X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna ja to Cie podziwiam ze jeszcze pracujesz i wcale Ci sie nie dziwie ze do tego juz Ci sie nie chce gotowac. No bez przesady, masz prawo, musisz kiedys odpoczac. Zreszta losos z makaronem i wazywami to wcale nie takie "na odwal" sie danie, u mnie byloby daniem normalnym :) Ale ja nie lubie gotowac za bardzo. Ostatnio mi sie tylko na pieczenie zajawka wlaczyla, piec lubie, ale gotowanie to zdecydowanie moj slaby punkt.
    Dobrze ze w koncu idziesz na urlop, nalezy Ci sie, teraz to juz tylko o dziecku bedziesz mogla myslec :)

Ewik, na sama mysl o pisaniu magisterki to mnie ciary przechodza, wspominam bardzo zle. Pamietam ze jednoczesnie pisalam prace, pracowalam na pelen etat i przygotowywalam sie do slubu. I ze obrone miala chyba we wtorek, w sobote samolot do Polski a na przyszly weeend slub. I chyba nic wiecej z tego okresu nie pamietam, chodzilam jak zombi :)
    Wiec tez zycze duzo samozaparcia i weny do pisania :)

Ewik lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia do gotowania zreszta jak na poczatku musialam lezec to niestety maz byl zmuszony a ja nie za bardzo sie angazuje do tej pory bo stwierdzilam,ze wyjdzie mu to na korzysc skoro we wszystkim jego mama go wyreczala i suma sumarow za nim byl nasz slub od razu mu zrobilam horror ze ma po sobie sprzatac bo ja nie mam charakteru tesciowej i podzialalo chociz czasami trzeba wojne zrobic o zachowanie porzadku bo sie przyznam nie nawidze jak wysprzatam a ktos mi burzy ten lad zostawiajac byle gdzie swoje ciuchy. Stwierdzam,ze swoje dziecko bede angazowac od malego do prac domowych a w przyszlkosci jego narzeczona mi podziekuje

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka Ty pracujesz jeszcze? i to w szkole??
    ja nie podjęłam pracy od września, choć miałam propozycję umowy... jednak miałam propozycję jako nauczyciel wspomagający, czyli do pracy z dziećmi upośledzonymi bądź z problemami wychowawczymi. Bałam się...a poza tym ciężko znoszę ciążę od samego początku.

Zawsze myślałam, że jestem stworzona do bycia w ciąży... bycia mamą, a dziś mam taki ciężki dzień, ponieważ boję się, że sobie nie poradzę :((

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z tym gotowaniem-ja też uwielbiam gotować, a pod koniec ciąży idę juz na łatwiznę. :-)

Jestem juz po konsultacji z anestezjologiem - póki co nie ma przeciwwskazań do znieczulenia. Niestety wyniki moczu znowu kiepskie..... Nie mogę się dodzwonić do mojej Pani doktor, wiec od razu wzięłam urosept i pewnie zadzwonię w poniedziałek. Tak na sam koniec znowu te bakterie-to jest naprawdę okropne! I oczywiście żadnych objawów!

Mąż juz dojechał na miejsce-na razie znoszę to w miarę ok. Gorzej czułem się wczoraj :-) Za to Mała chyba tęskni, bo mocno dokazuje w brzuchu! Powiedziałam Mężowi, że ja nogi zacisnę na weekend, ale gorzej jak Mała stwierdzi, że musi sprawdzić gdzie się podział Tatuś:-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, no co Ty? Co masz nei dac rady? Wszysgtkie damy sobie rade i bedziemy, ba, juz jestesmy super mamami!

Ewik dobra strategia, ja tez zauwazylam, ze jak moj Maz nie musi, to jakos ciezko mi go zmobilizowac. Zreszta moja tesciowa wogole swoich trzch synow wychowala tak, ze tylko jeden umie cos w domu zrobic (i to niestety nie byl moj maz). To dopiero ja musialam poswiecic czasu zeby sie chlop nauczyl. Ale juz jest na dobrej drodze, tylko go czasem trzeba troche pomeczyc zeby sie za cos wzial. Ale wiem ze jakby musial, to by ogarnal dom.

Kora wlasnie patrze na Twoj suwak i nie chce Cie straszyc, ale moja przyjaciolka tak urodzila, dokladnie 37+1 :) Ale mowila mi ze od paru dni przeczuwala ze to juz bedzie szybko bo zle sie czula, brzuch sie obnizyl i ogolnie jakos jej juz bylo ciezej i gorzej. Wiec zaciskaj nogi do poniedzialku :)

No to sie chwale moja pierwsza Tilda, dla mojej pierwszej coreczki :) Aniolek zawisnie gdzies przy lozeczku, albo zasiadzie na polce do czasu az sie Malej zachce nim bawic :)
    a71kber7we8i_t.jpg
    o3t0d2z35f9s_t.jpg

szpilka, Ida, Martynaaa lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - Ty to jesteś utalentowana bestia :-)

Moja Pani doktor oddzwoniła-mam wziąć furaginę 3x2 tabletki i we wtorek powtórzyć badanie. W zależności od wyniku zobaczymy czy trzeba włączyć antybiotyk. Oby się udało. Trzymajcie kciuki. Dobrze, że mam rodziców blisko to tata od razu pojechał do apteki. Mąż dowie się jutro-dzisiaj juz nie będę go stresować, niech się integruje :-)

Ewik, Anielle lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a dasz rade juz blizej niz dalej do koncowki wiem,ze takie infekcje nie sa fajne ale co poradzic trzeba przetrwac. Zebys widziala jak mam w karcie ciazy namaziane w kazdym tyg.na wizucie bakterie infekcja i same leki to by sie kon usmial. Staram sie jak moge utrzymuje higiene ale to nic nie daje i doo konca juz sie bede borykac bo co skoncze leki kilka dni i od nowa cos nawraca.

Dziwyczynki obkupilam sie wczoraj na olx rzeczami dla Malego rzeczy praktycznie nowka sztuka po 3 zl. A dzisiaj bede domawiac bo babeczka mi napisala ze wrzucila kolejna partie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Kor_a dasz rade juz blizej niz dalej do koncowki wiem,ze takie infekcje nie sa fajne ale co poradzic trzeba przetrwac. Zebys widziala jak mam w karcie ciazy namaziane w kazdym tyg.na wizucie bakterie infekcja i same leki to by sie kon usmial. Staram sie jak moge utrzymuje higiene ale to nic nie daje i doo konca juz sie bede borykac bo co skoncze leki kilka dni i od nowa cos nawraca.

Dziwyczynki obkupilam sie wczoraj na olx rzeczami dla Malego rzeczy praktycznie nowka sztuka po 3 zl. A dzisiaj bede domawiac bo babeczka mi napisala ze wrzucila kolejna partie.
    WspółczujęWam dziewczyny. Ja teżostatnio miałąm infekcę moczową, niby dał mi jakiś antybiotyk ale jednorazowo i sama nie wiem czy przeszło, bo co jakiś czas jednak czuję. Biorę Żuravit profilaktycznie, ale czuję, że nie działa. Zrobię kolejne badanie moczu za tydzień, to będę wiedziała.

Ewik - pochwal się :) Ja na olx nawet jeszcze nie wchodziłam, ale na allegro kupiłam mega pakę :) O, taką - http://allegro.pl/mega-paka-hm-next-cudna-ponad-100-szt-i4775188635.html
    Jaram się jak nie wiem. Czekamy na skręcenie nowej szafy, żebym mogła zabrać się za segregowanie :) Mąż mówi, że tyle tego, że już nic nie potrzebujemy więcej. Ale on, jak to on - nie wie ile tego trzeba tak naprawdę. Ja w sumie też nie wiem... Jak posegreguję wg rozmiarów to się może coś okaże.

Ewik lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - potwierdzam, dopiero jak podzielisz to rozmiarami to będziesz wiedzieć ile czego masz i co Ci jeszcze potrzebne. U mnie okazało się, że tych ubranek mam za dużo i pewnie nie wszystkie wykorzystam, ale przecież musiałam kupić Małej choć kilka nowych, nie śmiganych rzeczy :-)

My cierpliwie czekamy, bierzemy leki na pęcherz. Najgorzej że nie mam objawów, bo może bym coś wyczuła wcześniej. ..

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, przerazacie nie z tymi infekcjami, a najbardziej tym ze one moga byc bezobjawowe. Ja chodze na ten basen raz w tygodniu, mam nadzieje ze mnie nic nie zlapie.
    Najgorsze to ze bierzecie te leki a to dziadostwo wraca. Ja sie kiedys pytalam mojej lekarki bo mialam przez pewien czas powracajace zapalenie pecherza co ja mam robic? Cielpo sie ubieralam, o higiene dbalam, na basen nie chodzilam, a to wracalo. Pani mi powiedziala ze to juz bedzie wracac i ze "taka moja uroda". Przy oslabieniu bedzie chwytac. Na szczescie juz dawno nie mialam, chyba z poltorej roku.

Ida super mega paka! Fajnie tak kupic hurtem duzo ubranek bo jakby czlowiek mial pojedynczo kupowac w sklepach to idzie zbankrutowac. A ubranka super :)

Kora a masz koncik dla Michalinki juz calkiem zorganizowany? Pochwal sie jesli tak :)
    Ja jestem w trakcie, to znaczy jeszcz mi troche zejdzie, dzis moze maz zamontuje dwie polki nad lozeczko i przewijak. No i jakos trzeba udekorowac zeby nie bylo smutno i szaro.

Ida lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sypialni mamy już kącik. Jeszcze materac w folii i brakuje pościeli, ale tym zajmie się Mąż jak my będziemy w szpitalu. Chcę jeszcze kupić Małej misia z fundacji tvn, ale coś się spóźniają w tym roku :-) Obyśmy zdążyli.

n48fh3.jpg

A to fotki z docelowego pokoju Michalinki

Tu kiedyś będzie stało łóżeczko (widać moją walizkę do szpitala):
    2wgevsz.jpg

I firaneczki:
    72pusg.jpg

Mamy jeszcze do powieszenia 4 obrazki - myślę, że najpóźniej w kolejny weekend zawisną, a może się uda na tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:49

Anielle, szpilka lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - ale pięknie urządziliście! :) Naprawde super :)

atdc3e5e035kp155.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a pokoik super! powiedz mi skąd macie ten organizer na ścianie? i gdzie takie firaneczki można kupić? bo są super

ja wczoraj byłam na 18stce, zakładałam, że wytrzymam max 3h, a wytrzymałam prawie 7! i przetańczyłam 4piosenki hehehe oczywiście wszyscy się gapili. Teściu mnie strofował, że mam już nie tańczyć:P
    dziś cały dzień będę odpoczywać...zzzz...

Ida, paka faktycznie fajna ! i te śpiworki i kombinezoniki też świetne :))

Ida lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, świetna paczka, ubranka w bardzo dobrym stanie, super okazja!

Anielle, przepiekna laleczka, co za satysfakcja zrobic cos samemu dla swego Dziecka, zadna kolezanka Twojej Coreczki nie bedzie takiej miala :)

Kora, bardzo ladny kącik.

LadyMK, takie organizery widzialam w Ikea.

Tak, ja ciagle pracuje, ale juz odliczam dni do urlopu. Brak mi juz tchu zeby prowadzic lekcje i nie jestem juz tak "wydajna" jak jeszcze ze 2 tygodnie temu. Mialm wybor czy chce pracowac od wrzesnia czy nie, ale zdycydowalam ze chce i nie zaluje, aktywnosc jednak dobrze mi robi. Skoncze prace za tydzien, ale ciagle bede chodzic na kurs jezykowy, zeby nie utknac na kanapie :)

Dzis jest moj i Boryska dzien, idziemy na Baby Shower! Az sie boje co dziewczyny nam przygotowaly :D

Anielle, Ida lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, super zaslonki z biedronkami :) Fajnie ze Michalinka bedzie miec swoj pokoj, ale na poczatek faktycznie lepiej przy rodzicach. Bardzo przytulnie :)

U nas sie juz tez coraz przytulniej robi, jeszcze pare drobiazgow i kacik bedzie gotowy.

Martyna milego Baby Showeru, napewno bedzie super :) Opowiedz koniecznie potem co Ci kolezanki przygotowaly :)

Do nas przychodza znajomi na obiadek na 14, ide przygotowac pstragi tylko... strasznie sie brzydze rybich glow... Nie wiem jak przez to przebrne, ble :) Ale miesko potem jest pyszne :)

Milej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:05

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynaaa wrote:
    Ida, świetna paczka, ubranka w bardzo dobrym stanie, super okazja!

Anielle, przepiekna laleczka, co za satysfakcja zrobic cos samemu dla swego Dziecka, zadna kolezanka Twojej Coreczki nie bedzie takiej miala :)

Kora, bardzo ladny kącik.

LadyMK, takie organizery widzialam w Ikea.

Tak, ja ciagle pracuje, ale juz odliczam dni do urlopu. Brak mi juz tchu zeby prowadzic lekcje i nie jestem juz tak "wydajna" jak jeszcze ze 2 tygodnie temu. Mialm wybor czy chce pracowac od wrzesnia czy nie, ale zdycydowalam ze chce i nie zaluje, aktywnosc jednak dobrze mi robi. Skoncze prace za tydzien, ale ciagle bede chodzic na kurs jezykowy, zeby nie utknac na kanapie :)

Dzis jest moj i Boryska dzien, idziemy na Baby Shower! Az sie boje co dziewczyny nam przygotowaly :D
    Ja branżowo - choć jestem o wiele wcześniej niż Ty, to też coraz ciężej mi prowadzić lekcje. W trakcie mówienia mam zadyszkę i coraz częściej wolę siedzieć niż stać nad dziećmi, co w I klasie jest raczej rzadkie. Ja też odliczam do zaplanowanego wolnego, ale dla mnie to koniec stycznia. Tak sama zdecydowałam, bo chcę chociaż zakończyć pierwszy semestrt. Pocieszam się, że za mniej niż miesiąc dłuższe wolne, bo święta, potem niecno ponad tydzień pracy i od razu 2 tygodniowe ferie. Zaczną L4 od 8 miesiąca, myślę, że w sam raz.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja branżowo - choć jestem o wiele wcześniej niż Ty, to też coraz ciężej mi prowadzić lekcje. W trakcie mówienia mam zadyszkę i coraz częściej wolę siedzieć niż stać nad dziećmi, co w I klasie jest raczej rzadkie. Ja też odliczam do zaplanowanego wolnego, ale dla mnie to koniec stycznia. Tak sama zdecydowałam, bo chcę chociaż zakończyć pierwszy semestrt. Pocieszam się, że za mniej niż miesiąc dłuższe wolne, bo święta, potem niecno ponad tydzień pracy i od razu 2 tygodniowe ferie. Zaczną L4 od 8 miesiąca, myślę, że w sam raz.
    tez tak plnowałam z tym 8 miesiacem, teraz zaczelam osmy miesiac i nie wiem jak 1,5 miesiaca temu wydawalo mi sie ze dam rade, ale trzymam kciuki Ida zeby Tobie sie udalo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 20:43

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady MK - oba organizery są z Ikei, a firanki kupiłam na Allegro, podobnie jak te ozdobne zawieszki. W kategorii firanki wpisz "panel" i znajdzie się całe mnóstwo różnych ofert i możliwości. Od koleżanki, która szyje w lokalnym zakładzie krawieckim wiem, że wychodzą duuuużo taniej.

Co do L-4 to też planowałam w 8 miesiącu, ale dziecko zadecydowało inaczej :-) i w 7 już trzeba było leżeć. Stwierdzam, że ciąża naprawdę potrafi być nieprzewidywalna :-)

Pochwalę się Wam jeszcze moim brzuszkiem. Nie widać, żeby się obniżył w porównaniu do poprzednich tygodni, ale słyszałam że przy pierwszej ciąży może się to "zadziać" nawet na początku skurczów :-) Zresztą same oceńcie.

2hcn4at.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:17

LadyMK, szpilka lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:

Pochwalę się Wam jeszcze moim brzuszkiem. Nie widać, żeby się obniżył w porównaniu do poprzednich tygodni, ale słyszałam że przy pierwszej ciąży może się to "zadziać" nawet na początku skurczów :-) Zresztą same oceńcie.

2hcn4at.jpg

Cudny brzuchol <3

Widzę, że Czarnobylki już są dawno za połową :( Nikt na mnie nie zaczeka? :P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kor_a brzuszek cudny :) nie widać żeby był obniżony ale ten czas ucieka już jesteś na finiszu.
    Kącik dla Michaliny śliczny:)

U mnie rozpoczęty 23tydz (22+2) już się nie mogę doczekać marca bo moje samopoczucie ostatnio kijowe czuje się jak na początku wymioty mdłości itp.atrakcje brzuchal rośnie w zastraszającym tempie,że niedługo będę się toczyć. Jeszcze tydzień Mężu ma wolne i zamawiamy wózek i łóżeczko bo tak nie ma nawet jak gdzieś pojechać i obejrzeć.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ