X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najwazniejsze, ze jestes spokojniejsza :) Pisalas, ze trwa to 15min, wiec rach ciach i bedziesz tulic swego Skarba. Zycze powodzenia, wielu wzruszen i trzymam ciagle kciuki!

Bylam dzis na zakupach. Kupilam dwie pary spodni ciazowych, 2 T-shirty i sukienke. Wszystko z dzialu ciazowego z h&m. Szukalam w Mothercare i c&a ale wszystko wygladalo okropnie. Ogolnie stwierdzilam, ze kobiecie w ciazy wcale nie jest tak latwo ubrac sie schludnie i ladnie. Probowalam z ciuchami o rozmiar wiekszymi ale to sie nie sprawdza w moim przypadku, chyba wlasnie przez ta moja pileczke. Gdybym moze byla wieksza wszedzie to byloby latwiej cos dopasowac, a tak sterczy na gorze, na dole ok i wygladam na trzy razy wieksza niz jestem. Tylko marszczone na bokach T-shirty wygladaja dobrze, bo pasuja i na gorze i na brzuszku dobrze sie ukladaja. Jednakże uwielbiam ta moja pileczke i nosze ja z duma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 15:54

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ale olbrzym! Super ze to juz dzis, trzymamy kciuki i czekamy na wiesci, jestes pierwsza z watku ktora sie rozpakuje wiec bedziemy czekac z niecierpliwoscia na informacje :)

Lady ja Cie pociesze, u mnie z ochota raczej rewelacji nie ma. Maksymalnie raz w tygodniu co dla mojego chlopa jest za malo. I tez mam jakies dziwne uczucie suchosci nieprzyjemne wiec uzywam zelu nawilzajacego. Za to w ciagu dnia non stop nosze wkladki bo mam wrazenie ze mi cos cieknie, ale to jakies takie inne cos. Do przytulanek mi nie wystarcza. Wiec podsumowujac, apetytu nie mam wielkiego, ale za to jak juz dochodzi do zblizen to jest jakos tak fajniej, intensywniej. Nie ilosc sie liczy a jakosc :)

Co do przepowiedni to wiadomo ze jednej sie sprawdzi a drugiej nie. Ja od poczatku mam bardzo silne przeczucie ze bedzie chlopak. Moj Maz tez. Moja mama jak tylko mnie zobaczyla to tez mowi ze bedzie chlopak. Od slodyczy mnie calkowicie odrzucilo w pierwszym trymestrze, podobno wygladam dobrze w ciazy (chociaz teraz przy tym chorobsku to wygladam jak jedno nieszczescie) chociaz wlosow wcale nei mam ladniejszych a czasem mnie zasypie pryszczami, brzuch nie idzie na boki tylko do przodu. Wszystko pasuje pod chlopaka, jutro sie okaze.
    Tylko moja tesciowa sie upiera ze wnuczka, wnuczka, wnuczka... Bo ona ma 3 synow. Juz czasem do niej cierpliwosc trace. Tak mi to powtarza jakbym co najmniej miala na to teraz jakis wplyw. I jak ja mowie ze ja czuje ze to chlopak to tak jakbym jej jakas przykrosc robila prawie. Ach te tesciowe ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle, moja tesciowa nie dosc ze od jakiegos czasu, jeszcze przed ciaza, ciagle powtarzala, ze ona juz babcia nie zostanie, zawsze przy mnie. Teraz oczywiscie cieszy sie bardzo, mimo ze nic nie mowi, to widze ze tez liczyla na dziewczynke. A co my do tego mamy??? eh..

Anielle lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa ja tez nosze z wielka duma chociaz w porownaniu do Betinki to moj bruch narazie wyglada jakbym poprostu troche przytyla ;) Az mam kompleks na tym punkcie, ze ja sie chwale i wypinam brzuch jak paw a moze ludzie sobie mysla ze poprostu jestem gruba :)
    W sumie tylko jedna mam taka sukienke ktora super podkresla i wtedy widac ze to ciaza. I wlasie ona jest obcisla, z takiego rozciagliwego materialu i marszczy sie od tali do posladkow. Wiec jak narazie to tez w takim kroju tylko dobrze wygladam, w innych ciuchach poprostu grubo :)
    Tez musze isc do HM, tylko niech ta wyplata wkoncu mi na konto wplynie :) Juz 4 wrzesnia a na koncie hula wiatr :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięęęęęęęęęeki za wsparcie!!!!! :)

A jak się z taką naczepą chodzi? Z taką naczepą się leży! :D Poważnie, chodzenie/stanie to mordęga. W sumie gorsze stanie niż chodzenie. Ale mało której z Was grozi taki olbrzym na szczęście, więc dacie radę!

Martynaaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Martynaaa wiem co czujesz :) W sumie to nie chce narzekac na tesciowa, nie jest zla. Ale czasem potrafi zdenerwowac :) Ale to chyba jak kazda tesciowa ;)

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka! Kibicujemy mocno :)

betinka lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, dokladnie Anielle, przyszla mama tez potrzebuje wyprawki a bez kasy ani rusz. Z jednej strony nie chce zbyt duzo wydawac na ciuchy ciazowe, no ale juz nie mialam spodni, wszystko mnie uciskalo pod brzuchem i marzylam tylko o tym aby je z siebie zdjac. Chociaz ciagle wygladaly dobrze na tylku, ale Maluch sie tak wypinal pod pasem, ze nie moglam mu tego dluzej robic. W dol zainwestowalam, mam troche bluzek oversize, na jakis czas wystarczy. Sukienki lubie i nosze czesto, ta co kupilam zaloze tez po ciazy. Nie wiem tylko jak rozwiazac okrycie wierzchnie na jesien, bo na zime mam plaszcz rozszerzany od biustu ku dolowi wiec da rade. Poki co pogoda letnia, wiec jeszcze sie zastanowie.

I Anielle, zadnych kompleksow! Nosic i sie chwalic brzuchem! To przeciez piekne.

Anielle lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dumna jak paw, tylko ze jeszcze jest zbyt maly zeby go tak za typowo ciazowy brac. Wczoraj jak bylam w tym szpitalu to niektore kobiety mialy taaaaakie ogromne, a ja to taki malutenki jeszcze :) Ale wszystko w swoim czasie, jeszcze bede narzekac na ten slodki ciezar.

Dziewczyny dzisiaj rano w "dzien dobry tvn" byla mowa o stronie internetowej "ch*jowa pani domu". Czasem tez mi daleko do perfekcyjnej pani domu i faktycznie smieszne rzeczy, wlasnie znalazlam takie zdjecie i smieje sie juz od 5 minut
    http://www.widzialas.to/jak-jesc-paleczkami-42697.html

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Jestem dumna jak paw, tylko ze jeszcze jest zbyt maly zeby go tak za typowo ciazowy brac. Wczoraj jak bylam w tym szpitalu to niektore kobiety mialy taaaaakie ogromne, a ja to taki malutenki jeszcze :) Ale wszystko w swoim czasie, jeszcze bede narzekac na ten slodki ciezar.

Dziewczyny dzisiaj rano w "dzien dobry tvn" byla mowa o stronie internetowej "ch*jowa pani domu". Czasem tez mi daleko do perfekcyjnej pani domu i faktycznie smieszne rzeczy, wlasnie znalazlam takie zdjecie i smieje sie juz od 5 minut
    http://www.widzialas.to/jak-jesc-paleczkami-42697.html

Ahahahahaaha, widziałam to już kiedyś, też wyłam ze śmiechu ;)

No dobra, dziewczynki, to ja się żegnam, bo czas wysuszyć włosy, ubrać się i w drogę na spotkanie z synusiem :) Trzymajcie kciuki! Dam znać, jak tylko będę w stanie!

• Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, cudownie, az sama jestem podekscytowana :) Powodzenia i Mati - witaj! :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki Betinka!! :)))

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka już pewnie jestes w drodze na stół, wspieram na odleglość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    ooooo Eklerka - w takim razie nieśmiałe gratulacje :-) Ośmielę się potem :-)
    Moja beta to 1038 :) Jutro powtórka z rozrywki :( :)
    Dziękuję Kochana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:13

LadyMK, Martynaaa lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Eklerka, to juz mozna smialo gratulowac :)

A Betinka to juz pewnie ma swojego synka w ramionach :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie juz ma, ale ma super!!! <3

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... dziś o 12.00 otrzymałam telefon z Kliniki w której robiliśmy badania prenatalne 29.08., gdzie po usg pobierano mi krew na - jak się nie mylę - test PAPP-A. Wyniki miały być dopiero za około tydzień, jednak były już dziś... Zadzwonił osobiście lekarz i poinformował mnie, że wynik, który otrzymaliśmy podczas badania usg i który wyniósł ponad 1:2400 prawdopodobieństwa urodzenia chorego dziecka, dziś po wykonanym badaniu krwi zmniejszył się do 1:229....
    Lekarz zaproponował aminopunkcję... My z Mężem podjęliśmy decyzję, że nie decydujemy się na dodatkowe badania.

Robiłyście test PAPP-A? Co sądzicie o aminopunkcji?

Betinka - czekamy na zdjęcia Synka :)
    Eklerka - witamy w naszym gronie :) beta na pewno już tylko będzie rosła :)

Odnośnie współżycia to u mnie ochota ogromna, jednak Mąż ma obawy, że zrobi dziecku krzywdę... na chwilę obecną ciężko jest go przekonać ;/

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 - nie jestem sobie w stanie wyobrazić co przeżywasz. Moja koleżanka miała podobną sytuację - przezierność wyszła jej za duża, test pappa też kiepsko i zdecydowali się na amniopunkcję. Okazało się, że wynik jest idealny! Teraz już odetchnęli z ulgą, ale przeszli psychiczne piekło. Życzę, żeby u Ciebie też tak się to skończyło!!!!!! Trzymam mocno kciuki!!!!

Betinka - Mati ma urodziny jak mój Mąż. Fajne są chłopaki z 04.09 :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy go! Dokladnie od 22 wczoraj :) 3900g, 57cm, 10 pkt. Jest sliczny! Drze sie jak cholera jak chce jesc, wszystkich na nogi stawia ;) Walczymy o pokarm, na razie susza. Ja po cesarce masakra, bol nie do opisania po 3 kroplowkach przeciwbolowych i czopku. Podobno 2 pierwsze doby najgorsze... Calujemy cioteczki!

Martynaaa, szpilka, Welina lubią tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wiadomości!!! Gratulacje!!!

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ