X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka super wiadomosci! Gratuluje ogromnie i ciesze sie strasznie ze wszystko w prozadku. Walcz dalej o pokarm bo warto, zycze powodzenia. I mam nadzieje ze ten slodki, maly, dracy sie cud osladza Ci bol po operacyjny. Teraz moze byc juz tylko lepiej. Buziaki dla Matiego :)

Mon123 opowiem Ci historie mojej znajomej z czerwca, czyli bardzo aktualna, mam nadzieje ze Cie troszke uspokoi. Otoz moja znajoma tez w pierwszym trymestrze robila NT i pappa i z tego razem wyszlo jej ze ryzyko jest 1:700. Czyli lekarz powiedzial ze male i ze nie trzeba sie tym przejmowac. A tu nagle w szostym miesiacy na USG (albo to nawet byl siodmy bo ona termin miala na poczatek wrzesnia) lekarz mowi ze bardzo go niepokoi to co widzi bo dziecko jest za male jak na wiek ciazy i ze mozliwe ze sie przestalo rozwijac i ze to chyba jakas choroba genetyczna. Wiec wyslali ja na serie badan, powtarzali usg co chwile zeby sprawdzic czy dzieck rosnie. No masakra, co ta dziewczyna przeszla wtedy to tylko ona wie. Najlepsze ze ta ciaza juz taka zaawansowana a lekarz jej mowi ze ona jeszcze moze usunac jesli wyniki beda zle... Zrobila amniopunkcje i.... wyszlo ze wszystko jest w normie! Dziewczynka sie urodzila pare dni temu i jest zupelnie zdrowa tylko poprostu niewielka.
    Podsumowujac, bedac w szpitalu ta dzeiwczyna rozmawiala z taka fajna polozna i pyta sie jej, jak to mozliwe ze tamte wyniki jej wyszly 1:700, czyli ryzyko niewielkie, a teraz jest jakis problem. A polozna jej mowi, ze czasem w tych badaniach ryzyko chorob moze wyjsc 1:700 i dziecko urodzi sie chore a czasem ryzyko moze byc 1:3 a dziecko urodzi sie zupelnie zdrowe. Te badania to tylko taki jakis statystyczny oglad daja i nijak sie maja do rzeczywistosci. Ciezko cos doradzic w Twojej sytuacji, to jest indywidualna sprawa. W kazdym razie trzymam kciuki i zycze spokoju i ufnosci w przyszlosc bo to jest tez bardzo wazne. Buziaki.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka gratulacje!!
    wielki ten Twój synek :))

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Betinko!!! Mati witaj!!! Laktacja sie rozchula, na to trzeba czasu i cierpliwosci. Ogromnie sie ciesze ze wszystko dobrze :) A Ty Kochana odpoczywaj bo ten maly mezczyzna bedzie za Toba szalal i musisz za nim nadazyc :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123, wyniki tych testow nie sa wiazace. Czytalam ze nawet dzieci ktore mialy duze prawdopodobienstwo chorob genetycznych wynikajace z tych badan, rodza sie w zupelnosci zdrowe. Tak samo moze byc i w druga strone, wynik jest dobry, a niestety cos jest nie tak. O amniopunkcji nie wiem zbyt wiele, ale z tego co czytalam to jest dosc ryzykowna dla plodu. Trudno mi powiedziec co bym zrobila w takiej sytuacji i bardzo mi przykro ze musisz przez to przechodzic. Pamietaj jednak ze ten wynik niczego nie przesadza. Wierze, ze wszystko jest w porzadku.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123, jeszcze co do wspolzycia, moj Maz tez nie chcial dopóki nie skoczylam I trymestru, z tego samego powodu co Twoj Maz, bal sie ze zrobi krzywde Dzidziusiowi :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, co do strachu przed wspolzyciem to gdzies przeczytalam takie smieszne zdanie ze zaden mezczyzna, chocby nie wiem jak wyposazony przez nature, nie jest w stanie nic tam uszkodzic :)
    Moj maz za to dobrze sobie wyczytal w roznych lekturach ze to nie ma zadnego zwiazku i ze dziecko czuje wtedy najwyzej takie kolyszace, usypiajace ruchy. I nieraz sie teraz smieje i mi mowi "chodz, ukolyszemy Gumisia" ;)

LadyMK lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie, że się możecie kochać....
    u mnie chyba jednak infekcja, bo po ostatnich próbach swędzi :( ale zaczęłam kurację provag żelem, zobaczymy czy pomoże...
    bo jak nic z tym nie zrobię to ten mój się wykończy... nosi go potwornie...

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady MK - ja na Twoim miejscu skonsultowałabym to z lekarzem. Jeśli to faktycznie infekcja to provag może nie pomóc, a brak leczenia będzie tylko zaogniał sytuację. Do lekarza marsz!

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Boska dziewczyny! Bede miec coreczke! :):):) SZOK totalny :)

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Anielle gratulacje:))
    a czemu szok?

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja bylam PRZEKONANA, ze to bedzie chlopak :) No jeszcze jadac do szpitala moglabym sie zalozyc o nie wiem jakie pieniadze ze to synek. Podczas badania czekalam tylko na potwierdzenie. Wszyscy dookola (poza tesciowa ;) ) mowili ze chlopak bo dobrze wygladam. Od slodkiego mnie odrzucilo w pierwszym trymestrze calkowicie. Brzuch mi idzie do przodu a nie na szerokosc (przynajmniej tak mi sie narazie wydaje). A pozatym, od kiedy tylko zobaczylam pozytywny wynik testu to mialam wewnetrzne przeczucie ze to bedzie chlopiec. A tu lekarka mowi ze dziewczynka! A ja no to krzyknelam: "CO?". Moj maz tez w szoku bo tez tylko czekal na potwierdzenie ze to syn :) Nie zrozumcie mnie zle, ja nie jestem zawiedziona, jestem tylko strasznie zdziwiona bo bylam przekonana ze dobrze wyczulam :)

Poplakalam sie na tym fotelu, patrze na meza, on tez wzruszony. No do teraz nie moge dojsc do siebie. Ale ciesze sie ogromnie! Bede kupowac slodkie sukienki teraz :) Nawet te ciuszki co juz mam to wiekszosc niebieskich albo w jakies auta czy traktory :)

Ale cudownie zobaczyc swoje dzieciatko i uslyszec ze wszystko jest w porzadku :) Mala (az mi sie dziwnie w formie zenskiej pisze ;)) ruszala sie jak szalona :) Wiercila sie, zaslaniala pepowina, probowala stopami glowe nakryc ::) Az sie lekarka dziwila ze ja nie czuje, bo akurat wtedy nie czulam zeby sie ruszala :) Na chwile pokazala nam buzie w 3D, ale doslownie co 2 sekundy albo pepowina nam zaslaniala buzie, albo stopa :) ale jedno zdjecie mamy.

Usmiech mi nie schodzi z twarzy dziewczyny :) Mojemu mezowi tez :)

Martynaaa lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalabym zdjecie, ale nie potrafie :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Anielle! Widzisz, nie ma co polegać na wróżbach a przeczucia mogę nas zmylić. Cieszę się razem z Tobą :) Malej nie zrobi różnicy czy leży w spiochach w traktory czy w motylki. Najważniejsze że wszystko w porządku.

Anielle lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Dodalabym zdjecie, ale nie potrafie :)
    Anielle ja korzystalam z footo.pl czy jakoś tak, wystarczy załadować zdjęcie, zaznaczyć format na forum i skopiować link.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, metoda prob i bledow udalo mi sie dodac zdjecia jesli ktos ma ochote zobaczyc :)

Nasza Mala ruchliwa coreczka z profilu:

f65459dd1a2c53bfmed.jpg

A oto Nasza Mala wiercipietka w momencie kiedy to nie zaslaniala sie ani pepowina ani stopami. Niezbyt wyrazne, ale cudownie bylo ja taka zobaczyc :)

bf73616ff850cc24med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 09:40

szpilka, Martynaaa, LadyMK lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna córa Anielle! Taka wiercipietka pewnie daje mamie czadu w brzuchu :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - pieknosci masz:*

a ja chyba dzisiaj poczulam jakies muśnięcie w podbrzuszu!! tak 2-3cm poniżej pępka. Jedno rano po 6 a drugie po 14 <3

Martynaaa, Anielle lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, to zapewne Maluszek :) ja tez pierwsze pukniecia poczulam wlasnie okolo 16 tygodnia, byly bardzo rzadkie ale jakze przyjemne :) Teraz wyczekuj tych mocniejszych.

LadyMK lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ja dalej chodze jak w amoku, nie moge uwierzyc ze bede miec coreczke. Pewnie jakby mi powiedzieli ze to synek to tez bym sie tak cieszyla. Poprostu ostatnie usg mialam 26 czerwca i to byly takie emocje moc zobaczyc swoje dzieciatko ze do teraz Nas z Mezem jeszcze trzyma :)

Lady to napewno juz ruchy! Wypatruj, wypatruj, lada dzien sie zrobia coraz mocniejsze. Ja tylko moze raz poczulam takie leciutkie ruchy, kolo 19 tygodnia. A potem dlugo nic. I nagle jak poczulam uderzenie to juz nie mialam watpliwosci ze to TO.
    A teraz ta nasza wiercipietka to wali po moich wnetrznosciach jakby to byly bebny, raz z jednej, raz z drugiej strony. Ale uwielbiam to :) Cudowne uczucie :)

LadyMK lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze :P czekam powoli na mojego brzdąca aż się rozbryka :)
    moja bratowa jest obecnie w 21tc i też czuje już codziennie. Ostatnio jak tańczyła na panienskim to był w brzuszku spokój, a mówi, że jak usiadła na sekundkę odpocząć to maluch jej brykać zaczynał i odebrała to jako, że życzy sobie, aby mamusia dalej tańczyła:D
    albo z drugiej strony... mały/mała się roztańczył z nią po prostu heheh ;]

3523x2t.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ