X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Vinca jak tam?
    Na razie jestem w dwupaku, nie zanosi się na to, że to się zmieni szybko. ;)
    Ogarniam sobie dom, rozszalała mi się mania porządkowania, dodatkowo wczoraj zakończyliśmy malowanie salonu (tu już nie szalałam, robiłam za przynieś, podaj, pozamiataj ;) ), dzisiaj przychodzą koleżanki na szampana dla dzieci i dzidziusiowy torcik. :) W przyszłym tygodniu zamierzam gruntownie wysprzątać szafki, wyszorować podłogi i fugi, ze dwa dni porobić sobie domowe spa a później mogę rodzić. ;)

W zasadzie nic mi nie dolega nawet cukrzyca się cofa - do tego stopnia, że mogę sobie pozwalać na dużo więcej a wyniki super, czasem nawet lekko poniżej normy i muszę się "docukrzać". W sumie jedyne co mi jakkolwiek przeszkadza to ból wiadomych okolic, taki jakbym jechała na rowerze i spadła na ramę - przy kąpieli za każdym razem spodziewam się siniaków. :D
    Wychodzi na to, że mam to szczęście, że ciąża mi służy do samego końca :D

gosia86, agatka196, ewwiel lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, cieszę się że ciąża tak Ci służy

Ps jestes juz na takim etapie, ze melduj sie czesciej

Co u Magdalenki? Odzywa sie na tym forum z Waszego miesiaca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 14:10

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, mnie te okolice bolaly w ostatnich dniach już, takze be ready ;)

A my w przyszlym tygodniu bedziemy probowac z marchewka ruszyć już. Boję się, ale i cieszę, bo Mała malutko je ostatnio (przez cały dzien potrafi raptem 90-120ml zjeść), wiec może zmiana smaku jej rozbudzi apetycik.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Ps jestes juz na takim etapie, ze melduj sie czesciej
    OK, wieczorami będę się meldować :D :D

Magdalenka też jeszcze w dwupaku z tego co widziałam. :)

Under mnie w sumie takie "rowerowe" bóle łapią mniej więcej od miesiąca, także to chyba nic nie znaczy :D Brzuch mam ciągle bardzo wysoko - w zasadzie staniki mi nie potrzebne, bo cycki brzuch podtrzymuje. ;) ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 20:09

gosia86, szpilka lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jest cudowna <3
    Dwa dni temu skończyła 8 miesięcy, a mi się ciągle wydaje że ma dopiero 6.
    Z postępów to namiętnie mówią babababa, dada, lilalila, niestety mama i tata jeszcze nie było.
    Bije brawo, robi hopa hopa jak zaśpiewam jej piosenkę " jedzie jedzie pan", podnosi rączki w górę jak mówimy hura, robi akuku sama zakrywając się kocykiem, bawi się kubeczkami wkłada jeden w drugi i wyciąga, przytrzymana za nóżki potrafi usiąść ( teraz nawet w wanience mi siada)raczkowanie jej nie idzie, obraca się wokół własnej osi i czasem przesunie do tyłu.
    Zębów ma 4 i przebijają się kolejne 2.
    Chyba ma uczulenie na białko mleka krowiego bo dostała dzisiaj plam czerwonych po kaszce z mm.
    Kilka razy już się zdarzyło że wyciąga do mnie rączki i klepie w piersi pokazując że jest głodna.
    No a ja zmieściłam się w jeansy z przed ciąży z okresu gdy byłam najszczuplejsza :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca pewnie pisałaś ale mi umknęło jakie imię wybraliście dla synka?

Szkoda ze Maga sie tu nie udziela

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Pola jest cudowna <3
    Dwa dni temu skończyła 8 miesięcy, a mi się ciągle wydaje że ma dopiero 6.
    Z postępów to namiętnie mówią babababa, dada, lilalila, niestety mama i tata jeszcze nie było.
    Bije brawo, robi hopa hopa jak zaśpiewam jej piosenkę " jedzie jedzie pan", podnosi rączki w górę jak mówimy hura, robi akuku sama zakrywając się kocykiem, bawi się kubeczkami wkłada jeden w drugi i wyciąga, przytrzymana za nóżki potrafi usiąść ( teraz nawet w wanience mi siada)raczkowanie jej nie idzie, obraca się wokół własnej osi i czasem przesunie do tyłu.
    Zębów ma 4 i przebijają się kolejne 2.
    Chyba ma uczulenie na białko mleka krowiego bo dostała dzisiaj plam czerwonych po kaszce z mm.
    Kilka razy już się zdarzyło że wyciąga do mnie rączki i klepie w piersi pokazując że jest głodna.
    No a ja zmieściłam się w jeansy z przed ciąży z okresu gdy byłam najszczuplejsza :)

Gosiu albo jakis skladnik mm, a podawalas juz jogurt lub twarog w malej ilosci?

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka nie podawałam jogurtu ani serka. Jedynie masło do zupy jej dodawałam. Ale u nas ogólnie jest problem jeśli ja zjem jednorazowo zbyt wiele nabiału to Pola dostaje wysypki na buźce a jak była młodsza to kipy były ze śluzem.

A powiedz Ty już pewnie zastąpiłaś Pawełkowi posiłki mleczne stałymi posiłkami? Bo ja Polę jeszcze dokarmiam cycem po obiedzie i podwieczorku

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Vinca pewnie pisałaś ale mi umknęło jakie imię wybraliście dla synka?
    Ma być Szymon - "Bóg wysłuchał", idealnie pasuje :)

gosia86 lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołałyście mnie! Cześć Dziewczyny :*

Przepraszam, że się nie udzielałam na tym wątku, ale źle mi się kojarzył - przez to pierwsze poronienie, że tak szybko się odezwałam i jeszcze szybciej musiałam Was opuścić. Dopiero niedawno odetchnęłam z ulgą i coś mnie dzisiaj ruszyło i zajrzałam do Czarnobylek :) wiem, że to troche irracjonalne, ale mam nadzieję, że zrozumiecie.

U mnie wszystko dobrze, jesteśmy gotowi na przyjęcie syneczka i odliczamy dni. Mam nadzieję, źe u Was też dobrze :)

Aaaa no i obiecuję mocne postanowienie poprawy, bo teraz już musi być dobrze, no nie ;) ?

vincaminor, ewwiel, gosia86, szpilka, agatka196 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się i ja przy nocnym karmieniu :-)

Vinca, no to kibicujemy :-) i magdalence tez :-) milo, ze "wrócilas" do nas;-)

Under a robilas malej badania w ostatnim czasie? Bo między 3 a 6 miesiacem pojawia sie fizjologiczna anemia i to ona może być przyczyną braku apetytu. Oczywiście, mam nadzieje, ze szybko Wam smak wróci :-)

Gosiu, ale milo czyta sie takie posty o osiąknięciach naszych dzieciaczkow. Widac, ze jesteś w Poli zakochana :-)

A u nas wszystko ok. Raz lepszy dzień, raz gorszy. Z osiągnięć to możemy do pochwalić smianiem sie na glos, ciaglym guganiem, pomalu pdkrywamy, ze raczki do czegos służą, choc jeszcze chwytanie nie wychodzi. Jak cos juz przypadkiem trafi w raczki to ląduje w buzce w dużej ilości śliny:-) i piąstki tez Alunia lubi smakować:-) póki co nie lubi leżeć na brzuszku i nie przekręca sie. Raz jej się tylko udalo z brzuszka na plecki, ale byla tym bardzo zdziwiona a nawet lekko wystraszona. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 01:56

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, wszystko jest ok, chyba po prostu mamy niejadka i tyle.

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Magdalenka :* teraz to nie ma wyjścia musi być dobrze.
    A Wy jakie imię dla synusia wybraliście?

Vinca piękne imię.

Ja dla synka bym chciała Remigiusz. No ale to jeszcze plany do realizacji ;)

Ewwiel pewnie że kocham tą moją cudaczkę. Wywróciła moje życie do góry nogami ale dopiero teraz czuję się w pełni szczesliwa :)

Widać że Ty też spełniasz się jako podwojna mama :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, dobrze ze to "tylko" niejadek. Mam nadzieje, ze nowe smaki córci podpasuje i będzie nadrabiać innym jedzonkoem skoro za mlekiem nie przepada.

Gosiu, zgadza sie :-) spelniam się :-) jeszcze walcze z Nadia, bo leniwcowi sie nie chce odrabiac lekcji. Do tego zeby jej się zaczely psuć i dentysta nas meczy ostatnio. Jutro znów kolejna wizyta. Dzisiaj ciezka nockę miałyśmy, bo Ala 1,5 godz w nocy nie spala i plakala. Ciągle przysypiala i budzila sie z płaczem. Ale od rana znów usmiechnieta buzka wynagradza wszystko :-)
    I wiecie co? Mimo ze jest mi ciężko czasami ogarnac obie dziewczyny, dom, psa, szczególnie jak maz jest w trasie, to i tak już tesknie za ciąża. Bardzo lubię ten odmienny stan, mimo ze tez czasami lekko nie jest. Gdyby pojawila sie w moim brzuszku kolejna fasolka, to bardzo bym się cieszyła :-)

A jak u Was z waga dziewczyny? Bo ja 2tyg po porodzie miałam juz tylko 1 kg na plusie z 12 kg ktoś mi w czasie ciąży doszly. A teraz na tym karmieniu piersią mam taki apetyt, ze przybyly mi kolejne 2-3 kg i niestety ulokowaly soe na brzuchu. Przydałoby sie ograniczyć z jedzeniem, ale położna ciągle mi powtarza, ze teraz ograniczanie mam sobie wybić z głowy, ze Ala potrzebuje pelnowartosciowego mleczka, a na rrzucanie kg przyjdzie czas po zakończeniu karmienia. Tylko ze mi sie 3 wesela szykują w tym roku i na jednym chyba nawet świadkiem będę, więc przydałoby sie jakos prezentować. Wszystko byloby prostsze gdybym lubila ćwiczyć...

Rah a co u Ciebie?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu do niedawna jedzenie bylo do smakowania a cyc do jedzenia przez dzien i noc szczegolnie jak malo spal ostatnio jak przez tydzien po nowym roku dluzej spal to byl w nastroju zjesc obiad po spaniu bez cyca a teraz z powodu ciazy jest ogromne ograniczenie cyca planuje calkiem zrezygnowac, na dzis dzien jest do usypinaia w nocy rano i jedno karmienie w nocy, wczoraj i przed wczoraj bylo jeszcze jedno w dzien, cycki bolaly strasznie ale dzis juz daja rade, chce sie ograniczyc najpierw tylko do nocnych karmien, potem moze do zasniecia i zrezygnowac calkiem w najblizszym czasie choc mega m zal i maly tak placze ze prosi o cyca 999uderza lapka tak charakterystycznie0 a mama nie daje, straszne to jest, no ale znow wychodzi to ze myslalam ze jeszcze dlugo nie zajde i zdarze go odzwyczaic na czas

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście nocnych karmień już nie ma, ale na noc zasypia też przy cycu. A najgorsze jest to że chyba ma skazę białkową bo ma uczulenie po kszce z mm i jak ja zjem za dużo nabiału, po żółtku też ją wysypuje. Więc będzie problem z odstawieniem.

Życzę Ci cierpliwości i wytrwałości w odstawianiu Pawełka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewieel ja tydzień po porodzie lepiej wygladałam niż teraz.:-(
    Niestety jak tylko cukrzyca odpusciła pofolgowałam i jadłam wszystko czego zapragnełam i o to mam teraz 4 kg na plusie. Nawet wstydzę rozebrać się przed R.
    Jednak dało mi to dużo do myślenia i od 5 dni nie jem słodyczy i zaczęłam robić przysiady na początek z małą a od jutra ruszam z treningami. Założyłam sobie cel i będę próbować dążyć do niego :-)

U nas nic nowego się nie dzieje. Mała rośnie jak na drożdżach tylko garderobę wymieniam :-P. Jest cudownym małym człowieczkeim którą kocham nad życie :-)
    Cycamy się dalej, jednak próbujemy już nowe smaki na zasadzie najpierw cyc a potem smaczek i do popicia też cyc. Jak na razie wszystko jej smakuje i chętnie otwiera buźke :-)

Pozdrawiamy :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas marchewka robi furore, bardzo Małej zasmakowała i odpukać nic sie nie dzieje.

Ja na porodowce w sumie straciłam to, co przybyło mi w ciąży. Teraz dieta no i obowiązkowy 5km spacer codziennie robi swoje i mam 6kg na minusie już w stosunku do wagi sprzed ciąży.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie 9 kg - teraz to już raczej nie przybiorę za dużo. Co ciekawe jak się zmierzyłam w udach to mam 2 cm mniej na każdym niż miałam przed ciążą - wszystko poszło w brzuch. :D A jak stoję tyłem to wciąż posiadam talię - wszyscy się śmieją, że nie mogę mieć za złe ludziom, że mnie nie przepuszczają w kolejkach. ;)

Melduję, że jeszcze nie urodziłam. ;) Za to zaczynam prześcigać Rozenkową w kwestii sprzątania, w tym domu nigdy nie było tak czysto... :D

Ewik, ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napawaj sie czystością potem przychodzi z kilka lat nie bedzie az tak ogsrniete

vincaminor, agatka196 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ