X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Betinko powodzenia!!! to już dziś!! <3

Wczoraj bym w sklepie zemdlała, bo jakoś tak duszno wydawało mi się, że było. Z resztą wczoraj ponad połowę dnia brzuch miałam twardy i ciągnęło mnie w podbrzuszu, tak między lewą stroną a środkiem. Nie wiem co to konkretnie oznacza, ale chyba po prostu się rozciąga... Zatem dziś leżakuję:)
    Pytałam mojej bratowej (jest w 21tc) czy jak się odchyla trochę do tyłu to czuje jak ją skóra ciągnie - to mówiła, że nie. Ja znowu czuję baardzo naciągniętą skórę na brzuchu, obawiam się, żeby to nie zwiastowało rozstępów...

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK - ja takie "odpływy" miałam w kościele. Musiałam wychodzić. Pierwszym objawem było to jak zaczynałam co chwilę ziewać. Wystarczyło, że wyszłam (mogło być nawet 30 stopni na plusie) i jak ręką odjął.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, nieśmiało do Was dołączam :)
    Dziś poszłam na betę, ale wyniki dopiero jutro :( Straaaasznie się boję :(

Anielle, szpilka lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo Eklerka - w takim razie nieśmiałe gratulacje :-) Ośmielę się potem :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a ja tak miałam pierwszy raz, kiedy takie odpływy Ci się skończyły?

Eklerka - będzie dobrze! trzymamy kciuki :*

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK - miałam to za każdym razem w dusznym pomieszczeniu. Wystarczyło otworzyć okno i przechodziło. Teraz już nie ma upałów, więc i nie jest tak duszno. Ciężko mi powiedzieć czy dalej bym tak miała. Pani doktor powiedziała, ze po prostu muszę unikać takich miejsc. Ja dodatkowo mam też niskie ciśnienie co nie poprawia sytuacji.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka witamy! Bedzie dobrze, zobaczysz :)

LadayMK, ja tez mialam ze dwie, trzy takie sytuacje w I trymestrze, nie wiem czy odplywy, ale robilo mi sie strasznie duszno, oblewal mnie pot i jakbym dostala obuchem w glowe. Po chwili przechodzilo jak usaidlam lub wyszlam na zewnatrz. Zdaza mi sie taki moment slabosci nawet teraz, jak jestem np w komunikacji miejskiej albo w pomieszczeniu gdzie jest duszno. Ogolnie jest mi ciagle cieplo, zawsze ubieram sie lzej od Meza :) Nie byloby to mile gdybym ostatni trymestr chodzila w ciazy latem. Na szczescie idzie ku chlodom.

Co do ciagniecia skory to ja nigdy nie mialam takiego uczucia, swedzenia tez nie. Staraj sie nawilzac brzuszek 2x dziennie.

Czy którejś z Was uwypuklil sie juz pepek? U mnie siedzi jak siedzial.

3i49anlimybgnl9h.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a też jestem niskociśnieniowcem, więc może to ma ogromne znaczenie :) Dodatkowo też bardzo odczuwam zmiany pogody.

ale leń dziś, hu hu

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - trochę Ci zazdroszczę - ja dalej jestem zmarzluch. Zawsze taka byłam i liczyłam, że chociaż w ciąży coś się zmieni, ale guzik :-)

Mój pępek też na miejscu czym bardzo zawiedziony jest mój Mąż :-) Nie może się doczekać aż się uwypukli - muszę go w końcu uświadomić, że to nie jest pewne. Ja też zastanawiam się jak to jest z tą lineą nigrą - na razie ani śladu.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka będzie dobrze zobaczysz :)

Ja wczoraj miałam usg i badanie NT wszystko wyszło w normie 1,5 maluszek zdrowy ma 4,5 centymetra tak się wczoraj wiercił i nie chciał za bardzo się pokazywać :) oszczędzania ciąg dalszy mam więcej leżeć niż chodzić po mieszkaniu. Niestety złego samopoczucia ciąg dalszy wczoraj cały dzień i dzisiaj nadrabiam zaległości ściskania się z toaletą.

betinka, Martynaaa lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati będzie jutro. NO COMMENT! :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra - takie czekanie i przekładanie musi być frustrujące!!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Mon123 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka czekamy z niecierpliwością na Matiego, a co tym razem przeszkodziło w cc?

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąg dalszy wczorajszego przypadku. Sprawa jakiegoś wcześniaka.
    Teoretycznie dzisiaj mogliby nas operować, ale chodzi o pojedynczą salę poporodową. Po cesarce jednak jest ciężko, na ogólnej sali byłabym sama i by mi go zabrali na noc, a w jedynce mąż będzie mógł z nami nocować.
    Czekałam 39 tygodni, to poczekam jeszcze jeden dzień :) Gratisowa przespana nocka juhuuu :D
    Dzisiaj miałam potwornego stresa, więc może jutro już będzie na luzaku ;)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, ja przez pare dni tez czulam taka maksymalnie napieta skore brzucha. Potem mi jakos przeszlo. Na szczescie rozstepow narazie nie mam. Ale tak przez pare dni czulam sie do granic mozliwosci "rozepchana" i "nadeta" na brzuchu. Ale jakos przeszlo. Trzymam kciuki zeby Cie zadne cholerskie rozstepy nie dopadly!
    A odnosnie pepka, to mi tez jeszcze nie wyskoczyl, wrecz przeciwnie, prawie sie schowal pod skora, jest szeroka kreska.

Ewik, super ze wszystko w normie. Trzeba sie oszczedzac i napewno wszystko bedzie dobrze. Maly wiercik sie poprostu wkrecal i narobil przy tym zamieszania, ale napewno bedzie juz zdrowo rosl.

Witamy Eklerka i niesmiale gratulacje. Daj znac jak juz odbierzesz wyiki bety, napewno wszystko jest dobrze :)

Betinka, chcialam jeden dodatkowy dzien to masz dwa :) Teraz przynajmniej juz nie bedziesz mogla sie doczekac i nie bedziesz miala wrazenie ze Ci braklo dnia do dopiecia wszystkiego. Podobno kazdy dzien u mamusi w brzuchu to lepiej dla malego wiec nie ma sie co przejmowac, wrecz przeciwnie. Kontynuujemy trzymanie kciukow :)

Bylam dzis w szpitalu w ktorym bede rodzic, ale nie zwiedzalam jak Martynaaa, moze pozniej cos takiego zaproponuja i zobacze jak wygladaja sale porodowe. Narazie bylam tylko w czesci prenatalnej. Zapisali mnie, otworzyli dokumentacje, przynioslam im wszystkie dotychczasowe badania, wszystkie dokumenty, paszport, zaswiadczenie z ubezpieczalni... no wszystko, wiec od teraz to oni sie zajmuja moja ciaza do konca, wszystkie wizyty bede miec juz tam, w piatek USG, przy kazdej wizycie badanie krwi i moczu i wogole wszystko na miejscu. Dzis tez mi zrobili badanie moczu i krwi oraz mialam spotkanie z polozna. Standardowa wizyta jak to u ginekologa, badanie szyjki, cisnienie, sluchanie serduszka itd. I uwaga: doprosilam sie zwolnienia w pracy od niedzieli ostatniej bo juz wtedy nie poszlam do pracy do tej niedzieli. Wiec odpoczywam dalej, bo cos mi nie przechodzi to chorobsko. Bardzo jestem zadowolona z calej dzisiejszej wizyty, caly personel byl bardzo mily i ciesze sie ze wybralam ten szpital. Teraz juz jestem duzo spokojniejsza. I 20 minut samochodem dojazd wiec jest w miare blisko.

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos wcisnelam i sama siebie zacytowalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 17:40

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerka będzie dobrze zobaczysz :)

Ja wczoraj miałam usg i badanie NT wszystko wyszło w normie 1,5 maluszek zdrowy ma 4,5 centymetra tak się wczoraj wiercił i nie chciał za bardzo się pokazywać :) oszczędzania ciąg dalszy mam więcej leżeć niż chodzić po mieszkaniu. Niestety złego samopoczucia ciąg dalszy wczoraj cały dzień i dzisiaj nadrabiam zaległości ściskania się z toaletą.
    Ewik, a masz dalej plamienia?
    Lekarz nie dał jeszcze rady określić płci? Ja mam NT między 12 a 13 tyg i liczę chociaż na podpowiedź.

• Anielle Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja do teraz zyje w niepewnosci! Jak sie lekarza zapytalam na USG pierwszego trymestru czy juz widac to sie tylko zasmial i powiedzial ze na to zdecydowanie za wczesnie. Ale niektorzy juz potrafia sie dopatrzec to moze ktos Ci podpowie na Twoim USG.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Ida ja do teraz zyje w niepewnosci! Jak sie lekarza zapytalam na USG pierwszego trymestru czy juz widac to sie tylko zasmial i powiedzial ze na to zdecydowanie za wczesnie. Ale niektorzy juz potrafia sie dopatrzec to moze ktos Ci podpowie na Twoim USG.
    No właśnie, bo z tego co widze to bardzo różnie z tym jest. Jedni lekrze mogą określić już coś na etapie 12 tygodnia, a inni mają problem nawet w 6 czy 7 miesiącu. Na pewno wiele zależy od gina i od sprzętu. Mój ma bardzo dobry, poza tym jest specjalistą ultrasonografii, więc stąd moje nastawienie, że już coś może będzie widać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:45

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, dokładnie. Cieszę się, że spędzi dodatkowy dzień w brzuchu. Jakby nie potrzebował, to już by się sam wykluł...

Mi lekarz określił płeć w 14 tygodniu, bezbłędnie :)

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ