Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1234 wrote:A ja przed pójściem wieczorem miałam przygodę malą,bolał mnie brzuch i plecy ale brzuch mnie bolała okresowo i zaczęłam soe martwić bo te bóle w ciąży niby okresowe to są skurcze i się wystraszylam
wzięłam nospe i magnez na noc i oczywiście noc zarwana bo się zdenerwowalam i co chwilę wstawalam do toalety sprawdzać czy piżama sucha i czysta
no ale tak gdzieś ok 2.00 bóle ustały ale niekokój dalej pozostał
mam nadzieję że to tylko narazie jednorazowy taki wybryk.
-
Gratuluje chlopakow
Cos sie sypneli na forum
U mnie wczorajsze sprawdzanie-szyjka ok, szew trzyma, dl kolo 4 cm, takze bez zmian. Brzuch miekki. Wariacje jelitowe niestety. Chlopaki maja 470 i 510 gram. Oby szybko roslimycha28 lubi tę wiadomość
-
Justys ja też je miewam. Mija przyjaciółka to ma takie skurcze w 34 tyg ze ostatnio w 32 prawe jak akcja porodowa -zatrzymali ja w szpitalu,kroplowki i puścili do domu. Teraz codziennie ma takie jaja w domu ale lekarz mówi jej ze z 2 tyg na pewno wytrzyma. A po 36tyg niech się dzieje co się chce.
-
Asiapoli jeszcze trochę i będziemy czekać na twoją kolej.
Co do chłopców to zerknelam na listę i jest ich tylko 3 więcej niż dziewczynek.
U mnie mega wielkie aktywności w Brzuchu co chwie kopie, rusza się czy co tam wyprawia.aneczka2015, AsiaPoli, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Kobitki dziękuję za uspokojenie mnie
człowiek już zaczyna panikować,mój najdroższy tak się przejął że cała noc nie spał
Fistaszek twoim chkopakom dobrze w brzuniu i sobie ładnie rosną
Aneczka2015 mały wielki człowieczekaneczka2015 lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Laski bylam u gina. Moj kropek ma juz 8,5 mm
. Buziaki :*
Widzisz.. obiecywałyśmy przecież, ze wszystko będzie dobrze
Teraz ciesz się ciążą i czekaj do kolejnego spotkania z kropulkiem.aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Aneczka pamiętam jak się cieszyłam na te wartości w milimetrach a później w cm.
Taki olbrzym dzidzius się wydawał na 1 prenatalnych, całe 6cm miała haha!
Anko, o tym samym dzisiaj myślałam...
A teraz kluski w brzuszkach siedzą -
Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Aniu nie ma reguły....ale jaki miałby być powód ze nie będzie dobrze!?
Przecież nikt nic złego ci nie sugerował. Przyrosty bety ok. Obraz usg ok.
Z ciaza nie ma gwarancji na żadnym jej etapie. Ja modliłam się by skończy 1 trymestr. Po 12 tym tygodniu na toalecie żywa krew......spojrzelismy z mężem na siebie on w biegu ogarnął nas do szpitala a ja tylko pod nosem mówiłam 'nie błagam, nie teraz'.
Mając doświadczenia z poronieniami byłam pewna że znowu stracę maluszka. Znam przypadki i z forum i z życia gdzie porody przedwczesne w normalnej ciazy pojawiały się w 24tygodniu i malutkie dzieci umierał w kilka h po.
Świat jest dość okrutny, życie tez nie jest tak proste jak to sobie wyobrażałam mając 20 lat...
To są okropne przypadki ale pamiętajmy o tym ze to są jakieś minimalne %,a ponad to ciaza zaczyna się w głowie.
Ja za sprawą Miski, kilka m przed udanym transferem wkladalam sobie poduszkę pod bluzke bo nie umiałam sobie wyobrazić siebie w ciazy.
Brzuch był dla mnie nieosiągalny, wiec wraz z pomoca Pani psycholog, z dobrym ginekologiem i wsparciem bliskich zmienilam myślenie.
Panikuje do dziś.....obgryzam skórki (nigdy tego nie robilam) budzę się 10 razy w nocy spocona i zestresowana jak to będzie. Czy będzie zdrowa, czy nie zrobimy jej krzywdy, czy poród przebiegnie pomyślnie, czy będę umiała ja karmić i trzymać w ramionach...plus to aby nie rodziła się jeszcze kilka tygodni. Każdy tydzień, każde 100 gram uszczesliwia mnie coraz bardziej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:08
Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko
bardzo sie ciesze ze jestes juz tak daleko. Ja zapytalam tak poprostu, nigdy wczesniej nie bylam w ciazy i tak bardzo kocham to malenstwo. Bardzo ci gratuluje i duzo zdrowka dla was :* i czekamy...na nasze malenstwa
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Dawno się nie udzielałam ale u Nas wszystko ok. Czekam teraz z niecierpliwością na kolejną wizytę 21.10 żeby podejrzeć maleństwo i może dowiedzieć się co tam ukrywa między nogami (ostatnio na usg skutecznie się ukrywał krzyżując nozki i układając rączki na kroczu)
aneczka2015 trzymam mocno kciuki za serduszko twojego malenstwa. Czas zobaczenia serduszka zależy czesto od jakości usg. Na jednym w 6 tyg ciąży nawet nie zobaczyli w szpitalu ciałka żółtego i mnie straszyli pustym pęcherzem płodowym, a 2h później inny doktor na usg pokazał mi zarodek z bijącym serduszkiem ♡. Cierpliwości!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44
aneczka2015, aszka, Anna255, Konwalia, Ginger84, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny