Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko wlasnie tych hydromasazy sie troche boje. Czytalam ze w pierwszym i trzecim trymestrze nie nalezy korzystac bo zbyt silny strumien wody moze wywyolac skurcze. Najbardziej to kieruje te strumienie na stopy, uda, posladki i lopatki. Na krzyze tez, ale krotko i raczej delikatniej niz na reszte. Kurde moglam sie zapytac lekarki w poniedzialek, nie pomyslalam o tym... Co myslicie dziewczyny? Lepiej sobie odpuscic? Ale przynosi taka cudowna ulge...
-
oo strój świetny i najważniejsze, że wygodny. Też myślę o basenie jak tylko wróci mi energia. Tylko, że ja pływam tylko żabką i na plecach hehehe
dzien dobry dziewuszkiMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Hej dziewczyny
Apropos basenu, to mamy przy domu taki dosyć duży, na 10 tys litrów, można nawet popływać. Czy myślicie, że mogę do niego wskoczyć, czy lepiej nie? Bo na razie się wstrzymywałam, moczyłam jedynie nogi. Boję się infekcji i jakichś komplikacji. Sama nie wiem, bo to jednak I trymestr... -
Ida ciezko doradzic.
A jest jakis dobry filtr? Jak wogole woda jest czyszczona?
Bo jesli jest dobrze czyszczona to ja bym napewno wskoczyla zeby sie ochlodzic bo nie znosze upalow.
Ale tak jak Ewik pisze, zalezy od Ciebie, czy latwo lapiesz infekcje, czy nie masz przeciwwskazan. Dobrze zapytac lekarza. Z drugiej strony nie mozna tez zyc pod kloszem w czasie tych 9 miesiecy.
Ale ciezko powiedziec, zalezy od Twojej sytuacji, bo moze akurat cos zlapiesz i bedzie na mnie ze doradzilam -
Woda jest bardzo czysta, codziennie po kilka razy dba o to mój mąż - filtry wymienia codziennie, chlor i mnóstwo innych rzeczy mających na celu oczywszenie wody. Ale jednak się nie zdecydowałam na całkowite zamoczenie, boję się infekcji, a przecież właśnie się z niej wyleczyłam (albo nawet nie, bo tylko objawy minęły). Wystarczyło mi dryfowanie na dmuchanym materacu i moczenie nóg i rąk
Dzięki dziewczyny!
Ewik, jak u Ciebie? -
Ewik a moze to wlasnie lepiej skoro to jakos cyklicznie przychodzi to chyba nie zagraza dzidzi, bo jak sie dzieje cos z dzidzia to raczej jest nagle a nie powtarzalne, slaba pociecha, ale jednak jakas jest moim zdaniem
Ewik lubi tę wiadomość
-
To dobrze, że wizyta już jutro. Będziesz wiedziała coś więcej. Jak krew nie wychodzi na zewnątrz to też dobrze, znaczy że nie ma jej dużo. Powiedz lekarzowi o swoich obawach i o tym, że wolałabyś szpital. Trzymaj się Kochana, niedługo będzie lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 20:50
-
Pewnie nic nowego nie uslysze bo juz radzilam sie trzech i kazdy mowi to samo bedzie co ma byc i na to nie mamy wplywu bo medycyna nie wymyslila nic wiecej jak sie ma utrzymac to sie utrzyma. Wiem,ze moze panikuje ale ja juz jestem klebkiem nerwow bo wszystko idzie nie tak nie moge sie cieszyc bo nie wiem na czym stoje w pracy mnie wyrolowali o i tak to jest.
-
Kochana, spokojnie. Najgorsze jest takie ostre krwawienie, ktore sie nasila, skurcze itp. Moze jestes z tych, ktore po prostu tak maja. Ja tez dlugo plamilam, wiele tygodni i juz 9 miesiac Poczekaj do wizyty, trzymam kciuki z calych sil i wierze, ze bedzie dobrze!https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Ewik jezeli jest to umowa zlecenie i to mozesz poprosic o oplacanie skladki chorobowej i oni maja obowiazek to uwzglednic, jezeli na umowie o dzielo to sprawdz czy masz ubezpieczenie zdrowotne i ewentualnie niech maz Cie zglosi u siebie w pracy, a jak tylko poczujesz sie lepiej w drugim trymestrze to poszukaj czy ktos z TWoich znajomych lub znajomych rodzicow nie zechcialby CIe zatrudnic na umowe zlecenie, mysle ze jakos byscie z pomoca rodziny uskladali te 300-500 zl na skladki do skarbowego i zus przez pare m-cy przed porodem a potem moabys miec macierzynski, ale teraz sie tym nie martw, najpierw niech dzidzia przestanie Cie stresowac a potem te mniej wazne sprawy