Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewik wspolczuje boli, to faktycznie musi miec chyba zwiazek z infekcja. Ja tez jakos nie najlepiej spalam, Mala mi sie wiercila jakos dziwnie i wypychala cos tak bolesnie pol nocy.
Ewik wlasnie takie domowe sposoby do mnie jak najbardziej przemawiaja, jak sobie robie peeling z fusow kawy i oliwy z oliwek to skora jest potem cudowna. Napewno na skore dziecka oliwa z oliwek tez bedzie super dzialac. Chociaz z drugiej strony nie wiem czy jestem az tak "hipisowska" i chyba jakies najprostsze mydelko bede chciala miec. Musze sie w to wglebic.
Jejku snilo mi sie dzisiaj ze moja coreczka byla juz na swiecie a z calego snu pamietam tylko tyle ze obcalowywalam jej buzke, bardzo przyjemny senEwik lubi tę wiadomość
-
Aniellka, kupiłam Bambino w kostce. Na takie małe ciałko wystarczy, że raz przetrze się ręce po mydełku i będzie wystarczylo do mycia.
Twardnień nie konsultowałam, wizytę mam 24.11. Na ostatniej wizycie położna mi powiedziała, że mam twardszą macicę, więc żebym brała nospę jak mi twardnieje, położyć się i zrelaksować chwilę.
Kupiłam magneB6, więc może jednak od nowa zacznę brać, bo te twardnienia mnie przerażają. Jak byłam chora i leżałam non stop to brzuszek miałam super miękki, ale wystarczyło, że wstałam to twardniał. Wydaje mi się, że się przyzwyczaił po prostu i teraz po tym leżeniu znowu musi dojść do "formy". W sobotę jedziemy na 18stkę i trochę się obawiam jak ja tam wytrzymam... Zauważyłam, że jak chodzę to mały się wtedy najczęściej wypina.
Ten MagneB6 brać sobie 3x2 tak standardowo czy zacząć od mniejszej dawki?Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Witam poweekendowo:-)
My juz mamy wszystko skompletowane, łóżeczko, wózek wszystko juz czeka. Rodzice też. W nocy z pt/sb odczuwać takie lekkie skurcze jak kiedyś przed okresem i zaczęłam myśleć, że to już ale zasnęłam i juz więcej się nie pojawiły.
Mała daje mi trochę w kość. W zeszłym tygodniu plecy miała raz z lewej raz z prawej strony, raz od strony mojego kręgosłupa-w tym ułożeniu jest najmniej "uciążliwa". U mnie jak Mąż przyłoży ucho tam gdzie są plecki Małej to słychać bicie serduszka
Jutro wizyta-zobaczymy na jakim etapie jest szyjka i czy musimy się już przygotowywać na przedwczesny poród choć teraz ciąża jest juz donoszona. -
Kor_a, ale super ) niedługo malutka będzie z Wami ) daj znać po wizycie koniecznieMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
LadyMK co do dawkowania magnezu to nie mam pojecia... Ja jak sobie kupilam magnez to poprostu zazywalam tak jak na ulotce pisali i jak mi pani w aptece powiedziala.
Ewik jak tam wizyta?
Kora macica sie przygotowuje i cwiczy, to dobrze Jejku, az jestem podekscytowana ze Ty juz masz tak blisko. Potem Martyna a potem juz ja! Aaa! -
Byłam dziś z bratową na usg i spytałam przy okazji ginekologa o te twardnienia brzucha, to powiedział, że jeśli utrudniają poruszanie się to mam iść do swojego ginekologa na wizytę, bo może szyjka się skracać, więc jeśli mnie to niepokoi to mam iść i nie zwlekać.
Wizytę mam we wtorek z wynikami badań (i po zwolnienie), ale w sobotę mamy 18stkę, więc chyba pójdę w tym tygodniu dla świętego spokoju...
ps w biedronce są prześcieradła do łóżeczka (14,99) i kocyki (19,99). Kocyki są śliczne!! kupiłam Witusiowi jeden, z hipciem w wózku )Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
a i w biedronce są Dady w przecenieMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Meldujemy sie po wizycie.
Zostalam przebadana od stop do glow. Szyjka dluga twarda 49,3mm. Infekcja juz prawie wyleczona. Chociiaz dzisiaj mnie bolalo bardzo jak mnie badala. Wszystkie parametry dzieciatka w normie. W tym tyg.powinnam miec jeszcze jedno usg bo pani doktor w srode bedzie miec nowy sprzet i chce mi zrobic za darmo. Mam brac po 2 tab.magnezu polozyc sie na boczku nogi zgiac jak najblizej brody i koniecznie zjesc cos slodkiego np.kostke gorzkiej czekolady. Plus do teg, o nospa.
A w brzuszku zamieszkuje synek mamuni. Cale 591gram zywej wagi.Ida, szpilka, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
Ewik wrote:Meldujemy sie po wizycie.
Zostalam przebadana od stop do glow. Szyjka dluga twarda 49,3mm. Infekcja juz prawie wyleczona. Chociiaz dzisiaj mnie bolalo bardzo jak mnie badala. Wszystkie parametry dzieciatka w normie. W tym tyg.powinnam miec jeszcze jedno usg bo pani doktor w srode bedzie miec nowy sprzet i chce mi zrobic za darmo. Mam brac po 2 tab.magnezu polozyc sie na boczku nogi zgiac jak najblizej brody i koniecznie zjesc cos slodkiego np.kostke gorzkiej czekolady. Plus do teg, o nospa.
A w brzuszku zamieszkuje synek mamuni. Cale 591gram zywej wagi.
Mnie też bolało jak ostatnio gin mnie badał, ale wszystko ok było.
Mówisz, że synek ponad pół kilo już waży?? Mój niecały tydzień temu ważył 340g na pocz 21 tygodnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 21:03
-
Dziekuje tak pani doktor podala i na zdjeciu z usg tez jest taka waga podana.
Maz sie cieszy bardzo chociaz obstawial dziewczynke bo mowil,ze bedzie na przekor ale jednak synek. Pani doktor pytala o date pierwszego ruchu bo od tego tez sie jakos oblicza date porodu czy cos az bylam zaskoczona o co jej dokladnie chodzi. Bo jak podalam w ktorym tyg. To mowila ze chodzi o dokladna date a nie tydz.
Wy tez sie czujecie takie jakby napompowane? Ja nie jem duzo a mam wrazenie jakbym miala peknac a wszystkie narzady mam tak scisniete,ze cos okropnego.Ida lubi tę wiadomość
-
Ewik wrote:Dziekuje tak pani doktor podala i na zdjeciu z usg tez jest taka waga podana.
Maz sie cieszy bardzo chociaz obstawial dziewczynke bo mowil,ze bedzie na przekor ale jednak synek. Pani doktor pytala o date pierwszego ruchu bo od tego tez sie jakos oblicza date porodu czy cos az bylam zaskoczona o co jej dokladnie chodzi. Bo jak podalam w ktorym tyg. To mowila ze chodzi o dokladna date a nie tydz.
Wy tez sie czujecie takie jakby napompowane? Ja nie jem duzo a mam wrazenie jakbym miala peknac a wszystkie narzady mam tak scisniete,ze cos okropnego.
Ja jak zjem nawet lekkie śniadanie to mi brzuch wyskakuje. Choć teraz to i nawet rano na czczo już jest widoczny.
Mnie nadal męczy spojenie. Lekarz mówił, że na to nie ma rady. Ale skoro to jedyna dolegliwość, to przeżyję -
Nieciekawie z tym samopoczuciem u Ciebie Ewik. Trafiło akurat na Ciebie...
Ja jak psioczyłam na całą ciążę przez mdłości i wymioty w I trymestrze, tak od II jak ręką odjął i już prawie o tym zapomniałam. Choć wtedy wydawało mi się to niemożliwe.
Dziś przyszła zamówiona przede mnie paka z ponad 100 sztukami ubranek Jestem zakochana i zachwycona
A w niedzielę, korzystając z ostatniego dnia promocji 0% w Agata Meble wzięliśmy rzutem na taśmę wielką, pakowaną szafę i dużą komodę. Także pierwsze kroki w związku z wyprawką i pojawieniem się dziecka poczyniliśmy. Choć zarówno ubranka, jak i meble to czysty przypadek - okazja. Tak jeszcze byśmy czekali z tym wszystkim
Ewik lubi tę wiadomość
-
Z wizyt same dobre wieści:-) faktycznie urodzaj na chłopców Gratuluję
Ida - korzystaj z takich okazji. Ja też korzystałam. Fotelik udało mi się kupić prawie 100 zł taniej.
Macie rację-Jestem następna, ale im mniej czasu zostało tym więcej we mnie lęku i stresu. Dzisiaj obudziłam się w nocy i zaczęłam myśleć o porodzie - paranoja. Moja siostra mi mówi, że to normalne że nawet przy drugim się stresowała bo jednak każdy poród jest inny. Ja mam jeszcze trochę stresu bo Mąż ma z pracy wyjazd na weekend. Na szczęście w miarę blisko, wiec może wracać na sygnale - jedno jest pewne, nie poużywa sobie On też ma mieszane uczucia co robić, ale postanowiliśmy że uzależnimy wszystko od dzisiejszej wizyty. Jak Pani doktor powie, że jeszcze nie widać symptomów to i stres nam opadnieIda lubi tę wiadomość
-
Anielle - cos w tym jest. W bloku gdzie mieszkamy tez sami chłopcy
Szpilka - moja sioatra miała przenoszone obie ciążę tylko, że jej nie skracala się szyjka wiec nie wiem czy tu geny zadziałają Myślę, że dzisiaj wszystko się rozjaśni. -
u mnie, Ewika i Idy - synuś.
Kto jeszcze czeka na synusia?
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE