X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej LadyMK :)
    Widzę, że jesteś na początku 13 tygodnia. Ale Ci fajnie :) Jak samopoczucie?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem na samym początku ciąży i póki co odczuwam tylko ogromne zmęczenie - spałabym całymi dniami i wzmożony apetyt. To drugie jest na plus, bo mam niedowagę więc każdy kg w górę będzie na wagę złota :) Jestem już na L4 także leniuchuję sobie. Martwię się troszkę moim groszkiem, bo na prawym jajniku mam torbiel 7cm ... No i na usg jeszcze nie widać ciąży :(

Ida, Anielle lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie :)

Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą ;)
    Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK ;)
    Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu :D
    Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
    Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo :)

Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d

Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodek :)

Martynaaa, Ida, betinka lubią tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fasia w gronie. Na widok zarodka na usg musisz jeszcze trochę poczekać. Senność długo Cię nie opuści ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...
    Kati86 wrote:
    Witam wszystkie mamusie :)

Jestem już po wizycie i widziałam pęcherzyk, niestety ciąża pojedyncza, oczywiście NIESTETY dla nas bo pan dr był zadowolony i odetchnął z ulgą ;)
    Cieszymy się strasznie że jest w dobrym miejscu a ponieważ "przytulił się" do prawej ściany macicy dostał nową ksywę - PRAWNIK ;)
    Mam zaprzestać robienia bety i cieszyć się ciążą bez stresu :D
    Wątróbkę mogę jeść bo wit.A nie ma tyle żeby zaszkodziło za to ma dużo żelaza.
    Mamy zdjęcie, co prawda tylko pęcherzyk ale dla nas to już dużo :)

Według BBF 6t+2d a według USG 5t+2d

Kolejna wizyta 14.08 i powinien być już zarodek :)

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, ja byłam na usg w 5 tyg 4 d i był pęcherzyk 7 mm z ciałkiem żółym, ale gin prosił, by przyszła nie za tydzień ale za dwa, bo wtedy już NA PEWNO będzie i dzidziuś i serduszko. Więc nie wiem, ale może i tak być, że tego 14 jeszcze u Ciebie nie będzie widać...

Ida może i nie będzie ale od 15 mój gin idzie na urlop do końca miesiąca więc mężuś od razu krzyczał że 14 może być ;) a 22 mam jeszcze wizytę na NFZ więc zobaczymy jak się rozwija tydzień po tygodniu ;)

Zdecydowałam że będę na NFZ i prywatnie bo prywatnemu ufam a na NFZ będę miała skierowania ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie Kati :) Ja też się zastanawiałam, czy nie chodzić do dwóch, ale odstarszyły mnie terminy wizyt na NFZ... Poza tym nigdy nie chodziłam na kasę i nie znam lekarzy...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.

Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości ;)

Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał ;)

Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu nic innego nie robie tylko ta niemoc i tak wiem,ze bozia pokieruje tym wszystkim ale mimo,ze nie chce i tak sie stresuje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kasiu nic innego nie robie tylko ta niemoc i tak wiem,ze bozia pokieruje tym wszystkim ale mimo,ze nie chce i tak sie stresuje.

Rozumiem i tule :*
    Ja bym raczej zwariowała i wyła do poduszki całymi dniami :/
    Trzymaj się kochana i marcu/kwietniu chcę tu zobaczyć zdjęcie śliznego zdrowego bobaska :)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Fasia i gratulacje :)

Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza :)

Ewik, na pewne rzeczy nie ma sie juz wplywu i trzeba sie z tym pogodzic. Ale ja jestem pewna ze bedzie dobrze, jakies mam takie przeczucie odnosnie Ciebie wiec glowa do gory :)

Kurde dziewczyny tak sie ostatnio chwalilam, ze mam przyplyw energi a od wczoraj jestem jak flak... dobrze ze weekend wolny. Mialam isc dzis na basen, ale nie wiem czy dam rade. Chociaz przydaloby sie bo plecy bola coraz bardziej a basen fajnie na to dziala.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Kati fajnei ze wszystko w porzadku. Teraz trzeba w czyny zamienic zalecenie lekarza i bez stresow cieszyc sie ciaza :)

Po dzisiejszych widokach nie mam już problemów z byciem spokojną ;)

Bruno 18.07.2017
    Aleks 5.04.2019
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Właśnie z tymi terminami mozna oszalec. U mnie w miescie niestety na NFZ nie ma nikogo godnego zaufania.

Juz myslalam,ze wszystko ok a tu masz ci los dalej krew nic kompletnie nie robie leze tyle co wstane siku i juz podswiadomosc dziala. Dzwonilam do gin mam lezec odpoczywac i tyle bo robimy wszystko co mozna jezeli ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma.
    Dokładnie, podświadomość. Moja kumpela też plamiła, gin ją nastraszyła, że może poronić i póki nie zmieniła lekarza, który powiedział, że jest wszystko ok plamiła. Po jego słowach - jak ręką odjął. Nie mówię, że każdy przypadek jest taki sam, ale na pewno głowa ma tu duże znaczenie.

Trzymaj się Kochana! <3

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Dziewczyny a próbowałyście powiedzieć, że jest ciąża? zazwyczaj to działa. U mnie też terminy min za miesiąc ale na słowo ciąża od razu szybciej i tak jest w większości ;)

Ida jak i tak będziesz chodzić prywatnie to ten NFZ jest tylko po to by skierowania mieć i nie płacić za wszystko więc nie ważne kto ważne by skierowanie wypisał ;)

Ewik leż i odpoczywaj, wiem że można zwariować ale dla maleństwa raczej warto.
    Rozumiem Kati, ale najprędzej umówiłabym się na wrzesień/październik, a pierwsze badania muszę mieć na kolejną wizytę za 2 tygodnie, więc odpada. Już przeboleję jakoś tą kasę... Poza tym liczyłam się z tym, że będąc w ciąży będę musiała wydawać pieniądze na lekarzy i badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 20:52

• Ewik Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś ja robilam w srode te same badania co Ty masz zrobic zaplacilam krocie jak dla mnie zdzierstwo az za duze, ale nie mialam juz sily ani ochoty latac i szukac tanszego labolatorium. Niestety mieszkam na takim zadupiu co jedno lab.na krzyz i kase zdzieraja.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hej LadyMK :)
    Widzę, że jesteś na początku 13 tygodnia. Ale Ci fajnie :) Jak samopoczucie?
    hej Idus, samopoczucie coraz lepiej, z tych wszystkich objawów jeszcze mi dokucza nieustannie: senność i wymioty
    liczę na to, że niedługo to się skończy

Anielle na basen masz strój dwuczęściowy czy jedno?

u Nas dziś kuchnie montują. Jestem przerażona, bo nie wiem czy dobrze kolory dobrałam :P
    Narzeczoniuch zostaje z robotnikami, a ja uciekam z koleżanką na zakupy. Muszę kupić jakieś bluzki i może legginsy, żebym się dobrze czuła i ładnie.
    A dziś już wymiotowałam, eh

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja chodzę na nfz, ale u mnie jest tak, że idę do przychodni, biorę kartę i czekam do lekarza :) bez kolejek.
    Na samym początku dostałam skierowanie na wszystkie badania, ale to też jest u mnie tak, że zagaduję, podpytuję.. i lekarz nie ma wyboru i musi udzielać informacji

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, wszystko będzie dobrze!!! I ta myśl ma Cię nie opuszczać! :)
    Leż grzecznie, plackiem i oglądaj komedie romantyczne!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LedyMK kupilam sobie stroj ciazowy bo jak ide na basen poplywac to nie lubie dwuczesciowych. Najlepiej czuje sie w jednoczesciowym, takim typowo do plywania a nie plazowym. Tylko ze w moj normalny stroj zeszlo mi ostatnio 5 minut zeby sie wbic... I strasznie mi sie wpinal w tylek i nie powiem w co jeszcze ;)
    Wiec odwiedzilam decathlon i wybralam taki:
    http://www.decathlon.pl/kostium-jednoczciowy-mum-mya-szaro-ro--id_8164422.html

Jestem mega zadowolona, strasznie wygodny a w czesci na brzuszek jeszcze duzo sie zmiesci bo jest marszczona wiec zamierzam do konca ciazy chodzic plywac. Wlasnie dzisiaj bylismy prawie dwie godziny na basenie z mezem, bylo super! Plywanie, rozciaganie w wodzie, wyglupy, poprostu lezenie na plecach i hydromasaze na koniec. Bosko. Wielka ulga dla moich krzyzy ktore dokuczaja mi straszenie juz od samego poczatku ciazy.
    Polecam ogromnie, bardzo odpreza i podobno plywanie to najlepsza z mozliwych forma sportu dla ciezarnych. Zaluje tylko ze nie ma u mnie na basenie zajec aqua-aerobiku dla ciezarnych.
    Troche sie obawialam na poczatku ze zlapie jakas infekcje pecherza, nawet na poczatku watku o tym pisalysmy duzo. Ale potem doszlam do wniosku ze zadna z infekcji pecherza jakie mialam w zyciu, a mialam niejedna, nie zdarzyla mi sie po basenie. Wiec stwierdzilam ze bede chodzic i bede sie starac w miare mozliwosci 2 razy w tygodniu.

LadyMK lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ