Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka najlepiej domowe metody. Zrób sobie syrop z cebuli.
A dla kobiet w ciąży jest syropik prenalen i tabletki od gardła też prenalen.
A u mnie szyjka i łożysko nadal bez zmian. Tak jakby to nieprawidłowo umiejscowione łożysko przytrzymywało szyjkę. Lekarz pobrał mi nowy wymaz. Jeśli nie wyjdzie bakteria, to za tydzień w środę idę do szpitala by spróbować założyć mi szew lub krążek.agulas lubi tę wiadomość
-
Madzia fajnie jakby wyszło z szwem albo krążkiem, zawsze to bezpieczniej
no i fajnie ze nie ma zmian na gorsze
Ja mam jutro wizytę trzymać kciuki dziewczynyMadzia82 lubi tę wiadomość
-
Witam. U mnie po dzisiejszej wizycie okazało się ze szyjka zaczęłas się skracać a to ciut za wcześnie . Za dwa tygodnie będę mieć założony krążek. Ogólnie zalecane leżenie leżenie a w sumie dość dużo leżę . Troszkę się zmartwilam ;(((Mała Mi
-
Dokładnie tak . Czekam na wymaz na inne badania . I za 2 tygodnie mam prenatalne badania i zaraz po prenatalnych do mojego giną na krążek.
Moje dwa synusie ważą po 420g i juz mam dosc duży ucisk jak na 20 tydzień .Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:11
Mała Mi -
aneczka2015 gripex czy podobne rzeczy lepiej sobie odpuść są w ciąży niewskazane..ewentualnie możesz łyknąć apap jeśli masz temperaturę..
Madzia82 trzymam dalej kciuki za kolejną wizytę żeby lekarz już mógł założyć szew
Roletka kciuki za wizytę
Mała Mi 1 leż jak najwięcej i myśl pozytywnie my trzymamy za Was kciukiMadzia82 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:czesc, po pierwsze czy ten lekarz ma certfikat FMF? Po drugie ja bym poszla do innego lekarza sprawdzic. Jezeli wyszla Ci NT ok, a wyszlo i reszta tez to moze to byc troche nie do konca dobre badanie. Jednak skonsultowac u innego lekarza nie zaszkodzi ale takim ktory ma certyfikat FMF.
Aszka lekarz ma certyfikat (nawet sprawdzałam, że jest w wykazie), właśnie to mnie martwi, że ponoć specjalista. Z drugiej strony łudzę się, że może coś źle zmierzył, niedokładnie przyłożył doppler, pod złym kątem.
Powiedział mi, że jeśli test Pappa wyjdzie bardzo dobrze (znaczy małe ryzyko) to wtedy może to oznaczać problemy z sercem, ale to dopiero w 20 tygodniu można badać. Podłamał mnie strasznie.PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Mała Mi 1 wrote:Witam. U mnie po dzisiejszej wizycie okazało się ze szyjka zaczęłas się skracać a to ciut za wcześnie . Za dwa tygodnie będę mieć założony krążek. Ogólnie zalecane leżenie leżenie a w sumie dość dużo leżę . Troszkę się zmartwilam ;(((
. Dobrze, że będą zakładać ten krążek. Odpoczywajcie sobie jak najwięcej z synkami
Madzia82 wrote:A u mnie szyjka i łożysko nadal bez zmian. Tak jakby to nieprawidłowo umiejscowione łożysko przytrzymywało szyjkę. Lekarz pobrał mi nowy wymaz. Jeśli nie wyjdzie bakteria, to za tydzień w środę idę do szpitala by spróbować założyć mi szew lub krążek. -
Ja dalej leze. Wizyte z kontrola szwu mam za tydzien w czwartek. Ciekawa ejstem co kieruje lekarzami, ze raz zakladaja w podobnych przypadkach szwy, a w innym krazki. U mnie nie czekali za bardzo z zakladaniem. Ale pewnie kazdy przypadek inny. Ja wiem, czy szew dal mi spokoj? Hmmmm u mnie bylo tak, ze myslalam, ze wsyztsko jest ok, a tu nagle cos nie halo z szyjka i od razu szew. Nie mialam chyba czasu sie zastanowic, czy on da mi spokoj. choc jak trafilam do szitala to mialam nadizjee, ze nie ebdize tzeba go zakladac, a jak juz polezalam te trzy dni to myslalam sobie-dla wietego spokoju niech juz zakladaja, bo ja chche do domu. Za to od szwu mam bakterie, ale na szczescie mialam posiew z ambiogramem i pani dr juz tydzien temu dobrala dobry lek, wiec mam nadizjeje, ze sie wyleczy. Objawem po szwie tej infekcji byl ciagnacy sluz(jak plodny) w kolorze moczu-taki zolty. I teraz mam zyc od wizyty do wizyty i tak sie staram
-
Fistaszku ale Tobie założono szew bez wyniku wymazu?
Ja sądzę, że jeśli założą mi szew lub krążek, to trochę jednak będę spokojniejsza. Wiem, że zawsze może szew się zsunąć, ale jednak sama świadomość, że mam na tej szyjce coś założone, co ma pomóc mojej szyjce dłużej wytrwać, da mi trochę spokoju psychicznego. Bo teraz to modlę się o każdy dzień, by szyjka nie puściła. A wiem, że to może nastąpić lada moment. -
Laseczki utrzymuje mi sie caly czas temp. 37,2 od wczoraj. W sumue zle sie nie czuje, mam takie wybuchy ciepla. Przez istatni tydzien tez to mialam ale nie mierzylam temp. Ktos napusal na ovu ze mizliwa jest podwyzszona temp w ciazy? Zgadzacie sie z tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:08
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Laseczki utrzymuje mi sie caly czas temp. 37,2 od wczoraj. W sumue zle sie nie czuje, mam takie wybuchy ciepla. Przez istatni tydzien tez to mialam ale nie mierzylam temp. Ktos napusal na ovu ze mizliwa jest podwyzszona temp w ciazy? Zgadzacie sie z tym?
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Laseczki utrzymuje mi sie caly czas temp. 37,2 od wczoraj. W sumue zle sie nie czuje, mam takie wybuchy ciepla. Przez istatni tydzien tez to mialam ale nie mierzylam temp. Ktos napusal na ovu ze mizliwa jest podwyzszona temp w ciazy? Zgadzacie sie z tym?
Ania każdy lekarz ci powie ze 37 czy 37 i 2 to temperatura kobiet ciezarnych. Ja mam 37 a super samopoczucie. Na taką temp nic nie bierz. Ja wzięłam raz apap przy 38.
Stosuj domowe sposoby i lez. Dużo wypoczywaj.
Dorotek nie ufalabym tak bardzo. A pójdź do innego lekarza - warto sprawdzić.
Mam znajoma której NT dobrze ale coś poznirj pappa niby źle i ogólnie wynik do dupy. Lekarz namówił ja na nimfy i oczywiście dziecko zdrowe. Czuła ze coś nie tak z tym lekarzem bo dziwnie beztrosko od początku przekazywal jej tak stresujace informacje. U innej która rodzi za miesiąc inny lekarz powiedział ze jest plamka w sercu i na bank jest wadą dziecka....aż kuźwa poszła do dobrego kardiologa dziecięcego i wszystko z jej synkiem okej.
Nie ufalabym aż tak bardzo jednej opinii.
Nie smuc się, na prawdę brzmi to wszystko dziwnie.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Aneczko tak moze być p[odwyższona. Jak będzie gdzieś 38 to wtedy można wziąć jakiś apapik czy inny paracetamol na zbicie temperatury. A reszta możliwości to odpoczynek, kocyk, czosnek, herbatka z cytrynką i takoo...
Mnie znowu atakują zatoki... i też tylko domowe sposoby wchodzą w grę. Zanim nie cherlam i nie kaszlę nie mam zamiaru faszerować się jakimiś pigułami. A do zatokowego bólu głowy idzie przywyknąćaneczka2015 lubi tę wiadomość