Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem, żyję Zaganiana, zalatana Karolek ucina sobie w ciągu dnia dwie drzemki po 30min, w nocy śpi różnie, bo czasem przez 2 godziny się bawimy, więc ogólnie padam na ryjek Siedzi sam stabilnie od 2 tygodni, ale się nie obraca, więc się rehabilitujemy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/528ea0068595.jpg
Ewwiel, wielgachne gratulacje Rzeczywiście te Twoje dziewczyny są identyczne
Rah, gratulacje mamusiuagatka196, ewwiel, Ewik, rah lubią tę wiadomość
-
Eklerka kochana świetnie że się odezwałaś a Karolek sama słodycz
Zaczęło mnie gardło boleć, ucho lub ząb i z nosa mi leci chyba przeszło na mnie. Musze uważać i szybko się kupować by mała nie złapała czegoś znowu.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Ewwiel ja mam bujaczek i w sumie mam mieszane uczucia. Dostalismy od rodzicow, Mela raz w nim lubi sie buja, raz nie, wiec summa summarum przezylybysmy bez niego pewnie. Jesli masz mozliwosc, kup uzywany, bo to jednak nie jest tania sprawa, a zeby sie nie okazalo, ze bedzie stal nieuzywany.
Agatka, uwazajcie na siebie!
Eklerka, Karolek super!Eklerka lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Ja spotkałam sie z opiniami, ze dzieci do kilku miesiecy nie powinno sie "trzymac" w bujaczku ze wzgledu na kręgosłup. Za bardzo sie krzywi i w dodatku niektóre bujaczku maja okropna funkcje drżenia czy jak to sie nazywa.
-
Nie nadrobie wszystkiego więc jeszcze raz gratuluję dzieciaczków.
Anielle jak córcia?
Gosiu gratulacje ząbków. Brawo.
Agatka fajnie,że już w domu ale tak jak radzi Gosia maseczka ja też zakładam przy małym.
U nas po staremu kujemy się ją padam antybiotyk mi daje popalić nie mam sił do tego marudny Miki ma tak zatkany nos ze jeszcze nie widziałam takich gluktów u dzieci siedzimy w domu co się daje we znaki nam obojgu. U nas jeszcze zebala nie ma za to mówi już dada i tata. -
My mamy bujaczek z regulacja oparcia i lezaczek jest kubelkowy, niestety wiekszosc to typowe lezaczki, ktore faktycznie moga powodowac problemy z kregoslupem. Jednak tak jak mowie, Mela ma rozne humory jesli chodzi o lezenie w bujaczku, raz chce, raz nie.
-
Właśnie myślałam nad jakims używanym bujaczkiem. Ala dostala kasę od przyszłego chrzestnego i mam cos dla niej kupic, wiec pomyślałam o bujaczku.
Nadia nie miala bujaka i przeżyłyśmy. Na razie Ala więcej śpi niż nie śpi, wiec bujak i tak byłby na później jak juz zacznie chwytać i interesować się zabawkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:24
-
Ewieel my mamy bujaczek fisherPrice i taka huśtawke samobujajaca. Bujaczek furorę nie robi ale huśtawke lubi. Wogole u nas nawet karuzela furorę nie robi. Nam wrażenie że ona się jej boi.
Powiedzcie mi dziewczyny jak Wasze dzieci są ubrane w domu? Bo kurcze może ja ją przegrzewam lub za lekko ubieram. ? Ona wiecznie ma stopy zimne i wtedy czkawka jest, w nocy kark chłodny, buzia chłodna, rączki zimne a znowu jak ja ubiore cieplej to się awanturuje.
Dziś ma na sobie body długi rękaw, rajtuzki i skarpetki. Na noc zakładam samego pajaca lub pajaca i body krótki rękaw. Lub spiochy i kaftanik.
I jak okno w domu otwieranie to zabieranie dziecko do innego pomieszczenia czy po prostu ubieranie jakaś bluzę. Bo ja już nie wiem co i jak mam robić.
Gosiu maskę jak założę to ona się mnie boi i się drze -
Ja w domu trzymam w polspiochach i bodach z dlugim rekawem. Tez mialam problem z przegrzewaniem. Teraz kontroluje,jak ma chlodne raczki to zakladam bluze albo sweterek, albo przytulam zawinieta w kocyk. W nocy spi w pajacyku i skarpetkach.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Ewik daję jej biogaja. Dzisiaj była kupka. Nie była twarda i nie miała problemu z wypróżnieniem więc chyba musi się brzuszek przyzwyczaić do nowego jedzonka. Dzisiaj dałam jej surowe jabłko z marchewką aż się trzęsła tak jej smakowało
Ewik lubi tę wiadomość
-
Nie moglam sie ostatnio zalogowac wiec tylko czytalam
Rah, Ewwiel gratulacje Kochane.
Agatka wspolczuje szpitala
Eklerka u nas tez tylko 2 drzemki po 30 minut i padam niekiedy na twarz
Gosiu zrob suwaczek, bo czasami nie ogarnuam roznicy wieku i jak mam cis doradzac, to musze dlugo myslec a i tak nie ogarniam. U nas tez byly przestje kupowe, ale dziecko kp moze do tygodnia nie robickupy o ile nie boli go brzuszek. Ewentualnie sloiczek z suszpna sliwka
Unas za lezaczek bujaczek robil fotelik nosidelko
No i mamy dwa dolne zabki. Pawełek siada, raczkuje, kleka z wyprstowani plecami, staje przy barierkaxh i trzymajac sie barierki jest w stanie przejsc krok lub dwa jak ma za daleko stopy od barierki
Mam nadzieję ze bede czescuej pisacgosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Na nox zakladamy pajaca i zapinamy w rozku (tak w rozku dla niemowlaka) jak mu za cieplo to sie rozpina. Raczku i nozki mu wystaja ale raczej mu ok, jaak marznie to sie budzi, dostaje cyca i mamusia zapina. Raczej nie rozpina sie przypadkowo tylko jak mu za cieplo, ale w nocy mamy ponad 20 stopni. Centralne bez mozliwosci regulacji. Tzn moge miec odkrecone 2 grzejniki, 1 lub 0
-
To i ja sie pochwale moją śmieszką
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5539d0c746e6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4672f7c5123.jpgewwiel, agatka196, Ewik, szpilka, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Je jak smok juz prawie 4kg wazy, takze od urodzenia przybylo jej ponad 1300gr. Wlasnie juz sie robi niespokojna bo nadchodzi pora karmieniamatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy