Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
bo to jest teraz najwazniejsze a reszta to pikus, a jak z dzidzia sie uspokoi to przyjdzie czas na inne rzeczy, trzymaj sie i staraj sie nie martwic
mowie to ja, ktora ma jutro wizyte i tez zaczyna czarnowidztwoEwik lubi tę wiadomość
-
czesc Wam
ja dzis mam usg... i...zaczynam sie stresowac, ale z drugiej strony się doczekać nie mogęMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Ja juz po wizycie oj jak zostalam wymaglowana i mnie wszystko boli. Zadnych polipow itp.spraw na szyjce macicy nie mam, obraz usg dobry serduszko bije rozwija sie mamy caly 1cm wielkosci ale dlaczego jest krwawienie,plamienie nie wiadomo bo wszystko wyglada ok. Jak przestane brudzic bede miala zrobione jakies badanie czy nie ma zadnej patolgii. W dalszym ciagu mam lezec plackiem gdyby cos do szpitala na dyzur jechac. Na razie wszystko wskazuje na to,ze nie zagraza dzidziusiowi. Wiadomo teraz po badaanich i gmeraniu sie nasililo.
Zmienione mam troszke leki luteine dopochwowo 3tab.rano, duphaston po obiedzie i wieczorem po 2 e tab. Wyniki badan ktore robilam sa dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 15:46
Martynaaa lubi tę wiadomość
-
No to świetnie Ewik!!! Tak się cieszę! Wiadomo, najlepiej by było gdyby to głupie plamienie w końcu ustało, ale skoro gin mówi że jest ok i nie zagraża, to tak jest! Spróbuj się uspokoić, bo wiadomo że nerwy wszystko nasilają. Będzie dobrze, na pewno
-
Ewik no i w koncu dobre wiadomosci! Napewno bedzie dobrze, nie ma wyjscia. Pozytywnie mysl i sobie poprostu wmow ze jest dobrze i ze wszystko ustanie. Ja wierze ze napewno tak bedzie, powiem wiecej, teraz juz jestem pewna.
Lady, jak tam po usg? Ja sie strasznie stresowalam tym pierwszego trymestru. I jeszcze pan na mnie nakrzyczal ze mam pecherz oprozniony a przeciez mialam z pelnym przyjsc (nawet o tym nie wiedzialam). Ale zobaczyc malego czlowieczka ktory machal do nas raczkami bylo cudowne I warte nerwow i czekania
Betinka, no to na kiedy TEN dzien?
Ja sie dzis zapisalam na to drugie usg, dopiero na 5 wrzesnia... Wlasnie ktory to powinien byc tydzien wedlug Was? Bo ja slyszalam ze pomiedzy 18 a 22. I zapisalam sie najpierw na 27 sierpnia. Ale lekarka mi powiedziala ze to za wczesnie. I ze trzeba je zrobic pomiedzy 23 a 25 tygodniem... Wiec mi zmienili na 5 wrzesnia. Jeszcze tyle czekania... Ale "juz" mniej niz miesiac -
Witam dziewczynki cały weekend poza domem a dziś cały dzień przespałam
Ewik na pocieszenie napiszę co się dowiedziałam od taty wczoraj - moja mama już w 4 miesiącu wylądowała w szpitalu z krwawieniami a była w ciąży ze mną więc jak widać nie zawsze kończy się źle Może po prostu taka Twoja natura. to pierwsza ciąża z tego co pamiętam więc może tak przechodzisz każdy organizm innym a Twój stres kochana też wpływa na to wszystko
Ja od wczoraj męczę się z pleśniawakami w buzi MASAKRA!
Doradzi ktoś coś? Na razie nie była ani u lekarza ani niczym nie smarowałam i mam wrażenie jakby lekko też odpuszczało. Dopiero przed chwilą skojarzyłam że to może być to i chyba dlatego nie skonsultowałam tego z nikim.IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kati86 wrote:Witam dziewczynki cały weekend poza domem a dziś cały dzień przespałam
Ewik na pocieszenie napiszę co się dowiedziałam od taty wczoraj - moja mama już w 4 miesiącu wylądowała w szpitalu z krwawieniami a była w ciąży ze mną więc jak widać nie zawsze kończy się źle Może po prostu taka Twoja natura. to pierwsza ciąża z tego co pamiętam więc może tak przechodzisz każdy organizm innym a Twój stres kochana też wpływa na to wszystko
Ja od wczoraj męczę się z pleśniawakami w buzi MASAKRA!
Doradzi ktoś coś? Na razie nie była ani u lekarza ani niczym nie smarowałam i mam wrażenie jakby lekko też odpuszczało. Dopiero przed chwilą skojarzyłam że to może być to i chyba dlatego nie skonsultowałam tego z nikim. -
Kochane sprobujcie plynem na afty. No jakies tragiczne duze nie jest ale wiecie jak to jest zwsze sie czlowiek zmartwi bo jednak krew to krew. Rozmawialam z ciocia ktora urodzila 4 lata temu moja chrzesnice i mowila,ze ona tez tak miala i kazal lekarz lezec.
A mam pytanko czy ktos mial stycznosc z luteina dowcipna? Jakies skutki uboczne czy cos. -
Ewik wrote:Kochane sprobujcie plynem na afty. No jakies tragiczne duze nie jest ale wiecie jak to jest zwsze sie czlowiek zmartwi bo jednak krew to krew. Rozmawialam z ciocia ktora urodzila 4 lata temu moja chrzesnice i mowila,ze ona tez tak miala i kazal lekarz lezec.
A mam pytanko czy ktos mial stycznosc z luteina dowcipna? Jakies skutki uboczne czy cos.Ewik lubi tę wiadomość
-
to mój dzidek )
wita się z Wami!
http://www.iv.pl/images/82561552011526863563_thumb.jpg
ma 58mm
NT 1,2
serduszko 158 uderzeń/min
dzidzia kopała solidnie, było ogromne stópki widać machało i się obracało i w ogóleeeee szalenstwoszpilka, Kati86, Ida, Anielle, betinka, Martynaaa lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Ewik wrote:Ja juz po wizycie oj jak zostalam wymaglowana i mnie wszystko boli. Zadnych polipow itp.spraw na szyjce macicy nie mam, obraz usg dobry serduszko bije rozwija sie mamy caly 1cm wielkosci ale dlaczego jest krwawienie,plamienie nie wiadomo bo wszystko wyglada ok. Jak przestane brudzic bede miala zrobione jakies badanie czy nie ma zadnej patolgii. W dalszym ciagu mam lezec plackiem gdyby cos do szpitala na dyzur jechac. Na razie wszystko wskazuje na to,ze nie zagraza dzidziusiowi. Wiadomo teraz po badaanich i gmeraniu sie nasililo.
Zmienione mam troszke leki luteine dopochwowo 3tab.rano, duphaston po obiedzie i wieczorem po 2 e tab. Wyniki badan ktore robilam sa dobre.
kochana a chcesz moze luteine? to Ci prześlę moją, bo mam chyba z 2opakowania dopochwowej, która inaczej to mi się zestarzeje i będzie nie do użyciaMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
LadyMK wrote:kochana a chcesz moze luteine? to Ci prześlę moją, bo mam chyba z 2opakowania dopochwowej, która inaczej to mi się zestarzeje i będzie nie do użycia
-
Jejciu, jak ja Ci zazdroszczę! Kochana, cudny widok SuperLadyMK wrote:to mój dzidek )
wita się z Wami!
http://www.iv.pl/images/82561552011526863563_thumb.jpg
ma 58mm
NT 1,2
serduszko 158 uderzeń/min
dzidzia kopała solidnie, było ogromne stópki widać machało i się obracało i w ogóleeeee szalenstwoLadyMK lubi tę wiadomość
-
Moje pleśniawki okazały się zapaleniem dziąseł które wędruje po buzi podobno nawet potrafi utrzymywać się całą ciążę
Przyczyna - hormonyIVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019