X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki mam pytanko. Drapie mnie w gardle, mam 37,2 czyli stan podgoraczkowy. Moge wziasc jakis mocniejszy lek typu gripex czy cis. Czy postawic na herbate z cytryna i czosnek?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka najlepiej domowe metody. Zrób sobie syrop z cebuli.
    A dla kobiet w ciąży jest syropik prenalen i tabletki od gardła też prenalen.

A u mnie szyjka i łożysko nadal bez zmian. Tak jakby to nieprawidłowo umiejscowione łożysko przytrzymywało szyjkę. Lekarz pobrał mi nowy wymaz. Jeśli nie wyjdzie bakteria, to za tydzień w środę idę do szpitala by spróbować założyć mi szew lub krążek.

agulas lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziękuję dziewczyny za kciuki. Mega pomogły.

justa1234, Konwalia, Anko:-) lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia fajnie jakby wyszło z szwem albo krążkiem, zawsze to bezpieczniej :-) no i fajnie ze nie ma zmian na gorsze

Ja mam jutro wizytę trzymać kciuki dziewczyny :-)

Madzia82 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia będzie dobrze kochana :-) trzymaj się :-)

Roletka kciukam z Zochą za jutrzejszą Twoją wizytę :-) :-)

Aneczka na choróbsko najlepsze domowe sposoby tak jak napisała Madzia :-) :-)

aneczka2015, Madzia82 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia z dwojga złego dobrze, że szyjka nadal bez zmian. Mam nadzieję że następna środa będzie szczęśliwa i uda się lekarzom założyć szew. Wtedy będziesz już spokojniejsza.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie po dzisiejszej wizycie okazało się ze szyjka zaczęłas się skracać a to ciut za wcześnie . Za dwa tygodnie będę mieć założony krążek. Ogólnie zalecane leżenie leżenie a w sumie dość dużo leżę . Troszkę się zmartwilam ;(((

Mała Mi
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka zaciskam kciuki.

Mała Mi to leż i oszczędzaj się. A dlaczego aż 2 tygodnie musisz czekać na założenie krążka? Rozumiem, że wymaz już lekarz pobrał do badania i czekasz na jego dobry wynik.

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak . Czekam na wymaz na inne badania . I za 2 tygodnie mam prenatalne badania i zaraz po prenatalnych do mojego giną na krążek.
    Moje dwa synusie ważą po 420g i juz mam dosc duży ucisk jak na 20 tydzień .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:11

Mała Mi
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 gripex czy podobne rzeczy lepiej sobie odpuść są w ciąży niewskazane..ewentualnie możesz łyknąć apap jeśli masz temperaturę..

Madzia82 trzymam dalej kciuki za kolejną wizytę żeby lekarz już mógł założyć szew

Roletka kciuki za wizytę :)

Mała Mi 1 leż jak najwięcej i myśl pozytywnie my trzymamy za Was kciuki :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Dorotek1983 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    czesc, po pierwsze czy ten lekarz ma certfikat FMF? Po drugie ja bym poszla do innego lekarza sprawdzic. Jezeli wyszla Ci NT ok, a wyszlo i reszta tez to moze to byc troche nie do konca dobre badanie. Jednak skonsultowac u innego lekarza nie zaszkodzi ale takim ktory ma certyfikat FMF.

Aszka lekarz ma certyfikat (nawet sprawdzałam, że jest w wykazie), właśnie to mnie martwi, że ponoć specjalista. Z drugiej strony łudzę się, że może coś źle zmierzył, niedokładnie przyłożył doppler, pod złym kątem.
    Powiedział mi, że jeśli test Pappa wyjdzie bardzo dobrze (znaczy małe ryzyko) to wtedy może to oznaczać problemy z sercem, ale to dopiero w 20 tygodniu można badać. Podłamał mnie strasznie.

PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Witam. U mnie po dzisiejszej wizycie okazało się ze szyjka zaczęłas się skracać a to ciut za wcześnie . Za dwa tygodnie będę mieć założony krążek. Ogólnie zalecane leżenie leżenie a w sumie dość dużo leżę . Troszkę się zmartwilam ;(((
    ajjj te szyjki złośliwe :/. Dobrze, że będą zakładać ten krążek. Odpoczywajcie sobie jak najwięcej z synkami :)
    Madzia82 wrote:
    A u mnie szyjka i łożysko nadal bez zmian. Tak jakby to nieprawidłowo umiejscowione łożysko przytrzymywało szyjkę. Lekarz pobrał mi nowy wymaz. Jeśli nie wyjdzie bakteria, to za tydzień w środę idę do szpitala by spróbować założyć mi szew lub krążek.
    skoro tak dobrze trzymamy kciuki, to i w środę będziemy mocno trzymać. Oby już ten szew założyli - będziecie nieco spokojniejsi

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane według Belly dziś zaczęłam 9 miesiąc :) Kiedy to zleciało :-o Aż ciężko uwierzyć..

wiecznie, aneczka2015, Moniaa, Anko:-), mycha28, aszka, kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej leze. Wizyte z kontrola szwu mam za tydzien w czwartek. Ciekawa ejstem co kieruje lekarzami, ze raz zakladaja w podobnych przypadkach szwy, a w innym krazki. U mnie nie czekali za bardzo z zakladaniem. Ale pewnie kazdy przypadek inny. Ja wiem, czy szew dal mi spokoj? Hmmmm u mnie bylo tak, ze myslalam, ze wsyztsko jest ok, a tu nagle cos nie halo z szyjka i od razu szew. Nie mialam chyba czasu sie zastanowic, czy on da mi spokoj. choc jak trafilam do szitala to mialam nadizjee, ze nie ebdize tzeba go zakladac, a jak juz polezalam te trzy dni to myslalam sobie-dla wietego spokoju niech juz zakladaja, bo ja chche do domu. Za to od szwu mam bakterie, ale na szczescie mialam posiew z ambiogramem i pani dr juz tydzien temu dobrala dobry lek, wiec mam nadizjeje, ze sie wyleczy. Objawem po szwie tej infekcji byl ciagnacy sluz(jak plodny) w kolorze moczu-taki zolty. I teraz mam zyc od wizyty do wizyty i tak sie staram ;-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku ale Tobie założono szew bez wyniku wymazu?

Ja sądzę, że jeśli założą mi szew lub krążek, to trochę jednak będę spokojniejsza. Wiem, że zawsze może szew się zsunąć, ale jednak sama świadomość, że mam na tej szyjce coś założone, co ma pomóc mojej szyjce dłużej wytrwać, da mi trochę spokoju psychicznego. Bo teraz to modlę się o każdy dzień, by szyjka nie puściła. A wiem, że to może nastąpić lada moment.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki utrzymuje mi sie caly czas temp. 37,2 od wczoraj. W sumue zle sie nie czuje, mam takie wybuchy ciepla. Przez istatni tydzien tez to mialam ale nie mierzylam temp. Ktos napusal na ovu ze mizliwa jest podwyzszona temp w ciazy? Zgadzacie sie z tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:08

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki utrzymuje mi sie caly czas temp. 37,2 od wczoraj. W sumue zle sie nie czuje, mam takie wybuchy ciepla. Przez istatni tydzien tez to mialam ale nie mierzylam temp. Ktos napusal na ovu ze mizliwa jest podwyzszona temp w ciazy? Zgadzacie sie z tym?
    Tak ja się zgadzam ;-)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Ania każdy lekarz ci powie ze 37 czy 37 i 2 to temperatura kobiet ciezarnych. Ja mam 37 a super samopoczucie. Na taką temp nic nie bierz. Ja wzięłam raz apap przy 38.
    Stosuj domowe sposoby i lez. Dużo wypoczywaj.

Dorotek nie ufalabym tak bardzo. A pójdź do innego lekarza - warto sprawdzić.
    Mam znajoma której NT dobrze ale coś poznirj pappa niby źle i ogólnie wynik do dupy. Lekarz namówił ja na nimfy i oczywiście dziecko zdrowe. Czuła ze coś nie tak z tym lekarzem bo dziwnie beztrosko od początku przekazywal jej tak stresujace informacje. U innej która rodzi za miesiąc inny lekarz powiedział ze jest plamka w sercu i na bank jest wadą dziecka....aż kuźwa poszła do dobrego kardiologa dziecięcego i wszystko z jej synkiem okej.
    Nie ufalabym aż tak bardzo jednej opinii.
    Nie smuc się, na prawdę brzmi to wszystko dziwnie.

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko tak moze być p[odwyższona. Jak będzie gdzieś 38 to wtedy można wziąć jakiś apapik czy inny paracetamol na zbicie temperatury. A reszta możliwości to odpoczynek, kocyk, czosnek, herbatka z cytrynką i takoo...
    Mnie znowu atakują zatoki... i też tylko domowe sposoby wchodzą w grę. Zanim nie cherlam i nie kaszlę nie mam zamiaru faszerować się jakimiś pigułami. A do zatokowego bólu głowy idzie przywyknąć :P

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Aniu mój 1 trymestr miałam temperatury 37 2 i 37 4-to była moja stała temp.
    Gdzie przed owulacja zawsze było 36.4

dfe01f0225.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ