X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Dorotek1983 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko dziękuję za odpowiedź. Może faktycznie warto jeszcze do kogoś iść. Zobaczę czy ktoś mnie przyjmie, bo według miesiączki to 12 tydzień, ale według usg (wymiarów dziecka) wychodziło, że 13 tydzień. Nie wiem na co się patrzy jak trzeba się zbadać do 13 tyg i 6 dnia.

PCOS, azoospermia i biopsja TESE
    25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
    23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
    HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
    https://www.maluchy.pl/li-72297.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotek wyczytałam to na stronce poradni do której chodzę prywatnie na prenatalne :
    między 11-13 tygodniem + 6 dni (przy CRL 45 - 84 mm)

Kava lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno mieli wynik wymazu, bo w momencie przyjecia do szpitala, jka jeszcze nie wiedzieli co i jak na izbie zrobili wymaz. Tyle, ze wynik byl bardzo szybko, bo po tygodniu w szpitalu to ja bylam juz dwa dni po szwie. a teraz mialam drugi wymaz, ale zanim byl wynik to juz dostalam dopochwowo Makromax. Ja nie neguje szwu-absolutnie, mowie tylko o to, ze strach mam taki sam, niestety. dobrze, ze tak szybko zareagowali, pd trzech lekarzy to slyszalam. Tylko pozniej sza rozne zdania. Ja leze plackiem juz 4 tygodnie. I bede lezec poslusznie. zaczelam robic zakupy przez net, bo juz wiem, ze bede w szpitalu juz kolo 32 tc, jak bedzie dobrze-a mam zamiar dolezec.

Monia ma racje-pierwsze badania preatalne robi sie, jak dzieciaki maja przynajmniej 45mm dlugosci

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko ok szyjka ma ponad 4cm nie szło jej dokładnie zmierzyć bo jest w kształcie łuku, maluchy rosną a ja mam problem z cukrem na razie mam rzucić słodycze a jak się ni poprawi to czeka mnie dieta :/ za trzy tyg następna wizyta i pomyślimy z dr M którego lekarza wybrać ze szpitala gdzie chce rodzić żeby był tam ktoś znający moją sytuację :)

poza tym dr M mówił że to co się teraz dzieje w świecie ivf to jest jakiś koszmar, wszyscy chcą jak najszybciej podchodzić do procedur, do końca roku już ma pełno roboty i jest w szoku co państwo wymyśla o akredytacjach nic nie mówił tylko potwierdził że kolejne kłody rzucają pod nogi

Anko:-), aneczka2015, mycha28 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w temacie invitro jakas dziewczyna napisala ze program ma byc przedłuzony ale mi MZ odpisało w maju ze to zalezy do partii rzadzacej ;) wiec nie wiem czy Kopaczowej wierzyc czy MZ. A Kopaczowa w jakims spocie przeciez niedawno mowila ze jak dojdzie PIS do władzy do zablokuje invitro...i teraz niewiadomo czy ona pod publiczke gada jak wiatr zawieje czy rzeczywiscie mowi, bo ma realne konrektne dowody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:24

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Niby w temacie invitro jakas dziewczyna napisala ze program ma byc przedłuzony ale mi MZ odpisało w maju ze to zalezy do partii rzadzacej ;) wiec nie wiem czy Kopaczowej wierzyc czy MZ. A Kopaczowa w jakims spocie przeciez niedawno mowila ze jak dojdzie PIS do władzy do zablokuje invitro...i teraz niewiadomo czy ona pod publiczke gada jak wiatr zawieje czy rzeczywiscie mowi, bo ma realne konrektne dowody.
    No też widziałam ten wpis i nawet czytałam na Interii o tym przedłużeniu i wydaje mi się że program faktycznie będzie przedłużony :-D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba być kopacz czy mieć większą wiedzę by wiedzieć czym skończy się władza pis....
    Będziemy w kraju i w rządzie mieć jeden wielki episkopat. Wtedy o ivf możemy zapomnieć w przyszłe lata, balabym się ze mogą być problemy nawet z komercyjnym a nasze dzieci mogą być przesladowane. Nie wiadomo czy w takim kraju będzie dobry czas i okazja by dziecku powiedzieć w jaki sposób powstało....
    Daje rękę ze mam rację:-)
    A PO, cóż....mam ogrom ALE do obecnej partii rządzącej ale boję się co mogą przy władzy zrobić dla mnie chore,niezrownowazone twarze jak Macierewicz, Kaczyński, Mastalerek czy Pani Pawłowicz-ja się ich boje. Albo cofną nas do 16 wieku i będzie czarnogrod albo wywolaja wojnę z Rosją albo zamkną mnie za ivf a mojego brata i znajomych za bycie innej orientacji.
    Mój ojciec się śmiał ze mu dzieci na krzyżu spala. Śmiech przez łzy co się w tym kraju dzieje.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do kobitek które będą rodziły jesienno zimowa pora otóż jaki rozmiar kombinezonu planujecie wziąść do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Mam pytanko do kobitek które będą rodziły jesienno zimowa pora otóż jaki rozmiar kombinezonu planujecie wziąść do szpitala?
    ja 56.

justa1234 lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    ja mam 62

justa1234 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam 50,68 i 3-6 miesiąca więc pewnie muszę zakupić 56 :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to już naszykowałam ubranka dla małej do szpitala ;-) chyba trochę przesadzilam z ilością ale wolę wziąść więcej niż później najdroższy miałby mi robić zadymę w szafie Zosi :-P ;-)

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja też biorę 56 i 62 cm. Co tam u Was słychać? Które już bliżej rozpakowania? :) Dzis wyszłam do lekarza to taki ziąb był, że trzeba wyciągnąć ciepła kurtkę z szafy.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A tak wogóle to już naszykowałam ubranka dla małej do szpitala ;-) chyba trochę przesadzilam z ilością ale wolę wziąść więcej niż później najdroższy miałby mi robić zadymę w szafie Zosi :-P ;-)

Ja wzięłam trzy pajacyki i trzy body. Pajacyk na noc, body na dzień (bo na oddziale skwar). I opisałam szuflady gdzie co jest. Trzeba było donieść kilka sztuk, ale to przez to, że długo byliśmy w szpitalu. Nam dużo mokrych chusteczek zeszło.

aszka lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z ubrankami najlepiej dowiedzieć się w szpitalu, tam gdzie ja będę rodzic ubranka tylko na wyjście są potrzebne bo po porodzie ubierają w ich a jak się ubierze swoje to już się go po kapaniu nie zobaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 20:59

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:

W moim szpitalu ubranka daje klinika. Kombinezon też.
    Ale w domu mam już przygotowany jeden w rozmiarze 62 (chyba).

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalach nie dają ciuszków,aani pampersów i chusteczek nawilżających,ja wezmę więcej ubranek dla bezpieczeństwa :-)

aszka lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do bliznieczych mam ;-)
    Czy czytacie jakies poradniki o blizniech? Chetnie bym cos przeczytala madrego moze cos polecicie?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam mieć jutro połówkowe...
    moja poradnia zawsze wysyła smsa z przypomnieniem o wizycie... patrze a tam napisane 08.10... dzwonię żeby ujednolicić informacje i okazało się że babka się machnęła jak wpisywała mi datę na kartce... ale na szczęście istnieją te smsy...
    Także już dziś o 15:30 spotkanie z malutką :)
    A skubana pokopuje mnie od 7:40 :) - jak na razie najmilsze uczucie :)

aszka, Anko:-), justa1234, mycha28, Viki26 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha na fb jest profil ratunku bliźniaki, są linki do różnych artykułów i zadaja pytania gdzie mamy wypowiadają się jak dana rzecz u nich w praktyce wyglądała :-)

Żadnego poradnika na razie nie zaliczyłam

mycha28 lubi tę wiadomość

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ