Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Taki pakiet się kupuje bezpośrednio w Medicover - ja przez telefon wszystko załatwiłam i tylko umowę musiałam podpisać i wysłać (ostatnio przy przedłużeniu sami zamówili kuriera, więc w ogóle zero problemów). Dla nowych klientów jest lekko drożej, ale to i tak z tego co wiem max 90 zł... Umowę na rok się podpisuje. Ja poszłam na pierwszą wizytę u mojego gina bez pakietu, po wizycie byłam już pewna na 101%, że "to ten" i od razu wykupiłam - to było lekko ponad dwa lata temu. O dziecko staraliśmy się wtedy już około dwóch lat. Jemu półtora roku zajęło "naprawienie" mnie, chociaż fakt faktem, że w pierwszą ciążę zaszłam w listopadzie 2013 a we wrześniu tego samego roku byłam u niego pierwszy raz - w dwa miesiące miałam wywiad, skierowanie do szpitala na badania, wyniki, diagnozę i wdrożone leczenie. Wspaniały lekarz, serio
czyli rozumiem, że te 90 zł na m-c i umowa na rok, tak? i w ramach tego jest też internista, okulista, dermatolog i podstawowe badania? jakoś konkretnie ten pakiet się nazywa? bo za bardzo nie ogarniam tego co na tej stronie medicovera się dzieje za dużo tam tych różnych pakietów... -
bobo_frut wrote:czyli rozumiem, że te 90 zł na m-c i umowa na rok, tak? i w ramach tego jest też internista, okulista, dermatolog i podstawowe badania? jakoś konkretnie ten pakiet się nazywa? bo za bardzo nie ogarniam tego co na tej stronie medicovera się dzieje za dużo tam tych różnych pakietów...
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Zgadza się Ten pakiet to najprostsza i najtańsza opcja - Zdrowie. Najlepiej sobie pogadać z konsultantem na infolinii, oni fajnie wszystko wyjaśniają.
Super!!! już mam muszę przeanalizować co tam faktycznie jest i chyba to wybiorę, mam już dość tego NFZu i tych prywaciarzy, którzy robią sobie co chcą za 150 zł za 10 min. niby badania... -
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Zgadza się Ten pakiet to najprostsza i najtańsza opcja - Zdrowie. Najlepiej sobie pogadać z konsultantem na infolinii, oni fajnie wszystko wyjaśniają.
a powiedz czy tam też masz USG, czy dodatkowo płatne to jest? USG dopochwowe i później ciążowe? -
bobo_frut wrote:a powiedz czy tam też masz USG, czy dodatkowo płatne to jest? USG dopochwowe i później ciążowe?grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:Takie "normalne" ciążowe usg żeby sprawdzić co słychać u dzidziusia, plus u położnej w gabinecie mierzenie tętna jest normalnie na wizycie. Na usg prenatalne, te długie i szczegółowe pan doktor wysłał mnie do kliniki, która się w tym specjalizuje - Diagen w szpitalu na Wojciecha. Osobiście polecam tam dr Mędrka - mega sympatyczny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwik wrote:Witaj Gagaga napisz coś o sobie ile się starałaś i czy to pierwsza ciąża.
Ewik
u mnie to pierwsze, z mężem zaczęliśmy się starać we wrześniu, a w II cyklu udało się zajść - na razie to same wiecie, świeża sprawa, ale tfu tfu wszystko ok - jutro mam badanie, to może dowiem się czegoś więcej. Oczywiście mi wyobraźnia pracuje, ale staram się nie nakręcać. Zawsze z moją przyjaciółką chciałyśmy mieć dzieci w tym samym czasie - i ona jest teraz w 22t, ja w 9.
bobo_frut, Ewik lubią tę wiadomość
-
Gagaga witaj!
Podonbą sytuację mamy, bo też z przyjaciółką marzyłyśmy, zeby mieć dzieci w tym samym wieku i udało się (z tym, że ja starałam się o to prawie 2 lata a ona miała po drodze jedno poronienie) - przyjaciółka urodziła synka w sierpniu a ja córeczkę w pazdziernikuGagaga, bobo_frut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny, moje wyniki betki, ta ostatnia z dziś, więc wydaje się być tutaj wszystko w porządeczku )))
14 dpo 184
17 dpo 574,8
21 dpo 1980!!! (89,5% przyrostu) ale się mega cieszę )))
natomiast robiłam jeszcze TSH, FT3 i FT4 i wygląda to tak:
TSH 2,4
FT3 3,31 pg/ml 2,00 — 4,40
FT4 1,21 ng/dl 0,93 — 1,70
czytałam, że dla kobiet w I trym. TSH powinno być poniżej 2,5 no i u mnie jest, ale dość tak blisko tego 2,5, ale znów FT4 jest okey, więc powiedzcie, czy mam powody do obaw? czy powinnam się cieszyć ładnie rosnącą beta?
z góry dzięki za wszelkie sugestieEwik lubi tę wiadomość
-
Bobo_frut beta ok bo jakies pptrojenie wartksci choć nawet jesli przyrost jest ponizej norm nie musi to nic zlego oznaczac, co do tsh i ft4 to w tej chwili wydaje sie byc ok. Jesli Cię to jednak martwi, to postaraj sie wbic gdzies do endokrynologa mowiac, ze jestes we wczesnej ciazy
bobo_frut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszpilka wrote:Bobo_frut beta ok bo jakies pptrojenie wartksci choć nawet jesli przyrost jest ponizej norm nie musi to nic zlego oznaczac, co do tsh i ft4 to w tej chwili wydaje sie byc ok. Jesli Cię to jednak martwi, to postaraj sie wbic gdzies do endokrynologa mowiac, ze jestes we wczesnej ciazy
-
Dziewczyny, nie wiem co się dzieje. Nie chcę mówić mężowi, bo by mnie zaraz w szpitalu widział. Od paru dni tak mnie w środku w okolicach szwu "rozsadza" jakby, ciągnie coś, zwłaszcza jest to bolesne przy siusianiu lub zmianie pozycji na siedzącą i wstawanie. Przy szwie wszystko z wierzchu wygląda ok, boję się tylko czy w środku coś się nie dzieje.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
under_the_snow wrote:Dziewczyny, nie wiem co się dzieje. Nie chcę mówić mężowi, bo by mnie zaraz w szpitalu widział. Od paru dni tak mnie w środku w okolicach szwu "rozsadza" jakby, ciągnie coś, zwłaszcza jest to bolesne przy siusianiu lub zmianie pozycji na siedzącą i wstawanie. Przy szwie wszystko z wierzchu wygląda ok, boję się tylko czy w środku coś się nie dzieje.
Under idź do lekarza i to sprawdź.
Ja jestem po cc ale takiego bólu nie miałam.
Daj znać -
Byliśmy w końcu, bo przyznałam się męzowi. Podobno to normalne do pól roku, mam się oszczędzać, nie targać wózka na 3 piętro, nie ćwiczyć chodakowskiej w usg wszystko ok, po prostu w środku jeszcze wszysgko jest świeże.
agatka196 lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Under dobrze ze poszłaś do lekarza.
Mnie do tej pory boli blizna szczególnie gdy mam dzień marudny małego i musimy się nosić. Na zmianę pogody tez możesz odczuwać ból i pieczenie. U Ciebie to wszystko jeszcze bardzo świeże jak by nie było cc to jednak w jakimś stopniu operacja.
Gagaga daj znać jak na wizycie. -
Cześć! W niedzielę kalendarz mnie poinformował, że rozpoczęłam 9 miesiąc - nie wiem naprawdę kiedy to minęło. Wczoraj byłam u lekarza, wszystko w porządku, szyjka już powoli mięknąć zaczyna. Po świętach mam wizytę kwalifikującą do porodu w tym naszym wybranym szpitalu - oby wszystko poszło pomyślnie, bo zdecydowanie nakręciłam się na rodzenie tam, z taką świetną ekipą . No i skoro mogę rodzić SR to jednak wolę, żeby mnie (głównie moich oczu) ktoś jednak cały czas pilnował - w naszych szczecińskich państwowych szpitalach to chyba jednak bym się bała... A tak to osiem osób ekipy będzie czuwać nade mną - taki high life
Od początku stycznia idę na zasłużone L4 - w ten weekend zaliczyłam ostatni jarmark świąteczny, było trochę męcząco, ale za to było warto, bo zarobiona suma, przyniesiona do domu ostatecznie wyszła czterocyfrowa. Tylko w niedzielę wieczorem już praktycznie nie miałam co sprzedawać.agatka196, szpilka lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*