X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Marta099 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Martynaaa, widzę że jesteś z Belgii można wiedzieć dokładniej skąd???
    Też jestem z Belgii to mój 10 tyg ciąży:)

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Betinka, dziś ważny dzień dla Was, to musi być bardzo ekscytujące wiedzieć kiedy dokładnie będzie TEN dzień. Fajnie nazywasz swego Malucha :)

Ida, Ty chyba też dziś na wizycie?

Marta099 witaj w gronie:) ja jestem z Brukseli, a Ty?

Ja od jakiegoś tygodnia odczuwam jakby napięcie macicy, robi się twarda i odpuszcza. Dzieje się tak zazwyczaj rano i wieczorem kiedy leżę na wznak. Czytalam ze to mogą być skurcze braxtona lub najnormalniejsze objawy rozciągania macicy na tym etapie ciąży. Niektóre dziewczyny pisały że może to tez byc sygnał skracania się szyjki. Nie traktuje tego co odczuwam jako nieprawidłowość, zapytam o to lekarza na następnej wizycie. Czy któraś z Was tak miala na tym etapie ciąży?

Mam też jedną dolegliwość, a mianowicie wzdęcia. Głównie po podróży autem albo w towarzystwie z zaparciami. Czy mogę brać na to espumisan, czy może macie jakieś inne metody?

od jakiegoś czasu bolą mnie biodra, niemalże klują. Dzidziuś rośnie :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, ja juz koncoweczka, nareszcie! Mimo tego ciezkiego konca bedzie mi brakowalo tej mojej wiercipietki w srodku :( Teraz jest moj i tylko moj, a niedlugo bede musiala sie nim dzielic!
    Rodzic bede w Instytucie Matki i Dziecka (nie to,ze wybralam sobie ten szpital, ale tam pracuje lekarz, ktorego wybralam).

Co do espumisanu to wydaje mi sie,ze spokojnie mozna brac, simetikon sie nie wchlania, bo to srodek powierzchniowo czynny.
    A co do zaparc, to borowka amerykanska i arbuz dzialaja cuda :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    to który to tydzien u Ciebie?:)

ale dzis mam leniwy dzien... nic mi sie nie chce :P leze pod kolderką...

Ida widzę, że jesteśmy po fachu. Mi się udało rok przepracować i zrobić awans :)

Lady MK - jestem obecnie w 9 tc 6 dniu, na wizycie był 9tc i 4 dzień.

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    no właśnie, jak to jest z waszymi mężczyznami, czy chcą chodzić na usg dopochwowe?
    bo mój to tak nie bardzo...mówi, że nie chce patrzeć jak mi ktoś wkłada coś do małej :P

mój mąż poszedł ze mną raz na badanie usg dopochwowe, niby wszystko ok, ale na kolejnej wizycie wolał poczekać przed gabinetem :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - moja Pani doktor pytała mnie na etapie 20 tygodnia czy odczuwam takie spięcia. W sumie nie mam ich do tej pory, a na Belly już mi się przewinęła gdzieś informacja, że mogę zacząć je odczuwać.

Co do zaparć to mi pomaga kiwi - jedno rano przed śniadaniem drugie przed kolacją. Przeczytałam o tym w książce "Jedz pysznie i zdrowo w ciąży". Oprócz tego w ramach drugiego śniadania często jem activię naturalną. Mam nadzieję, że uda Ci się poradzić z tą przypadłością.

Marta - witamy :-)

Ja od kilku dni mam kompletny brak zainteresowania seksem. To przyszło tak nagle - wcześniej Mąż nie musiał się wiele natrudzić, żeby do czegoś doszło (w ogóle miałam 1000 razy lepsze doznania niż przed ciążą), a teraz może działać, działać i działać i ochota nie przychodzi. A jak jest u Was?

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Ida jak tam u tego endokrynologa wczoraj? czy może moje ciążowe roztrzepanie coś pomyliło

Marta witaj w naszym klubie

Kora u nas raz lepiej raz gorzej z rozgrzaniem mnie, ale tragedii nie ma czasami przy staraniach bywało gorzej, ale też bywa że biedak się męczy i męczy a postepu brak :) ale jakoś sobie radzimy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, może i ja też jestem roztrzepana, ale chyba zdaje mi się, że pisałam o wizycie u endo wczoraj ;) Moje wyniki okreśłił jako bardzo dobre, powiedział, że jestem dobrze ustawiona i że dobrze, że zabrałam się za tsh przed ciążą. Z tego tytułu nie zwiększa mi dawki Letroxu, ale zapisał jod, jeśli nie biorę go w witaminach prenatalnych. Kontrolne badanie tsh i ft4 za 4-6 tygodni. Mam się nie martwić, bo wyniki mam książkowe :)
    Ogólnie bardzo fajny endokrynolog i zamierzam u niego zostać :)
    szpilka wrote:
    Witajcie Kochane

Ida jak tam u tego endokrynologa wczoraj? czy może moje ciążowe roztrzepanie coś pomyliło

Marta witaj w naszym klubie

Kora u nas raz lepiej raz gorzej z rozgrzaniem mnie, ale tragedii nie ma czasami przy staraniach bywało gorzej, ale też bywa że biedak się męczy i męczy a postepu brak :) ale jakoś sobie radzimy

• Marta099 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Eeklo nie daleko Gentu,szkoda ze tak daleko jestes...
    Martynaaa chodzisz do polskiego ginekologa??

Martynaaa lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kochana, może i ja też jestem roztrzepana, ale chyba zdaje mi się, że pisałam o wizycie u endo wczoraj ;) Moje wyniki okreśłił jako bardzo dobre, powiedział, że jestem dobrze ustawiona i że dobrze, że zabrałam się za tsh przed ciążą. Z tego tytułu nie zwiększa mi dawki Letroxu, ale zapisał jod, jeśli nie biorę go w witaminach prenatalnych. Kontrolne badanie tsh i ft4 za 4-6 tygodni. Mam się nie martwić, bo wyniki mam książkowe :)
    Ogólnie bardzo fajny endokrynolog i zamierzam u niego zostać :)
    To się bardzo cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty, wydawało mi sie, że sledziłam na bieżąco, ale ja juz niczego nie jestem pewna :) ostatnio próbowałam znależc dogodną ofetę mobilnego neta dla młodszej siostry mojego m, bo wyjezdza na studia i czytałam te oferty jak dziecko we mgle, nic nie skumałam a nawet nie probowałam sie w regulaminy zaglebiac tylko w ogolne opisy promocji
    kosmos, ciąża odmóżdża na maksa i nie wiem co będzie jak pod koniec sierpnia wróce do pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:18

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dam sobie głowy odciąć, że dawałam znać ;) To fakt, ja też jestem zamyślona, a pomyśleć, co będzie później ;)
    szpilka wrote:
    To się bardzo cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty, wydawało mi sie, że sledziłam na bieżąco, ale ja juz niczego nie jestem pewna :) ostatnio próbowałam znależc ogodną ofetę mobilnego neta dla młodszej siostry mojego m, bo wyjezdza na studia i czytała te oferty jak dziecko we mgle, nic nie skumałam a nawet nie probowałam sie w regulaminy zaglebiac tylko w ogolne opisy promocji
    kosmos, ciąża odmóżdża na maksa i nie wiem co będzie jak pod koniec sierpnia wróce do pracy

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, nie chodzę do polskiego ginekologa, chociaż tych w Brukseli nie brakuje. Wybrałam doktor z polecenia jeszcze przed ciąża i u niej zostalam. Z pochodzenia, jak się okazało, jest Rumunką. Ma największą ilość pacjentek w ciąży w tym szpitalu. A Ty, chodzisz do polskiego lekarza?

U mnie w kwestii seksu jest znacznie lepiej niż w I trymestrze. Czulam się wtedy bardzo źle i nie miałam żadnej ochoty na igraszki. Teraz natomiast jest super, mam na to energię i chęci a doznania są nieporównywalnie większe niż przed ciążą. Być może i u mnie to ulegnie zmianie za jakiś czas, oby nie, ale w ciąży to trzeba być przygotowanym na wszystko co nieprzewidywalne ;)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki

Jak Wam dzień mija?

Ida super wieści, bardzo się ciesze. U mnie troszke gorsze właśnie wrocilam podlamana od ginekologa poszlam bo dostalam dzisiaj krwawienia. Mam lezec nic nie moge robic i czas pokaze co dalej bedzie. Gdyby sie cos dzialo wiecej mam jechac do jego szpitala. Probuje nie myslec ale sie nie da niestety.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Cześć Dziewczynki

Jak Wam dzień mija?

Ida super wieści, bardzo się ciesze. U mnie troszke gorsze właśnie wrocilam podlamana od ginekologa poszlam bo dostalam dzisiaj krwawienia. Mam lezec nic nie moge robic i czas pokaze co dalej bedzie. Gdyby sie cos dzialo wiecej mam jechac do jego szpitala. Probuje nie myslec ale sie nie da niestety.
    Kochana, spokojnie, będzie dobrze. Krwawienia się zdarzają, wiesz o tym. Nic się nie martw. Postaraj się myśleć pozytywnie, wyobrażaj sobie siebie z duuuuuuuuużym brzucholem :) Ja trzymam mocno kciuki!!!! <3

A gin mówił dlaczego tak masz?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie sam nie wiedzial zbadal mnie na fotelu mowil,ze widzi skad to krwawienie sie wydobywa le ze jest go mniej wiec pewnie ustaje pozniej usg, przyszlam do domu i juz od nowa zdaje sobie sprawe ze po gmeraniu moze teraz tak byc ale ta nie moc i strach mnie parlizuje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a bierzesz cos na podtrzymanie ciąży?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik poczytaj pamietnik ciazowy ecencii, ona tez miala krwawienia w ciazy a teraz ma juz dzidziusia przy sobie,trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    Ewik a bierzesz cos na podtrzymanie ciąży?

Caly worek lekow od samego poczatku.

Szpileczko dziękuje kochana.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik trzymam kciuki za Was, będzie dobrze, tylko oszczędzaj się i staraj myslec pozytywnie. Nic strasznego jeszcze się nie dzieje, to zdarza się na początku ciąży.

Ewik lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik napewno bedzie dobrze, nie martw sie na zapas. Zdarzza sie to wielu dziewczynom, ja wierze ze to napewno nic groznego. Wiem ze to latwo mowic komus, a czlowiek sie stresuje i tak, ale nie warto, bo stres moze tylko zaszkodzic.

Marta witamy:)

Ani sie obejrzymy a Betinka bedzie nam zdawac relacje z porodu i pobytu w szpitalu :) Ale to leci, to juz prawie na dniach :)

Co do "checi" to ja nie odczuwam zadnej roznicy. Raz jest, raz nie ma, tak jak i przed ciaza. W pierwszym trymestrze bylo gorzej bo samopoczucie raczej nie pozwalalo na nic, ale teraz to jest calkiem fajnie :) Maz bardzo lubi moje nowe ksztalty :) Niech sie chlop nacieszy, bo jestem z tych malobiusciastych i pewnie do takich powroce po porodzie. Wiec nie powiem, sama czuje sie troszke bardziej seksownie w moim nowym ciele i bardzo mi sie to podoba :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ