X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Under dobrze ze poszłaś do lekarza.

Mnie do tej pory boli blizna szczególnie gdy mam dzień marudny małego i musimy się nosić. Na zmianę pogody tez możesz odczuwać ból i pieczenie. U Ciebie to wszystko jeszcze bardzo świeże jak by nie było cc to jednak w jakimś stopniu operacja.

Gagaga daj znać jak na wizycie.

Hej,dzięki ze pytasz :) "pasazer" miał w pt 2,5 cm, serce biło tak jak powinno I nawet już miał jakiś kształt :) teraz prenatalne w styczniu!

vincaminor, Ewik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, może Wy mnie tutaj poratujecie jakimiś informacjami...
    dziś znów poleciałam do lekarza żeby zobaczyć ten jajnik (od dwóch dni jakoś bardziej mnie boli, byłam wczoraj na USG, ale nie dostałam jakiś żadnych konkretnych informacji...). tym razem do innej babki poszłam no i teraz oczywiście żałuję...
    nie dość, że spytała się mnie podczas usg czy miałam cesarkę, bo widać jakby blizny w środku... no tego jeszcze nie słyszałam... to nie mogła znaleźć pęcherzyka, a korzystała z tego samego sprzętu co wczorajszy lekarz to jeszcze powiedziała, ze pomimo tego,że pęcherzyk jest w macicy to mam zrobić betę żeby sprawdzić czy nie ma ciąży pozamacicznej... bo przez to może być ból (powiedziałam jej, że to jest takie kłucie i czasami pulsuje na pachwinę) No ja się chyba załamie...zamiast coś więcej wiedzieć i żeby w końcu trafić na kogoś kompetentnego to takie coś... poradźcie coś plisss....Bo zwariuje

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo nie masz nikogo z polecenia? Żeby się umówić do sprawdzonego lekarza? Ból jajników i inne tego typu objawy są naturalne na tak wczesnym etapie. Mnie dość długo bolał brzuch i jajniki taki ból jakby okresowy w połączeniu z kłuciem jakby mi ktoś igły wbijał i rozciągał wszystko w środku. Jeżeli nie jest ból bardzo silny to spokojnie znajdź jakiegoś dobrego lekarza i się umów jeżeli się niepokoi to może warto się wybrać na izbę przyjęć położnicza

bobo_frut lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero od pon. będę miała wykupiony pakiet w medicoverze i tam dwie osoby właśnie polecone. także muszę wytrzymać z tą niepewnością... ból oczywiście jest do zniesienia, o wiele większy miałam ból menstruacyjny, podczas którego aż mi słabo było... teraz to właśnie jajnik zakuje, trochę się ból rozchodzi i przechodzi, i tak raz na jakiś czas właśnie. podobnie miałam podczas owulacji, podobne uczucie bólu...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut mnie brzuch bolał też dość długo a zwłaszcza na samym początku. Dr kazał mi brać magnez 2x1 i w razie mocniejszego bólu nospa wiec wszystko łykałam jak drażetki i grzecznie leżałam dosłownie plackiem.

bobo_frut lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Bobo frut mnie brzuch bolał też dość długo a zwłaszcza na samym początku. Dr kazał mi brać magnez 2x1 i w razie mocniejszego bólu nospa wiec wszystko łykałam jak drażetki i grzecznie leżałam dosłownie plackiem.
    też sobie wezmę magnez w takim razie póki co :) zaszkodzić nie zaszkodzi :)
    ja chyba przesadziłam trochę w niedzielę ze świątecznymi porządkami, bo całą chatę wysprzątałam (łącznie z wchodzeniem na drabinkę i ścieraniem kurzy z góry szaf...), więc tak się trochę w tym przyczyny takiego stanu rzeczy dopatruję...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z okazji świąt Bożego Narodzenia życzymy z Pawelkiem Wam i calym Waszym rodzinom dużo zdrowia i radosci oraz spełnienia wszystkich marzeń.

agatka196 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo_frut ochrzan z kurzem i brudnymi oknami swieta i tak sie odbędą

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Bobo_frut ochrzan z kurzem i brudnymi oknami swieta i tak sie odbędą
    przyjmuję ochrzan z pokorą :)))

również życzę wszystkim zdrowych, spokojnych oraz rodzinnych Świąt!!!

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich Bożonarodzeniowych życzeń!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak przed światami cisza i po świętach też.

Meldować się tu proszę :-)
    Jak tam nasze mamuśki i dzieciaczki?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowo nie wiem jak sie nazywam, ida nam dwue gorne jedynki, poki co mamy tylko te dwie dolne z pizdziernika, do tego w swieta malemu sie pory spabia przesunely wiec ostatni chodze spac po 1 a burdel w domu jaki byl jest nadal . A z dobrych rzeczy to po ostatnim skoku pawelek bierze pieluche i robi akuku, macha papa, przybija piatkie, łapie za bluzke i udeza w cyc jak chce jesc lub pic, wie gdzie jest piciu jak stoi w kubku a ma 3 rozne irobi kkkko na koty, a i wspina sie jak szalony, chodzi przy meblach i raczkuje z predkoscia swiatla. Poza tym zaczelismy sie starac o drugie i chwilowo mam czarne wuzje jak ja dam rade, ale przejdzie mi jak przespie ze 3 godziny pod rzad hehr

gosia86, bobo_frut, agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mas zębów 4 dolne jedynki i górne dwójki. Śpimy przez całą noc. Potrafi zrobić hopahopa jak zaśpiewam jej piosenkę " jedzie jedzie pan na koniku sam..." Brawo bije jak ma na to ochotę. Uczę ją pić z kubeczla doidy cup i roznienam to idzie

bobo_frut, agatka196, szpilka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas umowa ze szpitalem już podpisana, w niedzielę będzie ciąża donoszona, niech Synu jeszcze posiedzi gdzieś do 15.01 i możemy iść rodzić. ;) Tylko walizkę muszę spakować, bo jeszcze leży odłogiem. :D

agatka196, szpilka, bobo_frut, Eklerka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mamo jak te wasze dzieciaczki rosną :-D

U nas 4 miesiące minęły jak jeden dzień :-D.

Od 3 dni mamy skok jak nic. Ledwie zipie ale daje rade.
    Przyplątały się nam pleśniawki wiec walczymy z nimi. Troszkę brzydko kaszlemy z czego pediatra twierdzi że to jest kaszel alergiczny bo w ogóle nie wiem czy wspomniałam mamy alergie pokarmową na bmk, pomidory, oprócz tego na pierze i prawdopodobnie na sierść. To pierze i sierść z naszych obserwacji.
    Jest strasznym kochanym cycocholikiem choć czasem potrafi dać nieźle w kość.
    Nocy nie przespałam jeszcze ani jednej całej.

Vinca super że wszystko jest dobrze. Pakuj walizkę i czekamy na relacje :-)

szpilka, bobo_frut, gosia86 lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Vinca super że wszystko jest dobrze. Pakuj walizkę i czekamy na relacje :-)
    Wieczorem odebrałam porodowo-połogowo-pielęgnacyjne zamówienie z apteki, zawaliło mi pół stołu :D :D Także jutro zostaje mi tylko kupno koszul do karmienia i mam komplet rzeczy :D

Rety, ale mam pozytywną korbę, normalnie szczęście mnie rozwala <3 jest super po prostu - nie wiem czy to hormony, czy ki grzyb, ale niech to się nie kończy :D

szpilka, agatka196, bobo_frut, gosia86 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka lubie za cycoholika

Vinca jaki super pozytywny wpis. Tak trzymaj. A my czekamy na rozwoj wydarzeń

vincaminor lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już siedzimy, Melcia zbiera ochy i achy od całej rodzinki, załatwilośmy chrzciny. Wklejam zdjęcie mojego 5kg szczęścia.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50e9eef6017.jpg

bobo_frut, agatka196, gosia86, szpilka, Eklerka lubią tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow szybko :-)
    U nas mała do siadu się rwie ale jeszcze chwieje się. Rechabilitanka mówi że jest silna i jeszcze troszkę a będzie siedzieć, ale nic na siłę. Musimy jej dać czas bo i tak rwie się do siadu a nie przewraca się.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Pola zaczela sie przewracać na brzuszek późno bo dopiero jak miala 5,5 miesiąca. Daj jej czas. Jedne dzieci robią to wcześniej inne później. Nie ma co porównywać;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: