Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Vaina super! A plec?
My nie wiedzieliśmy,bo nie chcieliśmy:)Rozowa toleruje tylko niektóre odcienie i w malych ilościach,dziadkowie dla pewności maja zakaz różowego;) Ale jak się uprze na rozowa,to przeżyjemy;)
Miki Moja w tym wieku spala i 8 h w nocy i to na kp,niestety większości te piekne czasy bezpowrotnie mijają,ale może masz wyjątek:)
Mala Musi się nacieszyć nowa umiejetnoscia,jak będziesz chciała sprzedać wózek,to się uprze,ze chce wozic tylek
-
To ile już Twoja córa ma, że przedszkole? Kurcze wydawało mi się, że niewiele starsza od mojego jakoś
Co do płci, to byłam rak przejęta, bo wiesz stres że jeden zniknął, radość, że z drugim jest ok, że zapytałam jak juz siedzieliśmy na krzesłach, może gdybym zrobiła to wcześniej to by sie przyjrzał, a tak to powiedział że nie widział
Czekamy teraz do 13 marca na kolejną wizytę06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
To jednak nie taka duża rówżnica 8-9 miesięcy, wiadomo w tym wieku to jeszcze kosmos
Ja jestem bardzo ciekawa płci. jak będzie dziewczynka to już imię mamy, ale jak chłopiec to mamy propozycje 2 iminion i żadne mnie nie przekonuje na 100%, bo do dziewczynki jestem przekonana.
Wiem, że to tylko przeczucie, które zazwyczaj sprawdza się w 50% ale jakoś wydaje mi sie że będzie chłopak (bo u nas w rodzinie same chłopaki, więc statystyka prosi sie aż o dziewczynkę, a że statystyka sobie a życie sobie więc obstawiam chłopaka), a że mamy jeszcze jednego malucha co na nas czeka to wydaje mi się że czeka dziewczynka
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
U nas był konflikt, jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, nie mam pojęcia jak by się to skończyło
Dla chłopca jakoś nie było problemu, nawet kilka imion podobało się nam obojgu. Wy też macie Tomka, dobrze kojarzę? To jakie pomysły teraz?
-
Asia_88 wrote:U nas był konflikt, jeśli chodzi o imię dla dziewczynki, nie mam pojęcia jak by się to skończyło
Dla chłopca jakoś nie było problemu, nawet kilka imion podobało się nam obojgu. Wy też macie Tomka, dobrze kojarzę? To jakie pomysły teraz?
Mam nadzieję że się nei pogniewasz, ze nie zdradzę pomysłów, jeszcze któryś pewnei wykorzystamy a jednak choć wiem że bardzo mała szansa że ktoś w sieci skojarzy mnie , to jednak staram się niektórych szczegółów na wszelski wypadek nie podawać, nie mówimy o IVF wszystkim i nie chciałabym, żeby ludzie poza wybrana grupką osób wiedzieli, przykre jest to że społeczeństwo różnie patrzy na dzieci z in vitro, sama nie wiem jak by moja babcia reagowała na synka gdyby wiedziała jak sie znalazł w brzuszku
W każdym razie u nas będzie bezproblemowo jak będzi córa terazA te 2 imiona nam się obu podobają, ale nie czuję tego imienia tak jak przy synku czy przy dziewczęcym imieniu
Asia_88 lubi tę wiadomość
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Vaina, super bobasek ładnie rośnie!
U nas wczoraj pełzanie do torby a dziś pierwsze raczki po łóżku i podciąganie się o brzeg łóżka.
Tylko jak teraz opuścić nasze łóżko... albo obudować...Vaina lubi tę wiadomość
-
Milkowiec, nawet mi nie mow... u nas lozko wysokie na 65cm, juz teraz strach jak pelza i sie turla, a gdzie tam jak zacznie zaczkowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas nie ząbek a ząbki. Jeden się przebił a teraz już drugiego widać a w związku z tym temp 38 i bezsenna noc
ale i tak jest dzielny ten Mój Skarb, jak każdy z resztą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 02:22
-
Milkowiec, na podłogę z dzieciem
u nas zabawy na łóżku tylko w naszym towarzystwie, a i tak ciężko za nią nadążyć.
Buttrefly, ja ostatnio, nawet jak nie było gorączki, to podałam przez dwa dni, na noc, paracetamol. Było lepiej, przespała przynajmniej pierwsze 4h, nie budziła się co godzinę... U nas ząbki też rosną po dwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:21
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Zgadzam się, łózko może być niebezpieczne. Jak nasz miał pół roku pojechaliśmy na wakacje, a że podłoga w pokoju delikatnie mówiąc nie przekonywała do położenia na niej dziecka, położylismy go na łóżku, i brzeg łóżka obłożylismy kołdrami i zaczeliśmy sie rozpakowywać, prawie cały czas będąc koło niego, czy na niego patrząc, niestety znudziło mu sie na łóżku i zaliczył upadek na głowę, szczęścliwie na kołdrę, więc nie było źle, śladu żadnego, ale pomimo wszystko stresu sie najadałam + oczywiście obwinainie się o bycie złą matką.06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
Butterfly u nas szedł jeszcze na dziąsełka bobodent lub dentox, bo mają najwięcej tego znieczulającego, ale muszę powiedzieć, że jakoś i tak tym kremom nie dowierzam, smarowanie tych zaślinionych dziąceł, i jeszcze często przed trafieniem w dziąsełko połowa maści znika gdzieś, ale zawsze idzie spróbować też/06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
-
A tak w ogóle, to chciałabym polecić Wam nasze usługi
Układanie rzeczy (ewentualnie wyjmowanie zbędnych) w różnego rodzaju skrzynkach, kartonach, walizkach, rozpakowywanie walizek, przyciskanie rzeczy w walizkach własnym ciałem, aby lepiej się dopięły, ewentualnie ich gryzienie
Pozdrawiamy Ciotki!
PS. Prosze nie cytujcie
[url
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:20
Kabełka, Vaina, ..::Butterfly::.., Asia_88, Cala, ślązaczka lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
U nas na łóżku turlanie, pivotowanie, raczkowanie w tył, bujanie na czworaka, a na podłodze leży jak kłoda..ewentualnie przewróci się na brzuch, żeby po coś sięgnąć. Moja to widocznie leniuch w porównaniu do waszych łobuzów
.
U nas górna jedynka i dwójka świecą pod dziąsłem, narazie nieźle to znosi. Ja jak patrzę na to biedne spuchnięte dziąsło to aż mnie boli.. jak raz posmarowałam dentinoxem to szybko zlizała mi z palca i po chwili zwymiotowała mleko