WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej LadyMK :)
    Widzę, że jesteś na początku 13 tygodnia. Ale Ci fajnie :) Jak samopoczucie?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem na samym początku ciąży i póki co odczuwam tylko ogromne zmęczenie - spałabym całymi dniami i wzmożony apetyt. To drugie jest na plus, bo mam niedowagę więc każdy kg w górę będzie na wagę złota :) Jestem już na L4 także leniuchuję sobie. Martwię się troszkę moim groszkiem, bo na prawym jajniku mam torbiel 7cm ... No i na usg jeszcze nie widać ciąży :(

Ida, Anielle lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)

Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą ;)
    Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK ;)
    Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu :D
    Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
    Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo :)

Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d

Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodek :)

Martynaaa, Ida, betinka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fasia w gronie. Na widok zarodka na usg musisz jeszcze trochę poczekać. Senność długo Cię nie opuści ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...
    Kati86 wrote:
    Witam wszystkie mamusie :)

Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą ;)
    Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK ;)
    Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu :D
    Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
    Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo :)

Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d

Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodek :)

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...

Ida może i nie będzie ale od 15 mój gin idzie na urlop do końca miesiąca więc mężuś od razu krzyczał że 14 może być ;) a 22 mam jeszcze wizytę na NFZ więc zobaczymy jak się rozwija tydzień po tygodniu ;)

Zdecydowałam że będę na NFZ i prywatnie bo prywatnemu ufam a na NFZ będę miała skierowania ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie Kati :) Ja też się zastanawiałam, czy nie chodzić do dwóch, ale odstarszyły mnie terminy wizyt na NFZ... Poza tym nigdy nie chodziłam na kasę i nie znam lekarzy...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.

Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości ;)

Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał ;)

Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nic innego nie robie tylko ta niemoc i tak wiem,ze bozia pokieruje tym wszystkim ale mimo,ze nie chce i tak sie stresuje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kasiu nic innego nie robie tylko ta niemoc i tak wiem,ze bozia pokieruje tym wszystkim ale mimo,ze nie chce i tak sie stresuje.

Rozumiem i tule :*
    Ja bym raczej zwariowała i wyła do poduszki całymi dniami :/
    Trzymaj się kochana i marcu/kwietniu chcę tu zobaczyć zdjęcie śliznego zdrowego bobaska :)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Fasia i gratulacje :)

Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza :)

Ewik, na pewne rzeczy nie ma sie juz wplywu i trzeba sie z tym pogodzic. Ale ja jestem pewna ze bedzie dobrze, jakies mam takie przeczucie odnosnie Ciebie wiec glowa do gory :)

Kurde dziewczyny tak sie ostatnio chwalilam, ze mam przyplyw energi a od wczoraj jestem jak flak... dobrze ze weekend wolny. Mialam isc dzis na basen, ale nie wiem czy dam rade. Chociaz przydaloby sie bo plecy bola coraz bardziej a basen fajnie na to dziala.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza :)

Po dzisiejszych widokach nie mam już problemów z byciem spokojną ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.

Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma.
    Dokładnie, podświadomość. Moja kumpela też plamiła, gin ją nastraszyła, że może poronić i póki nie zmieniła lekarza, który powiedział, że jest wszystko ok plamiła. Po jego słowach - jak ręką odjął. Nie mówię, że każdy przypadek jest taki sam, ale na pewno głowa ma tu duże znaczenie.

Trzymaj się Kochana! <3

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości ;)

Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał ;)

Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.
    Rozumiem Kati, ale najprędzej umówiłabym się na wrzesień/październik, a pierwsze badania muszę mieć na kolejną wizytę za 2 tygodnie, więc odpada. Już przeboleję jakoś tą kasę... Poza tym liczyłam się z tym, że będąc w ciąży będę musiała wydawać pieniądze na lekarzy i badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 20:52

• Ewik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś ja robilam w srode te same badania co Ty masz zrobic zaplacilam krocie jak dla mnie zdzierstwo az za duze, ale nie mialam juz sily ani ochoty latac i szukac tanszego labolatorium. Niestety mieszkam na takim zadupiu co jedno lab.na krzyz i kase zdzieraja.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hej LadyMK :)
    Widzę, że jesteś na początku 13 tygodnia. Ale Ci fajnie :) Jak samopoczucie?
    hej Idus, samopoczucie coraz lepiej, z tych wszystkich objawów jeszcze mi dokucza nieustannie: senność i wymioty
    liczę na to, że niedługo to się skończy

Anielle na basen masz strój dwuczęściowy czy jedno?

u Nas dziś kuchnie montują. Jestem przerażona, bo nie wiem czy dobrze kolory dobrałam :P
    Narzeczoniuch zostaje z robotnikami, a ja uciekam z koleżanką na zakupy. Muszę kupić jakieś bluzki i może legginsy, żebym się dobrze czuła i ładnie.
    A dziś już wymiotowałam, eh

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja chodzę na nfz, ale u mnie jest tak, że idę do przychodni, biorę kartę i czekam do lekarza :) bez kolejek.
    Na samym początku dostałam skierowanie na wszystkie badania, ale to też jest u mnie tak, że zagaduję, podpytuję.. i lekarz nie ma wyboru i musi udzielać informacji

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, wszystko będzie dobrze!!! I ta myśl ma Cię nie opuszczać! :)
    Leż grzecznie, plackiem i oglądaj komedie romantyczne!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LedyMK kupilam sobie stroj ciazowy bo jak ide na basen poplywac to nie lubie dwuczesciowych. Najlepiej czuje sie w jednoczesciowym, takim typowo do plywania a nie plazowym. Tylko ze w moj normalny stroj zeszlo mi ostatnio 5 minut zeby sie wbic... I strasznie mi sie wpinal w tylek i nie powiem w co jeszcze ;)
    Wiec odwiedzilam decathlon i wybralam taki:
    http://www.decathlon.pl/kostium-jednoczciowy-mum-mya-szaro-ro--id_8164422.html

Jestem mega zadowolona, strasznie wygodny a w czesci na brzuszek jeszcze duzo sie zmiesci bo jest marszczona wiec zamierzam do konca ciazy chodzic plywac. Wlasnie dzisiaj bylismy prawie dwie godziny na basenie z mezem, bylo super! Plywanie, rozciaganie w wodzie, wyglupy, poprostu lezenie na plecach i hydromasaze na koniec. Bosko. Wielka ulga dla moich krzyzy ktore dokuczaja mi straszenie juz od samego poczatku ciazy.
    Polecam ogromnie, bardzo odpreza i podobno plywanie to najlepsza z mozliwych forma sportu dla ciezarnych. Zaluje tylko ze nie ma u mnie na basenie zajec aqua-aerobiku dla ciezarnych.
    Troche sie obawialam na poczatku ze zlapie jakas infekcje pecherza, nawet na poczatku watku o tym pisalysmy duzo. Ale potem doszlam do wniosku ze zadna z infekcji pecherza jakie mialam w zyciu, a mialam niejedna, nie zdarzyla mi sie po basenie. Wiec stwierdzilam ze bede chodzic i bede sie starac w miare mozliwosci 2 razy w tygodniu.

LadyMK lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ