SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A ja przed pójściem wieczorem miałam przygodę malą,bolał mnie brzuch i plecy ale brzuch mnie bolała okresowo i zaczęłam soe martwić bo te bóle w ciąży niby okresowe to są skurcze i się wystraszylam :-( wzięłam nospe i magnez na noc i oczywiście noc zarwana bo się zdenerwowalam i co chwilę wstawalam do toalety sprawdzać czy piżama sucha i czysta :-( no ale tak gdzieś ok 2.00 bóle ustały ale niekokój dalej pozostał :-( mam nadzieję że to tylko narazie jednorazowy taki wybryk.
    justa ja mam te skurcze od 32 tygodnia co jakis czas,teraz juz prawie codziennie,jak jest strasznie to tez biore nospe no i przechodzi to jeszcze nie czas,chociaz juz w tej chwili kazdy "inny" i "dziwny" bol to nerwowka,ale poki co nie panikuje,jeszcze z dwa tygodnie moglaby tam posiedziec;) dziewczyny gratuluje kolejnych maluszkow i zdrowka dla wszystkich

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje chlopakow :-) Cos sie sypneli na forum :-)
    U mnie wczorajsze sprawdzanie-szyjka ok, szew trzyma, dl kolo 4 cm, takze bez zmian. Brzuch miekki. Wariacje jelitowe niestety. Chlopaki maja 470 i 510 gram. Oby szybko rosli :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys ja też je miewam. Mija przyjaciółka to ma takie skurcze w 34 tyg ze ostatnio w 32 prawe jak akcja porodowa -zatrzymali ja w szpitalu,kroplowki i puścili do domu. Teraz codziennie ma takie jaja w domu ale lekarz mówi jej ze z 2 tyg na pewno wytrzyma. A po 36tyg niech się dzieje co się chce.

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli jeszcze trochę i będziemy czekać na twoją kolej.

Co do chłopców to zerknelam na listę i jest ich tylko 3 więcej niż dziewczynek.

U mnie mega wielkie aktywności w Brzuchu co chwie kopie, rusza się czy co tam wyprawia.

aneczka2015, AsiaPoli, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski bylam u gina. Moj kropek ma juz 8,5 mm :). Buziaki :*

Super

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech się te wszystkie szyjki trzymają i czekają do terminów

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki dziękuję za uspokojenie mnie ;-) człowiek już zaczyna panikować,mój najdroższy tak się przejął że cała noc nie spał :-)

Fistaszek twoim chkopakom dobrze w brzuniu i sobie ładnie rosną :-D

Aneczka2015 mały wielki człowieczek <3

Wysłany: 9 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka pamiętam jak się cieszyłam na te wartości w milimetrach a później w cm.
    Taki olbrzym dzidzius się wydawał na 1 prenatalnych, całe 6cm miała haha!:-)

Kava, justa1234, aneczka2015 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laski bylam u gina. Moj kropek ma juz 8,5 mm :). Buziaki :*

Widzisz.. obiecywałyśmy przecież, ze wszystko będzie dobrze :D
    Teraz ciesz się ciążą i czekaj do kolejnego spotkania z kropulkiem.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aneczka pamiętam jak się cieszyłam na te wartości w milimetrach a później w cm.
    Taki olbrzym dzidzius się wydawał na 1 prenatalnych, całe 6cm miała haha!:-)

Anko, o tym samym dzisiaj myślałam...
    A teraz kluski w brzuszkach siedzą :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 9 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie ma reguły....ale jaki miałby być powód ze nie będzie dobrze!?
    Przecież nikt nic złego ci nie sugerował. Przyrosty bety ok. Obraz usg ok.
    Z ciaza nie ma gwarancji na żadnym jej etapie. Ja modliłam się by skończy 1 trymestr. Po 12 tym tygodniu na toalecie żywa krew......spojrzelismy z mężem na siebie on w biegu ogarnął nas do szpitala a ja tylko pod nosem mówiłam 'nie błagam, nie teraz'.
    Mając doświadczenia z poronieniami byłam pewna że znowu stracę maluszka. Znam przypadki i z forum i z życia gdzie porody przedwczesne w normalnej ciazy pojawiały się w 24tygodniu i malutkie dzieci umierał w kilka h po.
    Świat jest dość okrutny, życie tez nie jest tak proste jak to sobie wyobrażałam mając 20 lat...
    To są okropne przypadki ale pamiętajmy o tym ze to są jakieś minimalne %,a ponad to ciaza zaczyna się w głowie.
    Ja za sprawą Miski, kilka m przed udanym transferem wkladalam sobie poduszkę pod bluzke bo nie umiałam sobie wyobrazić siebie w ciazy.
    Brzuch był dla mnie nieosiągalny, wiec wraz z pomoca Pani psycholog, z dobrym ginekologiem i wsparciem bliskich zmienilam myślenie.
    Panikuje do dziś.....obgryzam skórki (nigdy tego nie robilam) budzę się 10 razy w nocy spocona i zestresowana jak to będzie. Czy będzie zdrowa, czy nie zrobimy jej krzywdy, czy poród przebiegnie pomyślnie, czy będę umiała ja karmić i trzymać w ramionach...plus to aby nie rodziła się jeszcze kilka tygodni. Każdy tydzień, każde 100 gram uszczesliwia mnie coraz bardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:08

Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko :) bardzo sie ciesze ze jestes juz tak daleko. Ja zapytalam tak poprostu, nigdy wczesniej nie bylam w ciazy i tak bardzo kocham to malenstwo. Bardzo ci gratuluje i duzo zdrowka dla was :* i czekamy...na nasze malenstwa :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤

Wysłany: 9 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu zobaczysz jak szybko będą mijac Ci te tygodnie.
    Zasluzenie wszystkie zostaniemy mamami.
    Pozdrawiam cieplo:-*

dfe01f0225.png

Wysłany: 9 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Anko, o tym samym dzisiaj myślałam...
    A teraz kluski w brzuszkach siedzą :)

Hehehe kluski to ma Ginger i Marta.
    Nasze to jeszcze kruszyny:-)!

Kava, Ginger84, Marta1986 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Laseczki musze sie was o cos zapytac. Powiedzcie mi jesli kropek rosnie, widac juz bylo cialko zolte to donserduszka daleko? Zasranawiam sie czy walszystko ok i czy to ze sie ciaza rozwija i widac juz cialko zolte to czy to juz swiadczy ze bedzie ok? Moj gin dzisiaj mnie nie zadowlil bym malo mowiacy a ja waszystko chcialabym wiedziec. Buziaki :*
    od 6 tyg do 8 tyg powinno sie pojawic serduszko. Niby czasami sa przesuniecia ale te terminy sa zawyczaj w tych tyg. co podałam.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Dawno się nie udzielałam ale u Nas wszystko ok. Czekam teraz z niecierpliwością na kolejną wizytę 21.10 żeby podejrzeć maleństwo i może dowiedzieć się co tam ukrywa między nogami (ostatnio na usg skutecznie się ukrywał krzyżując nozki i układając rączki na kroczu)

aneczka2015 trzymam mocno kciuki za serduszko twojego malenstwa. Czas zobaczenia serduszka zależy czesto od jakości usg. Na jednym w 6 tyg ciąży nawet nie zobaczyli w szpitalu ciałka żółtego i mnie straszyli pustym pęcherzem płodowym, a 2h później inny doktor na usg pokazał mi zarodek z bijącym serduszkiem ♡. Cierpliwości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:44

aneczka2015, aszka, Anna255, Konwalia, Ginger84, justa1234 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lilou1984 - jaki sliczny brzuszek :) super! <3 :)

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki czy mohe uzyc kropli do nosa nasivin? Pol nocy dzis nue spalam bo nue moglam oddychac tak mam nos zawalony, blee....

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 sliczniutki brzuszek. Zgrabna z Ciebie mamuska.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ