X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Taki pakiet się kupuje bezpośrednio w Medicover - ja przez telefon wszystko załatwiłam i tylko umowę musiałam podpisać i wysłać (ostatnio przy przedłużeniu sami zamówili kuriera, więc w ogóle zero problemów). Dla nowych klientów jest lekko drożej, ale to i tak z tego co wiem max 90 zł... Umowę na rok się podpisuje. Ja poszłam na pierwszą wizytę u mojego gina bez pakietu, po wizycie byłam już pewna na 101%, że "to ten" i od razu wykupiłam - to było lekko ponad dwa lata temu. O dziecko staraliśmy się wtedy już około dwóch lat. Jemu półtora roku zajęło "naprawienie" mnie, chociaż fakt faktem, że w pierwszą ciążę zaszłam w listopadzie 2013 a we wrześniu tego samego roku byłam u niego pierwszy raz - w dwa miesiące miałam wywiad, skierowanie do szpitala na badania, wyniki, diagnozę i wdrożone leczenie. :) Wspaniały lekarz, serio :)

czyli rozumiem, że te 90 zł na m-c i umowa na rok, tak? i w ramach tego jest też internista, okulista, dermatolog i podstawowe badania? jakoś konkretnie ten pakiet się nazywa? bo za bardzo nie ogarniam tego co na tej stronie medicovera się dzieje ;) za dużo tam tych różnych pakietów... ;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    czyli rozumiem, że te 90 zł na m-c i umowa na rok, tak? i w ramach tego jest też internista, okulista, dermatolog i podstawowe badania? jakoś konkretnie ten pakiet się nazywa? bo za bardzo nie ogarniam tego co na tej stronie medicovera się dzieje ;) za dużo tam tych różnych pakietów... ;)
    Zgadza się :) Ten pakiet to najprostsza i najtańsza opcja - Zdrowie. Najlepiej sobie pogadać z konsultantem na infolinii, oni fajnie wszystko wyjaśniają. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Zgadza się :) Ten pakiet to najprostsza i najtańsza opcja - Zdrowie. Najlepiej sobie pogadać z konsultantem na infolinii, oni fajnie wszystko wyjaśniają. :)

Super!!! już mam :) muszę przeanalizować co tam faktycznie jest i chyba to wybiorę, mam już dość tego NFZu i tych prywaciarzy, którzy robią sobie co chcą za 150 zł za 10 min. niby badania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:

a powiedz czy tam też masz USG, czy dodatkowo płatne to jest? USG dopochwowe i później ciążowe?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    a powiedz czy tam też masz USG, czy dodatkowo płatne to jest? USG dopochwowe i później ciążowe?
    Takie "normalne" ciążowe usg żeby sprawdzić co słychać u dzidziusia, plus u położnej w gabinecie mierzenie tętna jest normalnie na wizycie. Na usg prenatalne, te długie i szczegółowe pan doktor wysłał mnie do kliniki, która się w tym specjalizuje - Diagen w szpitalu na Wojciecha. Osobiście polecam tam dr Mędrka - mega sympatyczny :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Takie "normalne" ciążowe usg żeby sprawdzić co słychać u dzidziusia, plus u położnej w gabinecie mierzenie tętna jest normalnie na wizycie. Na usg prenatalne, te długie i szczegółowe pan doktor wysłał mnie do kliniki, która się w tym specjalizuje - Diagen w szpitalu na Wojciecha. Osobiście polecam tam dr Mędrka - mega sympatyczny :)
    ale to jest w pakiecie, tak? nic więcej za to nie płacisz?

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    ale to jest w pakiecie, tak? nic więcej za to nie płacisz?
    "Normalne" usg tak, te prenatalne płatne osobno, bo to zupełnie w innym miejscu.

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    "Normalne" usg tak, te prenatalne płatne osobno, bo to zupełnie w innym miejscu.
    dziękuję Ci bardzo za wyczerpujące informację :))))

• Ewik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gagaga napisz coś o sobie ile się starałaś i czy to pierwsza ciąża.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Witaj Gagaga napisz coś o sobie ile się starałaś i czy to pierwsza ciąża.

Ewik :)
    u mnie to pierwsze, z mężem zaczęliśmy się starać we wrześniu, a w II cyklu udało się zajść - na razie to same wiecie, świeża sprawa, ale tfu tfu wszystko ok - jutro mam badanie, to może dowiem się czegoś więcej. Oczywiście mi wyobraźnia pracuje, ale staram się nie nakręcać. Zawsze z moją przyjaciółką chciałyśmy mieć dzieci w tym samym czasie - i ona jest teraz w 22t, ja w 9.

:)

bobo_frut, Ewik lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga witaj!

Podonbą sytuację mamy, bo też z przyjaciółką marzyłyśmy, zeby mieć dzieci w tym samym wieku i udało się (z tym, że ja starałam się o to prawie 2 lata a ona miała po drodze jedno poronienie) - przyjaciółka urodziła synka w sierpniu a ja córeczkę w pazdzierniku :-)

Gagaga, bobo_frut lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, moje wyniki betki, ta ostatnia z dziś, więc wydaje się być tutaj wszystko w porządeczku :))))
    14 dpo 184
    17 dpo 574,8
    21 dpo 1980!!! (89,5% przyrostu) ale się mega cieszę :))))

natomiast robiłam jeszcze TSH, FT3 i FT4 i wygląda to tak:
    TSH 2,4
    FT3 3,31 pg/ml 2,00 — 4,40
    FT4 1,21 ng/dl 0,93 — 1,70

czytałam, że dla kobiet w I trym. TSH powinno być poniżej 2,5 no i u mnie jest, ale dość tak blisko tego 2,5, ale znów FT4 jest okey, więc powiedzcie, czy mam powody do obaw? czy powinnam się cieszyć ładnie rosnącą beta? :)

z góry dzięki za wszelkie sugestie :)

Ewik lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo_frut beta ok bo jakies pptrojenie wartksci choć nawet jesli przyrost jest ponizej norm nie musi to nic zlego oznaczac, co do tsh i ft4 to w tej chwili wydaje sie byc ok. Jesli Cię to jednak martwi, to postaraj sie wbic gdzies do endokrynologa mowiac, ze jestes we wczesnej ciazy

bobo_frut lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Bobo_frut beta ok bo jakies pptrojenie wartksci choć nawet jesli przyrost jest ponizej norm nie musi to nic zlego oznaczac, co do tsh i ft4 to w tej chwili wydaje sie byc ok. Jesli Cię to jednak martwi, to postaraj sie wbic gdzies do endokrynologa mowiac, ze jestes we wczesnej ciazy
    tak właśnie zrobię, bo się martwię, że takie na pograniczu tsh, i w pon. chcę iść prywatnie, mam nadzieję, że mnie gdzieś przyjmą...

• under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem co się dzieje. Nie chcę mówić mężowi, bo by mnie zaraz w szpitalu widział. Od paru dni tak mnie w środku w okolicach szwu "rozsadza" jakby, ciągnie coś, zwłaszcza jest to bolesne przy siusianiu lub zmianie pozycji na siedzącą i wstawanie. Przy szwie wszystko z wierzchu wygląda ok, boję się tylko czy w środku coś się nie dzieje.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam cc wiec moja jedyna rada idz do lekarza
    Pewnie nic sie nie dzieje, ale lepiej sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 11:09

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dziewczyny, nie wiem co się dzieje. Nie chcę mówić mężowi, bo by mnie zaraz w szpitalu widział. Od paru dni tak mnie w środku w okolicach szwu "rozsadza" jakby, ciągnie coś, zwłaszcza jest to bolesne przy siusianiu lub zmianie pozycji na siedzącą i wstawanie. Przy szwie wszystko z wierzchu wygląda ok, boję się tylko czy w środku coś się nie dzieje.

Under idź do lekarza i to sprawdź.
    Ja jestem po cc ale takiego bólu nie miałam.
    Daj znać

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy w końcu, bo przyznałam się męzowi. Podobno to normalne do pól roku, mam się oszczędzać, nie targać wózka na 3 piętro, nie ćwiczyć chodakowskiej ;) w usg wszystko ok, po prostu w środku jeszcze wszysgko jest świeże.

agatka196 lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under dobrze ze poszłaś do lekarza.

Mnie do tej pory boli blizna szczególnie gdy mam dzień marudny małego i musimy się nosić. Na zmianę pogody tez możesz odczuwać ból i pieczenie. U Ciebie to wszystko jeszcze bardzo świeże jak by nie było cc to jednak w jakimś stopniu operacja.

Gagaga daj znać jak na wizycie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! W niedzielę kalendarz mnie poinformował, że rozpoczęłam 9 miesiąc - nie wiem naprawdę kiedy to minęło. ;) Wczoraj byłam u lekarza, wszystko w porządku, szyjka już powoli mięknąć zaczyna. Po świętach mam wizytę kwalifikującą do porodu w tym naszym wybranym szpitalu - oby wszystko poszło pomyślnie, bo zdecydowanie nakręciłam się na rodzenie tam, z taką świetną ekipą . :) No i skoro mogę rodzić SR to jednak wolę, żeby mnie (głównie moich oczu) ktoś jednak cały czas pilnował - w naszych szczecińskich państwowych szpitalach to chyba jednak bym się bała... A tak to osiem osób ekipy będzie czuwać nade mną - taki high life ;) ;) ;)
    Od początku stycznia idę na zasłużone L4 - w ten weekend zaliczyłam ostatni jarmark świąteczny, było trochę męcząco, ale za to było warto, bo zarobiona suma, przyniesiona do domu ostatecznie wyszła czterocyfrowa. Tylko w niedzielę wieczorem już praktycznie nie miałam co sprzedawać. :D

agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ