Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
18-tego zapisałam się na usg na to liczę że będzie już serduszko
Ja sama w to nie wierze :o w życiu bym sie nie spodziewała że zajdę naturalnie w ciąże a jeszcze w niedziele mówiłam mamie że miałam taki realny sen że robiĘ test ciążowy i są dwie grube kreski ale później już o tym zapomniałam i dalej czekałam na okres tzn nie odczytałam tego snu jako proroczego bo jak dla mnie to było nierealne.
A jak przyszła żona mojego Tymka ? Daje popalić ? Bo Tymek do typowy dwulatek wszystko „siam”, jak gdzieŚ jedziemy to też sam wybiera ubrania (nie ważne że na dworze 30 stopni , ale on zakłada bluzę ). Momentami jest ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 22:57
-
Emilka też typowa dwulatka, choć u nas częściej niż "Ja" albo "Ika" (Emilka) jest "Nie chciem, nie chciem". Ubrania rzadko chce sama wybierać, generalnie nie lubi się przebierać, przymierzać, stroić - nie ma na to czasu . No chyba że jest to czapka lub jakaś bluza/ kurtka z kapturem i kieszenią 😉. Czapki lubi zakładać i nosi po domu. No i histerie z rzucaniem się na ziemię też bywają, choć już dużo rzadziej jak 2 miesiące temu. Ale jest też słodką gadułą, zadziwia nas pamięcią i jak potrafi wytłumaczyć/ opowiedzieć jakąś sytuację albo bajkę. Fajnie podśpiewuje zasłyszane piosenki albo intonuje wierszyki (Ikak Ikak pokaś ogi 🐌)😄.
-
Hehe to wesoło macie
Tymek mówi że ma na imię „Tymom” i ma „da”lata
Piosenkę śpiewa „aaaa ci ci da”
A teraz właśnie śpiewa „Zuzia lala duzia”
Co do ubierania to on też nie lubi się przybierać ale już wybierać ubrania tak. Ooo tak bluza z kapturem i spodnie z kieszeniami musza byc. Mieszkamy poza miastem i jest mega dużo ślimaków i całe kieszenie wypycha ślimakami dobrze że tymi w muszelkach bo bym chyba spodnie z tymi ślimakami wywaliła. Na podłogę rzuca się na szczęście tylko w domu haha jednak jest to dość rzadko. Broić uwielbia , wie że nie może ale to jest silniejsze od niego ..wiec krzyknie „mama patrz” i już broi. Potrafi na ogrodzie odkręcić szlauf i cały się polać wodą , jak tylko ktoś nie patrzy. A osatnio tyle padało że w warzywach jest grząsko to potrafi wejść i wyjść jak potwór cały w tej glinie ... nie można go spuścić z oczy bo normalnie tego jego pomysły są nieprzewidywalne. -
nick nieaktualny
-
Dzisiejsza beta bez szału
27960,17
Przyrost 53%
(Beta podwaja się co 3 dni i 6h)
Nie wiem czy na tym etapie tak jest czy ciąża nie rozwija się prawidłowo)
Jutro mam wizytę z usg u tego dr co chciałam prowadzić ciąże.
Progesteron też spadł do 14.
Ale ogólnie jestem spokojna ... mam Tymka i co ma być to będzie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Butterfly, wlasnie tez mialam posac, ze sie beta podwaja na tym etapie co 72 a nawet 96h takze jest ok
Trzymam kciuki za jutro!!!..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Właśnie miałam pisać bo wczoraj musiałam jakoś oswoić się z tym wszystkim .... a więc:
Ciąża żywa (crl 3mm) wszystko zgodne z om.
Nie słuchaliśmy serduszka bo dr do 10 tc nie słucha a tylko mierzy tętno ... no i tutaj to tętno wynosiło aż 178 dr powiedział że za wysokie ale że mam się póki co nie martwić. Nie da się nie martwić ale też podchodzę do tego na chłodno i myśle że najbliższy czas będzie decydujący. Jutro ide na usg na lepszy sprzęcie. -
Butterfly, to dobre wiesci!
Trzymam zatem kciuki za jutrzejsze usg!..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O Boziu , Milkowiec dodajesz mi otuchy.
Ale Twoja panna już tak wcześnie miała wysokie tętno ?
U mnie wczoraj był 5t5d i takie już tętno a Tymek w 6t1d miał 115 tętno i mówił dr że idealne. Także stad ten mój niepokój ... bo najpierw ta beta teraz to tętno.. No ale co ma być to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Byłam w wczoraj na usg. Sprzęt bardzo dobry.
Tętno prawidłowe 124. Jednak crl dr musiał mocno naciągać aby wyszło 4mm , a we wtorek miało 3mm. Także jakby nie naciągał to by wyszło że zarodek prawie nie urósł. 6t2d zarodek ma 4,1mm a w 5t5d miał 3mm. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Za kilka dni powtórka usg. -
..::Butterfly::.. wrote:Byłam w wczoraj na usg. Sprzęt bardzo dobry.
Tętno prawidłowe 124. Jednak crl dr musiał mocno naciągać aby wyszło 4mm , a we wtorek miało 3mm. Także jakby nie naciągał to by wyszło że zarodek prawie nie urósł. 6t2d zarodek ma 4,1mm a w 5t5d miał 3mm. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Za kilka dni powtórka usg.
Niech ruszy z kopyta! My z Emilką cały czas trzymamy ✊✊.
A brałaś jakieś leki przeciwzakrzepowe w tamtej ciąży? Bierzesz coś teraz?..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość