah lubi tę wiadomość
-
Rah, to teraz ja dla odmiany Ci przepowiadam ze urodzisz jeszcze we wrześniu zobaczymy czy sie sprawdzi
Vinca to pozdrów Magdalenke od nas. A tak na marginesie, styczeń to super miesiąc na poród, Szpilka napewno potwierdzi masz na kiedy termin dokładnie?rah lubi tę wiadomość
-
No zobaczymy, ktora bedzie bliżej
Mi sie wyznaczona data podoba ;p
5.10.15 (05.10.2015)Ewik, ewwiel, under_the_snow, szpilka lubią tę wiadomość
-
Rah jaka data by nie była będzie super, najważniejsze żeby sprawnie i bez komplikacji urodzić.
Kobietki u Was też taka paszy wa pogoda? Ja już fiola dostaje na dwór nie wyjdzie bo ciągle leje mały przez to jeszcze bardziej marudny.
Do ilu kg macie gondoli?rah lubi tę wiadomość
-
Ewki chyba na południu miało tak padać co? U nas cały czas było slonce, błękitne niebo i 20-23 stopnie. Dzis troszke chmurek przeszło ale tez w miarę ładnie było.
-
Anielle wrote:Vinca to pozdrów Magdalenke od nas. A tak na marginesie, styczeń to super miesiąc na poród, Szpilka napewno potwierdzi masz na kiedy termin dokładnie?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*