X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Widzę,że większość z Was niedługo powita na świecie swoje maleństwa :) U mnie jeszcze trochę ;)

szpilka, Anielle, Ewik, Martynaaa lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziulku po fioletowej stronie

Ida u nas z wyborem imienia tez koszmar, dopiero niedawno sie zdecydowalismy na Pawla Andrzeja, pierwsze musialo byc krotkie, bo mamy dlugie nazwisko, do tego nie nowoczesne (wydziwione) bo moj maz na nie, a i wiele imion zostalo ostatnio wykorzystanych, bo mlody ma duzo kuzynow i dosc mlodych wujkow

Ida lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziulek i gratulacje, powiedz cos wiecej o sobie :)

Ooo, Ida, jak to ladnie brzmi, wychodzi na to ze nasz cykl byl "zajaczkowy" :) Jak sie Mala zacznie pytac skad sie wziela na swiecie to bedziemy mowic ze nam zajaczek takie jajko w brzuch podlozyl :)
    Za to Ty bedziesz miec zajaczkowy porod, tez fajnie :) I bedziesz miec realne, wielkie jajo zamiast brzucha :)

U Nas imion dla chlopcow mielismy kilka, za to dla dziewczynki - zadnego. Naprawde nie spodziewalam sie ze nam sie dziewczynka trafi. A jak nam sie juz cos podobalo to wlasnie ktos w rodzinie albo najblizszych znajomych juz wykorzystal na swoje dziecko niedawno. Potem stwierdzilismy ze nie bedziemy sie tym sugerowac i ze jak nam sie cos spodoba to niewazne czy ktos tak ostatnio juz dal czy nie. W koncu za naszych czasow bylo setki Anek, Kasiek, Gosiek, Asiek i Agnieszek i jakos zyjemy. Ja sama mam takie imie i nie narzekalam ze w klasie bylo zawsze kilka dziewczynek o takim imieniu.

Ida, Ida lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki,
    ale ja Wam zazdroszczę, że tak malutko przytyłyście i już jesteście na końcówce ciąży!!
    ja już mam 10kg+, ile przytyję teraz w 7mym miesiące i do końca...to aż mnie przeraża.

Kor_a i Martynka w którym miesiącu najwięcej przytyłyście?
    bo Mon to nie pytam...kiedy przytyła ten 1kg hehe
    Znajoma też malutko przytyła, nie wiem czy z 3kg ogółem, a mały miał 4kg. Potem się okazało, że przy samym porodzie zeszło jej 10kg. Wyszło tak, że wszystko jej szło w brzuch, a ciąża ciągnęła z bieżącej wagi... i w rezultacie cała schudła. Mimo, że ciąża zagrożona od początku i ciągle leżała.
    Się cuda dzieją w tych ciążach :P

ps ja jestem po pobraniu krwi x3, test obciążenia glukozą jakoś przeżyłam, całkiem na luzie, niepotrzebnie panikowałam :) poprosiłam o letnią wodę, dałam cytrynę i mi Pani wycisnęła. Do tego dołożyłam gazetę + buszowanie w telefonie i jakoś zleciało.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle w dalszej rodzinie czy wsrod znajomych to ok, ale najbliżsi kuzyni co sie u babci na swieta beda spotykac to nie bardzo, zeby sie imiona powtarzały a mezus duzo rodzenstwa ma i sami chłopcy poki co

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki :)

U mnie taki paskudny dzien jakby snieg mial padac.

Co do imienia u nas od poczatku wiedzielismy jakie beda mielismy po jednym typie na dziewczynke badz chlopca. Tak wiec bedzie Mikołaj a na drugie Michał po pradzidku malza.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Witaj Madziulek i gratulacje, powiedz cos wiecej o sobie :)
    Od czerwca szczęśliwa mężatka :)
    To nasz 1. cykl starań, a trzeci po odstawieniu tabl. Biorę inofolic, który pomógł wyregulować mi cykl. Poprzedni był 44 dniowy ;)

Od tygodnia jakoś inaczej się czułam. Domyślałam się,że może to na ciążę. W sob 1 krecha. W pon druga bledziutka. Wczoraj druga wyraźniejsza i beta 199,9 :) Jutro powtarzam. Trzymajcie kciuki za przyrost!

Ewik, Martynaaa lubią tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek gratulacje :) wszystko będzie dobrze:))

matko kiedy to początki były!

3523x2t.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Dzien dobry dziewczynki :)

U mnie taki paskudny dzien jakby snieg mial padac.

Co do imienia u nas od poczatku wiedzielismy jakie beda mielismy po jednym typie na dziewczynke badz chlopca. Tak wiec bedzie Mikołaj a na drugie Michał po pradzidku malza.
    Mikołaj - mój mąż :) I to urodzony 6 grudnia!
    I wiesz co, powoli się zastanawiamy (z tego braku pomysłu) by i synowi tak dać na imię... Nie wiem, wcześniej nigdy mi się nie podobało, jak ojciec i syn mają tak samo na imię. Śmieszyło mnie to. Ale teraz...? Hm, kto wie :P

Ewik lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja w sumie przybierałam równomiernie po ok. 1kg na 4 tygodnie w pierwszym i drugim trymestrze. W trzecim trymestrze waga poszła szybciej w górę, ok. 1 kg na 2 tygodnie-tak wynika z karty ciąży. Dzisiaj byłam w pracy i nie wierzą, że przybyło mnie 14kg. Mówią, że kompletnie tego nie widać.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadal -1,5kg :D

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na plusie 5,5 kg ale kompletnie tego nie widac. Wszystko poszlo w brzuszek. Nawet mnie to smieszy bo nigdy na wadze nie widzialam 55kg.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida bardzo fajny pomysl :) akurat mam jakos duzy sentyment do tego imienia chyba zadne inne mi sie tak nie podoba jak Mikolaj.

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja obecnie jestem pućką, bo wybiło mi już 70kg- nigdy tyle nie miałam. Z resztą i tak jak na siebie osiągnęłam ostatnio dużą wagę, bo 60kg, aleeee... po porodzie ruszam z małym w wózku w teren. Pocieszam się, że jak się zaczne ruszać, jeść dietetycznie (karmienie), więc z wagą zlecę :)
    Tak optymistycznie trochę :)

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba faktycznie tak jak pisała LadyMK, brzuch idzie do przodu, a ciąża ciągnie z bieżącej wagi. Koleżanka z pracy gdy byłam z L4 powiedziała mi ostatnio, że wyglądam lepiej niż przed ciążą i schudłam... hmmm... może po ciąży będzie mi łatwiej wrócić do mojej dawnej wagi, nie koniecznie tej sprzed ciąży bo nie była najlepsza;) Miałam nadwagę, może dlatego nie przytyłam za dużo bo organizm bierze z nadmiaru, który już był :) :) :)

Dziewczyny, po narodzinach naszych pociech duuuużo spacerować i figury będą jak u modelek :D hehe

My rozglądaliśmy się z mężem za wózkiem i zdecydowaliśmy się na Bebetto, tylko waham się międzu Luca, a Nico Plus. Kolor prawdopodobnie szary :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę,że te Wasze ciążę już takie zaawansowane :)

U mnie początki i jakoś kiepsko znoszę :/ Oby później było lepiej :D

atdc3e5e035kp155.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, spokojnie, mija czas bardzo szybko. Ja mam wrażenie, że tak niedawno się staraliśmy, a obecnie już jestem w 7mym miesiącu i prawie 2mce po ślubie cywilnym. I już zaklepany mamy termin na wesele :D

Choć u mnie ciąża przebiega objawowo od samego początku...więc te dni mi się dłużyły. Gdyby było bez objawów, to dzień leciałby pewnie bardzo szybko.

ps juhu jeden dzien nie wymiotowałam! <3 tylko na śnie zgaga mnie złapała potworna...wzięłam rennie i zasnęłam z nim w buzi. Nawet nie wiedziałam kiedy...
    dobrze, że mężu kupił mi maxi paczkę rennie - bo aż 48szt :D

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BETINKO przywołuję Cię do napisania co u Was, jak Mati, jak Ty się czujesz, jak Twoja waga po ciąży?
    hehe :P

3523x2t.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    madziulek, spokojnie, mija czas bardzo szybko. Ja mam wrażenie, że tak niedawno się staraliśmy, a obecnie już jestem w 7mym miesiącu i prawie 2mce po ślubie cywilnym. I już zaklepany mamy termin na wesele :D

Choć u mnie ciąża przebiega objawowo od samego początku...więc te dni mi się dłużyły. Gdyby było bez objawów, to dzień leciałby pewnie bardzo szybko.

ps juhu jeden dzien nie wymiotowałam! <3 tylko na śnie zgaga mnie złapała potworna...wzięłam rennie i zasnęłam z nim w buzi. Nawet nie wiedziałam kiedy...
    dobrze, że mężu kupił mi maxi paczkę rennie - bo aż 48szt :D
    Może i wolniej lecieć ten czas byle z fasolką było wszystko ok :)

Oooo a kiedy weselicho? :D

atdc3e5e035kp155.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek, serdeczne gratulacje! Zobaczysz, ciaza jest pieknym stanem, nawet ze swoimi niedogodnosciami i mija bardzo szybko, mimo ze 9 miesiecy wydaje sie dlugo.

Ja do konca 6mc ciazy tylam po 1 kg na miesiac, w 7 i 8 tygodniu prawie po 3kg na miesiac. Moja lekarz mowi ze to normalne, bo od 7mc dziecko nabiera tluszczyku i my tez przy tym tyjemy. Przy moim BMI sprzed ciazy, limit to 16kg a minimum to 11kg. Mam prawie 12kg, wiec powinnam sie zmiescic jak nie zaszaleje na koniec :) Jestem pewna ze po porodzie pozbedziemy sie zbednych kiligramow karmiac piersia, skaczac nad naszymi Pociechami i spacerujac z nimi jak najwiecej. Natura jednak to tak wymyslila zebysmy zapewnily w ciazy wszystko naszym Dzieciom a po ciazy mialy skad czerpac energie na karmienie piersia i opieke nad nimi.

U nas Synek bedzie nosil imie Borys, wybor Meza :) mielismy wybrane imie i dla chlopca i dla dziewczynki, nie bylo wiekszego problemu, ale nie zmienia to faktu ze wybor odpowiedniego imienia to nie jest wcale latwa sprawa.

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ