Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Rah szykuje się kochana, ciąża do noszona wiec nie znasz dnia ani godziny.
Agatka spokojnie tez myślałam,że Miki za szybko przybiera ale mnie położna uspokajają ponoć niektóre tak mają a wszystko się normuje jak dziecko zacznie być bardziej aktywne tzn.samo się będzie troszkę bawić pełzac itp. niż tylko leżeć i drzemać. A tak w ogóle wspieram duchowo wiem,że to żadne pocieszenie ale
u nas tez były nieprzespane noce,kolki urozmaicone innymi rzeczami.
Ewwiel dobrze,że lepiej się czujesz ale uważaj na Was.
Vincaminor super,że wszystko ok po usg. Bardzo się cieszę tak długo czekała z mężem na Wasz mały cud.
Gosia a jak Pola się miewa?
Mam pytanie do mamusiek po porodzie jak u Was wygląda okres tzn.jest taki sam jak przed ciążą czy przybrał na sile i bolesność. Bo u mnie wyregulować się do 28 dni jak w zegarku ale mam tak obfity przez pierwsze 2 dni ze nie idzie normalnie funkcjonować bo mnie zalewa boli jak przed ciążą jedyny plus to wiem dokładnie kiedy mam owulację
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Rah strach to normalna reakcja na Twoim etapie. Ale coz powiedziec, dasz rade, nie masz juz innego wyjscia
Vinca super wiesci, gratulacje Ani sie obejrzysz i Ty bedziesz rodzic za 2 tygodnie, ten czas tak szybko mija.
Ewik u mnie z poczatku bylo delikatniej i mniej bolesnie, teraz sie unormowalo i jest mniej wiecej tak jak przed porodem, moze troche bardziej obfite, ale jakos nie szczegolnie. §Bol mniej wiecej taki sam, moze nawet mniejszy. -
Ewik u mnie przed pierwszą ciąża cykle długie (ok. 50 dni), miesiączki mega bolesne (przez pierwsze kilka dni tabl przeciwbólowe łykane co trochę, bo aż mi się słabo z bólu robiło). Po porodzie cykle wciąż długie, ale raczej bezbolesne (przez ok 7 lat może z 5 razy siegnelam po tabletkę). Jeśli chodzi o obfitość to zmian nie zauwazylam - pierwszy dzień się rozkręca, drugi dzień potop a od trzeciego już coraz mniej
-
Wklejam zdjecie naszego Aniolka z charakterkiem obchodu jeszcze nie bylo, ale mam nadzieje, ze dzisiaj wrocimy do domu.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/776a5fa9c557.jpgszpilka, agatka196, Ewik, gosia86, rah lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Wróciłam uspokojona. Szyjka nadal długa i zamknięta, ale zmiękła sobie. Nie muszę leżeć, ale mam się też nie przeforsowywać. Oszczędny tryb życia jednym słowem. Skurcze na tym etapie to już mogą być i w każdej ciąży mogą mieć różną siłę. Nic mi na to nie przepisała.
Ala waży 2720g, wymiary brzuszka i główki sa na 35+2 a wymiar kości udowej na 36+1. AFI 15,41 chyba. I co ważne jest w końcu w pozycji nietoperza. Podobno szanse na powtórne obrócenie są już znikome...Ewik, agatka196, rah, szpilka lubią tę wiadomość
-
Under piękna księżniczka mam nadzieje ze juz w domu jesteście, w domu szystko jest lepsze. No i jak sie czujesz? Ból ustępuje? Ja łykałam paracetamol jak tik taki
Ewwiel dobrze ze wszystko okej, jeszcze troszke sie pooszczędzaj i w sumie niebawem bedzie pora na Ciebieewwiel lubi tę wiadomość
-
Under Amelia jest cudna .
Ewieel super wieści i jaki fajny brzuszek kurcze tęsknię za moim, a teraz taki flak wisi. I jak dobrze mi się wydaje to dość nisko go masz
Przyszedł dziś szumi miś i dziecko ładnie śpi. Nie wiem czy to zasługa pogody czy misia ale dziś obiad będzie
Ewik lubi tę wiadomość
-
Vinca dobre wiadomości
Under tez dobre wieści ze do domku i tez mam nadzieje ze na jednym rodzaju porodu sie skończy...
Ewwiel tez dobre info i tak oto zaczynamy dobry week. Ewwiel nisko brzucho i taki kwadratowy sie wydaje (?)
Agatka ile za szumisia dałaś?
Ewk, Anielle, szykuje sie i czekam, ale chyba ciezko sie na cis takiego przygotować. A wczoraj urodziła moja sasiadka, ktora miała termin 3 dni przede mna. -
Mam dużo niżej ten brzuch niż z Nadią. Poprzednio był ciągle wysoko do samego porodu i meczyła mnie zgaga. Teraz zgagi ne mam, za to przeszkadza mi juz brzusio jak na toalecie siedze
A tak poza tym, to jestem zdezorientowana co do terminu porodu. Ja już nie wiem, jak mam te tygodnie liczyć. Cykle miałam długie i na pewno owulację miałam 29 dc.
W karcie ziąży ginka wpisała mi na początku ciąży termin porodu z owulacji (30.10), bo to potwierdzały pierwsze usg. Dzisiaj zmieniła mi na termin z ostatniej miesiaczki (16.10) i dopiero teraz to zauważyłam. A żeby było śmieszniej to wg rozmiarów ALi dzisiejsze usg "przewidziało" datę 19.10.
Rah, brzuszek raczej jest okrągły, jak tę piłkę połknęłam... Może akurat mała się tak ułożyła, ze przypomina kwadrat -
Rah kupowałam na allegro 120 zł. Uważam że nie jest wart tej ceny ale jak będzie działać na małą to żałować nie będę i nawet mogę jej jeszcze 2 kupić
Ewieel ja przy późnej owulacji miałam termin wyznaczony według usg z 12tc. A według om termin miał być tydzień wcześniej. Ja bym sugerowala się pierwszym terminem a i tak wyjdzie kiedy będzie chciała bo teraz dzidzia rośnie w swoim tempie i te pomiary są nie dokładne.
Rah pokaż brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:04
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Under Mela piekna jest
Ewwiel chudzino jaki brzuszek super, no i najwazniejsze, ze wszystko ok
Rah podobno te pierwsze usg sa najbardziej wiarygodne, bo pozniej kazdedziecko rosnie w swoim tempie, ale jak z każdą teorią lekarze roznie patrzą -
To o usg chyba nie do mnie
Tez słyszałam, ze do 12 tc mozna sie sugerować wielkością dziecka, a potem to w sumie te daty sie zmieniaja z tygodnia na tydzien. Ja tez miałam ze 4 rozne pozniej ;p
Ewwiel moze tak mi sie na focie wydaje, ale widac ze niziutko.
A fotkę moze potem wrzucę jak cos zgram -
Ewwiel, pieeeekny brzuszek! Az zatesknilam Cudo, i jaka chudzinka z Ciebie
Ja tez slyszalam zeby sie sugerowac ta pierwsza data z pierwszego USG, potem to juz sie robi bajzel. Wiec ja bym nie brala na serio tych zmian dat. Zreszta dziecko i tak wyjdzie kiedy bedzie miec ochote. Zycze Ci tylko Ewwiel zebys tym razem nie czekala tyle co ostatnio.
Szpilka a co tam u Pawelka?ewwiel lubi tę wiadomość
-
Ewwiel aż Ci zazdroszczę pozytywnie brzusia śliczny jest. Super wieści z wizyty.
Ewik Pola nadal jest moim cudownym aniołkiem trenujemy obroty na boczki i brzuszek bo panienka ma z tym.problemy, ale w październiku chce sie z nią wybrac tak kontrolnie do neurologa.Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość