X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A ja przed pójściem wieczorem miałam przygodę malą,bolał mnie brzuch i plecy ale brzuch mnie bolała okresowo i zaczęłam soe martwić bo te bóle w ciąży niby okresowe to są skurcze i się wystraszylam :-( wzięłam nospe i magnez na noc i oczywiście noc zarwana bo się zdenerwowalam i co chwilę wstawalam do toalety sprawdzać czy piżama sucha i czysta :-( no ale tak gdzieś ok 2.00 bóle ustały ale niekokój dalej pozostał :-( mam nadzieję że to tylko narazie jednorazowy taki wybryk.
    justa ja mam te skurcze od 32 tygodnia co jakis czas,teraz juz prawie codziennie,jak jest strasznie to tez biore nospe no i przechodzi to jeszcze nie czas,chociaz juz w tej chwili kazdy "inny" i "dziwny" bol to nerwowka,ale poki co nie panikuje,jeszcze z dwa tygodnie moglaby tam posiedziec;) dziewczyny gratuluje kolejnych maluszkow i zdrowka dla wszystkich

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje chlopakow :-) Cos sie sypneli na forum :-)
    U mnie wczorajsze sprawdzanie-szyjka ok, szew trzyma, dl kolo 4 cm, takze bez zmian. Brzuch miekki. Wariacje jelitowe niestety. Chlopaki maja 470 i 510 gram. Oby szybko rosli :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys ja też je miewam. Mija przyjaciółka to ma takie skurcze w 34 tyg ze ostatnio w 32 prawe jak akcja porodowa -zatrzymali ja w szpitalu,kroplowki i puścili do domu. Teraz codziennie ma takie jaja w domu ale lekarz mówi jej ze z 2 tyg na pewno wytrzyma. A po 36tyg niech się dzieje co się chce.

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli jeszcze trochę i będziemy czekać na twoją kolej.

Co do chłopców to zerknelam na listę i jest ich tylko 3 więcej niż dziewczynek.

U mnie mega wielkie aktywności w Brzuchu co chwie kopie, rusza się czy co tam wyprawia.

aneczka2015, AsiaPoli, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski bylam u gina. Moj kropek ma juz 8,5 mm :). Buziaki :*

Super

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się te wszystkie szyjki trzymają i czekają do terminów

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki dziękuję za uspokojenie mnie ;-) człowiek już zaczyna panikować,mój najdroższy tak się przejął że cała noc nie spał :-)

Fistaszek twoim chkopakom dobrze w brzuniu i sobie ładnie rosną :-D

Aneczka2015 mały wielki człowieczek <3

Wysłany: 9 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka pamiętam jak się cieszyłam na te wartości w milimetrach a później w cm.
    Taki olbrzym dzidzius się wydawał na 1 prenatalnych, całe 6cm miała haha!:-)

Kava, justa1234, aneczka2015 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski bylam u gina. Moj kropek ma juz 8,5 mm :). Buziaki :*

Widzisz.. obiecywałyśmy przecież, ze wszystko będzie dobrze :D
    Teraz ciesz się ciążą i czekaj do kolejnego spotkania z kropulkiem.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aneczka pamiętam jak się cieszyłam na te wartości w milimetrach a później w cm.
    Taki olbrzym dzidzius się wydawał na 1 prenatalnych, całe 6cm miała haha!:-)

Anko, o tym samym dzisiaj myślałam...
    A teraz kluski w brzuszkach siedzą :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 9 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie ma reguły....ale jaki miałby być powód ze nie będzie dobrze!?
    Przecież nikt nic złego ci nie sugerował. Przyrosty bety ok. Obraz usg ok.
    Z ciaza nie ma gwarancji na żadnym jej etapie. Ja modliłam się by skończy 1 trymestr. Po 12 tym tygodniu na toalecie żywa krew......spojrzelismy z mężem na siebie on w biegu ogarnął nas do szpitala a ja tylko pod nosem mówiłam 'nie błagam, nie teraz'.
    Mając doświadczenia z poronieniami byłam pewna że znowu stracę maluszka. Znam przypadki i z forum i z życia gdzie porody przedwczesne w normalnej ciazy pojawiały się w 24tygodniu i malutkie dzieci umierał w kilka h po.
    Świat jest dość okrutny, życie tez nie jest tak proste jak to sobie wyobrażałam mając 20 lat...
    To są okropne przypadki ale pamiętajmy o tym ze to są jakieś minimalne %,a ponad to ciaza zaczyna się w głowie.
    Ja za sprawą Miski, kilka m przed udanym transferem wkladalam sobie poduszkę pod bluzke bo nie umiałam sobie wyobrazić siebie w ciazy.
    Brzuch był dla mnie nieosiągalny, wiec wraz z pomoca Pani psycholog, z dobrym ginekologiem i wsparciem bliskich zmienilam myślenie.
    Panikuje do dziś.....obgryzam skórki (nigdy tego nie robilam) budzę się 10 razy w nocy spocona i zestresowana jak to będzie. Czy będzie zdrowa, czy nie zrobimy jej krzywdy, czy poród przebiegnie pomyślnie, czy będę umiała ja karmić i trzymać w ramionach...plus to aby nie rodziła się jeszcze kilka tygodni. Każdy tydzień, każde 100 gram uszczesliwia mnie coraz bardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:08

Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko :) bardzo sie ciesze ze jestes juz tak daleko. Ja zapytalam tak poprostu, nigdy wczesniej nie bylam w ciazy i tak bardzo kocham to malenstwo. Bardzo ci gratuluje i duzo zdrowka dla was :* i czekamy...na nasze malenstwa :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 9 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zobaczysz jak szybko będą mijac Ci te tygodnie.
    Zasluzenie wszystkie zostaniemy mamami.
    Pozdrawiam cieplo:-*

dfe01f0225.png

Wysłany: 9 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Anko, o tym samym dzisiaj myślałam...
    A teraz kluski w brzuszkach siedzą :)

Hehehe kluski to ma Ginger i Marta.
    Nasze to jeszcze kruszyny:-)!

Kava, Ginger84, Marta1986 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*
    od 6 tyg do 8 tyg powinno sie pojawic serduszko. Niby czasami sa przesuniecia ale te terminy sa zawyczaj w tych tyg. co podałam.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dawno się nie udzielałam ale u Nas wszystko ok. Czekam teraz z niecierpliwością na kolejną wizytę 21.10 żeby podejrzeć maleństwo i może dowiedzieć się co tam ukrywa między nogami (ostatnio na usg skutecznie się ukrywał krzyżując nozki i układając rączki na kroczu)

aneczka2015 trzymam mocno kciuki za serduszko twojego malenstwa. Czas zobaczenia serduszka zależy czesto od jakości usg. Na jednym w 6 tyg ciąży nawet nie zobaczyli w szpitalu ciałka żółtego i mnie straszyli pustym pęcherzem płodowym, a 2h później inny doktor na usg pokazał mi zarodek z bijącym serduszkiem ♡. Cierpliwości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44

aneczka2015, aszka, Anna255, Konwalia, Ginger84, justa1234 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilou1984 - jaki sliczny brzuszek :) super! <3 :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki czy mohe uzyc kropli do nosa nasivin? Pol nocy dzis nue spalam bo nue moglam oddychac tak mam nos zawalony, blee....

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 sliczniutki brzuszek. Zgrabna z Ciebie mamuska.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ