Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się z Wami, chyba każda z nas musi mieć jakieś przygody w czasie ciąży i inne niepokojące objawy.
U mnie po ostatnich badaniach moczu (jak dotąd było dobrze),wyszły liczne bakterie i kryształki szczawianu wapnia .
Sprawdziłam, że to drugie to odwodnienie organizmu - fakt mało piję wody.
A bakterie to pewnie przez Luteinę, którą zakończyłam już brać....
Z dnia na dzień trzeba coraz bardziej na siebie uważać, aby nasze Maluszki urodziły się w odpowiednim czasie zdrowe i szczęśliwe .
Ja obecnie coraz bardziej się męczę, wchodzenie po schodach (mieszkam na II piętrze) sprawia coraz większą trudność, a gdzie tam jeszcze... -
Anielle wrote:Szpilka, bardzo wpolczuje, macie jakiegos pecha... Jak nie stluczka to choroba zakazna, jakies same rzadkie przypadki Wam sie przydazaja. Dobrze chociaz ze to juz koncowka ciazy no i przedewszystkim ze juz przechodzilas odre. Pozostaje teraz tylko chuchac na zimne i zachowac wszelkie srodki ostroznosci. Nawet jesli wczesniej w okresie najwiekszego zarazania nie bylo kwarantanny, to lepiej juz od teraz sie pilnowac, zeby nie moc sobie potem niczego zarzucic. Napewno ciezko tak do meza z maseczka i rekawiczkami, ale dla Malego Szkraba mozna to przetrwac. Oby tylko maz sie szybko zaleczyl. Ile sie dochodzi do zdrowia przy ospie?
Martynaaa dzieci to egoisci bo im trzeba wszystko oddac? No jak ktos ma takie nastawienie to nawet dyskusja nie ma sensu, najlepiej olac takie komentarze albo uciac szybko jednym zdaniem. Jesli ktos wyglasza takie opinie (ma do tego prawo oczywiscie) to znaczy ze jest na zupelnie innej planecie i szkoda czasu na wchodzenie w dyskusje. Ja slyszalam podobne rzeczy jak mowilismy z mezem ze juz jestesmy malzenstwem (ja mialam 26 lat jak sie pobralismy, moim zdaniem w sam raz) ale nasi rowiesnicy tutaj patrzyli jak na kosmitow ktorzy marnuja sobie zycie, raczej sie z tego smialismy bo dyskutowac tez nie bylo sensu
Ida dokladnie, jak mowie ze sie teraz nudze (no bo nudzi mi sie na tym zwolnieniu) to mi co chwile ktos mowi "jeszcze zatesknisz do tego spokoju jak sie dziecko urodzi" czy "spij na zapas". No slysze to co chwile i doslownie czuje sie jak dziecko ktore nie wiedzialo na co sie pisze. Albo tesciowa co chwile porownuje jak ona sie czula jak miala pierwsze dziecko, w sensie ze byla zagubiona, nie wiedziala do konca co i jak, nie ogarniala nowych obowiazkow. Tylko nie bierze pod uwage ze ona miala niecale 22 lata a ja bede miec prawie 29, to jest OGROMNA roznica. To dalej bedzie pierwsze dziecko i bedziemy napewno troche zagubieni, ale mamy w glowach juz inaczej poukladane i co innego dla nas znaczy "miec dziecko".
Ech, latwo wyprowadzic ciezarna z rownowagi
Martynaaa lubi tę wiadomość
-
Ida-Tak płaci się przy pobraniu. W sumie 64 zł, bo 4 zł za pobranie. U mojego Męża wyszły nieznacznie podwyższone enzymy wątrobowe wiec czeka go wizyta u lekarza rodzinnego czy musimy się tym martwić. Mam nadzieję, że nie. Dobrze, że go wysłałam I dobrze, że mój twardziel się zdecydował, bo bardzo tego nie lubi Nie może zbytnio patrzeć na swoją krew
Na powitanie Michaliny prawie wszystko gotowe. Teraz czekam i odpoczywam, choć powiem Wam, że szukam sobie zajęć-coś jednak chyba jest w tym syndromie wicia gniazda:-) Przedwczoraj śniło mi się, że urodziłam chłopca a nie dziewczynkę i teraz się zastanawiam czy nie przygotować na wyjście ze szpitala drugiego zestawu ubranekIda lubi tę wiadomość
-
No tak, kazdy ma jakies perypetie ciazowe, jedne bardziej barwne, inne mniej. Najwazniejsze do dotrwac w dwupaku do bezpiecznego terminu.
Jejku, ciaza daje mi sie we znaki, dzisiaj wloklam sie na piechote prawie godzine trasa ktora normalnie pokonalabym pewnie w 20 minut...
Moj syndrom wicia gniazda narazie przycichl, zreszta ciezko wic gniazdo jak tutejszy ZUS dalej mi nic nie zaplacil. Pytam sie pani przez telefon dlaczego a ona na to "nie wiem". I ze zrobi reklamacje i oni potem maja 21 dni na odpowiedz... No co za ludzie.
A na sprzatanie nie mam sily Chcialabym zeby bylo czysto ale nie chce mi sie sprzatac
Kora mi sie snilo ostatnio cos podobnego Jutro mam usg trzeciego trym, mam nadzieje ze potwierdza ze to dziewczynka
-
Anielle u nas jest podobnie z taka mala roznica ze np.becikowe dostaja osoby ktore sa dobrze sytuwane a rodziny ktorym by sie przydalo na wyprawke bo im sie nie przelewa to dziwnym trafem maja wnioski odrzucone. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte. My mamy w poniedzialek moze sie dowiemy kto zamierzkuje w brzuszku o ile ktos lub ktosia bedzie mial humor na pozowanie.
-
Ech, wszedzie to samo, jak czlowiek musi cos im zaplacic to nie ma zmiluj. Ale jak Tobie sie cos nalezy to mnoza formalnosci i problemy i juz tacy chetni nie sa do zaplaty. A niech sie pocaluja w d...
No to ja tez bede trzymac za Ciebie Ewik w poniedzialek, napewno sie juz ujawni Maluszek. Podobno trzeba cos slodkiego zjesc na chwile przed usg to sie pobudzi i bedzie fikac Ja coprawda zapomnialam, ale Moja i tak fikala jak maly diabelek -
Hej Kochane, ale nadrukowalyscie Ciesze sie ze u Was dobrze i czekam na wiesci z wizyt. Ja tez jutro ide do lekarza, w tym tygodniu zrobilam badania krwi, wiecej markerow niz zwykle, zobaczymy jak sie mam ja i moj Synek.
Syndrom wicia gniazda udziela sie nie tylko mnie, ale i Mezowi. Naprawdę czuje presje Anielle, dziwna sprawa z tym becikowym u Ciebie, u mnie wystarczylo wyslac zaswiadczenie od lekarza i dane rodzicow a pieniadze przyszly idealnie o czasie. Co kraj to obyczaj, mam nadzieje ze wkrótce tez dostaniesz.
Ida, 21 tydzien! Doskonale pamietam jak sie zastanawialas czy zajsc w ciaze przed rozpoczeciem nowej pracy. Alez to leci..
Kora, odczuwasz skurcze przepowiadajace? Ja ostatnio miewam bole jak przed okresem, boli mnie w dole brzucha i czuje ćmienie w plecach, czasem brzuch sie przy tym spina. Zastanawiam sie czy to sa wlasnie te skurcze BH. Wczoraj po calym dniu pracy czulam jak kluje mnie szyjka podczas chodzenia. Czyzby Maly juz uciskal, albo zaczela sie skracac?
-
Hej Dziewczeta, jestem przeszczesliwa, u mojej coreczki wszystko w porzadku, rozwija sie prawidlowo
Jest juz ustawiona glowka w dol, pleckami do lewego boku a nozki wpycha w prawy bok, tak jak podejrewalam
Ma juz 1,7 kg, nie jest duzym dzieckiem (tym lepiej dla mnie), ale jest w normach. Niestety nie udalo sie zrobic portretowego zdjecia, widzialam tylko nosek i usteczka, tak jakby byly przyklejone do szyby, przeslodki widok, brakowalo tylko zeby nam jezyk wystawila
Ach, po takich cudnych wiesciach juz mi nawet nie straszne nasze chwilowe klopoty finansowe. Dostalam takiego powera ze wiem ze teraz juz wszystko zalatwie.
Martynaaa, oni mi wisza nie tylko becikowe, ale wogole chorobowe. Wlasnie dzwonilam do pracy i juz tydzien temu ktos do nich dzwonil po jakies dokumenty, asystentka dyrektora wyslala faxem, a oni wczoraj znowu dzwonili po te same dokumenty... Wiec znowu wyslali faxem. Mam nadzieje ze przed porodem ta kase zobacze zeby chociaz pieluchy kupic
No to z tym nowym powerem lece negocjowac zeby nam podatek do zaplacenia rozlozyli na raty, dzis mi nie moga odmowic, dzis moge przenosic gory
Ida napisz koniecznie co Ty sie dowiedzialas na wizycie i co tam zobaczylasMartynaaa lubi tę wiadomość
-
Cudowne wiadomosci Anielle! Po takiej wizycie to faktycznie mozna gory przenosic, mnie tez zawsze takie wiesci nastrajaja pozytywnie. Moj Maly w 32 tygodniu wazyl 1900gram, tez wielkoludem nie jest, lepiej dla nas Ulozenie tez super, wiec tylko sie cieszyc a pieniadze na pewno dostaniesz, tylko jak widac po perypetiach i z opoznieniem.
Zuch Dziewczyny!
Ida, a jak u Ciebie?Anielle lubi tę wiadomość
-
Super wiesci dziewczynki
Martynaa moglabys podac stronke z ktorej zamawialas te ksiazki od dietetyczki? Z gory dziekuje.
U mnie dzisiaj zimnica straszna leze pod kocem caly dzien bo mnie piecze kolo cewki i kluje kolo wejscia do pochwy oj boli. Mam wrazenie ze dzidzia mnie tez uciska na pecherz.
Ida prosimy o wiesci bo czekamy jak na szpilkach. -
Super wieści z wizyt:-) Ja idę do lekarza we wtorek, a jutro zaczynam 37 tydzień. Mój Mąż chyba już się trochę niecierpliwi Chciałby żeby Mala była już z nami - juz mu się dluży
Co do skurczów to właśnie nie czuję. ... Nie wiem czy są takie słabe czy moja macica się nie przygotowuje..... zapytam o to Panią doktor chyba, że do tego czasu coś się zmieni.Ewik lubi tę wiadomość
-
Już pędzę z wieściami! Przepraszam, że tak późno!!!
A więc wizyta z przygodami, a raczej zanim do niej doszło, bo zadzwonili do mnie kiedy się szykowałam, czy na pewno muszę dzisiaj przyjeżdżać... Zdenerwowali mnie tylko, ale powiedziałam, że muszę. Chodziło o to, że było półtoragodzinne opóźnienie. Na miejscu i tak czekaliśmy jeszcze godzinę, ale to nic.
Najważniejsze, że wszystko w jak najlepszym porządku. Dzid rośnie jak trzeba, serduszko 4-komorowe, rączki, nóżki i stópki jak ta lala Wód tyle i potrzeba, łożysko na przedniej ścianie.
Niestety, przez to zamieszanie w recepcji i opóźnienie gin był już zmęczony (weszłam po 20) no i pewnie zdenerwowany sytuacją i nawet o zapytaniu o płeć nie myślał. Wyłączył usg po wszystkich pomiarach, a ja w tym momencie niemal chwyciłam go za rękę i zapytałam z wyrzutem - "a płeć"?! Uśmiechnął się i włączył ponownie, jeździł i jeździł tą głowicą no i w końcu powiedział - "chyba mamy tu filutka". No więc najprawdopodobniej chłopiec, co oczywiście przeczuwałam I choć to nie na 100%, to gin sam stwierdził, że możemy się nastawić. Oboje jesteśmy szczęśliwi, ja że w końcu coś się okazało, mąż że to wymarzony syn. Teraz powoli możemy rozglądać się za jakimiś rzeczami Już licytuję na allegro pakę ubranek
No ale dosłownie przed chwilą dowiedziałam się, że w naszym najbliższym otoczeniu (żona kolegi męża, a przyszła szwagierka mojej siostry) jest dziewczyna, która też ma termin na kwiecień. Miesiąc temu dowiedzieli się że wstępnie syn, a dziś, że na 100% jednak dziewczynka. Także naprawdę pomyłki się zdarzają. Ja mam kolejną wizytę dokładnie za 4 tygodnie i wtedy może się okaże bardziej pewne. Ale na razie w zupełności wystarczy mi to, co co teraz wiem Aż lepiej mi się żyje
Z mniej przyjemnych rzeczy to mam infekcję moczową i dostałam na nią antybiotyk jednorazowy, rozpuszczany w wodzie, do wypicia, na noc. Boże, pół nocy nie spałam, bo mnie tak mdliło, że szok. Ale chyba już lepiej. Co do mojego bólu spojenia, to lekarz powiedział, że na to jeszcze nic nie wymyślono i niestety to trzeba przeżyć. Być może to połączony ból z zapaleniem pęcherza, a być może po prostu tak mam. Organizm musi sam mi podpowiedzieć, czy mam chodzić czy więcej odpoczywać.ash, Ewik, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
Wstepnie gratuluje synka ale tez znam przypadki gdzie sie okazalo inaczej mojej pani doktor koledzy po fachu od poczatku mowili ze synek a w badaniu 3 trymestru sie okazlo ze zamist Stefanka bedzie Asia.
Infekcji nie zazdroszcze bo wiem jak to jest. Pocieszyc sie mozemy faktem,ze maluchy jeszcze sa wzglednie male i az tak bardzo nas nie uciskaja w okolice pechcerza bo ponoc wtedy jest mega bol przy infekcji. -
Juz po wizycie mlody glowa w dol, ale to moze nie byc ostateczne wazy ok 1,5 kg
szyjka twarda zamknieta, ale skrocila sie do 32 mm wiec mam sie bardziej oszczedzac
wiecej jutro
Ash napisz cos wiecej
Ewik, Ida, Martynaaa lubią tę wiadomość
-
Super wiadomosci Dziewczyny!
Ida, gratuluje synka mysle ze juz nic sie nie zmieni w tej kwestii, chociaz nigdy nie wiadomo.
Szpilka odpoczywaj, masz jeszcze troche przed soba
Ash, synek czy coreczka? Napisz cos wiecej.
Ewik, ksiazki zamawiam w empiku, ta o odzywianiu podczas karmienia piersia i wprowadzaniu posilkow stalych jest zatytulowana "Jedz pysznie razem z dzieckiem".
Kora, moze u Ciebie akcja rozwinie sie w ekspresowym tempie albo po prostu nie odczuwasz tych skurczy, one moga byc zupelnie bezbolesne.
Jestem po wizycie, Maly wazy okolo 2.6kg, pieknie lezy glowka w dol i pleckami po lewej stronie. Moje wyniki idealne, mam tak dalej trzymac. Kolejna wizyte mam za 3tyg, czyli na poczatku 38tc i wtedy zostanie zrobiony test na bakterie paciorkowca i pod katem uczulenia na epidural. Jednak bede miala te badanie. Gin powiedziala ze jesli na wizycie okaze sie ze szyjka nie podjela zadnych dzialan to bedzimy stymulowac szyjke abym urodzila w terminie. Nawet nie zapytalam jak stymulowac, bo dotarlo do mnie ze za 3tyg porod juz moze nie byc abstrakacja i po prostu mnie zamurowalo. Alez to leci..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:26
Ida, szpilka lubią tę wiadomość