Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
jestem na samym początku ciąży i póki co odczuwam tylko ogromne zmęczenie - spałabym całymi dniami i wzmożony apetyt. To drugie jest na plus, bo mam niedowagę więc każdy kg w górę będzie na wagę złota
Jestem już na L4 także leniuchuję sobie. Martwię się troszkę moim groszkiem, bo na prawym jajniku mam torbiel 7cm ... No i na usg jeszcze nie widać ciąży
Ida, Anielle lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie
Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą
Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK
Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu
Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo
Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d
Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodekMartynaaa, Ida, betinka lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...Kati86 wrote:Witam wszystkie mamusie
Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą
Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK
Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu
Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo
Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d
Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodek -
Ida wrote:Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...
Ida może i nie będzie ale od 15 mój gin idzie na urlop do końca miesiąca więc mężuś od razu krzyczał że 14 może byća 22 mam jeszcze wizytę na NFZ więc zobaczymy jak się rozwija tydzień po tygodniu
Zdecydowałam że będę na NFZ i prywatnie bo prywatnemu ufam a na NFZ będę miała skierowaniaIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.
Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma. -
Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości
Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał
Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ewik wrote:Kasiu nic innego nie robie tylko ta niemoc i tak wiem,ze bozia pokieruje tym wszystkim ale mimo,ze nie chce i tak sie stresuje.
Rozumiem i tule :*
Ja bym raczej zwariowała i wyła do poduszki całymi dniami
Trzymaj się kochana i marcu/kwietniu chcę tu zobaczyć zdjęcie śliznego zdrowego bobaskaIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Witamy Fasia i gratulacje
Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza
Ewik, na pewne rzeczy nie ma sie juz wplywu i trzeba sie z tym pogodzic. Ale ja jestem pewna ze bedzie dobrze, jakies mam takie przeczucie odnosnie Ciebie wiec glowa do gory
Kurde dziewczyny tak sie ostatnio chwalilam, ze mam przyplyw energi a od wczoraj jestem jak flak... dobrze ze weekend wolny. Mialam isc dzis na basen, ale nie wiem czy dam rade. Chociaz przydaloby sie bo plecy bola coraz bardziej a basen fajnie na to dziala. -
Anielle wrote:
Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza
Po dzisiejszych widokach nie mam już problemów z byciem spokojnąIVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
Bruno 18.07.2017
Aleks 5.04.2019 -
Ewik wrote:Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.
Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma.
Trzymaj się Kochana! -
Kati86 wrote:Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości
Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał
Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 20:52
-
Iduś ja robilam w srode te same badania co Ty masz zrobic zaplacilam krocie jak dla mnie zdzierstwo az za duze, ale nie mialam juz sily ani ochoty latac i szukac tanszego labolatorium. Niestety mieszkam na takim zadupiu co jedno lab.na krzyz i kase zdzieraja.
-
Ida wrote:Hej LadyMK
Widzę, że jesteś na początku 13 tygodnia. Ale Ci fajnieJak samopoczucie?
liczę na to, że niedługo to się skończy
Anielle na basen masz strój dwuczęściowy czy jedno?
u Nas dziś kuchnie montują. Jestem przerażona, bo nie wiem czy dobrze kolory dobrałam
Narzeczoniuch zostaje z robotnikami, a ja uciekam z koleżanką na zakupy. Muszę kupić jakieś bluzki i może legginsy, żebym się dobrze czuła i ładnie.
A dziś już wymiotowałam, ehMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
dziewczyny ja chodzę na nfz, ale u mnie jest tak, że idę do przychodni, biorę kartę i czekam do lekarza
bez kolejek.
Na samym początku dostałam skierowanie na wszystkie badania, ale to też jest u mnie tak, że zagaduję, podpytuję.. i lekarz nie ma wyboru i musi udzielać informacjiMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LedyMK kupilam sobie stroj ciazowy bo jak ide na basen poplywac to nie lubie dwuczesciowych. Najlepiej czuje sie w jednoczesciowym, takim typowo do plywania a nie plazowym. Tylko ze w moj normalny stroj zeszlo mi ostatnio 5 minut zeby sie wbic... I strasznie mi sie wpinal w tylek i nie powiem w co jeszcze
Wiec odwiedzilam decathlon i wybralam taki:
http://www.decathlon.pl/kostium-jednoczciowy-mum-mya-szaro-ro--id_8164422.html
Jestem mega zadowolona, strasznie wygodny a w czesci na brzuszek jeszcze duzo sie zmiesci bo jest marszczona wiec zamierzam do konca ciazy chodzic plywac. Wlasnie dzisiaj bylismy prawie dwie godziny na basenie z mezem, bylo super! Plywanie, rozciaganie w wodzie, wyglupy, poprostu lezenie na plecach i hydromasaze na koniec. Bosko. Wielka ulga dla moich krzyzy ktore dokuczaja mi straszenie juz od samego poczatku ciazy.
Polecam ogromnie, bardzo odpreza i podobno plywanie to najlepsza z mozliwych forma sportu dla ciezarnych. Zaluje tylko ze nie ma u mnie na basenie zajec aqua-aerobiku dla ciezarnych.
Troche sie obawialam na poczatku ze zlapie jakas infekcje pecherza, nawet na poczatku watku o tym pisalysmy duzo. Ale potem doszlam do wniosku ze zadna z infekcji pecherza jakie mialam w zyciu, a mialam niejedna, nie zdarzyla mi sie po basenie. Wiec stwierdzilam ze bede chodzic i bede sie starac w miare mozliwosci 2 razy w tygodniu.LadyMK lubi tę wiadomość