X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah szykuje się kochana, ciąża do noszona wiec nie znasz dnia ani godziny.

Agatka spokojnie tez myślałam,że Miki za szybko przybiera ale mnie położna uspokajają ponoć niektóre tak mają a wszystko się normuje jak dziecko zacznie być bardziej aktywne tzn.samo się będzie troszkę bawić pełzac itp. niż tylko leżeć i drzemać. A tak w ogóle wspieram duchowo wiem,że to żadne pocieszenie ale
    u nas tez były nieprzespane noce,kolki urozmaicone innymi rzeczami.

Ewwiel dobrze,że lepiej się czujesz ale uważaj na Was.

Vincaminor super,że wszystko ok po usg. Bardzo się cieszę tak długo czekała z mężem na Wasz mały cud.

Gosia a jak Pola się miewa?

Mam pytanie do mamusiek po porodzie jak u Was wygląda okres tzn.jest taki sam jak przed ciążą czy przybrał na sile i bolesność. Bo u mnie wyregulować się do 28 dni jak w zegarku ale mam tak obfity przez pierwsze 2 dni ze nie idzie normalnie funkcjonować bo mnie zalewa boli jak przed ciążą jedyny plus to wiem dokładnie kiedy mam owulację

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah strach to normalna reakcja na Twoim etapie. Ale coz powiedziec, dasz rade, nie masz juz innego wyjscia :)

Vinca super wiesci, gratulacje :) Ani sie obejrzysz i Ty bedziesz rodzic za 2 tygodnie, ten czas tak szybko mija.

Ewik u mnie z poczatku bylo delikatniej i mniej bolesnie, teraz sie unormowalo i jest mniej wiecej tak jak przed porodem, moze troche bardziej obfite, ale jakos nie szczegolnie. §Bol mniej wiecej taki sam, moze nawet mniejszy.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik u mnie przed pierwszą ciąża cykle długie (ok. 50 dni), miesiączki mega bolesne (przez pierwsze kilka dni tabl przeciwbólowe łykane co trochę, bo aż mi się słabo z bólu robiło). Po porodzie cykle wciąż długie, ale raczej bezbolesne (przez ok 7 lat może z 5 razy siegnelam po tabletkę). Jeśli chodzi o obfitość to zmian nie zauwazylam - pierwszy dzień się rozkręca, drugi dzień potop a od trzeciego już coraz mniej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam zdjecie naszego Aniolka z charakterkiem ;) obchodu jeszcze nie bylo, ale mam nadzieje, ze dzisiaj wrocimy do domu.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/776a5fa9c557.jpg

szpilka, agatka196, Ewik, gosia86, rah lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna :-) jak oglądam wasze kruszynki to ciągle zastanawiam się jaka moja będzie...
    Trzymam kciuki za dzisiejszy wypis:-)
    A ja do Gina się szykuje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam uspokojona. Szyjka nadal długa i zamknięta, ale zmiękła sobie. Nie muszę leżeć, ale mam się też nie przeforsowywać. Oszczędny tryb życia jednym słowem. Skurcze na tym etapie to już mogą być i w każdej ciąży mogą mieć różną siłę. Nic mi na to nie przepisała.

Ala waży 2720g, wymiary brzuszka i główki sa na 35+2 a wymiar kości udowej na 36+1. AFI 15,41 chyba. I co ważne jest w końcu w pozycji nietoperza. Podobno szanse na powtórne obrócenie są już znikome...

Ewik, agatka196, rah, szpilka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ciesze się, że wszystko dobrze. Martwił am się o Was. Oszczędzaj się jak doktor mówiła a na skurcze nie zaszkodzi nospa i magnez

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under piękna księżniczka :) mam nadzieje ze juz w domu jesteście, w domu szystko jest lepsze. No i jak sie czujesz? Ból ustępuje? Ja łykałam paracetamol jak tik taki :)

Ewwiel dobrze ze wszystko okej, jeszcze troszke sie pooszczędzaj i w sumie niebawem bedzie pora na Ciebie :)

ewwiel lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Csekamy na wypisy wlasnie, ale sie guzdrola bardzo, paracetamol tez lykam jak cukierki.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może pochwale sie apartamentem Ali:-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27fae0209302.jpg

agatka196, rah, szpilka, gosia86, Ewik lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under Amelia jest cudna <3.

Ewieel super wieści :-) i jaki fajny brzuszek :-) kurcze tęsknię za moim, a teraz taki flak wisi. I jak dobrze mi się wydaje to dość nisko go masz :-)

Przyszedł dziś szumi miś i dziecko ładnie śpi. Nie wiem czy to zasługa pogody czy misia ale dziś obiad będzie :-D

Ewik lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca dobre wiadomości :)
    Under tez dobre wieści ze do domku i tez mam nadzieje ze na jednym rodzaju porodu sie skończy...
    Ewwiel tez dobre info i tak oto zaczynamy dobry week. :) Ewwiel nisko brzucho i taki kwadratowy sie wydaje (?)
    Agatka ile za szumisia dałaś?
    Ewk, Anielle, szykuje sie i czekam, ale chyba ciezko sie na cis takiego przygotować. A wczoraj urodziła moja sasiadka, ktora miała termin 3 dni przede mna.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dużo niżej ten brzuch niż z Nadią. Poprzednio był ciągle wysoko do samego porodu i meczyła mnie zgaga. Teraz zgagi ne mam, za to przeszkadza mi juz brzusio jak na toalecie siedze :-)

A tak poza tym, to jestem zdezorientowana co do terminu porodu. Ja już nie wiem, jak mam te tygodnie liczyć. Cykle miałam długie i na pewno owulację miałam 29 dc.
    W karcie ziąży ginka wpisała mi na początku ciąży termin porodu z owulacji (30.10), bo to potwierdzały pierwsze usg. Dzisiaj zmieniła mi na termin z ostatniej miesiaczki (16.10) i dopiero teraz to zauważyłam. A żeby było śmieszniej to wg rozmiarów ALi dzisiejsze usg "przewidziało" datę 19.10.

Rah, brzuszek raczej jest okrągły, jak tę piłkę połknęłam... Może akurat mała się tak ułożyła, ze przypomina kwadrat ;-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah kupowałam na allegro 120 zł. Uważam że nie jest wart tej ceny ale jak będzie działać na małą to żałować nie będę i nawet mogę jej jeszcze 2 kupić :-P

Ewieel ja przy późnej owulacji miałam termin wyznaczony według usg z 12tc. A według om termin miał być tydzień wcześniej. Ja bym sugerowala się pierwszym terminem a i tak wyjdzie kiedy będzie chciała :-) bo teraz dzidzia rośnie w swoim tempie i te pomiary są nie dokładne.

Rah pokaż brzuszek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 17:04

ewwiel lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under Mela piekna jest

Ewwiel chudzino jaki brzuszek super, no i najwazniejsze, ze wszystko ok

Rah podobno te pierwsze usg sa najbardziej wiarygodne, bo pozniej kazdedziecko rosnie w swoim tempie, ale jak z każdą teorią lekarze roznie patrzą

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • rah Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o usg chyba nie do mnie ;)
    Tez słyszałam, ze do 12 tc mozna sie sugerować wielkością dziecka, a potem to w sumie te daty sie zmieniaja z tygodnia na tydzien. Ja tez miałam ze 4 rozne pozniej ;p

Ewwiel moze tak mi sie na focie wydaje, ale widac ze niziutko.

A fotkę moze potem wrzucę jak cos zgram

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, pieeeekny brzuszek! Az zatesknilam :) Cudo, i jaka chudzinka z Ciebie :)

Ja tez slyszalam zeby sie sugerowac ta pierwsza data z pierwszego USG, potem to juz sie robi bajzel. Wiec ja bym nie brala na serio tych zmian dat. Zreszta dziecko i tak wyjdzie kiedy bedzie miec ochote. Zycze Ci tylko Ewwiel zebys tym razem nie czekala tyle co ostatnio.

Szpilka a co tam u Pawelka?

ewwiel lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:-)
    Zrobiłam sobie jeszcze jeden suwaczek z terminem z OM. Ciekawa jestem, kiedy Ala zechce się z nami poprzytulać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 20:54

rah, vincaminor lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, wywołuje Cie, bo chyba dawno nie pisalas nam co u Was. Czy ja coś ominelam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 21:07

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel aż Ci zazdroszczę pozytywnie brzusia <3 śliczny jest. Super wieści z wizyty.
    Ewik Pola nadal jest moim cudownym aniołkiem <3 trenujemy obroty na boczki i brzuszek bo panienka ma z tym.problemy, ale w październiku chce sie z nią wybrac tak kontrolnie do neurologa.

Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ