Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
18-tego zapisałam się na usg
na to liczę że będzie już serduszko
Ja sama w to nie wierze :o w życiu bym sie nie spodziewała że zajdę naturalnie w ciążea jeszcze w niedziele mówiłam mamie że miałam taki realny sen że robiĘ test ciążowy i są dwie grube kreski
ale później już o tym zapomniałam i dalej czekałam na okres
tzn nie odczytałam tego snu jako proroczego bo jak dla mnie to było nierealne.
A jak przyszła żona mojego Tymka ? Daje popalić ? Bo Tymek do typowy dwulatekwszystko „siam”, jak gdzieŚ jedziemy to też sam wybiera ubrania (nie ważne że na dworze 30 stopni , ale on zakłada bluzę
). Momentami jest ciężko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2020, 22:57
-
Emilka też typowa dwulatka, choć u nas częściej niż "Ja" albo "Ika" (Emilka) jest "Nie chciem, nie chciem". Ubrania rzadko chce sama wybierać, generalnie nie lubi się przebierać, przymierzać, stroić - nie ma na to czasu
. No chyba że jest to czapka lub jakaś bluza/ kurtka z kapturem i kieszenią 😉. Czapki lubi zakładać i nosi po domu. No i histerie z rzucaniem się na ziemię też bywają, choć już dużo rzadziej jak 2 miesiące temu. Ale jest też słodką gadułą, zadziwia nas pamięcią i jak potrafi wytłumaczyć/ opowiedzieć jakąś sytuację albo bajkę. Fajnie podśpiewuje zasłyszane piosenki albo intonuje wierszyki (Ikak Ikak pokaś ogi 🐌)😄.
-
Hehe to wesoło macie
Tymek mówi że ma na imię „Tymom” i ma „da”lata
Piosenkę śpiewa „aaaa ci ci da”
A teraz właśnie śpiewa „Zuzia lala duzia”
Co do ubierania to on też nie lubi się przybierać ale już wybierać ubrania tak. Ooo tak bluza z kapturem i spodnie z kieszeniami musza byc. Mieszkamy poza miastem i jest mega dużo ślimaków i całe kieszenie wypycha ślimakamidobrze że tymi w muszelkach
bo bym chyba spodnie z tymi ślimakami wywaliła. Na podłogę rzuca się na szczęście tylko w domu haha
jednak jest to dość rzadko. Broić uwielbia , wie że nie może ale to jest silniejsze od niego ..wiec krzyknie „mama patrz” i już broi. Potrafi na ogrodzie odkręcić szlauf i cały się polać wodą , jak tylko ktoś nie patrzy. A osatnio tyle padało że w warzywach jest grząsko to potrafi wejść i wyjść jak potwór cały w tej glinie ... nie można go spuścić z oczy bo normalnie tego jego pomysły są nieprzewidywalne.
-
nick nieaktualny
-
Dzisiejsza beta bez szału
27960,17
Przyrost 53%
(Beta podwaja się co 3 dni i 6h)
Nie wiem czy na tym etapie tak jest czy ciąża nie rozwija się prawidłowo)
Jutro mam wizytę z usg u tego dr co chciałam prowadzić ciąże.
Progesteron też spadł do 14.
Ale ogólnie jestem spokojna ... mam Tymka i co ma być to będzie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 16:58
-
nick nieaktualny
-
Butterfly, wlasnie tez mialam posac, ze sie beta podwaja na tym etapie co 72 a nawet 96h takze jest ok
Trzymam kciuki za jutro!!!..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Właśnie miałam pisać bo wczoraj musiałam jakoś oswoić się z tym wszystkim .... a więc:
Ciąża żywa (crl 3mm) wszystko zgodne z om.
Nie słuchaliśmy serduszka bo dr do 10 tc nie słucha a tylko mierzy tętno ... no i tutaj to tętno wynosiło aż 178dr powiedział że za wysokie ale że mam się póki co nie martwić. Nie da się nie martwić ale też podchodzę do tego na chłodno i myśle że najbliższy czas będzie decydujący. Jutro ide na usg na lepszy sprzęcie.
-
Butterfly, to dobre wiesci!
Trzymam zatem kciuki za jutrzejsze usg!..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
O Boziu , Milkowiec dodajesz mi otuchy.
Ale Twoja panna już tak wcześnie miała wysokie tętno ?
U mnie wczoraj był 5t5d i takie już tętno a Tymek w 6t1d miał 115 tętno i mówił dr że idealne. Także stad ten mój niepokój ... bo najpierw ta beta teraz to tętno.. No ale co ma być to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2020, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Byłam w wczoraj na usg. Sprzęt bardzo dobry.
Tętno prawidłowe 124. Jednak crl dr musiał mocno naciągać aby wyszło 4mm , a we wtorek miało 3mm. Także jakby nie naciągał to by wyszło że zarodek prawie nie urósł. 6t2d zarodek ma 4,1mm a w 5t5d miał 3mm. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Za kilka dni powtórka usg. -
..::Butterfly::.. wrote:Byłam w wczoraj na usg. Sprzęt bardzo dobry.
Tętno prawidłowe 124. Jednak crl dr musiał mocno naciągać aby wyszło 4mm , a we wtorek miało 3mm. Także jakby nie naciągał to by wyszło że zarodek prawie nie urósł. 6t2d zarodek ma 4,1mm a w 5t5d miał 3mm. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Za kilka dni powtórka usg.
Niech ruszy z kopyta! My z Emilką cały czas trzymamy ✊✊.
A brałaś jakieś leki przeciwzakrzepowe w tamtej ciąży? Bierzesz coś teraz?..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość