X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja leżałam w szpitalu z dziewczyną w 20tc, która krwawiła od 2mcy non stop. Była w 3 szpitalach i...zagrożenia nie widzą, z dzieckiem wszystko ok

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze jest pozytywne myślenie, stres tylko zwiększa złe samopoczucie.
    Jeśli lekarz nie skierował do szpitala, ani też nie wskazał na nieprawidłowości to musi być dobrze. Wiele można się naczytać, że dziewczyny mają plamienia w pierwszych tygodniach ciąży, a nawet i później.

U mnie ochota na igraszki ogromna, niestety mąż mimo chęci nie chce się przełamać, boi się z uwagi na poprzednie poronienia i jak twierdzi nie chce zaszkodzić dziecku. Myślę, że jak minie 12tc to będzie spokojniejszy. Pozostaje mi tylko przytulanie :)

3jgxgzu3b3p6zq82.png

4.08. - usg 9tc 4d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 21:54

Welina lubi tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

U mnie dla odmiany wszystko ok. Jestem bardzo zadowolona. Najważniejsze - pęchrzyk 7 mm z ciałkiem żółtym. Zarodka nie widać, bo miałam późną owulację (tak jak myślałam). Wszystko jest w porządku, niczym mam się nie martwić. Pobrał mi cytologię i wszystko ok, bo ma mikroskop u siebie w gabinecie. Nic nie krwawiłam. Gdybym przyszła kilka dni później to zarodek z serduszkiem byłby widoczny.
    Gin powiedział, że najważniejsze że pęcherzyk się ładnie zagnieździł i że jest ciałko żółte.
    Następna wizyta za 2 tygodnie :)

Mam żyć normalnie, mogę spacerować a nawet wykonywać lekkie ćwiczenia.
    5 tydzień 4 dzień :) (wg głupiego belly 6+0) :P

Jestem szczęśliwa, zeszło ze mnie z 10 kilo. A tuż przed wizytą w aucie aż się poryczałam ze stresu. Ale nie było powodu :)

Od dziś ZERO stresu i ZERO zamartwiania się :)

Mam zdjęcie usg, na którym pięknie wszystko widać. Wkleję jutro ;)

betinka, Martynaaa, LadyMK, Welina lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    No wlasnie sam nie wiedzial zbadal mnie na fotelu mowil,ze widzi skad to krwawienie sie wydobywa le ze jest go mniej wiec pewnie ustaje pozniej usg, przyszlam do domu i juz od nowa zdaje sobie sprawe ze po gmeraniu moze teraz tak byc ale ta nie moc i strach mnie parlizuje.

Ewik, może masz jakiegoś krwiaczka! Albo druga opcja - czy teraz nie wypada teoretyczny termin miesiączki?

A co do bzykanka :D Ja w I trymestrze bym najchętniej nie wychodziła z mężem z łóżka, a w II nagle mi przeszło. W III znów wróciło, ale nie tak bardzo mocno jak na początku :)

Byliśmy dzisiaj na wizycie u lekarza, który będzie mi robił cc. Okazało się, że jest problem z ustaleniem terminu cc! Po 8 miesiącach ciąży się okazało, że źle wyliczali mi termin z om. Nie dość, że nie brali pod uwagę, że moje cykle były dłuższe niż 28 dni, to jeszcze w ciągu 3 miesięcy od zajścia w ciążę nie były regularne akurat. Z usg w 12 tc niestety nic nie nie da wyczytać - o dupę potłuc są te badania w Enel-Medzie, a następne, które miałam robione - w 14 tc to już za późno, żeby na jego podstawie określić termin. I mamy zonk, biorąc pod uwagę, że mam często skurcze, silne dość ;) W poniedziałek doktor mi zrobi usg dokładne, zmierzy szyjkę i zrobi ktg, i spróbujemy ustalić odpowiedni termin operacji.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - Kochana nie zamartwiaj się. Stosuj się do tego co mówi lekarz i myśl pozytywnie, bo to najlepiej wpłynie na Ciebie i dziecko! Trzymam kciuki, żeby krwawienie szybko ustało.

Betinka - masz jakieś wskazania do cesarki?

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik czekamy na nowosci, jak tam sytuacja?

Betinka no to niezla masz zagwozdke... Ale napewno w koncu dojda do ladu po dokladnych badaniach i wylicza date. Obstawiasz jeszcze sierpien czy juz wrzesien?

Ida super wiesci :) I widzisz ze nie bylo sie o co stresowac :) Spokoj! Spokoj to klucz do sukcesu w tym trudnym czasie! :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś gratuluje super wieści :))
    dziewczyny dziś mam lepszy dzień! więc witam się i uciekam w tereeeeeeeennn, w koncu mam na to ochotę:D

Ida, Martynaaa lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, wspaniałe wieści, bądź spokojna i ciesz się jak możesz tym stanem, bo czas w ciąży naprawdę szybko mija.

Betinka, no to nieźle... Można się zdenerwować, ale po dokładnych badaniach wszystko się wyjaśni. Właśnie, a dlaczego decydujesz się na cc? Jeśli to nie tajemnica.

Ewik, jak u Ciebie?

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, apropos krwawień, to lekarz mi mówił, że ważne jest gdzie ono ma swoje źródło. Bo często krwawi się z szyjki czy z czegoś innego, źle to wygląda, ale na ciążę się wpływa, bo jest 5-6 cm dalej. Ja bym CI proponowała konsultacje u innego lekarza, bo mam wrażenie, że ten Twój coś słabo umie sobie poradzić... No nie wiem. Po prostu - może inny by Cię uspokoił, bo być może krwawienie wcale nie zagraża dzidziusiowi, bo i tak się często zdarza.
    Daj znać jak dzisiaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 10:13

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwa wskazania do cc - mialam laserowa operacje wzroku, duzej krotkowzrocznosci (stan siatkowki) i dziecko ogromne (w 96 centylu).

Doktor wczoraj mowil,ze chcialby 1-2 wrzesnia,ale pulpet moze chciec wystartowac wczesniej, wiec moze 31.08. Niezaleznie od tego - zostalo mniej niz miesiac aaaaaaaaaa!

Ida lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzisiaj już lepiej tylko od nocy mam rewelacje ukldu pokrmowego podejrzewm,ze po zwiekszonej dawce dupka.

Iduś byłam u mojej pani gin na konsultcji ktora mnie prowdzila od pzdziernika i u niej zostne bo jest n miejscu mam z nia kontakt tel. Utrzymuje ta sama dawke lekow mowila,ze tak moze sie dziac bo wszyatko w srodku sie rozpycha i kropek moze sie wgryzac bardziej w macice i moze pekac jakies nczynko na usg to potwierdzila bo bylo widac takie cos przerwane i wedlug niej na 90 proc.wszystko sie bedzie dobrze rozwijac bo tydz.ciazy odpowiada obrazowi usg i nie widzi nic niepokojacego i przyrost bety tez za tym przemawia

betinka, Ida, Martynaaa, LadyMK lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ewik to napewno bedzie dobrze. Tak jak dziewczyny pisza, to sie czasem zdarza i nie ma zadnego wplywu na ciaze i tak jest w Twoim przypadku na pewno tez. Niech sie dobrze wkreci teraz i zrobi sobie mieszkanko na te 9 miesiecy, w koncu musi sie dobrze urzadzic :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to świetnie Ewik :) Myśl że to dla Kropka :) Będzie dobrze, potrzeba tylko spokoju, postaraj się odegnać złe myśli :) Jesteśmy z Tobą myślami :)

szpilka, Ewik lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kochane. Leze grzecznie i do wszystkiego sie stosuje. Morduja mnie dzisiaj wymioty co bym nie zjadla zeby nie brac lekow na pusty zoladek to zaraz rewelacje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Dziękuje Kochane. Leze grzecznie i do wszystkiego sie stosuje. Morduja mnie dzisiaj wymioty co bym nie zjadla zeby nie brac lekow na pusty zoladek to zaraz rewelacje.
    pomagały mi trochę słone paluszki tak ze dwa trzy na rozruch i malutkie porcje i jak bierzesz leki to popij małymi łyczkami, bo mi np za dużo płynu w żoładku powoduje wymioty
    i zbieraj wszelkie "dobre" rady na temat mdłości/ wymiotów bo moze jakaś podziala u Ciebie (czasami działa coś naprawdę dziwnego dlatego dobre w cudzysłowie)
    a z dzidzia będzie wszystko dobrze tylko Ty biedaczko musisz się teraz przemęczyć

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagały male porcje posiłków, ale jedzone często. Rano przed wstaniem z lozka zjadałam polówkę banana a dopiero potem wstawałam. Ale były też dni kiedy nic nie pomagało. Miałam też tabletki od ginekolog na mdłości w ciąży, były na bazie imbiru. Żeby ruszyć żołądek pomagała mi czarna herbata. Migdały, imbir, wafle ryżowe - to wszystko zamiast pomagać potęgowało mdłości i wywoływało wymioty. Dla każdej pomaga coś innego, musisz sama siebie nauczyć się na nowo.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, kazdej pomaga cos innego. Mnie przyjaciolka polecila mietowa herbate. Posluchalam jej raz. Tylko raz :) Tak zle jak po tej herbacie to nie czulam sie w czasie calych 3 miesiecy. A na nia dzialalo.

Ale jedno jest pewne. Male i czeste posilki pomagaja kazdemu. najlepiej co chwile cos miec pod reka zeby podgryzac jak tylko jest dziwne uczucie w zoladku.
    Na mnie dzialaly swieze owoce, najlepiej morele. Mialam w torebce woreczek z morelami i albo w pracy, albo w drodze do niej, co jakies 20 minut - pol godziny jedna. Brzoskwinie i nektarynki tez. Slone krakersy albo paluszki tez troche pomagaly, ale mniej.

Hehe, dziwnie sie czuje w roli "eksperta" ktory doradza ;) Mam wrazenie ze te mdlosci to juz wieki temu byly a jak je przezywalam to mi sie wydawalo ze to sie nigdy nie skonczy i ze juz nigdy nie bedzie lepiej. Wiec odwagi, to trzeba poprostu przeczekac :)

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Dziękuje Kochane. Leze grzecznie i do wszystkiego sie stosuje. Morduja mnie dzisiaj
    wymioty co bym nie zjadla zeby nie brac lekow na pusty zoladek to zaraz rewelacje.

Nie chce nic mowic, ale te mdlosci to bardzo dobry znak :):):) Bo znacza, ze masz full hormonow podtrzymujacych ciaze!

A w ogole w dziedzinie ciazowych mdlosci bylam ewenementem - mordowaly mnie 4 miesiace, dziec w dzien od rana do nocy, myslalam ze ocipieje. Przy tym jadlam ogromne ilosci przeroznych rzeczy i ANI RAZU przez cala ciaze nie wymiotowalam ;) Wpychalam w siebie potworne ilosci jedzenia, robiac jeden obiad juz myslalam o drugim, i kolacji :D Kiedys zrobilam strogonoff- wzielam do pracy taka ilosc, ze jak usiadlam nad miska (bo sie zmiescilo tylko w misce do salatki), to faceci mieli oczy jak 5 zl i sie zakladali, czy zjem. A wtedy nikt nie wiedzial jeszcze, ze jestem w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 18:54

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, czytam Was dziewczyny i się śmieję (sama z siebie), bo zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to będzie mnie maksymalnie mdlić i będę wymiotować. Na co dzień mnie mdli czasem, co jakiś czas po cięższym jedzeniu zdarzają się przytulanki z klozetem, ale odkąd jestem w ciąży nic. Owszem jakieś mulenie było, ale na samym początku, ale wiem że to z nerwów. Teraz, kiedy się uspokoiłam cisza. Kurczę, jak to jest? :)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Betinka, ja to wogole nie mialam ochoty na jedzenie. A o staniu nad garami i gotowaniu to juz wogole nie mowie, na sama mysl mnie odrzucalo. Dobrze ze maz mi gotowal i kazal jesc bo bym chyba z wycienczenia padla :)

A Ty sie Ida ciesz bo to moze ostatnie dni spokoju ;) Najedz sie na zapas. Mnie kolo 7 tygodnia zaczelo meczyc. Jeszcze wszystko przed Toba wiec nie mow hop ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ