X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Witam i ja. Nie odzywam się bo leże mam mega mdłości plus wymioty i nie mam na nic ochoty. Po luteinie jest jakas poprawa chociaz juz jestem tak wrazliwa na tym punkcie,ze boje sie zapeszaac zeby nie bylo kolejnych rewelacji.

Ewik, wiem że czujesz się fatalnie, ale to CUDOWNIE!!!!!!! Hormony na full szaleją i podtrzymują ciążę :):):) Wszystko będzie dobrze!

Anielle, gratuluję pierwszych ruchów :) To jest magia dopiero!

Martyna, z tymi ruchami to na Twoim etapie ciąży tak właśnie jest - że są dłuższe przerwy, że nic nie czujesz (zwykle wtedy bobo wali w łożysko, a ono jest jak gąbka). Potem już będzie taki duży dzidź, że będziesz czuła nawet najmniejszy ruch. Ja mam czasem wrażenie jakbym czuła jak Mati ssie kciuk, takie rytmiczne pulsowanie, które nie jest czkawką. Ale nie mam pewności, czy to to :)

Martynaaa, LadyMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie melduje z kwietnia 86 :D dzidzia ma termin okolo daty moich urodzin :)

Martynaaa, Anielle, betinka, LadyMK lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje. Jak się czujesz?

Betinka tez sie pocieszam ta mysla. Chociaz jak wisze iles tm minut w toalecie to odechciewa mi sie wszystkiego. U mnie po staremu byl od wtorku bylo dobrze p cichu sie cieszylam tu dzisiaj od nowa po poludniu plamienie brudna krwia i jakos mnie brzuch pobolewa jak na okres.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:

Betinka tez sie pocieszam ta mysla. Chociaz jak wisze iles tm minut w toalecie to odechciewa mi sie wszystkiego. U mnie po staremu byl od wtorku bylo dobrze p cichu sie cieszylam tu dzisiaj od nowa po poludniu plamienie brudna krwia i jakos mnie brzuch pobolewa jak na okres.
    nie martw sie bedzie dobrze, pewnie taka Twoja uroda, że te plamienia beda znikac i wracac

co do wiszenia w toalecie, to mam dwa patenty jeden to siedzimy na toalecie i wymioty do miski (wiecej sprzatania po) lub mam w łazience taboret wiec siedzsz na taborecie i heyah do kibelka jest wygodniej i nie ziebi nic od kafelek

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:

Grunt, że brudną! A okres kiedy powinnaś mieć?

• Anielle Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka rozwalilas mnie Twoimi radami... :) Sa takie zyciowe. Ja sobie dywanik spod prysznica przyciagalam zeby mi tylek nie marzl. Ale moja kreatywnosc sie na tym skonczyla. Jak mowia, potrzeba matka wynalazku :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyprobowane na sobie

Anielle lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka wlasnie w tym okresie czasowym powinnam miec okres.

Szpileczko dziekuje za rady juz wykrzystalam.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:

Ewik, chyba nie rozumiem, bo z ciekawości zerknęłam na Twój wykres i dziś masz 55 dc, węc chyba jak na okres jest późno... Twoje odczucia to pewnie rozciągająca się macica ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:

No to możesz mieć odpowiedź skąd się znowu pojawiło plamienie! U mnie tak było do 4 miesiąca :) OM miałam 5.12 i przez 3 miesiące w tym okresie się pojawiało silniejsze plamienie. Moja mama miała to samo.

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny według USG mam 6t+1d pęcherzyk ciążowy 15mm ale nie ma jeszcze ani pęcherzyka żółtkowego ani zarodka. Sama już nie wiem co myśleć. Po badaniu pojawiła się krew ale szybko ustała i teraz nie ma nawet brązowego śluzu. Niby nie panikuję ale jednak jakiś strach jest :/ czy na usg nie powinno być już coś widać?
    lekarz pocieszał że badanie jest trudne przez mój nadmierny tłuszczyk :/

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a robil przez brzuch usg? generalnie jeszcze sie nie martw tak jak wiele razy juz pisalysmy czasami na dniach nastepuje ogromny postep u dzidziusia a jest tyle czynnikow, ktore wplywaja na to co widac na usg przy tak malutkiej kropeczce, ze postaraj sie poczekac bez stresu, choc wiem ze czekanie to koszmar

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg trans waginalne a czekanie rzeczywiście okropne :/ wizyta w invimedzie ale zaczynam się zastanawiać nad szukaniem gdzieś indziej :/ nie wiem czy nacisk na brzuch podczas usg bo "macica daleko" to dobry pomysł :/
    ten tydzień minął fajnie bo mąż na urlopie więc cały czas było coś a od wtorku wraca i wt, śr i czw będzie straszny.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    usg trans waginalne a czekanie rzeczywiście okropne :/ wizyta w invimedzie ale zaczynam się zastanawiać nad szukaniem gdzieś indziej :/ nie wiem czy nacisk na brzuch podczas usg bo "macica daleko" to dobry pomysł :/
    ten tydzień minął fajnie bo mąż na urlopie więc cały czas było coś a od wtorku wraca i wt, śr i czw będzie straszny.

Kati, a skąd jesteś? Jak z Warszawy, to mogę Ci polecić świetnego specjalistę od usg.

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kati, a skąd jesteś? Jak z Warszawy, to mogę Ci polecić świetnego specjalistę od usg.

Wrocław a dokładnie Oborniki Śląskie. Tutaj w przychodni masakra z ginekologiem a we Wrocławiu to już nie wiem gdzie szukać :/

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nie martw się, tak jak pisze Szpileczka wszystko na dniach może się pojawić. Postaraj się nie denerwować a wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

Kati86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kasiu nie martw się, tak jak pisze Szpileczka wszystko na dniach może się pojawić. Postaraj się nie denerwować a wszystko będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki.

Niby się nie martwię bo już nic nie zmienię do piątku muszę czekać ale będzie mi się bardziej dłużyło niż do dnia kiedy miałam iść na bete.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • betinka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati, i chyba dlatego powinno się czekać z pierwszym usg do ok.8 tygodnia - jest WIELCE prawdopodobne, że na dniach już będzie widać więcej :) Wszystko jest na pewno w porządku, nic się nie denerwuj, bo tylko pogorszysz sprawę! Bebiczek sobie pewnie teraz pączkuje w najlepsze!

Jejku, słuchajcie, u mnie na wrześniówkach się zaczęło rozpakowywanie!!! Dzisiaj się trzecia dzidzia urodziła! Ja muszę wytrzymać te 17 dni koniecznie, bo wtedy mam umówione cc, a jakby wcześniej mi się Mati chciał ewakuować, to będzie problem ze wszystkim :/ Brzuch mi się od góry dość mocno opuścił w ciągu ostatnich 3 dni, spojenie łonowe mnie tak potwornie boli, że chodzę szpagatem, a do tego znów mi niedobrze i nie mam na nic ochoty do jedzenia. Zaciskam nogi jak mogę, a on wariuje i napiera głową z całej siły.

LadyMK lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kati, i chyba dlatego powinno się czekać z pierwszym usg do ok.8 tygodnia - jest WIELCE prawdopodobne, że na dniach już będzie widać więcej :) Wszystko jest na pewno w porządku, nic się nie denerwuj, bo tylko pogorszysz sprawę! Bebiczek sobie pewnie teraz pączkuje w najlepsze!

Jejku, słuchajcie, u mnie na wrześniówkach się zaczęło rozpakowywanie!!! Dzisiaj się trzecia dzidzia urodziła! Ja muszę wytrzymać te 17 dni koniecznie, bo wtedy mam umówione cc, a jakby wcześniej mi się Mati chciał ewakuować, to będzie problem ze wszystkim :/ Brzuch mi się od góry dość mocno opuścił w ciągu ostatnich 3 dni, spojenie łonowe mnie tak potwornie boli, że chodzę szpagatem, a do tego znów mi niedobrze i nie mam na nic ochoty do jedzenia. Zaciskam nogi jak mogę, a on wariuje i napiera głową z całej siły.
    Betinka powiedz Matiemu, że ovuciotki każa mu jeszcze trochę wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2014, 19:00

betinka lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Oby i niech się w końcu pokaże mamusi za tydzień :)

A Ty trzymaj synusia, może opowiedz Mu jakie zanieczyszczone powietrze mamy i niech siedzi w brzuszku póki może ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ